Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰
Odpowiedz

Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰

Oceń ten wątek:
  • Sielankaaa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi tratwami to chyba tak nie jest, mi wyszły pozytywne przed miesiączka mimo braku ciąży a tez miałam nadzieje i brak innego testu w domku.

Oczywiście u Ciebie może być inaczej za co trzymam kciuki

endo_pozytywna lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się trochę źle wyraziłam z tym Duphastonem, lekarz u którego byłam stwierdził że jest on często przepisywany bez wskazań, mimo że dziewczyny mają wystarczający poziom proga - i w tych przypadkach może niestety wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Ten lekarz jest zdania że prog naturalny powyżej 20 nie wymaga wspomagania z zewnątrz, moim zdaniem jest to rozsądne i prawidłowe podejście.

*Agape*, ElfiaKsiężniczka, Sasanka55., agge lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • endo_pozytywna Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiaxjot mam tylko nadzieję że te wszystkie objawy to nie tylko luteina. Dzisiaj temp mi spadła ale mierzyłam wyjątkowo o innej godzinie. Jak rano podskoczy to lecę po test ze skrzyżowanymi nogami 🙈.

Sielankaaa wiem że te testy to jak wróżenie z fusów, ale rozum w jedną stronę, a serce w drugą 🤷‍♀️

Sielankaaa lubi tę wiadomość

30 lat 🙋‍♀️ 31 lat 🙋‍♂️
    starania od 10.2017

endometrioza 3 stopnia
    HSG - październik 2018 - prawy jajowód niezdrożny
    laparoskopia - styczeń 2019 - usunięcie torbieli
    marzec 2019 - nawrót torbieli
    HSG - lipiec 2019 - jajowody obustronnie drożne
    laparoskopia - luty 2020 - brak nawrotu
    AMH - 2,340 ng/ml

🙋‍♂️ słabe parametry nasienia - lekka poprawa po zmianie diety

Obecnie:
    monitoring cyklu
    25.08 - 10dc - zastrzyk Ovitrelle (pęcherzyk 19 mm/endometrium 10mm)
    7 dpo - progesteron 28,30 ng/ml
    9 dpo - beta hcg 2,96 mlU/ml 😧(pewnie pozostałość po Ovitrelle)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    księgowa, co u Ciebie? Byłaś robić bete?

Hej, nie byłam, bo mam taki młyn w pracy, że nie zdążyłam. Planowałam iść jutro, ale tescik dzis jest bladziusienki, zatem poczekam spokojnie na kolejna owu, powalcze z mezem i zobaczymy 31.08 😍

A ty jak się trzymasz?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie długi weekend bez dziecka, dzisiaj już zamknęłam fabrykę wieczornym przytulaniem. Ccoz cykl bez owulacji na to wygląda no ale cień nadzieji pozostaje..

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Ewa__lewa Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Dziewczyny, bardzo się cieszę, że poprowadzę wątek. 🤗 Mam nadzieję, że razem z sierpniem nie zawiedziemy Waszych nadziei i każdej staraczce będę mogła wpisać słodkiego, pulchnego dzidziusia - do tulenia już najbliższej wiosny! ☺️😍

Jeśli już wiesz kiedy wypada Ci testowanie, daj znać, a bardzo chętnie Cię wpiszę na listę. ❤️

Zapraszamy do udzielania się wszystkie ciężaróweczki.🤰❤️ Może zostawicie dobre fluidy? 🙏

Zgodnie z tradycją, wątek ruszy na dobre 01.08. 🙃

Powodzenia! 💪❤️💪

Zostawiam, żeby podkręcić nastrój, playlistę do robienia dzieci 😁

https://open.spotify.com/playlist/2XGdh1AtpDKarGi5POURNG?si=Pl8xY3wnSQCbKapb6GdLzg

0c03e2088e08.jpg

And the Baby goes to:
    01.08
    02.08 Japoneczka z Porcelany 🐒, kokoszka31🐒
    03.08
    04.08 Makino 🐒
    05.08
    06.08 Klarciaa❓, Szczesliwa2222 🐒
    07.08
    08.08 Annie1981 👶
    09.08
    10.08 Zielone.Slońce 🐒
    11.08 miska122🐒, Kaziaa 👶
    12.08 Simons_cat 🐒
    13.08 Miniala, Naganna
    14.08 Mlodamezatka, szarlota96
    15.08 Sasanka55, Milka85, Madżi88
    16.08 Joasiaxjot
    17.08 PaniKsięgowa, Noelle
    18.08 Muszka05
    19.08
    20.08 Lolitka_07, Mama8latka, małaczarna, moyeu
    21.08
    22.08
    23.08 Barbarka1984
    24.08 Kittinka 3.0
    25.08
    26.08
    27.08
    28.08 Skorek, Kaśik
    29.08 princessmargo
    30.08
    31.08 Red555, Makino, Księgowa

Legenda:
    🐒 - następnym razem się uda 💔
    👶 - sukces! 🧸
    ❓ - zaginiona w akcji 🧐

Kilka zasad uprzejmej forumowej staraczki:

1. Szanujemy siebie i swoje poglądy, nie musisz się zgadzać, ale szanuj.
    2. Nie jesteśmy lekarzami, nasze porady są czysto koleżeńskie i jeśli masz wątpliwości co do swojego zdrowia, dawkowania leków itp. w pierwszej kolejności idź do lekarza, nasze doświadczenia nie zastąpią indywidualnej porady lekarskiej.
    3. To forum jest specyficznym zakątkiem internetu, tematem głównym są starania, ale jednak często rozmawiamy o sprawach bardzo intymnych, pracy, kuchni, wykańczaniu mieszkania/męża (skreślić niepotrzebne) dzieciach, sprawach rodzinnych, dlatego nie zawsze zauważymy Twój post z pytaniem dotyczącym stricte starań czy ciąży - nie obrażaj się, napisz za kilka godzin znowu, ktoś na pewno wtedy zauważy.
    4. Nie cytujemy postów ze zdjęciami dzieci, brzuszków i wszystkich innych, gdzie autorka zaznaczyła, aby nie cytować. Uszanujmy swoją prywatność.
    5. Trollom dziękujemy, nasze radary są mocno wyczulone w temacie, wyłapiemy takiego po jednym poście, dlatego jeśli nasze podejrzenia się sprawdzą, takie posty będą zgłaszane i usuwane.

Ja 20.08 :)

Simons_cat lubi tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    U mnie długi weekend bez dziecka, dzisiaj już zamknęłam fabrykę wieczornym przytulaniem. Ccoz cykl bez owulacji na to wygląda no ale cień nadzieji pozostaje..
    ile tu było ciąz z cykli bezowulacyjnych to głowa mała.😁

Sasanka55., Red555, Suszarka, JaSzczurek, MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, idziesz na betę? Sikałaś?

Sasanka55. lubi tę wiadomość

PCOS❌
    Starania od 11.2019

🏳 - 2022 - IVF.
    START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
    2 ❄❄
    24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
    27.05.22 - transfer ❄ 💔😥

Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔

06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II
    5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, ja to juz przestalam wierzyc w cudowna moc Duphastonu jako leku na wszelkie zlo tego swiata. Jednak niedomoge ma niewiele dziewczyn...

Red, jaki tam cykl bezowulacyjny, daj spokoj! :*

U mnie juz the end i czekam na wrzesien. Nienawidzicie mnie pewnie za zasmiecanie watku testami od tygodnia... Wczoraj po poludniu sytuacja wygladala tak (3 Nordy pod rzad):

37dab66b0ab5f8d4med.jpg

Wieczorem 2 Allegraki zupelnie biale i dzis rano rowniez na nich biel. Nordow juz brak i dobrze, bo jednak narobily mi nadziei. Beti miala racje- nie kupujcie ich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 06:51

• Red555 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jak, sasanka, wrzucaj jak najwięcej! :)
    Zerknięcie na mój wykres? Dzisiaj niby trochę temperaturę odbiła, ale Waszyni zdaniem kiedy i jeśli w ogóle mogła być owulacja? Mam dosyć tego czekania nie jestem w ogóle cierpliwa

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    ile tu było ciąz z cykli bezowulacyjnych to głowa mała.😁
    Oby miała rację 😜choć to mój drugi cykl staran u z miesięczna przerwa więc ja nie widziałam tu jeszcse takich przypadków 😉

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, a nordy nie mają większej czułości? Chore to jest, bo to nie są ciebie tylko normalne kreski!! Szkoda, że jak robiłaś popołudniu nordy to nie zrobiłaś z tego samego moczu z innej firmy. A który to twój dzień?

Red555, weekend bez dziecka? Kiedy ja tego doczekam 🤣. Oby było jak u Misio, miało nie być owu, a jest bobas z ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasaneczko my Cię tu wszystkie KOCHAMY <3 wiec nie piernicz i wstawiaj tyle testów ile tylko chcesz!!! :*
    Głowa do góry kochana, olej nordy-srordy. Może jednak podskocz dzis na bete?
    A mówiłaś tej lekarce o tych cieniach na testach? że co miesiąc wyraźnie widać kreskę kilka dni przed okresem?
    Jestem ciekawa, bo wiele dziewczyn ma tego rodzaju przygody z testami, a inne co cykl widzą ( na tych samych testach) tylko totalną biel... Czy to jest jakoś naukowo wytłumaczalne...?!

Buziaki kochana, walczymy razem we wrześniu jakby coś!!! ja mam dla odmiany cykl bezowu. dziwnym trafem zbiegł się on z łykaniem przeze mnie inozytolu... zawsze owu była jak w zegarku, teraz cisza, a dziś już 16dc.
    Czy on mógł tak namieszać? i to w takiej przepisowej dawce??
    No nic. Wrzesień to piękny miesiąc na ciążę!!! W zeszłym roku jak wiesz ujrzałam dwie kreski...może tym razem też tak będzie!!! A z tego co pamiętam SZONA miała po spotkaniu z wróżką ;) też pisaną ciążę na ten wrzesień, więc robi się całkiem ładny team :D
    KTO zakłada wątek???
    Miłego dziewczynki, dziś już piątek!!!
    Buziaki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nordy maja czulosc 10 i Allegraki tez :) W ndz powinna byc @. Owu obstawialam bardzo wczesna, ale juz sama nie wiem. Na bete nie ide, bo dzisiejsze testy zludzen nie pozostawiaja. Na wszelki wypadek zabiore jednak na weekend ciazowy zestaw, ale na wierzchu torby beda przede wszystkim podpaski.

Nie jest mi bardzo zal, bo za tydzien ide na wesele przyjaciela, na ktore w zyciu bym nie poszla, bedac w ciazy. Za 2 tygodnie urlop, wyjezdzam z tesciami i bratem M. na Podlasie i Lubelszczyzne :) Wbrew pozorom (edit: wbrew pozorom = ze wzgledu na towarzystwo) ciesze sie z tego wypadu, bo nie znam tych okolic, tesciow jakos zdzierze :) To jest PLAN, a nie jakies tam bety i testy.

Dzis natomiast na ukochana dzialke :)

fda82293596181ccmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 07:45

*Agape*, Magddullina2, Red555, szona, Kittinka 3.0, Magdalena29, eemmiilliiaa, agge, GrubAsia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko, dziekuje :* Jestes kochana!

Ja biore inozytol w Miovelli i Miositogynie, a przez chwile dodatkowo przyjmowalam po prostu Inositol firmy Now i nie zauwazylam zadnych zmian, ale tez przestalam chodzic na monitoring, wiec nie jestem dobrym doradca... Wydaje mi sie, ze nie powinien miec wplywu na cykl, ale kazdy organizm jest inny i pewnie nawet glupi rutinoscorbin moze cos zmienic

Lekarzom nie mowilam o cieniach :) Kiedys kilka razy przy tegu typu kreseczkach lecialam na pewniaka na bete, a tam <1.2. Testy to szmaty i tyle

Kittinka 3.0 lubi tę wiadomość

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko polubiłam za Lubelszczyznę, zapraszamy 😀

Testy też bierzesz na weekend? 😉

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Sasanko polubiłam za Lubelszczyznę, zapraszamy 😀

Testy też bierzesz na weekend? 😉

Juz sie nie moge doczekac :) Wstyd, ale oprocz Kazimierza Dolnego, do ktorego kiedys jezdzilam sto razy w roku (kooocham <3) i Pulaw, nie znam zupelnie tego regionu :)

A testy wezme, ale tylko po to, by bez strachu napic sie wieczorem wina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 07:49

*Agape* lubi tę wiadomość

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Juz sie nie moge doczekac :) Wstyd, ale oprocz Kazimierza Dolnego, do ktorego kiedys jezdzilam sto razy w roku (kooocham <3) i Pulaw, nie znam zupelnie tego regionu :)

A testy wezme, ale tylko po to, by bez strachu napic sie wieczorem wina
    Rozsądna decyzja z tym winem 😉

Ja pomimo mieszkania na Lubelszczyźnie od urodzenia, w Kazimierzu Dolnym pierwszy raz byłam miesiąc temu 🙈
    Myślałam, że komary mnie tam zjedzą 😅

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Mam trochę inne zdanie na temat leków przepisywanych przez lekarzy.
    Ale wiadomo, każdy ma prawo do swojego zdania 🙂

Nasze dzieci interesują naszych ginekologów tylko do dnia porodu, z mojego doświadczenia wynika, że to, co dzieje się później, nie ma dla nich znaczenia, nie interesują ich wady dziecka, które "wychodzą na jaw" dopiero po porodzie (takie jest moje doświadczenie, wiadomo, że inny człowiek może mieć inne)

Ja jednak znam kilku lekarzy z powołania, których serio interesuje los ich pacjentek i myśle ze często to są takie osoby którym po prostu zaufamy :) Jeśli nie ma się zaufania do terapii proponowanej przez lekarza i uważa się ze mógłby nas po prostu truć to nie ma sensu się leczyć u takiej osoby.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko a gowno. Idź na bete. To ze testy jednej firmy są pozytywne a innej nie nic nie znaczy! Ja miałam na facelle kreskę i pozytywna betę w tamtej ciąży a na pinku biel! Różnie różne testy wykrywają stężenie tego hormonu w moczu. Nie wątp ze to jest to bo nadzieja jest uzasadniona.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ