Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Tylko czy to dobry pomysł? Jeśli nie boli może lepiej poczekać? 🤷‍♀️
    Tak, pewnie tylko to czwórka i jak się bardziej ułamie to będę szczerbata 🙈

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam jakoś dużo śluzu. Ciągle czuje jak mi coś leci. Jestem też rozbita psychicznie, ryczeć mi się chce ale to głównie ze względu na stan taty. Piersi inaczej bolą niż cykl wcześniej, sutki też. Nie chcę się nakręcać oczywiście, zobaczymy co będzie. Ale objawy dają nadzieję. Jutro 28dc więc na luzie mogę testować tym bardziej jak owulacja była między 11 a 14dc.

A co do taty to nie jest wesoło, zaczął dzisiaj znowu krwawić, nawet lekarz na widok tego powiedział na głos "ja cie pierd***". Boję się o niego. :(

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucky_ wrote:
    Tak w skrocie :
    Te ostatnie cienie na bobo i facelle mnie sciely z nog. Zwlaszcza ze zdaza mi sie byc przy porodach. Ostatnio sie prawie poplakalam.

Mysle czy nie porzucic staran zupelnie i zalozyc jakas spirale czy cos. Jedno dziecko to i tak super. Moze powinnam docenic to co mam... i przestac sie uzalac. Pracuję w szpitalu, uwierzcie mi ze widzialam strasznie duzo rzeczy - starania, ciaza, porod to byly dla mbie bardzo stresujace miesiace. Moze to po prostu nie dla mnie.
    Jesteś położną? Wiesz, myślę, że każda z nas miała taki moment totalnego zrezygnowania... Starania są trudne, ciąża też jest obciążająca psychicznie i stresująca, ale nie warto rezygnować z marzeń tylko przez strach i smutek. W końcu wyjdzie słońce, trzeba wierzyć, że będzie dobrze, że się uda ☺️ optymizm jest bardzo bardzo ważny. I mówię to ja, największą pesymistka na świecie 🙈 przede wszystkim cierpliwość i nadzieja...

szona lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Jesteś położną? Wiesz, myślę, że każda z nas miała taki moment totalnego zrezygnowania... Starania są trudne, ciąża też jest obciążająca psychicznie i stresująca, ale nie warto rezygnować z marzeń tylko przez strach i smutek. W końcu wyjdzie słońce, trzeba wierzyć, że będzie dobrze, że się uda ☺️ optymizm jest bardzo bardzo ważny. I mówię to ja, największą pesymistka na świecie 🙈 przede wszystkim cierpliwość i nadzieja...

Nie położną. Pielęgniarką ale mam do czynienia z całym wachlarzem pacjentów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, a proga badałaś?
    Lanilola, trzymam kciuki za jutrzejszy test :). Współczuję przeżyć z tatą, może masz być teraz w ciąży by dać tacie motywację do walki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 16:52

szona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Sasanko, a proga badałaś?
    Lanilola, trzymam kciuki za jutrzejszy test :). Współczuję przeżyć z tatą, może masz być teraz w ciąży by dać tacie motywację do walki.
    Oby tak było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino, proga odpuscilam, bo nadal plamie, wiec uznalam, ze po tej mojej a'la @ to bez sensu, bo bedzie niziutki

Ladinola, strasznie mi przykro, ale jednoczesnie wierze, ze gdyby bylo tak fatalnie, podjeliby sie operacji juz teraz, zamiast czekac do poniedzialku. Kciukow nie puszczam nawet na sekunde

Lucky, tak strasznie Ci wspolczuje tego, co sie teraz dzieje :( Jestes bohaterka, a bohaterowie nie mysla tylko o innych, a rowniez o sobie. Otrzyj, prosze, lezki i pomysl, ze niedlugo i Ty bedziesz szczesliwa, lezac na porodowce jako pacjentka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Makino, proga odpuscilam, bo nadal plamie, wiec uznalam, ze po tej mojej a'la @ to bez sensu, bo bedzie niziutki

Ladinola, strasznie mi przykro, ale jednoczesnie wierze, ze gdyby bylo tak fatalnie, podjeliby sie operacji juz teraz, zamiast czekac do poniedzialku. Kciukow nie puszczam nawet na sekunde

Lucky, tak strasznie Ci wspolczuje tego, co sie teraz dzieje :( Jestes bohaterka, a bohaterowie nie mysla tylko o innych, a rowniez o sobie. Otrzyj, prosze, lezki i pomysl, ze niedlugo i Ty bedziesz szczesliwa, lezac na porodowce jako pacjentka :*
    Nie mogą teraz bo brał leki na miażdżyce a co za tym idzie nie zatamowali by krwawienia podczas operacji. Dzisiaj by miał tą operacje gdyby nie te leki bo sprawa jest poważna. Czekają aż przestaną działać.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, nastawienie do czego? :)

Sasanko, ja mysle, ze później Ci ta beta skoczyła już do maxa a teraz powoli spada... tak chyba już masz, że bardzo powoli ona u Ciebie maleje :( mysle, że nic Ci nie grozi. Prócz bankructwa. 310 zł, ja pitole.

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Tak, pewnie tylko to czwórka i jak się bardziej ułamie to będę szczerbata 🙈

Rozumiem :/ kurde, bardzo współczuje

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, taki ten moj organizm uparty, ze wszystko na opak :) w zeszla srode mysle, ze beta byla porzadna przy tak bordowych krechach, a teraz faktycznie spada. 21 kwietnia rocznica slubu i owulacja. Myslalam, ze bedzie dzieciak w prezencie, ale trzeba jeszcze poczekac. Jak tam u Ciebie? :* Masz jakies nowe rodzinne potrety?

Ladinola, jestem dobrej mysli, najwazniejsze jest pozytywne myslenie Taty i wola walki. Do poniedzialku na szczescie juz blisko...

Szoneczko, a Twoj Tata grzecznie siedzi w domu, odpoczywajac? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 17:05

• szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z prośbą wyżej - zrobiłam test - jest biały.
    Także Sasanko - Twoja beta spada do zera, ja dobrnę do końca cyklu i razem zajdziemy w ciążę w maju ❤️

W ogóle Sasanko, masz cudowne, racjonalne podejście, choć na pewno Ci ciężko. Mam nadzieję, że ta beta spadnie szybko, moja z podobnego pułapu spadła w tydzień, wiec jestem dobrej myśli.

Lorinko, jak się czujesz?

Lucky, patrząc na ciąże, na porody jest na pewno dużo trudniej złapać dystans. Nie poddawaj się, walcz, goń za marzeniami! Spełnią się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 17:12

Sasanka55. lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Ktototaki Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska jeśli wizyta to najlepiej w gabinecie w którym pracuja w kombinezonach, mają maseczki i przylbice itd. Niestety nie wszystkie gabinety stać na szczególne zabezpieczenia i takich bym unikała. Wizyta pewnie bedzie drozsza ale bezpieczeństwo ważniejsze.

A co do teleporad uważam że powinny być płatne, ale w granicach rozsądku. To nadal dzielenie się wiedzą, świadczenie usług - żeby to robić taki lekarz musi ponieść koszty działalności its.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 17:14

szona, Rucola, Rucola, Rucola lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona który to dpo?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Szona który to dpo?

Strzelam, że ok 9 dpo.
    Ale już mi się uruchomiło moje bezmózgowie comiesięczne. Takie dziś odwalam akcje, że sama się dziwię ;) Wróciłam do domu po zrobieniu zakupów Babci i leżę wymęczona jak dętka. Za jakieś 10 sekund będę spała 🤯

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko jeśli miałaś podobną sytuację już (mam na myśli takie akcje z betą) to też poszłabym za tamtą radą. Matko 310 zł za telewizyte?! MASAKRA. Wartości są niskie więc nic Ci nie grozi <3

Suszarko, Szona właśnie ten test jest pieruńsko drogi! Szkoda troche kasy, ale z drugiej strony żeby przerzucić się tylko na metyle musiałabym mocno kombinować z suplami - biore pregna start i ciężko jest złożyć podobny zestaw osobno. Dodatkowo wszystkie preparaty z wieksza iloscia mio-inozytolu (2000 mg czy jakies inne jednostki) też mają w zestawie kwas foliowy.
    Szona jak przeszłaś na metyle to kwas foliowy Ci wzrósł? Dobrze zrozumiałam? Bo sie zakręciłam chyba.

Ladinola trzymam kciuki i za test i za tatę! Oby szybko go zoperowali. A ja jak byłam w ciazy ostatni raz to też na 2-3 dni przed terminem @ pojawiła się kosmiczna ilość śluzu. Więc może to właśnie dobry znak <3

Ladinola, Sasanka55. lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Strzelam, że ok 9 dpo.
    Ale już mi się uruchomiło moje bezmózgowie comiesięczne. Takie dziś odwalam akcje, że sama się dziwię ;) Wróciłam do domu po zrobieniu zakupów Babci i leżę wymęczona jak dętka. Za jakieś 10 sekund będę spała 🤯

To chyba jeszcze nic straconego!
    Oby się tu pojawiły jakieś 🐥.

Jeśli nie to będziemy miały piękny maj!

szona lubi tę wiadomość

PCOS❌
    Starania od 11.2019

🏳 - 2022 - IVF.
    START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
    2 ❄❄
    24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
    27.05.22 - transfer ❄ 💔😥

Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔

06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II
    5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola cieszę się, że owu przyszła :) Niech teraz się dzieje, co ma się dziać!

Młodomężatak a ta kuracja ala Rucola to Nac 3x600mg? aa własnie robiłaś w końcu te komórki ANA?

Sasanko mam nadzieję, że beta już w przyszłym tygodniu spadnie do 0.

Mlodamezatka, Sasanka55. lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Sasanko jeśli miałaś podobną sytuację już (mam na myśli takie akcje z betą) to też poszłabym za tamtą radą. Matko 310 zł za telewizyte?! MASAKRA. Wartości są niskie więc nic Ci nie grozi <3

Suszarko, Szona właśnie ten test jest pieruńsko drogi! Szkoda troche kasy, ale z drugiej strony żeby przerzucić się tylko na metyle musiałabym mocno kombinować z suplami - biore pregna start i ciężko jest złożyć podobny zestaw osobno. Dodatkowo wszystkie preparaty z wieksza iloscia mio-inozytolu (2000 mg czy jakies inne jednostki) też mają w zestawie kwas foliowy.
    Szona jak przeszłaś na metyle to kwas foliowy Ci wzrósł? Dobrze zrozumiałam? Bo sie zakręciłam chyba.

Ladinola trzymam kciuki i za test i za tatę! Oby szybko go zoperowali. A ja jak byłam w ciazy ostatni raz to też na 2-3 dni przed terminem @ pojawiła się kosmiczna ilość śluzu. Więc może to właśnie dobry znak <3

Dokładnie tak. Przeszłam na metyle i wzrosł sporo 🤷‍♀️

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola cieszę się, że owu przyszła :) Niech teraz się dzieje, co ma się dziać!

Młodomężatak a ta kuracja ala Rucola to Nac 3x600mg? aa własnie robiłaś w końcu te komórki ANA?

Sasanko mam nadzieję, że beta już w przyszłym tygodniu spadnie do 0.
    Kuracja a’la Rucola (trzeba chyba do slownika wprowadzic tak jak #testyodBeti 😂) to NAC 3x500 mg (bo ja mam akurat tabletki po 500) i połowka clo dziennie. Clo juz bralam wiec wiem mniej wiecej jak organizm reaguje, to mala dawka wiec nie zaszodzi a moze podkoksuje troszke jajeczko.

Nie robilam jeszcze zadnych badan z krwi bo teraz ciezko z labami jest. Ale zastanawiam sie czy robic. Bo czeka mnie HSG i niemaly wydatek na to pewnie. A jak juz bede robic ANA to w pakiecie z cala reszta czyli to ASA, AOA itp.

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ