X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    A dla tych co pamiętają moją nawiedzoną szefową, która mówiła że co ja w domu robię, przecież nie mam dzieci - jestem na l4, nie wytrzymałam psychicznie w tym kieracie, teraz liczę się tylko ja, mój M i nasze marzenie o <3

No i bardzo dobrze :D niech się ugryzie w zadek ze swoimi mądrościami. A tobie życzę szybkiego zielonego finału <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO właśnie Aga -Ty się tu nie łam bo zrobimy zakłady o Twoją betę i będziesz robiła dla zwycięzcy karne pisanki w zające(tyle ile będzie bety!) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 20:35

Agniechaaaa, Flowwer lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ten pasek pisałam na adresy [email protected] i [email protected] nie wiem który jest dobry bo dostałam dwa paski więc może obydwa są dobre :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi sie opcja z betą 2000 :p

Karma88, KateHawke, summer86, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziękuję Wam <3 <3 <3

Fakt ostatnio mam niską samoocenę, więc przydałoby się mnie postawic do pionu, gdzie Hopeless, Ona jak pociśnie to od razy zmieniam tok myślenia?

Przepraszam dziewczyny, ostatnio mam trudny okres w życiu a raczej jego brak, jeszcze na dodatek czuję że mnie łamie po kościach, a dopiero co wróciłam do pracy ze zwolnienia.

Wieczorkiem Was nadrobię, jeszcze raz dziękuje za wsparcie <3

Monika pisz.
    Ja też za wiele nie piszę, bo u mnie wszystko stanęło. ;) ale grupa jęczących też się przyda. :*

A tak nawiasem mąż pojechał na zakupy i kupił mi dwie koszulki w kratę z Big Stara. Kolejne do kolekcji. :D Wykąpałam się i przyszłam w samej koszuli do niego (rozpiętej). Miło było :D
    Agniechaaaa wrote:
    Podoba mi sie opcja z betą 2000 :p

Aga będzie wielka, nie ma innej opcji. Tym razem musi pójśc wszystko dobrze!

Agniechaaaa, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny gratulacje ładnych bet :)
    Agniecha ja obstawiam betę 1700 :) {pamiętacie jak na którymś wątku strzelaliśmy jaka będzie następna beta :P i kto w nagrodę zobaczy II kreseczki hihhi} a ja dziś wypiję za wszystkie małe fasolki w brzuszku jak to Flo napisała dzisiaj mam pierwszy dzień mojej ciąży i muszę przygotować gniazdko:)
    A od jutra tylko migdałki bo przez 10 dni będę brała Doksycyline na pierońską UREAPLASMĘ -ale idealnie skończymy przed dniami płodnymi więc liczę że tak jak napisałam dzisiaj jest mój pierwszy dzień ciąży :)

Miłego wieczoru ja idę szykować obiadokolację bo do godziny M wróci z pracy

Agniechaaaa, Flowwer lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie

Wczoraj powinnam dostać @, chwilę temu siknęłam na test, od razu 2 kreska, ale bladziutka..
    Jest 14 dpo, 3 mce temu też w 14 dpo była identyczna sytuacja.. Na drigi dzień zrobiłam betę, była około 20 a progesteron 1 :(

W piątek zrobiłam betę była negatywna więc odstawiłam lutkę. Nie wiem co robić traz, czy czekać do jutra i lecieć do gina, czy brać luteinę dziś wieczorem już? ( Dodam, że to mój 1 cykl z luteiną)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie

Wczoraj powinnam dostać @, chwilę temu siknęłam na test, od razu 2 kreska, ale bladziutka..
    Jest 14 dpo, 3 mce temu też w 14 dpo była identyczna sytuacja.. Na drigi dzień zrobiłam betę, była około 20 a progesteron 1 :(

W piątek zrobiłam betę była negatywna więc odstawiłam lutkę. Nie wiem co robić traz, czy czekać do jutra i lecieć do gina, czy brać luteinę dziś wieczorem już? ( Dodam, że to mój 1 cykl z luteiną)

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z nerwów post mi się dodał 2 razy..

ojxeej28a64grrny.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nie idzie Was nadrobić : ) produkujecie jak szalone. Ja siadłam chwile dopiero po pracy i pije sok robiony. Ostatnio polubiłam na nowo je robić. Dzisiaj banan jabłko cytrynka marchewka i buraczek. Zajechałem sobie sokowirówkę muszę ja oddać na gwarancje : ( dobrze ze siostra mieszka po drugiej stronie ulicy to poleciałam z owocami i wyprodukowała u niej hehe Ten cykl bez % nawet wino odstawiłam . ( tak naprawdę to sie skończyło : p

Ciężko mi to powiedzieć, ale mam jakiś kryzys, nie mam zupełnie ochoty na <3 poprostu mam dość seksu! Nie wiem ile ja tak dalej pociągnę ale mam serdecznie dość tych staran.. i mowię to zupełnie poważnie. Zawsze jak nie ma presji dni płodnych to jest super, a jak sie zaczynaja to jest jakaś masakra, dlatego w tym cyklu co drugi dzień, akurat zaczęły sie płodne... No poprostu jakby mi sie coś działo, taki wstręt na sama myśl : ( nie chce zeby tak było, ale nie mogę na to nic poradzić...
    Czuje ze jeszcze cykl dwa i dam sobie spokoj, i to nie dlatego ze nie chce, poprostu już nie mam siły.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wzięła lutke dzis i jutro z rana leciała na bete i progesteron chyba ze masz gdzieś labolatorium dyżurne to jechałabym odrazu

• KateKum Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny :)

U mnie dzisiaj od rana ból brzucha i śluz ciągnie się po kolana, aż żal nie wykorzystać tego. Ale biorę globulki i to pierwszy cykl pp, więc chyba raczej to by nie było mądre

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Dziewczyny doradzcie

Bierz odrazu dziś a jutro beta z progiem.
    Kochana nam nadzieję ze maleństwo zostanie na kolejne 8 mis bo problemu z zajściem nie masz.

Karma88 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Misiola84 Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że ja sie pozytywnie nie nastawiam w tym miesiącu, ale to pewnie przez ta pogode...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina G. Gratuluję!!! Pierwszy cykl i już <3 rewelacja!
    Karolina <3 Gratuluję!!

Aksamitna, ja mam na strychu masę ubranek po moim chłopczyku, takie maluuutkie,a tera siedzi Klusek i gra na telefonie. Sezon kupowania w trakcie ciązy najlepszy :D Trzymam za marzec, piekny miesiąc <3

Agnieszka trzymam kciuki za jutrzejasza bete, ja wiem że przyrost bedzie ładny, czuję to :-)

GG88 Super wiadomość, w końcu jakiś pozytyw!

Karma już się użalać nad sobą DZISIAJ nie będę ;-)

BUNIA ja o to samo pytałam się dzisiaj dziewczyn, bierz luteine i to od razu, troche o tym czytałam... czasu już nie cofniemy, ale to nie znaczy że przez to ciąza nie będzie się rozwijąc, dziewczyna tez tak miała i po prostu lekarz zalecil jej ponowne stosowanie lutki lub dupka.

Izape ja też miałam taki kryzys, ale już mi przeszło, a na takie problemy musisz się spić :D mi pomagało i doznania inne, edit A nie masz przynajmniej jakiegos likierku?

Katekum, mi lekarz powiedział żeby się starać od razu po okresie ;-) Ja się nieposłuchałam i mam :-(
    Zaś w innym szpitalu jak poroniłam w 9 tc to kazaliodczekać trzy miesiące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 19:32

Paulina.G, KateHawke lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluję Paulinie G i Karolinie :) ja dalej walczę idę jutro do Pana Wyroby i dowiem się jaki ma plan na mnie :) napewno w tym cyklu hsg :) i dowiem się jak z tymi jajowodami :)

Paulina.G lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziękuję Wam <3 <3 <3

Fakt ostatnio mam niską samoocenę, więc przydałoby się mnie postawic do pionu, gdzie Hopeless, Ona jak pociśnie to od razy zmieniam tok myślenia?

Przepraszam dziewczyny, ostatnio mam trudny okres w życiu a raczej jego brak, jeszcze na dodatek czuję że mnie łamie po kościach, a dopiero co wróciłam do pracy ze zwolnienia.

Wieczorkiem Was nadrobię, jeszcze raz dziękuje za wsparcie <3
    A ja Cię dziś tule a nie stawiam do pionu. Każdy się czasem czuje jak 5 kolo u wozu i każdy ma gorsze dni. A po nich lepsze. A potem znowu choooynie. Tez się czasem przestaje odzywać ale ciekawość co u stałych bywalczyn wygrywa ;) weź sobie dziś odpusc :) zrób maseczkę, ciepłą kąpiel, powiedz staremu ze ja mu nakazuje jakiś masaż czy film z przytulaniem na kanapie :) pozwól sobie czuć się jak kupa raz na jakiś czas a potem będzie Ci lepiej :)

PS. Nigdy nie będziesz jak pn :D
    Ps2. Tez mam fazę kupy i nikt mnie nie lubi i nigdzie nie pasuje ;)

summer86, Czrna 81, Karma88 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcę Wam bardzo podziękować za wszystkie porady i dobre słowa. JESTEŚCIE CUDOWNE! ❤Zarazem trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i życzę wszystkiego najlepszego ❤

3i499vvjspjyuavk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym z fasolkami
    Monika czuje się podobnie dlatego tylko czytań ostatnio ;)
    Agniecha rozumiem stres!
    Ja też jutro jadę na powtórkę bety. Potrzebuje kopa w tyłek bo mam kryzys totalny :(
    Nerwy mnie wykończą, nie mogę spać, wciskam jedzenie żeby cokolwiek zjeść, mam nerwobóle i duszności... oszaleje jak tak dalej pójdzie :( byłam dzisiaj u lekarza ale ze strachu że się znowu nie uda nie wzięłam l4 tylko recepty i skierowanie na badania. Śni mi się że krwawię, ciagle sprawdzam czy nic się nie dzieje... jak Wy dziewczyny po stratach dajecie radę nie sfiksować i cieszyć się ciążą? :(...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A ja Cię dziś tule a nie stawiam do pionu. Każdy się czasem czuje jak 5 kolo u wozu i każdy ma gorsze dni. A po nich lepsze. A potem znowu choooynie. Tez się czasem przestaje odzywać ale ciekawość co u stałych bywalczyn wygrywa ;) weź sobie dziś odpusc :) zrób maseczkę, ciepłą kąpiel, powiedz staremu ze ja mu nakazuje jakiś masaż czy film z przytulaniem na kanapie :) pozwól sobie czuć się jak kupa raz na jakiś czas a potem będzie Ci lepiej :)

PS. Nigdy nie będziesz jak pn :D
    Ps2. Tez mam fazę kupy i nikt mnie nie lubi i nigdzie nie pasuje ;)
    Zobaczyłam Twój Avatarek i serce mi stanęło!!! pomyslałam sobie oho, teraz to mi się dostanie, a Ty jak oaza spokoju. Dziekuje <3 <3 <3

Tuleee :D ale jak mówisz po każdym dniu nastaje ten lepszy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 20:00

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ