Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ef, strasznie mi przykro miałam cały czas nadzieję, że to jednak się nie zdarzy bądź silna kochana, wysyłam Ci dobrą energię :*32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Mama_Zuzia wrote:5ylwian- o matko właśnie coś mi bankowością śmierdziało jak wczoraj pisałaś o tych celach niezrealizowanych.
Ja niestety tez z tej branży i miałam już totalny kryzys, zniechęcenie, brak sił do życia przez ta robotę. Już chciałam się zwalniać i szukać czegos nowego, ale udało się zaskoczyć z ciąża. I mimo ze tez mieliśmy okropne okoliczności (syn miał ciężkie poparzenie 26.12, a ja o ciąży dowiedziałam się 4 dni wcześniej) to w styczniu poszłam na zwolnienie lekarskie- nie planuje tam już wracać, wykonaczalo mnie to psychicznie. Pare lat w tej branży siada człowiekowi na mózg 😕 i wiesz co? Dopiero w okolicach marca przestałam być tak strasznie nerwowa, drażliwa, zdołowana.. 2miesiace to ze mnie schodziło.. życzę Ci, żeby to gowno i z Ciebie zeszło :*
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Maria87 wrote:A co z Nikodemką? Gdzie się podziewasz?
Jestem i podczytuje Was caly czas, zaraz nadrobie ostatnie posty
U mnie nie jest dobrze, jak zwykle, ale postanowilam sie nie poddawac, podniesc sie psychicznie i walczyc.
W poniedzialek mialam konsultacje w Łodzi, wedlug lekarza u ktorego bylam powinnam miec operacje usuniecia miesniaka i to nie byle jaka, tylko taka z ryzykiem usuniecia macicy, rozcieciem sklepienia pochwy itd... Twierdzi, ze miesniak moze utrudniac mi zajscie w ciaze, mimo ze znajduje sie na zewnatrz macicy. Wyszlam od niego zaplakana, przerazona i zdezorientowana. Podjelam jednak decyzje, ze nie podejme tak powaznej decyzji jesli wczesniej nie sprobuje wszystkich mniej drastycznych srodkow. Mialam dzis wymaz na biocenoze, jesli wynik bedzie dobry, to w piatek mam sono-hsg. Znalazlam jeszcze jednego lekarza, mam wizyte 7 maja. Po prostu dzialam, ale boje sie strasznie tego, co bedzie i, ze w koncu dojde do momentu tej strasznej operacji... -
Izape_91 wrote:5ylwian jesteś silną babką, zobaczysz odpoczniesz, znajdziesz nowa prace, doprowadzisz się do porządku i zajdziesz w zdrową ciążę :* nie może być inaczej!!!!
A ja dzisiaj wzięłam dawkę letrozolu imam nadzieję, że wychoduje na nim szczęśliwy pecherzyk! Już nie mogę się doczekać tych emocji poowulacyjnych 😂 chyba jestem chora na głowę.
Ja z kolei w tym miesiącu czuję się tak, jakby mi opadły wszystkie chęci. Nie, że nastrój mam zły - bo jest spoko i w ogóle nie czekam na emocje poowulacyjne 😅 najchętniej zasnęłabym i obudziła w dniu 🐵
-
ef36 wrote:A jednak... poronienie zatrzymane ;( i święta w szpitalu.
pęka mi serce. Bardzo mi przykro. Slow nie mam. -
Mam wynik
346 przyrost 157%Pati96, Sasanka55, szona, Nuch, ElfiaKsiężniczka, Magduullina, aeiouy, Niecierpliwa..., moni05, 5ylwian, cukrzyk1991, Szczesliwa_mamusia, Mama_Zuzia, Agamk, agge, Kingulla, Irvine90, Olliiii, Salome, Weronikaaa, APrzybylska, eemmiilliiaa, Iseko, Izape_91, madziorek86, Mildred, syllwia91, JaSzczurek, MonikA_89!, moyeu, Tele...79, Malinaa90, Arashe, Malinowa91, Ochmanka, DzulkaJ, malamisia, MamaStasia :), buba123, Angelika1313, nuśka91, Ania_85_, makowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny5ylwian, Kociaku, jak ja Cie dobrze rozumiem. Poronienie latem bylo dla mnie najgorszym ciosem od zycia, jaki moglam dostac, ale z tylu glowy myslalam tez o powrocie do pracy, o tym, jak bardzo tego nie chce... Fakt, zarowno wtedy jak i teraz, czekalo na mnie tam mnostwo prezentow, kartek, od znajomych z biura, ktorzy sa niezastapieni, ale zzylismy sie po prostu przez te lata (ponad 6), spotykajac sie rowniez po pracy. Gdyby nie to, na pewno tez zastalabym puste biurko, kurz i fochy... :* Kochanie, glowa do gory, zaczynasz nowy etap- LEPSZY! Do dziela! :*
Moni, Sloneczko :* Czuje, ze nawet zabieg paradoksalnie bedzie sposobem na lepsze i grubsze endo w kazdym nowym cyklu.
Malgoniu jaka silna, zdrowa Dzidzia Taka Kruszynka, a za moment przeleci pol swiata i przezyje razem z Rodzicami cudne wakacje
Pati, nie puszczam kciukowmoni05, 5ylwian, Malgonia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ef - bardzo mi przykro Nawet nie wiem co napisac, bo wiem jaki to bol i wiem, ze mi nic nie pomagalo wtedy....
Mam nadzieje, ze masz wsparcie w bliskich Ci osobach! Jak cos to pisz tu do nas tez...
Nikodemko - a jezeli moge spytac gdzie bylas? Bo ja tez mam miec HSG w przyszlym tyg. Ale jeszcze ide na konsultacje do innego lekarza dzis. I faktycznie lepiej to wszystko skonsultowac... caly czas cos, badz dzielna :*
Malgoniuuuuuu, tak sie ciesze !
Pati, tez zaciskam kciuki!
5ylwian - juz widze ta rodzace sie sile i entuzjam u Ciebie i brawo za zamowienie tej opaski! To bardzo dobry krok!Malgonia lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Ef bardzo mi przykro nie wiem ile złego może spaść na jednego człowieka.... Mocno Cie tule :* bądź silna, wierzę że mimo tych niepowodzeń jeszcze się uda i słońce dla Was zaswieci, chociaż teraz pewnie wydaje Ci się to niemożliwe... Tule.... ☹️
Sylwia helicobacter pyroli igm i igg, warto zbadać, bo też może byc przyczyną niepowodzeń. Ja sama to robiłam, Ulman mi nie zlecal. U Ciebie są szybkie owulacje, ja pewnie dopiero za 2 tygodnie będę miała, ale w tym cyklu staranka co 2-3 dni i tego się z malzem trzymamy!
Często chodzisz do U. Ja ograniczam jak mogę, wolę zrobić badania za kasę na wizytę albo kupić sobie coś ładnego
Zuzia jak brałas lamette??
Myślę że po laparo już nie będę tak często ale narazie robię badania i chce być pewna że mam owulacje i ogólnie dojść do przyczyn -
Ef - bardzo mi przykro :* Tulę Cię mocnocukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Ef, kochana. Tak bardzo mi przykro. Los w twoim przypadku jest tak bardzo okrutny. Nawet sobie nie potrafię wyobrazić co czujesz...
5ylwian cieszę się że cię zainspirowalam, teraz już musi być tylko lepiej ❤ Kochana, a na pewno potrzebujesz nowego samochodu? Nie chcę się wtrącać, ale może wstrzymaj sie z kupnem dopóki nie staniesz stabilnie na nogi. Ba cokolwiek sie zdecydujesz będzie już z górki.
Malgoniu nawet nie wiesz jak sie serce raduje czytając wieści od ciebie 💞💞💞💞💞
Chyba tez sobie machne te cytomegalie i toksoplaxmoze
moni05, 5ylwian, Sasanka55, Malgonia, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:5ylwian, Kociaku, jak ja Cie dobrze rozumiem. Poronienie latem bylo dla mnie najgorszym ciosem od zycia, jaki moglam dostac, ale z tylu glowy myslalam tez o powrocie do pracy, o tym, jak bardzo tego nie chce... Fakt, zarowno wtedy jak i teraz, czekalo na mnie tam mnostwo prezentow, kartek, od znajomych z biura, ktorzy sa niezastapieni, ale zzylismy sie po prostu przez te lata (ponad 6), spotykajac sie rowniez po pracy. Gdyby nie to, na pewno tez zastalabym puste biurko, kurz i fochy... :* Kochanie, glowa do gory, zaczynasz nowy etap- LEPSZY! Do dziela! :*
Moni, Sloneczko :* Czuje, ze nawet zabieg paradoksalnie bedzie sposobem na lepsze i grubsze endo w kazdym nowym cyklu.
Malgoniu jaka silna, zdrowa Dzidzia Taka Kruszynka, a za moment przeleci pol swiata i przezyje razem z Rodzicami cudne wakacje
Pati, nie puszczam kciukow
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Elfia - koniecznie!
A ja chyba oszalałam. Napisałam maila do tej Pani Docent. Opisałam swój przypadek. Podała adres na swojej stronie, więc skorzystałam...aeiouy, ElfiaKsiężniczka, Iseko, szona, MonikA_89!, Malinaa90, Arashe, Ochmanka, nuśka91, Ania_85_ lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019