Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
StaraczkaNika coś dr powiedziała bo nie mogę tego znalesc ? Ja po IUI jak byłam dr mi mówi że, już po,, a ja mu powiedziałam,, szybko Panu poszło,, zaśmiał się ale nic nie powiedział
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 23:17
Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:To umawiamy się na wzajemną wymianę pozytywnych fluidów
Bocianiątko a mi lekarz w szpitalu powiedział "i w tym cyklu nie współżyjemy", czyli też jest z tej szkoły, że cykl z HSG trzeba odpuścić. Ja i tak odpuszczę, bo muszę się nawchłaniać folianów i zwalczyć homocysteinę, żeby potomkowi nie zaszkodzić. Najgorzej, że jak to ja, musiałam coś palnąć i się spytałam "Pan też?". Nie zaszczycił mnie odpowiedzią ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 23:32
Bocianiątko, staraczka1111 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Aguś... cóż mogę Ci rzec... BAAAAAAARDZZZZOOOOOO SIĘ CIESZYMY, ZE NASZE ZWOLNIONE BRZUCHY SIĘ PRZYDAŁY!!! Ale przecież mówiłam Ci, że tak będzie! I nie wątpiłam nigdy w Twoje zające! Teraz pilnuj się-zwłaszcza do końca I trymestru! Leż i pięknie wyglądaj i pachnij
Dziewczyny - nie nadrobiłam. Nie wiem za bardzo kto co i dlaczego, ale jeśli się jeszcze komuś udało - to całym sercem się cieszymy! Z całych sił tulimy te, które jeszcze muszą czekać Ale dlatego wysylamy Wam DZIECIATE WIRUSKI ode mnie i Mojego Słońca - łapcie i zarażajcie się!!!:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4db27c660c7d.jpg
Nie byłam w stanie Was nadrobić, bo po poniedziałkowej pozytywnej becie Agi i wielkiej radości nastał u mnie wielki płacz, bo... zamiast wypisu dostaliśmy lampę do środy... Okupiłam to płaczem i mega dołem, bo tak straszliwie tęsknię za starszym synkiem, że trudno to opisać.
A wczoraj... kolejny cios, bo żółtaczka nie spada jak powinna i... zostawili nas PRZYNAJMNIEJ do piątku. Serce się kraje, że Mój Mały Aniołek w moich ramionach spędza czas tylko na karmieniach... Tak się boję co jutro będzie... Wieczorna wizyta ordynatorki nie tchnęła we mnie nadzieji...
Jestem tu najdłużej - dziewczyny rodzą, spędzają na oddziale 2-3 dni i do domu, a ja ciągle tu... Dzisiaj do domu wychodzi kolejna - już 3 moja współlokatorka z pokoju... Więc wyobraźcie sobie jak się czuję... Pewnie w ciągu kilku godzin trafi do mnie 4-ta... Tylko Wojtuś mnie tu trzyma jakoś w pionie... Jest dzielniejszy niż ja i znosi to wspaniale...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 01:52
Flowwer, summer86, pilik, madzia8lenka, Rucola, Bocianiątko, blue00, Jedna_z_Wielu, Agniechaaaa, Bunia86, Meśka, Yoselyn82, Lunaris, Anna Stesia, KateHawke, emi2016, Madżka89, Czrna 81, Zośkaaa, Maja84 lubią tę wiadomość
19.10.2017 - nasz drugi cud
5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
27.11.2015 - nasze największe szczęście
-
Lejka cudowny ten Twój synuś! Jak chcesz, żeby Cię wypisali ze szpitala, to musisz sprawić, żeby mieli Cię dość. Ja od lat z sukcesem stosuję tę taktykę, nawet z zakaźnego wyszłam do domu po 1 dniu (tak, z chorobą zakaźną). Pisanie skarg to moje tajne hobby (nie wpisane do cv). W tym tygodniu wysmarowałam 2, obie na Swissmed, bo to co tam się dzieje, to ludzki umysł nie ogarnie! Lejka, poprostu wypuść wewnętrznego gada i niech da czadu
-
Nika, Kochana - ja nie mam tu nic do zarzucenia nikomu na oddziale. Wszystkie położne są wspaniałe - i te noworodkowe i te nasze - położnicze. Są ciepłe, pomocne, uśmiechnięte, z poczuciem humoru... Jak tylko widziały, że siedziałam i beczałam, to od razu wkraczały z taką gadką, że za chwilę miałam banana na ustach Lekarze też trafiają się sami fajni. Więc poza żarciem i niewygodnym łóżkiem to nie mam czego zaskarżać
Wojtuś leży pod lampą dla swojego dobra - wiem, że to konieczne i od początku czułam, że tak się skończy - w końcu to wcześniak Musimy to przetrwać i nie mamy wyjścia... Oby była poprawa, bo inaczej dostanie jeszcze góre od lampy i okulary i w ogóle bedzie jak na solarium...
Ps. I w imieniu Wojtusia... DZIĘKUJĘ Ale nieskromnie powiem, że naprawdę jest cudny... I tak dzielnie znosi to naświetlanie, że aż serce mi rośnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 05:39
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
19.10.2017 - nasz drugi cud
5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
-
staraczka1111 wrote:StaraczkaNika coś dr powiedziała bo nie mogę tego znalesc ? Ja po IUI jak byłam dr mi mówi że, już po,, a ja mu powiedziałam,, szybko Panu poszło,, zaśmiał się ale nic nie powiedział
Meśka, staraczka1111 lubią tę wiadomość
-
Lejka wrote:Nika, Kochana - ja nie mam tu nic do zarzucenia nikomu na oddziale. Wszystkie położne są wspaniałe - i te noworodkowe i te nasze - położnicze. Są ciepłe, pomocne, uśmiechnięte, z poczuciem humoru... Wojtuś leży pod lampą dla swojego dobra - wiem, że to konieczne i od początku czułam, że tak się skończy - w końcu to wcześniak Musimy to przetrwać i nie mamy wyjścia... Oby była poprawa, bo inaczej dostanie jeszcze góre od lampy i okulary i w ogóle bedzie jak na solarium...
-
Nieeee, w domu nie ma możliwości - u nas nie wypożyczaja lamp. Zresztą z tego co zrozumiałam, to pediatrzy nie odważą się wypisać wcześniaka, który nie jest w dobrym stanie. Nie podpisałby się nikt pod tym.
A starszak zobaczył braciszka wczoraj. Mąż wiedząc, że mam mega dola przemycił go na chwilę Dzięki temu tylko dam radę do jutra tu wytrwać. I Adaś zareagował cudnie - wpatrywał się z uśmiechem jak urzeczony i robił Wojtusiowi "moja moja"19.10.2017 - nasz drugi cud
-
Wojtuś piękny! Na pewno Was wypiszą jak tylko będzie bezpiecznie. A Ty odpoczywaj póki masz chwilkę przed powrotem
Bunia trzymam kciuki za Twoją betę! Nie mieszam? Powtarzasz dzisiaj?
Lamka dziękuje! A psiak cudowny
Ja dotarłam wczoraj do gina, trzy godziny czekania... ale ustawił leki, dał l4, kazał odpoczywać „bo wie pani przy trombofili jest pani w grupie ryzyka...” bla, bla, bla. Może gdyby takie pacjentki normalnie traktowali to ryzyko byłoby mniejsze.
Tak czy siak od dzisiaj w domu, endometrium ładne, w macicy mały pęcherzyk i czekam do wizyty właściwej u swojej lekarki...
Nika zazdroszczę takiej bezpośredniości! I humoru oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 06:24
Agniechaaaa, Bunia86, Lejka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Lejka wrote:Nieeee, w domu nie ma możliwości - u nas nie wypożyczaja lamp. Zresztą z tego co zrozumiałam, to pediatrzy nie odważą się wypisać wcześniaka, który nie jest w dobrym stanie. Nie podpisałby się nikt pod tym.
A starszak zobaczył braciszka wczoraj. Mąż wiedząc, że mam mega dola przemycił go na chwilę Dzięki temu tylko dam radę do jutra tu wytrwać. I Adaś zareagował cudnie - wpatrywał się z uśmiechem jak urzeczony i robił Wojtusiowi "moja moja"Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 06:42
Lejka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny,od dwóch dni bardzo boli mnie lewy jajnik,aż idzie mi w krzyż,już na wizycie kontrolnej to zgłosiłam,wtedy ból był mały,ale usg nic nie wykazało niepokojącego.Kilka dni przerwy a on dał znać o sobie dużo silniej,temperatura stoi w miejscu,owulki jeszcze nie było,martwić się tym bólem?
-
nick nieaktualnyCześć lejka taki słodziak do zacałowania jestem pewna, ze juz niedługo wyjdziecie i będziecie sie cieszysc sibą nawzajem
My odpoczywamy i nareszcie odkaszlujemy!!!! Moze jak juz cała flegma wyjdzie z płucek to skończy sie ten okrutny kaszelLejka lubi tę wiadomość
-
Bocianiątko ja też mam taki nie wyparzony język
Kiedyś poszłam na usg piersi do enela i miałam wizytę w środku dnia wiec siłą rzeczy temat przewinął się w rozmowach w pracy. Wchodzę, w miarę młody gość robi to usg ja goła żeby rozluźnić atmosferę zażartowałam że moi koledzy z pracy uważają że Pan wykonuje pracę marzeń, bo cały dzień tylko piersi ogląda koleś był taki bordowy ale koniec końców się rozluźnił :pAmy333 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja! Powróciłam w końcu z tego Krakowa i po dwóch meeeeega intensywnych dniach mogę Was w końcu przeprosić ze ostatnio Was zaniedbałam... Ale mam nadzieję, ze na pierwszej stronie nikogo nie brakuje? jeśli tak, to proszę o oficjalne upomnienie!
Przepraszam, że myliłam nicki (Jedna_z_Wielu :***) ale ostatnio strasznie zakręcona byłam!
I jeszcze raz gratuluję wszystkich pozytywów! serce rośnie! trzymam kciuki za piękne przyrosty i pierwsze USG!
Agniechaaaa :***
Ja za bardzo nie mam się czym chwalić... sonoHSG umówione na poniedziałek, a ja kupiłam ogromniasty zapas testów owu, no i kilka ciążowych bo taaaaaaaka promocja na sklep starania ze aż żal nie skorzystać!
zestaw 50+5 za 44 zł przyjdzie na dniach więc mogę testować od saaaaaamej owu żeby obserwować zastrzyk chociaż jeszcze nie wiem czy tak chce.... bo znowu będę się niepotrzebnie nakręcać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 08:16
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Lejka masz wspaniałego syna:) Cudeńko i Słodziak
Trzymam kciuki żebyście w piątek poszli do domu. Cale szczęście ze dobrze Was tam traktująWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 08:13
Lejka lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Mmie obidzil mega ból piersi. Oczywiście ucieszyłam się jak z mało czego. Do popołudnia chyba zniose jajo..
malka lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bocianiątko wrote:Witam się i ja! Powróciłam w końcu z tego Krakowa i po dwóch meeeeega intensywnych dniach mogę Was w końcu przeprosić ze ostatnio Was zaniedbałam... Ale mam nadzieję, ze na pierwszej stronie nikogo nie brakuje? jeśli tak, to proszę o oficjalne upomnienie!
Przepraszam, że myliłam nicki (Jedna_z_Wielu :***) ale ostatnio strasznie zakręcona byłam!
I jeszcze raz gratuluję wszystkich pozytywów! serce rośnie! trzymam kciuki za piękne przyrosty i pierwsze USG! Agniechaaaa :***
Ja za bardzo nie mam się czym chwalić... sonoHSG umówione na poniedziałek, a ja kupiłam ogromniasty zapas testów owu, no i kilka ciążowych bo taaaaaaaka promocja na sklep starania ze aż żal nie skorzystać!
zestaw 50+5 za 44 zł przyjdzie na dniach więc mogę testować od saaaaaamej owu żeby obserwować zastrzyk chociaż jeszcze nie wiem czy tak chce.... bo znowu będę się niepotrzebnie nakręcaćHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Kochana 50+5 44 zł ? Ja ostatnio wzięłam to samo i z przesyłką dałam 26.90
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 08:19
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy