Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Kolega mnie wkurzyl, nazywajac mnie i M. hipochondrykami, bo boimy sie wirusa. Aperolek jednak zawsze uspokaja :)

Mnie wnerwia to, że zazwyczaj takich jak ten Wasz kolega nic nie bierze, a takich, którzy uważają coś złapie :/ On sobie bezobjawowo, na wyjebce wszystko (tfu tfu) przejdzie, a tych rozsądnych może to gowno dosięgnąć porządnie. Ja nie czaję - naprawdę tym wszystkim żartownisiom tak dobrze w zamkniętym świecie? Bez lasów, parków, teatrów, kin, kawiarni, spacerów, jazdy na rowerze? Czy te głąby naprawdę chcą przez okno oglądać także lato? Wiosna, jej zapach, kwiaty na drzewach, ptaki - to zawsze dla mnie jeden z najbardziej cudownych momentów w roku. A teraz jeszcze przez masę durniów mam się martwić, że sukienkę w kwiaty włożę tylko na balkonie! Normalnie rozszarpalabym.

Sasanka55. lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że niektórzy ludzie rodzą się bez mózgu :/
    Ja ostatnio gram w crasha :D potrafię nawet do 3 w nocy haha 🙈

Sasanka55., szona lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie denerwuje takie podejście. Jedna część mojej rodziny nic z zakazów i rekomendacji sobie nie robi. Święta z córkami, ich mezami, dziećmi.. impreza na całego. Brak słów i na prawdę brak mózgu.

Oby to się wszystko szybko skończyło, chociaż patrząc na to jak ludzie do tego podchodzą to po świętach będzie wysyp. :(

Bułki wyszły przepyszne! W tygodniu chyba upiekę chałkę.

PCOS❌
    Starania od 11.2019

🏳 - 2022 - IVF.
    START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
    2 ❄❄
    24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
    27.05.22 - transfer ❄ 💔😥

Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔

06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II
    5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingula współczuję Ci przeżyć, dobrze że udzielili Ci pomocy na czas. Jak sobie pomyślę że to się zdarzyło mimo że byłaś pod kontrolą lekarza to mam ciarki :(
    Sasanko zdrówko 😀 na kretynów pokroju tego kolegi brak słów. Tęsknię za siostrą, teściami, przyjaciółmi, rowerem, jedzeniem w restauracjach, nie wspominając o możliwości zrobienia zwykłych zakupów w spokoju a nie w przebraniu jak na wojnę chemiczną. I podejrzewam że większość ma podobne przemyślenia. Ehhhhh!
    Szona co to za chwile zwątpienia? Hę? Chociaż spoko, skoro były tu już ciążę z "cykli bezowulacyjnych" i totalnie odpuszczonych to piłka w grze nadal. A jak Ty nie wierzysz, to ja wierzę za Ciebie 😀 kiedy zaczynasz jakieś testowanie? Jesteśmy zapisane na ten sam dzień także nie chcę być w tyle 🤣

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to która z was, mając stwierdzona mutacje/polimorfizm pai 1 bierze acard? Jak go bierzecie? :)

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Dobra to która z was, mając stwierdzona mutacje/polimorfizm pai 1 bierze acard? Jak go bierzecie? :)
    Acard bierze się przed snem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 17:42

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który powinnam kupić, czy to bez różnicy?
    26abaa1fc5bd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 17:47

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A który powinnam kupić, czy to bez różnicy?
    26abaa1fc5bd.jpg
    to jest to samo, tylko teraz jest nowe opakowanie (to czerwone). Zamiast acardu możesz też brać polocard, proficar, aspiryne itd. To co zawiera kwas acetylosalicylowy w dawce 75 mg

Rucola, Cabrera lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    to jest to samo, tylko teraz jest nowe opakowanie (to czerwone). Zamiast acardu możesz też brać polocard, proficar, aspiryne itd. To co zawiera kwas acetylosalicylowy w dawce 75 mg
    Kurde jak zacznę teraz to bardziej pomoże czy zaszkodzi? Bo czytałam, że w pierwszym trymestrze nie można brać bo grozi uszkodzeniami płodu. 🤷‍♀️ Myślę sobie, że chyba pomoże, w końcu to pomaga przy implantacji.

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simsy 🥰 no i kochalam Wormsy 😎

moni05, szona lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Kurde jak zacznę teraz to bardziej pomoże czy zaszkodzi? Bo czytałam, że w pierwszym trymestrze nie można brać bo grozi uszkodzeniami płodu. 🤷‍♀️ Myślę sobie, że chyba pomoże, w końcu to pomaga przy implantacji.
    polecam artykuł mamyginekolog o profilaktyce kwasem acetylosalicylowym w ciąży
    https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

Możesz brać cały czas również podczas starań. Niektóre dziewczyny odstawiaja na czas @, ale ja tego nigdy nie robiłam, bo ten efekt "rozrzedzenia" krwi utrzymuje się ok 10 dni, więc i tak odstawienie w tym czasie nic nie zmieni.
    Jak zaczęłam brać acard to moje okresy były praktycznie bezbolesne i w ogóle nie miałam skrzepow.

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia a Ty się przestałaś choć troszkę stresować? Nieustannie trzymamy z moim M za Ciebie kciuki ✊ aż do samego porodu...dzisiaj kiedy przyznałam się M że mam myśli że nam to się chyba już nie uda to mi powiedział: Misia nie bez powodu dostałaś od znajomej te wszystkie suplementy i piękne kartki. Ogarnij się babo! I ma rację..kiedyś w końcu musi się udać.... ;)

szona, Mildred, Madziandzia lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    polecam artykuł mamyginekolog o profilaktyce kwasem acetylosalicylowym w ciąży
    https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

Możesz brać cały czas również podczas starań. Niektóre dziewczyny odstawiaja na czas @, ale ja tego nigdy nie robiłam, bo ten efekt "rozrzedzenia" krwi utrzymuje się ok 10 dni, więc i tak odstawienie w tym czasie nic nie zmieni.
    Jak zaczęłam brać acard to moje okresy były praktycznie bezbolesne i w ogóle nie miałam skrzepow.
    No właśnie czytałam i chyba dzisiaj męża wyślę po acard. ;)

szona lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Elfia a Ty się przestałaś choć troszkę stresować? Nieustannie trzymamy z moim M za Ciebie kciuki ✊ aż do samego porodu...dzisiaj kiedy przyznałam się M że mam myśli że nam to się chyba już nie uda to mi powiedział: Misia nie bez powodu dostałaś od znajomej te wszystkie suplementy i piękne kartki. Ogarnij się babo! I ma rację..kiedyś w końcu musi się udać.... ;)
    hehe, dalej się troszkę martwie, wczoraj rozmawiałam z mężem o tych moich obawach, jednocześnie nic mnie nie boli, nie krwawie. Zeszlam już z progesteronu dopochwowego i jakoś leci. Nawet jeżeli by stało się najgorsze (tfu, tfu) to i tak nie miałabym na to żadnego wpływu.
    Kochana, do moich codziennych modlitw o zdrowie malucha dolaczylam modlitwy za WAS, Misiu, Sasanko, Szonko, Moniko, aeiouy, moyeu, madziandzie, dzulke, suszarkę, za frelcie, lorinke i każda nie wymieniona z nicku ❤️🍀✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 19:31

Judit, Misiaa, *Agape*, Sasanka55., Lilou, Suszarka, szona, Mildred, lorinka9191, Madziandzia, Rucola, MonikA_89!, moyeu, eemmiilliiaa, DzulkaJ, agge lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia <3 dziekuje :*

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiku jesteś kochana 😍 wiele to dla mnie znaczy :)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

Biorę wieczorem, jak sobie przypomnę ;) najczęściej 75

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    hehe, dalej się troszkę martwie, wczoraj rozmawiałam z mężem o tych moich obawach, jednocześnie nic mnie nie boli, nie krwawie. Zeszlam już z progesteronu dopochwowego i jakoś leci. Nawet jeżeli by stało się najgorsze (tfu, tfu) to i tak nie miałabym na to żadnego wpływu.
    Kochana, do moich codziennych modlitw o zdrowie malucha dolaczylam modlitwy za WAS, Misiu, Sasanko, Szonko, Moniko, aeiouy, moyeu, madziandzie, dzulke, suszarkę, za frelcie, lorinke i każda nie wymieniona z nicku ❤️🍀✊

❤️❤️❤️❤️❤️!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzejmie donoszę, że koleś od drinków W Simsach nie nadaje się na męża. Ale spłodził drugie dziecko. I już wiem dlaczego nie jestem w ciąży - nie uprawiam z mężem seksu w wannie z hydromasażem!

Powiedzcie mi, że zapchany nos (ale taki dziwny, bo nic z niego nie leci) i czerwone, spierzchnięte usta to objaw ciąży, plis 😂 Po wszystkich możliwych objawach świata, w tym cyklu MAM TO 😎

A tak serio, chyba tylko cycki będą dla mnie wyznacznikiem. I teraz mi mówią „nie tym razem maleńka”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 20:54

agge lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Uprzejmie donoszę, że koleś od drinków nie nadaje się na męża. Ale spłodził drugie dziecko. I już wiem dlaczego nie jestem w ciąży - nie uprawiam z mężem seksu w wannie z hydromasażem!

Powiedzcie mi, że zapchany nos (ale taki dziwny, bo nic z niego nie leci) i czerwone, spierzchnięte usta to objaw ciąży, plis 😂 Po wszystkich możliwych objawach świata, w tym cyklu MAM TO 😎

A tak serio, chyba tylko cycki będą dla mnie wyznacznikiem. I teraz mi mówią „nie tym razem maleńka”.
    w preglife jest taka info nt obrzęku błon śluzowych. Więc nie sk4eslaj cyklu 🤣
    4045725e58d1.jpg

szona lubi tę wiadomość

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ