X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Lunaris kilka pomysłów dla Ciebie i czterolatka ;) http://www.superstyler.pl/dziecko/mnostwo-pomyslow-na-kreatywne-zabawy-z-dzieckiem/
    Dodatkowo polecam mieć w domu mąkę ziemniaczaną w zapasie - można zrobić masę nienewtonowską (woda z mąką) topić w niej przedmioty i wydobywać, formować kulki i patrzeć jak się topią, z sody oczyszczonej i pianki do golenia fajny sztuczny śnieg powstaje, z sody, octu i kwasku cytrynowego można robić lawę. W miseczce można zamrozić jakieś małe zabawki zalane wodą, dziecko musi wydobyć i też masa radości i trwa to No ale trzeba wcześniej przygotować ;) też się super maluje kostkami lodu w plakatówkach.
    No i masa innych, jakbyś potrzebowała pomysłu to pisz, to takie najbardziej sprawdzone ;)

Pilik, fajne pomysły, coś z rad dla Lunaris na pewno przetestuje na moim 3 latku, patrząc na to czym Ty się zajmujesz nie mam wątpliwości, że Ty będziesz megakreatywna Mama :)
    Jak się czujesz? Kiedy Cię wypuszcza do domu?

Lunaris na nadmiar energii u mojego jest jedno lekarstwo- basen, tylko ze przy tej opcji mama też musi dupsko w wodzie umoczyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 11:55

Lunaris lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koachane a powiedzcie mi jakie się robi badanie na ta trombofilie? Bo trochę się zmartwiłam, może tez powinnam zrobić ? U mnie endo raczej zawsze było cienkie, nie wiem jak teraz, na nogach mam pajączki i czasem siniaki, ale moja siostra ma 2 zdrowych dzieciaków i nie miała problemów w ciąży. Chyba nie do końca jeszcze potrafię uwierzyć w ciążę... powinnam jutro zrobić jeszcze jedna betę ? Jak myślicie ?

• LolaWhite Koleżanka

Wysłany: 29 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, testowałam dzisiaj rano 12 dni po zastrzyku Ovitrelle, nie ma kreski:( Czy to za wcześnie? Może się jeszcze pokaże? Trację nadzieję...

Starania od 2016
    24.08.2018 - IUI :(
    01.2019 - start I IVF BOCIAN WARSZAWA
    ❄️18.02.2019 10tc [*]
    ❄️08.07.2019 CB
    ❄️12.08.2019 :(
    09.2019 - start II IVF BOCIAN WARSZAWA
    ❄️05.11.2019 :( + brak zarodków do mrożenia
    1.05.2020 START III IVF Oviklinika Warszawa
    Puregon + Cetrotide, krótki protokół

JA: AMH 3,46; wysoka prolaktyna, insulina tylko po obciążeniu, MTHFR, KIR AA, NK 15%
    MĄŻ: Nasienie 8mln/ml; 39mln ejakulat, morfologia 2%, ruchliwość 30%, fragmentacja DNA 11%, HBA 49%, lewe jądro żylaki, prawe mała objętość. Aktualnie kuracja CLO + witaminy
    OBOJE 27 lat
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik You made my day <3 super patenty! już wcielamy w życie :D
    sarnazwykle właśnie tak spędzamy wolne dni- po sniadaniu basen potem obiad drzemka i popoludnie szybciej leci (albo odwrotna kolejnosć) ale teraz jestem po zabiegu i boję się tak na świeżo wchodzić do basenu żeby czegoś nie złapać na wyskrobanym endo. Basen dopiero za 2 tyg. Ale polecam wszystkim!

summer pamietaj że z każdym kolejnym zastrzykiem jesteś bardziej rozrzedzona. A swoją drogą patrząc po pacjentach to jeden ma za każdym razem, inny wcale-tylko takie kropeczki po wkłuciu a inni mają raz tak raz tak- nawet niektórzy się śmieją że inna pielęgniarka robiła i dlatego nie ma siniaka. JA myślę że nie ma zasady... Na pewno jest ślad jak trafisz w naczynko ale to się raczej rzadko zdaża ;) Pomyśl sobie że jesteś biedronką :D

pilik lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LolaWhite wrote:
    Dziewczyny, testowałam dzisiaj rano 12 dni po zastrzyku Ovitrelle, nie ma kreski:( Czy to za wcześnie? Może się jeszcze pokaże? Trację nadzieję...
    Ja w piątek robiłam właśnie 12dpo test po Ovitrelle była 1 kreska i od wczoraj małe krwawenie...ale 3mam kciuki żeby u Ciebie było inaczej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona - nie wiem czy pominęłam jakąś Twoją wypowiedź, ale co się stało, skąd takie myśli negatywne?

• KateKum Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dziękuję :*** i zamówiłam kuriera z testdna! :D

Cóż to za test? Kiedy powinno się go robić?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Witam sie juz wracam do domku, za jakies 10 godzin dotre na miejsce ...:/ oczywiście podroz sie dluzy i stos mysli na minute,czy ten test był felerny,zalany, czy po prostu fałszywie pokazywal ciążę, albo czy to kolejna ciaza biochemiczna...
    Niby jestem caly czas na acardzie i progesteronie ale mam stos zmartwień i boje sie ze jutro test bedzie negatywny :/

Hej. Jeśli mogę wiedzieć to jak długo byłaś na urlopie? Daleko byłaś?
    Sorki ze tyle pytań ale często słyszę że wyjazd pomaga w zajściu w ciążę. Wtedy się nie myśli o problemach... Pamiętam jeszcze dziewczyny z forum które zapewne już urodziły. I też długo się starały i ciąży brak i wyjechały na urlop i wróciły z brzuchami

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka w zasadzie nic sie nie stalo czuje sie dobrze. Wczoraj bylo 12dpo i mialam pozytywny test ciazowy tzn druga kreska byla ledwo widoczna i temu sie martwie.

Panan12 ja bylam w Saint Tropez na poludniu Francji. 16.10 mialam owulacje a wyjechalam 21.10.

• Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Cóż to za test? Kiedy powinno się go robić?
    Ja zamówiłam test 6 mutacji na trombofilie. Juz kilka dziewczyn robiło trombofilie sramtad. Na pewno Summer i StaraczkaNika :) Przyjeżdża kurier, przywozi próbkę do pobrania badania (trzeba troszkę wacikiem podrapać po policzku) i później przyjeżdża drugi raz, odbiera próbki i po 2 tygodniach masz wynik ;) generalnie niektórzy twierdzą że każdy powinien go zrobić. Bo mogą być problemy z zajściem lub utrzymaniem ciąży... no i ciążę się inaczej prowadzi przy mutacjach...

A propos, czy spotkałyście się z tym żeby brać clexane juz od owulacji jeśli jest problem już z implantacją? Wiem, że to głupie co właśnie napisze ale ja od początku mam wewnętrzne przeczucie graniczące z przekonaniem ze u mnie problem jest właśnie z zagnieżdżaniem się zarodka...

Zielona, jutro kreseczka będzie ciemniejsza!!! <3 Kiedy chcesz iść na betę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 13:23

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiatko ja mieszkam w Niemczech i mam troche utrudnione zadanie. Jutro lece do rossmana i zrobie test w wc w galerii :) jezeli bedzie pozytywny to dzwonie do mojej ginekolog i ona zrobi mi bete u siebie.

Bocianiątko, Paulina.G, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko ja raz bralam fragmin juz od 1 dc ale zazwyczaj bralam od owu na lepsze ukrwienie macicy i implantacje :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Lamka w zasadzie nic sie nie stalo czuje sie dobrze. Wczoraj bylo 12dpo i mialam pozytywny test ciazowy tzn druga kreska byla ledwo widoczna i temu sie martwie.

Panan12 ja bylam w Saint Tropez na poludniu Francji. 16.10 mialam owulacje a wyjechalam 21.10.
    Kreska była widoczna na zdjęciu a to już dużo. Nie wiem jakiej firmy był test ale jeden potrafi pokazać ładna kreskę a z tej same próbki inny ledwo bladziocha. Bądź dobrej myśli :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Bocianiątko ja raz bralam fragmin juz od 1 dc ale zazwyczaj bralam od owu na lepsze ukrwienie macicy i implantacje :)
    Dzięki Yos :*** to ja chyba pogadam z moja gin w czwartek :) chociaż nie wiem czy przed wynikami trombofilii będzie chciała mi dać, tylko na podstawie moich przeczuć i wysokich d-dimerów... ;) chyba ze zrobię jeszcze jutro białko S i czas protrombinowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 13:49

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless pocieszam sie tym ze w kwietniu przy biochemicznej nawet 15dpo twst był negatywny. Dopiero 19dpo zobaczylam druga kreske i przede wszystkim nie bralam proga. Skoro tym razem od razu po owu jadłam progesteron i test wyszedl dpsc szybko to moze jednak wszystko bedzie wporzadku.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dzięki Yos :*** to ja chyba pogadam z moja gin w czwartek :) chociaż nie wiem czy przed wynikami trombofilii będzie chciała mi dać, tylko na podstawie moich przeczuć i wysokich d-dimerów... ;) chyba ze zrobię jeszcze jutro białko S i czas protrombinowy :P
    Z tego co ja się dowiedziałam, to teraz jest tak, że gin sam clexane ani innej heparyny nie przepisze, bo oficjalne stanowiskk jest takie, że mutacje nie przeszkadzają w zagnieżdżeniu tylko w utrzymaniu. Trzeba mieć zaświadczenie od genetyka, że gin ma Ci wypisywać takie recepty, czyli bez wyników nic nie załatwisz, a nawet z wynikami niekoniecznie (same mthfr bez pai już nie są podstawą do heparyny od owu).
    A z tym białkiem c i s, to zrobić badanie " białko C" czy "białko C aktywność? I s analigicznie?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Z tego co ja się dowiedziałam, to teraz jest tak, że gin sam clexane ani innej heparyny nie przepisze, bo oficjalne stanowiskk jest takie, że mutacje nie przeszkadzają w zagnieżdżeniu tylko w utrzymaniu. Trzeba mieć zaświadczenie od genetyka, że gin ma Ci wypisywać takie recepty, czyli bez wyników nic nie załatwisz, a nawet z wynikami niekoniecznie (same mthfr bez pai już nie są podstawą do heparyny od owu).
    A z tym białkiem c i s, to zrobić badanie " białko C" czy "białko C aktywność? I s analigicznie?

ja mam zlecona heparyne ze wgledu na mutacje i poronienia. I mam ja na znizke.

Ja mam zaswiadczenie od immunologa ze mam brac heparyne oraz domacicznie accofil oraz intralipid.

U genetyka tez bylam i tez mam napisane ze mam brac heparyne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 14:13

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️

Wysłany: 29 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja mam zlecona heparyne ze wgledu na mutacje i poronienia. I mam ja na znizke.

Ja mam zaswiadczenie od immunologa ze mam brac heparyne oraz domacicznie accofil oraz intralipid.

U genetyka tez bylam i tez mam napisane ze mam brac heparyne
    No właśnie, teraz ginowie nawet prywatnie nie chcą wypisywać bez takich zaświadczeń, a jak wypiszą to na 100% ceny i wtedy to dramat. Mi udało się wydębić skierowanie do genetyka, ale mam mutacje w rodzinie, wysoką heparynę i "nieplodnosc malzenska 4 lata". A sierowanie mam do "genatyka" tak w ogóle. Za jakiś tydzień wyniki!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    No właśnie, teraz ginowie nawet prywatnie nie chcą wypisywać bez takich zaświadczeń, a jak wypiszą to na 100% ceny i wtedy to dramat. Mi udało się wydębić skierowanie do genetyka, ale mam mutacje w rodzinie, wysoką heparynę i "nieplodnosc malzenska 4 lata". A sierowanie mam do "genatyka" tak w ogóle. Za jakiś tydzień wyniki!

tylko np ja za kazdym razem jak podchodzilam do transferu w klinice to mialam przepisywana heparyne, pierw na 100%.. a lekarz mowil ze daja profilaktycznie w klinice a potem jeszcze zdobylam zaswiadczenie od immunologa i genetyka ze musze brac po wynikac badan ktore zaczelam robic i wtedy juz mialam ze znizka.

❤️❤️❤️

Wysłany: 29 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfery są zawsze lepiej obstawione niż tzw naturalne starania. Wtedy dają wszystko co ma szansę pomóc. A że starania naturalne (tjaaa, bardzo naturalne ze sztuczne indukowaną owulacją) mogą trwać miesiącami, to niecdadzą leków na nadkrzepliwość co miesiąc komóś, kto nie potrzebuje ich na 100%. Ja tak się uparłan ma nfzowskiego genetyka, żeby ewentualnie też mieć refundowane leki. Może też coś z badań mi da na nfz. Tymczasem ćwiczę cierpliwość. Szkoda mi tylko, że nie będę testować z wami w listopadzie. Wszystko się na to nakĺada - hsg rtg, po którym lepiej się wstrzymać, zbyt krótki okres suplementacji folianami, za dużo wydatków na badania, żeby jeszcze na monitoringi 6 stówek wydać, plus to, że chciałabym mieć pełniejszy obraz sytuacji i wyniki tych wszystkich badań, które zrobię w 2 fazie,czyli za ok 3 tygodnie. Ale i tak będę czasem pisać, żebyście o mnie nie zapomniały przez ten miesiąc czy 2!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 14:41

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ