Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kto będzie testował w tym tygodniu ?
Odpowiedz

Kto będzie testował w tym tygodniu ?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny !! :)Jestem tu nowa i mam pytanie
    Cykle mam zazwyczaj 31 dniowe ostanią miesiączkę miałam 9.12.2013 r
    6.01.14 zrobiłam test odziwo pozytywny więc poszłam na badanie z krwi i :
    09.01.2014 b-hcg - 67,96 mlU/ml
    13.01.14 dzisiaj b-hcg - 339,60 mlU/ml
    Czy ten przyrost jest prawidłowy?? W środę mam zamiar powtórzyc b-hcg ...
    Martwie się że coś jest nie tak bo niby mieszczę się ale w dolnych granicach i nie wiem czy z fasolką bedzie wszystko ok
    Prosze o pomoc !!!

• Gaja Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny... słuchajcie mam prośbę... zerknijcie na mój dzisiejszy test i powiedzcie czy coś widzicie czy ja sobie już coś znowu uroiłam.Jestem 10 dpo.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db0172cbd08e1e69.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c9c53f9949934957.html
    Dzięki za pomoc, bo mąż w delegacji i nie ma mi kto głupot wybijać z głowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 08:23

rfxgvfxm4bwhjm3k.png
  • Malutka1983 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja ja myslę, że sobie nic nie uroiłaś :) ja tez miałam taki test :) a pierwszy był jeszcze jaśniejszy :) a testowałam dzień w dzień :)

34bw3e3kxkbdfw86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do Gai według mnie widać drugą kreseczkę - jest sporo jaśniejsza ale ja widzę ;)))) Trzymam kciuki żeby była mocniejsza!

• Gaja Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Jestem już po becie, więc wieczorem wszystko bedzie wiadomo.

rfxgvfxm4bwhjm3k.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem Gaja wykres sam mowi za siebie, tempka pieknie idzie w gore...;)
    a co do testu jest blada, bladziutka druga kreska... czekamy jak pojdzie z wynikami bety;)

pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 14:16

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Gaja Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście więcej wiary w ten test niż ja ;)
    Beta 11,3 :D Mam nadzieję, że będzie rosła!

weronika86, magdzia26 lubią tę wiadomość

rfxgvfxm4bwhjm3k.png
  • Asia29 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam bete w 15 dniu od owulacji

• Delia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz.
    Wiara czyni CUDA :)

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie - na pewno będzie rosła jak szalona!!! ja czekam do testu jeszcze 9 dni ;)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialabym zatestowac 10dpo, choc ostatnio obiecalam sobie ze zatestuje dopiero 16dpo :) obiecanki cacanki :) wczoraj mialam plamienie w 6dpo a dzisiaj ogromny spadek tempki ponizej linii podstawowej, mam tylko nadzieje, ze jutro wroci do gory :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje jajco se namysliło wiec moze bede testowac choc nie robie sobie rzadnych nadzie-- choroba troche sie przedłuzyla wiec niczego nie jestem pewna :)

maleńka29 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 3DPO, a już nie mogę się doczekać testowania... Życzę powodzenia Wam wszystkim i trzymam mocno kciuki :) GAJA GRATULACJE !!! oj ja też bym chciała choć tak bladą kreseczkę zobaczyć :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz jestem 8dpo...ale testowac nie bede bo wiem, ze to sensu nie ma...za wczesnie były serduszka, a pozniej juz nie było jak poprawic...za pozostale testujace niedługo trzymam mocno kciuki :)

• Lamia Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa nie wkręcam cie ale ja z moim działalismy 18go a owu miałam dopiero 20/21y a fasola jest. trzymam kciuki

b5ks8hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia wrote:
    karolaa nie wkręcam cie ale ja z moim działalismy 18go a owu miałam dopiero 20/21y a fasola jest. trzymam kciuki
    gratulacje, ale u mnie to bedzie naprawde jakis cud, my działalismy 11 dc a owulke mam zawsze 13 dc...mezu ma za wolne plemniczki i sa bardzo słabe dlatego sadze, ze nie miały szans na przezycie...do 23 zostało juz nieduzo, ale mam od 3 dni bol piersi i tradzic sie zaczyna a to sa zwiastuny nadcgodzacej @

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Wasze forum jest kolejnym z wielu które przesledziłam więc postanowiłam w końcu sama dołączyc do wszystkich staraczek :) U mnie sytuacja wygląda tak: mam 30 lat i 10 letniego syna z pierwszego związku.Obecnie jestm 7 lat po slubie i postanowilismy z mężem że pora na wspólne dziecko :)Starania zaczelismy ok 20 miesięcy temu,bezskutecznie.Dopiero kilka miesięcy temu siostra ( która również miala problemy z zajsciem w ciąże) poleciła mi swojego ginekologa dzięki któremu w trzecim cyklu z CLO zaszła w ciąże i właśnie została mamą :) Zrobiliśmy z mężem niezbędne badania,u mnie hormony ok, u niego nasienie też a mimo to nici ze starań.Okazalo się że mam zaburzenia owulacji,właściwie rzadko wogóle ją miewałam.Lekarz przepisał CLO ,2 cykle była owulacja po 2 pęcherzyki,mimo to nic.W trzecim cyklu CLO wogóle nie zadziałam więc lekarz zmienił mi lek na Letrozol+Duphaston.Dwa cykle na tych lekach były w porządku-po 3 pęcherzyki i owulka potwierdzona testami i usg.Ale to też nie przyniosło skutku.Obecnie jestem w 6 cyklu starań z lekami,3 cykl z Letrozolem.Wg testów owu była 1-2 stycznia ( na usg nie byłam bo wyjeżdzałam akurat).Przytulanko od 3 dni przed do dnia po owu,śluz plodny. Wczoraj tj 14dpo robiłam test 25mi/u- negatywny.Okres powinnam dostac za 3 dni dopiero bo z CLO miałam cykle 28 dniowe a teraz z Letrozolem są 31 dniowe. Mam jeszcze cichą nadzieję że test zrobiłam za wcześnie i że @ nie przyjdzie w poniedziałek i powtórzę test.Objawów narazie jak na @ brak, a kilka dni temu odczułam wieczorem bardzo silne kłucie w podbrzuszu i od tamtej pory cisza.Ehh ciągle mam nadzieję bo prze prawie 2 lata starań wszystkie moje koleżanki i dwie kuzynki staraczki zaszły w ciąże i już urodziły a u mnie zawsze jedna kreska,rozczarowanie i łzy... Mam nadzieję że Was nie zanudziłam swoją historią, ale wiem że nie ja sama to przeżywam i miło jest pogadac z kimś kto przezywa to samo.Pozdrawiam wszystkie staraczki, 3majcie za mnie kciuki w przyszłym tyg :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę testowała za około tydzień :) @ ma nadejść w przyszłą niedzielę, ale mam nadzieję, że nie nadejdzie długo ;) zobaczymy :) trzymam kciuki za Was wszystkie :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki!!! dawno mnie tu nie było bo niestety zaczęłam kolejny cykl i czekam na owulację teraz ale miło poczytać, że zafasolkowanych przybywa... Bardzo się cieszę z wami. Ja będę teraz testować 2-3 lutego. Trzymam kciuki żeby nas zafasolkowanych przybywało z każdym dniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny czy któraś z Was robiła progesteron i PRL z Metoclopramidem w 21 dniu cyklu? chodzi mi o wyniki?

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ