Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Makino wrote:Annie1981, a tak z ciekawości ci lekarze co u nich teraz byłaś to ci sami co taką niską szanse na ciążę Wam dawali? Jak zareagowali?
Dzwonili do mnie właśnie ze szpitala w UK. Na wizycie wypisali mi receptę na progesteron doustny, bo o taki poprosiłam. Lekarka jednak skonsultowala się z innym lekarzem i dziś dzwoniła, że w UK takiego się nie przepisuje, tylko dopochwowy i ona chce, żebym na taki zmieniła. W ogóle powiedzieli, że dopiero po trzecim poronieniu normalnie dają progesteron, więc i tak robią mi przysługę.
Prosiła, żebym porozmawiała ze swoją gin z Polski co ona o tym sądzi, ale ja nie widzę sensu. Jakiś czas temu zmieniła mi właśnie dopochwową luteinę na doustny progesteron, bo narzekałam na swędzenie i podrażnienia po aplikacji. Z tego co wiem, to nie ma znaczenia w jakiej formie się przyjmuje, a oni tu panikują, że ten doustny może spowodować jakieś problemy hormonalne dziecka.
W Poslce chyba nie ma takich wątpliwości, nic o tym nie słyszałam, a mnóstwo kobiet jest na doustnym progesteronie.
Kilka dni temu rozmawiałam z moją gin z Polski i bez problemu wypisała mi doustny Besins, więc nie wiem czy jest sens znów płacić za wizytę i to weryfikować, tym bardziej, że ja nie chcę tego dopochwowego, bo będę miała problemy z grzybicą.
Co o tym myślicie?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnySimons, nie wiem, dlaczego, ale rozslawiona profesor J. zleca mnostwo roznych dziwnych badan, a czytalam, ze o allo mlr ma zle zdanie i uwaza za guzik warte wyciaganie kasy... Moge bardziej poszperac, o co chodzi... Moze jednak nie ma to az tak duzego znaczenia 🙄
Edit: poczytalam jeszcze o tym... Kochanie, wierze, ze lekarze cos na to zaradza. Immunologia juz nie jest nam grozna przy dobrym specjaliscie i lekach :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 15:33
Simons_cat, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze, czemu ja jestem taka durna i co chwile testuje 🙄 Rano biel, teraz 2 testy i wygladaja tak. Bez kitu, wysle sprzedawcy te obsikane Nordy w ramach reklamacji
Wrzucam to ku przestrodze... Te cienie sa naprawde rozowe i pojawily sie w ciagu kilku sekund, a jednak nic z tego- od tygodnia tak sie ze mna bawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 15:43
Suszarka, moni05, agge, Joasiaxjot, szona, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Nadrobię później ale muszę się z Wami czymś podzielić ♥️
Dziewczyny dzisiaj się cuda dzieją!!! Moja siostra (PCOS, cykle taśmociągi, bardzo nieregularne miesiączki) skarżyła się w zeszłym tygodniu na ból brzucha, niby ostatecznie dostała okres. Dzisiaj od rana cała przerażona szukała ginekologa na już...okazało się że to nie był żaden okres tylko brązowe skąpe plamienie, które się dzisiaj powtórzyło i to ja skłoniło do zrobienia testu. A tam dwie kreski! W głowie już oczywiście wizja poronienia, ciąży pozamacicznej itd. ale na szczęście udało się dostać do lekarza i to już 7 tydzień ♥️ serduszko bije jak dzwon. To prawdziwy cud, o synka starali się bardzo długo, udało się ostatecznie dopiero na stymulacji owulacji i wspomaganiu fazy lutealnej. A tu taka niespodzianka 🥳Sasanka55., ElfiaKsiężniczka, Makino, Kaziaa, Milka85, Frelciaa, Annie1981, *Agape*, Simons_cat, Kittinka 3.0, Księgowa, Magdalena29, Misiaa, Barbarka1984, Sielankaaa, Red555, Okularnica_:), Malgonia, agge, MonikA_89!, ef36, Lilou, Joasiaxjot, eemmiilliiaa, Daniela, Kaśik, Pati96, Fiore, szona, Rucola, GrubAsia, moyeu lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnySimons_cat wrote:
Makino, encorton przez szczepienia mogłam brać dopiero od pozytywnego testu i to tylko do 6-8 tyg, do doszczepienia 😔 no, ale nie miałam szansy, zdarzylam wziąć chyba 3 tabletki w poprzednim cyklu.
Słuchaj, a nie da rady byś go brała od owulacji? Ja w ciąży z córką właśnie brałam od owu, Rucola też o tym pisała? I mi się kojarzy, że brałam encorton aż do połowy ciąży, a nie tak krótko :o. U mnie to trochę w ciemno lekarka dała, ale ważne było dla mnie, że w efekcie końcowym mam dziecko.
Edit. Doczytałam co pisze Elfia, że tylko szczepienia na toWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 15:51
-
nick nieaktualnySuszarka wrote:Nadrobię później ale muszę się z Wami czymś podzielić ♥️
Dziewczyny dzisiaj się cuda dzieją!!! Moja siostra (PCOS, cykle taśmociągi, bardzo nieregularne miesiączki) skarżyła się w zeszłym tygodniu na ból brzucha, niby ostatecznie dostała okres. Dzisiaj od rana cała przerażona szukała ginekologa na już...okazało się że to nie był żaden okres tylko brązowe skąpe plamienie, które się dzisiaj powtórzyło i to ja skłoniło do zrobienia testu. A tam dwie kreski! W głowie już oczywiście wizja poronienia, ciąży pozamacicznej itd. ale na szczęście udało się dostać do lekarza i to już 7 tydzień ♥️ serduszko bije jak dzwon. To prawdziwy cud, o synka starali się bardzo długo, udało się ostatecznie dopiero na stymulacji owulacji i wspomaganiu fazy lutealnej. A tu taka niespodzianka 🥳
Koooocham takie historie Usciskaj siostre! Kurcze, wskoczyc od razu w 7tc i faze z serduchem, to musi byc piekneSuszarka, Annie1981, Kittinka 3.0, Joasiaxjot lubią tę wiadomość
-
Simons_cat wrote:Frelciu, to jest badanie allo mlr.
Japoneczko, badanie pokazujące czy jest ochrona zarodka. U mnie jej nie ma wychodzi na to 😔
Makino, encorton przez szczepienia mogłam brać dopiero od pozytywnego testu i to tylko do 6-8 tyg, do doszczepienia 😔 no, ale nie miałam szansy, zdarzylam wziąć chyba 3 tabletki w poprzednim cyklu.
Muszko, muszę się poobserwować, bo to chyba ma związek z jakimiś stresami 😔
na to allo to chyba tylko szczepienia.
Chociaż jest na forum dziewczyna, której allo pidskoczylo do 23% bez szczepień 🤷
Szatyneczka już jest po dwóch sesjach. Jeszcze jej jedne zostały. Ona ma pullowaneSimons_cat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuszarko, super taka historia, a siostra się starała czy niespodzianka?
Sasanko, te twoje testy to naprawdę dziwne. Tutaj widzę kreskę bez powiększania, Masz jakiś zaklęty ten mocz... Może jednak coś się zadziało? Nie chcesz robić bety?Sasanka55., Suszarka lubią tę wiadomość
-
Sasanko, ta krecha jest taka mocna, ze w ogóle nie wygląda na oszusta 😱
Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMakino, Elfia, powtorze jutro rano, by wiedziec, czy na weekend wyjechac z workiem podpasek, czy heparyny, ale wydaje mi sie, ze to oszusty, niestety. Jeszcze wczoraj wydebilam od weterynarza recepte na polroczny zapas Lametty...
Joasiaxjot, Kaśik lubią tę wiadomość
-
Suszarka ale piekna historia! ❤️
Sasanka a moze sie nie myla ))
Simons.. trzymam kciuki mocno, zeby sie poukladalo 🤞🏻🤞🏻Suszarka, Sasanka55., Simons_cat lubią tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Frelcia, powiedz wprost mężowi że nie widzieliście się tak długo że chyba czas poświęcić trochę czasu ciężarnej żonie. Mój się czasem zachowuje podobnie, i się nauczylam że najlepiej jechać z grubej rury i wprost mówić o oczekiwaniach bo inaczej to sobie tylko nerwy człowiek psuje 🤦
Simons, nic a nic nie znam się na immunologii, ale tak jak Sasanka wierzę że jest na to sposób!
Annie wiem że Duphaston może powodować spodziectwo jeśli dziecko będzie płci męskiej (mówił mi to lekarz na jednej z wizyt) więc może to mają na myśli lekarze z UK? Nic mi jednak nie wiadomo o tym żeby Luteina miała takie skutki uboczne.Annie1981 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Frelcia, powiedz wprost mężowi że nie widzieliście się tak długo że chyba czas poświęcić trochę czasu ciężarnej żonie. Mój się czasem zachowuje podobnie, i się nauczylam że najlepiej jechać z grubej rury i wprost mówić o oczekiwaniach bo inaczej to sobie tylko nerwy człowiek psuje 🤦
Simons, nic a nic nie znam się na immunologii, ale tak jak Sasanka wierzę że jest na to sposób!
Annie wiem że Duphaston może powodować spodziectwo jeśli dziecko będzie płci męskiej (mówił mi to lekarz na jednej z wizyt) więc może to mają na myśli lekarze z UK? Nic mi jednak nie wiadomo o tym żeby Luteina miała takie skutki uboczne.
Co do luteiny doustnej to nie wiem, bo nikt z mojego otoczenia jej nie brał 🤷🏻♀️Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
A mnie zaś doktorek przedłużył duphaston i odstawił luteinę👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Sasanka55. wrote:Miska, tez sprawdzam date porodu... co miesiac. Najgorsze, jak wchodze na jakas strone, ktora zupelnie nie kuma, ze mozna sprawdzac termin porodu na kolejne cykle i wywala mi blad w stylu "jeszcze nie jestes w ciazy, bledna data ostatniej miesiaczki, wprowadz poprawne dane"... No helol!
Edit: o, wlasnie o takie cos chodzi, grrr, to jest przemoc psychiczna 😅
Edit2: Na dzidziusiowo.pl elegancko- rodze 19 maja Moze zacznie sie 4 dni wczesniej i bede miala prezent na urodziny mamy
Ja tez to zawsze robię 😅 ale korzystam wlasnie z dzidziusiowa. Jakos zaufalam tej stronie.Sasanka55., Joasiaxjot lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Elfia, kochana, ja jestem po szczepieniach 😭 zostają chyba tylko te od dawcy, a ja nie wiem czy je chce 😔 w dodatku są droższe, niż od męża... Mój mąż już teraz strasznie wyzywa, że tyle kasy poszło w błoto 😔 nie wiem co zrobimy 😔 teraz przynajmniej mogę już na serio myśleć o zmianie pracy, bo w najbliższym czasie w ciążę nie zajdę ...Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Suszarka wrote:Annie wiem że Duphaston może powodować spodziectwo jeśli dziecko będzie płci męskiej (mówił mi to lekarz na jednej z wizyt) więc może to mają na myśli lekarze z UK? Nic mi jednak nie wiadomo o tym żeby Luteina miała takie skutki uboczne.
Ja biorę Besins, ale tu mi zapisali Utrogestan. Ciekawe czy też są tak niebezpieczne.
Simons_cat wrote:Elfia, kochana, ja jestem po szczepieniach 😭 zostają chyba tylko te od dawcy, a ja nie wiem czy je chce 😔 w dodatku są droższe, niż od męża... Mój mąż już teraz strasznie wyzywa, że tyle kasy poszło w błoto 😔 nie wiem co zrobimy 😔 teraz przynajmniej mogę już na serio myśleć o zmianie pracy, bo w najbliższym czasie w ciążę nie zajdę ...
Teraz pewnie potrzebujesz przeżyć ten smutek, ale potem na pewno weźmiesz się do działania i będzie dobrze 🙂Simons_cat, Joasiaxjot lubią tę wiadomość
Dziękuję, Annie. 😘 Ja wierzę, że kiedyś będę mogła być mamą. Tylko to takie przykre, że wszyscy wokół mogą, a ja nie 😔
Kaziaa, jak twoja beta? Mojej jeszcze nie ma, pewnie znowu 2 razy sprawdzają negatyw. Gdzie sens, gdzie logika 🧐Annie1981 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%