Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia. Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła.

Sasanka. Wiem jak się czujesz. Trzymaj się.

Lucky. Będziemy czekać na Ciebie. Trzymaj się.

eemmiilliiaa. Ja kilka lat temu bardzo zaangażowałam się w afirmacje i wtedy życie zaczęło mi się zmieniać o 180 stopni 🙂
    Potem jakoś nie miałam do tego głowy i teraz znów do tego wracam, ale na razie tylko afirmacje płodności i ciążowe 😉

Rucola. Trzymam kciuki za owocne starania 🙂

U mnie dziś 4dpo. Przez ostatnie 3 dni po owu bolały mnie piersi, a dziś zniknął ból i tempka spadła 😮 Co prawda nie spadła poniżej linii, ale jednak. Już się przestraszyłam, że jednak owu nie było, ale będę się pocieszać tym co piszecie, że temperatura nie zawsze mówi prawdę. Tylko co z tymi piersiami 🤔
    Ja generalnie tempki nie mierzę. Testowałam tylko na kilku cyklach, żeby zobaczyć czy ona skacze po pozytywnym owulaku.
    Teraz wyciągnęłam termometr, bo jestem pierwszy cykl po poronieniu i chcę zobaczyć czy coś nie zmieniło.

eemmiilliiaa, Rucola lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Madziandzia. Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła.

Sasanka. Wiem jak się czujesz. Trzymaj się.

Lucky. Będziemy czekać na Ciebie. Trzymaj się.

eemmiilliiaa. Ja kilka lat temu bardzo zaangażowałam się w afirmacje i wtedy życie zaczęło mi się zmieniać o 180 stopni 🙂
    Potem jakoś nie miałam do tego głowy i teraz znów do tego wracam, ale na razie tylko afirmacje płodności i ciążowe 😉

Rucola. Trzymam kciuki za owocne starania 🙂

U mnie dziś 4dpo. Przez ostatnie 3 dni po owu bolały mnie piersi, a dziś zniknął ból i tempka spadła 😮 Co prawda nie spadła poniżej linii, ale jednak. Już się przestraszyłam, że jednak owu nie było, ale będę się pocieszać tym co piszecie, że temperatura nie zawsze mówi prawdę. Tylko co z tymi piersiami 🤔
    Ja generalnie tempki nie mierzę. Testowałam tylko na kilku cyklach, żeby zobaczyć czy ona skacze po pozytywnym owulaku.
    Teraz wyciągnęłam termometr, bo jestem pierwszy cykl po poronieniu i chcę zobaczyć czy coś nie zmieniło.

Dziekuje :* Trzymam kciuki za Twoj cykl ✊✊✊ Ciesze sie, ze zdecydowalas sie dzialac. Piersi sa oszustami, na nie nie patrz

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko o której wyniki bety? Lorinko a Ty betę też robiłaś? Wybaczcie dziewczyny, ale nie ogarniam życia ostatnio, fatalnie się czuję...

szona lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Bardzo lubię takie pozytywne posty z rana. Aż chyba trzeba będzie upiec znowu jakieś ciasto, bo na słowo muffinka aż zabulgotalo w brzuchu. Smacznego!
    I jestem na fb w grupie tej pani od afirmacji, ale na razie jej melodyjny głos działał na mnie jakoś irytująco - przyznaję jednak, że nie dałam jej jeszcze pełnej szansy, bo i niczego nie przesłuchałam. Może spróbuję.
    Spróbuj, polecam. Nie musisz robić tych relaksacji jeżeli tego nie czujesz. Posłuchaj co ona ma do powiedzenia w innych filmikach, bo bardzo fajne i odkrywcze rzeczy mówi.
    Sasanka55. wrote:
    Dziekuje :* Trzymam kciuki za Twoj cykl ✊✊✊ Ciesze sie, ze zdecydowalas sie dzialac. Piersi sa oszustami, na nie nie patrz
    Dobre 😁 Dzięki 🙂

nick nieaktualny, szona lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka a co się dzieje?

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Sasanko o której wyniki bety? Lorinko a Ty betę też robiłaś? Wybaczcie dziewczyny, ale nie ogarniam życia ostatnio, fatalnie się czuję...

Pauliska, pewnie miedzy 16:00 a 18:00... Odswiezam co sekunde :) Lorinka dzis nie byla w labo, moze jutro pojdzie. Pauliska, a co Ci jest? Przez te zmiany cisnienia tak zle sie czujesz, czy jeszcze cos innego? :*

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, to muszę przełożyć odświeżanie owu na później i iść sprzątać kibel... 🙄 a taki dobry pretekst miałam. 😋

✊🏻✊🏻

nick nieaktualny, nick nieaktualny, szona, Malgonia, agge lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic wielkiego, mdłości, bóle głowy i żołądka, typowo ciążowe dolegliwości 🙈 a jeszcze muszę ogarniać lekcje z córką... 😱 najchętniej przespałabym większość czasu 🙈

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj przemalowywanie sypialni:) malinowa czerwień to raczej nie jest kolor dla błogiego snu małego kurczaka:D okleilam emkowi wszystko oprócz sufitu i niech się bawi;)
    A kiedy jak nie na przymusowym urlopie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 13:30

nick nieaktualny, Misiaa, moni05, szona, Mlodamezatka, moyeu, Magddullina2 lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    U mnie nic wielkiego, mdłości, bóle głowy i żołądka, typowo ciążowe dolegliwości 🙈 a jeszcze muszę ogarniać lekcje z córką... 😱 najchętniej przespałabym większość czasu 🙈

Pauliska, przepraszam Cie, ale odetchnelam :) Jak typowo ciazowe dolegliwosci, to wielkie uf :) Olej lekcje, zrobcie sobie wagary :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, nie chce mi sie pracowac, ale tez probuje zabic czas przy oczekiwaniu na bete... wiec szukam maseczek pod kolor torebek albo odwrotnie...

d359971ce39f.jpg

moni05, nick nieaktualny, Niercierpliwa v2.0, Mlodamezatka, szona, nick nieaktualny, *Agape*, moyeu, olik321, Rucola, agge lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękna torebka! 😍skad to cudo?
    Shit, nie. Toć oszczędzam... 🙈

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu a mi ułamało się kawałek zęba 😱 teraz dostać się do dentysty to jakiś cud... Aaaaaa i to czwórka! 😱

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ale piękna torebka! 😍skad to cudo?
    Shit, nie. Toć oszczędzam... 🙈

Z House'a. Mam juz taka czarna i bordowa, polecam :) No a teraz jeszcze zamowilam niebieska pod maseczki 🙈 Jestem debilem

https://www.housebrand.com/pl/pl/xz950-07x/satchel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 14:16

szona, moni05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Jezu a mi ułamało się kawałek zęba 😱 teraz dostać się do dentysty to jakiś cud... Aaaaaa i to czwórka! 😱

O nie, wspolczuje :/ mam nadzieje, ze uda Ci sie bezpiecznie znalezc dentyste

• szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    O mamo, nie chce mi sie pracowac, ale tez probuje zabic czas przy oczekiwaniu na bete... wiec szukam maseczek pod kolor torebek albo odwrotnie...

d359971ce39f.jpg

Hehe i jeszcze boston terrier na masce :)
    Czekam Siostro na Twoją betę!
    Edit: No i po co pokazałaś mi tę torebkę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 15:05

nick nieaktualny, moni05 lubią tę wiadomość

🙈
  • szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:

Jeśli nie boli, to prawdopodobnie nikt Cię nie przyjmie :( ja nie mam swojego kawałka zęba już jakiś miesiąc 🤦‍♀️

🙈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Sasanka, dawniej się kupowało torebkę pod buty, a teraz pod maseczkę 🙈🤣. Jesteś the best 😁😁

nick nieaktualny, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 😀 w koncu sie odrobilam w pracy i moge zajrzec.

Sasanko trzymam kciuki za bete ✊🏻 A tymi torebkami i maseczkami mnie rozwalilas 😂😂😂

Ej mialo byc dzis testowanie i co! Czekam na wasze jutrzejsze testy dziewczyny! Trzeba zakurczakowac ten miesiac w koncu 😀 ja dzis testowalam 😂 5dc tescik bialy czyli wszystko super druper 💪🏻

Dzisiaj zaaplikowalam sobie polowiczna kuracje a’la Rucola :) bedzie co ma byc. Na razie skupiam sie na połówku i wyliczam dawki supli 😂 ale w maju juz nie odpuszcze, musze skontaktowac sie z ginem i pobrac wszystko co trzeba do HSG ktore pewnie zrobie w czerwcu dopiero.
    Zastanawiam sie czy sobie nie zamowic tego badania na mutacje z testDNA... jak robilam kiedys kwas foliowy wyszedl troszke ponad norme ale gine mnie zbyla i powiedziala ze jak suplementuje to jest zawyzony... jakos mnie to caly czas mierzi

nick nieaktualny, Rucola, Rucola, Rucola lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Jeśli nie boli, to prawdopodobnie nikt Cię nie przyjmie :( ja nie mam swojego kawałka zęba już jakiś miesiąc 🤦‍♀️
    Doczytałam, że na NFZ muszą mnie przyjąć w ciągu 7 dni, jeśli placówka funkcjonuje.

8p3os65gp79cy9ly.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ