X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika uwielbiam twoje teksty a tekst do dr " Pan też" ścieło mnie z nóg hahahah wyobrażam sobie jego minę :P

Amy333 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Admiralka - ależ się cieszę Waszym szcześciem, dziewczyny! Spokojnych ciąż, pieknych bet, wzruszających chwil na USG i wszystkiego dobrego dla Was na ten błogosławiony czas!

Boduszka, ale śliczny kruszek! Rośnij, maluszku!

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Nika uwielbiam twoje teksty a tekst do dr " Pan też" ścieło mnie z nóg hahahah wyobrażam sobie jego minę :P
    Ja zawodowo muszę różne niuanse językowe wychwytywać, ale niektórzy są niezbyt wyczuleni na to, co i jak mówią, i wtedy zajmuje im kilka minut zanim dojdą, do czego piję. A w ogóle to postawiłam sobie zakaz rozśmieszania doktorów, którzy trzymają aparat do usg w moich miejscach intymnych - bardzo niefajne sensacje jak chichrającemu się doktorkowi rączki się trzęsą. Nie próbujcie, ostrzegam!

Flowwer, KateHawke, summer86, Bunia86, Bocianiątko, staraczka1111, Meśka, blue00, Zośkaaa, Maja84, Amy333, Emilkap11 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bajkaaa jutro wizyta u endokrynologa?
    Rucola piątek co raz bliżej ;) powtarzałaś ASA teraz ?

Tak jutro i endokrynolog i ginekolog zobaczymy co tak słychać u mnie :)

Flowwer lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję cały dzień, ale pisać nie miałam jak. :-)
    Po pierwsze dzięki za miłe słowa odnośnie foty :-)

Agniecha - beta cudna, będą dwa duże zające chłopczyk i dziewczynka, tak obstawiam :-D
    Nika- zabiłaś mnie tekstem do ginekologa, muszę się uczyć od Ciebie takich żartów sytuacyjnych. ;-)
    Lena, Admiralka - trzymam kciuki za śliczne bety i gratuluję <3
    Boduszka - śliczny maluch <3
    Pilik - mega się cieszę, trzymam kciuki <3

I w ogóle znowu wrzucacie super zwierzaki :-D (poza pająkami brrrr, ale rozumiem, że będziesz go z czułością wychowywać Blue ;-) )

Na poprawę humoru dla wszystkich małpowiczek i nie tylko moja cholera uwalona serkiem homogenizowanym.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3deb6eca1d5.jpg
    Bestia przybrała prawie 1kg przez 3,5 tygodnia od kiedy jest z nami i już niestety umie samodzielnie wskakiwać na łóżko :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 21:47

Flowwer, Yoselyn82, Anna Stesia, KateHawke, Bunia86, Agniechaaaa, Lunaris, pilik, blue00, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka psinka z oczkami kotka z shreka to mały dziabełek ♡♡

lamka lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Bunia a Ty jutro robisz betę?
    Tak jutro około 12 zrobię. Później nie dam rady bo mamy gości, także będzie jakieś 40 godzin A nie 48. Już panikuje a co będzie jutro

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Tak jutro około 12 zrobię. Później nie dam rady bo mamy gości, także będzie jakieś 40 godzin A nie 48. Już panikuje a co będzie jutro
    Bunia ogromnie trzymam kciuki, wiem co czujesz, też panikowałam, ale czuję, że u Ciebie będzie dobrze :-)

Flower jest diabeł straszny, szczeka i lata jak opętana. Wrzuciłabym Wam filmik, ale zapomniałam adresu strony, przez którą można wrzucać bez logowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 22:02

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie cudne zwierzaczki. Uwielbiam wszystkie zwierzęta i inne żyjątka oprócz pająków;) jak przeprowadzimy się do domu to obowiązkowo 2 duże psy :)

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Bunia ogromnie trzymam kciuki, wiem co czujesz, też panikowałam, ale czuję, że u Ciebie będzie dobrze :-)

Dziękuję :)

ojxeej28a64grrny.png

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Dziękuję :)

ojxeej28a64grrny.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bajkaaa jutro wizyta u endokrynologa?
    Rucola piątek co raz bliżej ;) powtarzałaś ASA teraz ?
    Tak, tydzien po kuracji ale jeszcze nie mam wyniku. Liczyłam ze bedzie na wczoraj a teraz martwie sie czy bedzie na piątek. Nic nie ztobie, trzeba czekac :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pochwalę się "moim" zwierzątkiem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b1c0e602d6d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9a88e28e5a1.jpg

Kicię zabraliśmy gdy miała 6 miesięcy, z domu gdzie była bita. Była strasznie chuda, nieufna, agresywna (skakała na nas i gryzła), z czasem była pewna poprawa, ale doszliśmy do wniosku, razem z wetem, że ten konkretny kot potrzebuje przestrzeni, podwórka. Spacery nei wystarczały niestety... I tak trafiłą do moich rodziców, gdzie ma jak w niebie ! Spaceruje po ogrodzonym podwórku (przy rodzicach, tak to siedzi w domu i sika w kuwetę :), poluje na myszy(nie z przymusu a z chęci gdy mama dłubie w ogródku), skacze po drzewach jak wiewiórka i już prawie nie jest agresywna ! Zwyczajnie wyszalej się na dworze i potem już ni ma siły ;)

Niestety gdy do rodziców przyjeżdżają dzieci (siostrzeńcy) kot znów zaczyna być agresywny, na szczęście dzieci do niej nie podchodza, ona chowa się do szafy/na szafę czy gdzie tam chce i jest w porządku ! OStatnio nawet dała się pogłaskać 6 latkowi ! Ale z Małą będę się bała do niej podejść....

Często ją odwiedzamy, już w sobotę znów ją przytulę ! Stęskniłam się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 22:24

Flowwer, KateHawke, Bocianiątko, Agniechaaaa, Lunaris, lamka, Yoselyn82, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Zośkaaa, Maja84 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To umawiamy się na wzajemną wymianę pozytywnych fluidów ;)

Bocianiątko a mi lekarz w szpitalu powiedział "i w tym cyklu nie współżyjemy", czyli też jest z tej szkoły, że cykl z HSG trzeba odpuścić. Ja i tak odpuszczę, bo muszę się nawchłaniać folianów i zwalczyć homocysteinę, żeby potomkowi nie zaszkodzić. Najgorzej, że jak to ja, musiałam coś palnąć i się spytałam "Pan też?". Nie zaszczycił mnie odpowiedzią ;(

Staraczka, poplułam się ze śmiechu :D

A co do USG i rozśmieszania lekarza to u mnie jest na odwrót.. ja leżę na tym fotelu, zestresowana czekająca na werdykt a mój lekarz zawsze wtedy urządza sobie pogawędki wplatając w to żarciki.

Flowwer, emi2016, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka to JRT rasa ?
    Emi cudny kot a kolor jego to N 09 ;)
    Nie każdy kot lubi dzieci niestety to zależy jakie miał wczesniej doswiadczenia.

Ja pierwszego psa dostałam w prezencie urodzinowym ma 19 -tke od mojego M ( wtedy jeszcze chodziliśmy ze sobą ) wspaniały mix Polskiego Owczarka Nizinmego - cudowna rasa ♡ nie doceniana przez nas Polaków !

Rukola czekam na plan działania !!

Bunia bedzie dobrze!

emi2016, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Lamka to JRT rasa ?
    Emi cudny kot a kolor jego to N 09 ;)
    Nie każdy kot lubi dzieci niestety to zależy jakie miał wczesniej doswiadczenia.

Ja pierwszego psa dostałam w prezencie urodzinowym ma 19 -tke od mojego M ( wtedy jeszcze chodziliśmy ze sobą ) wspaniały mix Polskiego Owczarka Nizinmego - cudowna rasa ♡ nie doceniana przez nas Polaków !

Rukola czekam na plan działania !!

Bunia bedzie dobrze!

Ona nie tylko nie lubi dzieci - w tym domu z którego ją zabraliśmy właśnie były dzieci i podejrzewam, że dlatego tak ich nie lubi.... - nie lubi też psów, z tego samego powodu.
    Najważniejsze, że wreszcie wygląda jak normalny kot - przytyła, ma dobrą opiekę, robi się coraz bardziej ufna :)

A Twoje psy są przesłodkie :) Niestety wymagają dużo uwagi, przy naszym trybie życia to możemy mieć co najwyżej rybki ;) Ale co jakiś czas zbieram porzucone zwierzęta (mam takie szczęście ;/) i szukam im domów. Moja siostra ma psa z takiej akcji - znalazłyśmy szczeniaki w worku nad rzeką, ktoś nas zobaczył, zostawił je i uciekł ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 22:36

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moja kocia morda mówi Wam dobranoc
    Ps moja kocica nie znosiła dzieci- jak zaszłam w ciążę przywłaszczyła sobie wózek a potem łóżeczko syna... a jak się urodził i płakał to przybiegała i gryzła mnie w pięty aż do krwi -bo dziecko płacze :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63f5215c589b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 22:37

emi2016, Bocianiątko, Flowwer, Yoselyn82, Jedna_z_Wielu, pilik, Bunia86, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower - kundelek. Na 100% nie wiemy, bo to przygarnięty podrzutek, ale prawdopodobnie mieszaniec z JRT właśnie.

Emi, Lunaris - piękne istotki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 22:38

emi2016, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pracy , nie miałam kiedy zrobic skoczyć po test nawet a jutro z rana też nie bede.miala jak... zbliza sie drugi dzien bez @ i nic na nia nie wskazuje jak na razie...:) trzymajcie kciuki:)

Flowwer, emi2016, lamka, Bunia86, Jedna_z_Wielu, KateHawke lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka96 wrote:
    Ja po pracy , nie miałam kiedy zrobic skoczyć po test nawet a jutro z rana też nie bede.miala jak... zbliza sie drugi dzien bez @ i nic na nia nie wskazuje jak na razie...:) trzymajcie kciuki:)
    I tak trzymaj :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ