Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Agamk Koleżanka
    Postów: 41 44

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monika za odpowiedź. Spytam jej o nazwę. Ja też miałam tylko na pęknięcie pęcherzyka. Też jej tak mówię. Dzięki kochana że odpisałaś.😊

    PCOS
    Hipertriglicerydemia
    Hiperinsulinemia
    Insulinooporność
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Okres powinnam miec 2 dni temu. (28dniowe cykle) owulacja potwierdzona monitoringiem 15dc (ten cykl na CLO). Od tygodnia mam silny ból piersi po bokach i od spodu No i oczywiście sutki wrażliwe i bolące.. mam dzisiaj kłucie w jajniku prawym i lekko ciągnęło mi podbrzusze,śluzu troche sporo mleczno-przezroczysty. Troche panikuje bo okres miałam zawsze jak w zegarku a dzisiaj juz jest 30dc:/ robiłam test o czułości 25.. ale negatywny. Myślicie ze jutro moge zrobic betę czy czekać ? :) Pozdrawiam 😗

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta90 , zrobić możesz. To zależy od Ciebie ,ja zawsze starałam się najpierw robić testy. I mówiłam sobie ,że betę będę robić jak miesiaczka będzie się spóźniac przynajmniej 5 dni. Ale jeśli bardzo Ci zależy to możesz iść, beta już powinna być wiarygodna. Trzymam kciuki ! ;)

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz :) wiec jutro rano ide na betę :)

    Pati96, Magduullina, MonikA_89!, Malinaa90 lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyta90 wrote:
    Dziekuje za odpowiedz :) wiec jutro rano ide na betę :)

    Czekam jutro na wyniki. Oczywiście kciuki będą zaciśnięte. :)

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kciuki sciskam z calych sil oby dzis dzien 2 kreseczek byl!!! :* musze sie zapatrzec niech bedzie zielono :* kciuki mocno mocno mocno za badania i pozytywy!!!!!!!!!!

    ElfiaKsiężniczka, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewalam juz bardziej i mniej beznadziejne wykresy, ale ten w tym miesiacu jest wybitny :/
    Ciekawe jaki progesteron bede miala i czy dam rade zatestowac w weekend, czy @ okaze sie szybsza :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abf03e7b5742.png


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie beta z wczoraj 31.9, prog 23.6. Dziś albo jutro miał być termin @... Nie za mała trochę ta beta?... wiem, że sprawdza się przyrost, ale... Mam już swoją traumę z grudnia związaną z badaniem bety :(

    Szczesliwa_mamusia, szona, Luśka, Iseko, aeiouy, eemmiilliiaa, ElfiaKsiężniczka, frezyjciada, Pati96, Niecierpliwa..., Malgonia, Maria87, Ochmanka, Magduullina, 5ylwian, APrzybylska, mam_marzenie_synek❤, Beti82, agge, Nuch, Sasanka55, moni05, nuśka91, Madziandzia, Justa29, Arashe lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dziewczyny, u mnie beta z wczoraj 31.9, prog 23.6. Dziś albo jutro miał być termin @... Nie za mała trochę ta beta?... wiem, że sprawdza się przyrost, ale... Mam już swoją traumę z grudnia związaną z badaniem bety :(
    Moja beta 5 dni przed terminem @ była 27.6, myślę ze jest ok, tym bardziej ze pozytywna, glowa do gory😘😘😘

    Irvine90, Magduullina lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dziewczyny, u mnie beta z wczoraj 31.9, prog 23.6. Dziś albo jutro miał być termin @... Nie za mała trochę ta beta?... wiem, że sprawdza się przyrost, ale... Mam już swoją traumę z grudnia związaną z badaniem bety :(
    Jest dwucyfrowa, jest dobrze :) progesteron też cudny. ✊✊✊ Za piękne przyrosty!!!

    Irvine90, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dziewczyny, u mnie beta z wczoraj 31.9, prog 23.6. Dziś albo jutro miał być termin @... Nie za mała trochę ta beta?... wiem, że sprawdza się przyrost, ale... Mam już swoją traumę z grudnia związaną z badaniem bety :(
    Beta dwu cyfrowa progesteron ładny :) musi być dobrze

    Irvine90, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    U mnie znowu stres przyszedł, bo dziś po południu znów pojawiło się plamienie. Niby nie dużo i tylko 2 razy. Już nie wiem co tam się dzieje. Mam nadzieję, że to były jakieś resztki i już jest koniec, bo ja zwariuje..
    A kiedy masz wizytę u lekarza? Plamienie może się zdarzyć w ciąży, bo wszystko jest bardziej ukrwione. Postaraj się może więcej leżeć :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Irvine <3 <3 <3 Mam nadzieje, ze beda zaraz Twoje wyniki :)

    Kurde, wszystko niejednorodne? Glupi facet... Ale jakie endo :o Aaa, jeszcze mowil, ze mialam wtedy podwojna owulacje

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95f215a3bfdc.jpg
    Jak endometrium jest niejednorodne, to jakby się nie do końca złuszczyło po poronieniu.... Dziwie się, ze lekarz nic ci nie dał teraz na wywołanie @ tylko kazał czekać. Oby wszystko się dobrze (i szybko) zakończyło. Ściskam mocno 😘

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1556 2139

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dziewczyny, u mnie beta z wczoraj 31.9, prog 23.6. Dziś albo jutro miał być termin @... Nie za mała trochę ta beta?... wiem, że sprawdza się przyrost, ale... Mam już swoją traumę z grudnia związaną z badaniem bety :(
    Kochana nie świruj tylko się ciesz! 😘 Ja wiem,że łatwo mówić,ale serio taki stresik nie pomaga, beta jest ok,wystrzeli w kosmos 😘😘😘

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3843 6281

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina, kolejna poetka 😝

    Irvine, dobra masz be te kochana, nie denerwuj sie, to najlepsze co możesz zrobić trzymam kciuki ✊✊✊✊✊

    Sasanko, przesyłam tematycznie całą moją pozytywną moc i kolorową tęczę 🌈, aby od rana uśmiech gościł na twojej twarzy

    Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine- beta sprzed dnia miesiaczki,jest bardzo dobrze . Jutro sprawdz ponownie. Trzymam kciuki. Progetseron super

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine, beta jest! Prog ladny;) odetchnij;)

    U mnie dzis biel vizira w 13 albo 14 dpo. Takze witaj kolejny cyklu!
    W przyszlym tyg mam umowione wizyty u 2 doktorkow... zobaczymy co mi powiedza...
    Nie dam sie tak latwo splawic!
    Dodatkowo wcxoraj odebralam suple i tez musze ulozyc plan ich lykania;)

    Milego dnia!

    Malgonia, szona, Ochmanka, Magduullina, Iseko lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Miewalam juz bardziej i mniej beznadziejne wykresy, ale ten w tym miesiacu jest wybitny :/
    Ciekawe jaki progesteron bede miala i czy dam rade zatestowac w weekend, czy @ okaze sie szybsza :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abf03e7b5742.png

    Faktycznie strasznie szybko zaczęła spadać. Kiedy masz w planie badać proga?

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krvine gratulacje :) a wynik jest ok, teraz liczy sie przyrost. Kciuki zaciskam za pozytywny final.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona jak dziś temperatura?

    Magduullina, szona lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego