Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A u mnie za to strasznie pochmurno i zanosi się na deszcz. Denerwują mnie te maseczki kurcze bo oddychać przez nie ciężko i strasznie mnie to męczy, aż słabo niekiedy mi się robi. Mam dwu warstwową bawełnianą, ciekawe czy znajdę cieńsze wielorazowe.

A tak co do cyklu dzisiaj 27dc, od rana ciągnięcia po lewej stronie podbrzusza. Obawiam się tej cp, żeby nie było powtórki. Ale myślę, że jak dosyć szybko zaczęłabym sprawdzać poziom HCG i do tego lekarz by mnie szybko zbadał to zawsze w razie co można farmakologicznie usunąć taka ciążę pozamaciczna. Ale oby to było albo na okres albo jeśli ma być ciąża to prawidłowa.

Nie myśl tak pesymistycznie. Na pewno wszystko będzie dobrze, zrób test a nie katuj się tą niepewnością albo leć na betę. :)

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że kupię test ale dupa blada... nawet wcześniej do pracy dotarłam, ale jak weszłam wyłączyć alarm to wichura mi rower wywaliła tak, że błotnik zaczął trzeć o koło... i jeszcze kartkę z drzwi mi zerwało. Ulica na której pracuję jest pod tym względem tak beznadziejna. Tu wiecznie wieje mało łba nie urwie.
    Póki co 26 dc i 🍷nie ma, ale się nie nastawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 09:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino, bardzo mi przykro z powodu @ :( W maju razem wysiusiamy II :* Sciskam mocno

Niecierpliwa, no u mnie szalenstwo, kilkadziesiat osob w kolejce... No a czuje sie srednio, od 3 dni jestem oslabiona, kreci mi sie w glowie, ale to moze od zmian pogodowych. Przerazliwie boje sie skokow bety i CP :( Nie radze sobie z tym strachem, ale za 2h mam w ramach pracy szkolenie z psychologiem z metod opanowywania stresu- przyda sie

Lorinko, betowalas? Jak sie czujesz?

Przepraszam, ze nie odnosze sie do kazdej z Was, ale jestem masakrycznie zestresowana ta moja ciaza-nie ciaza i po pracy od razu klade sie do wyrka...

• szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucky_ wrote:
    Hej dziewczyny.

Podczytuję w miarę na bieżąco ale ostatnio podłamałam się i ciężko bylo mi napisać.

Gratuluję wszystkim zafasolkowanym ❤
    I strasznie współczuję strat😓

Podłamałaś się staraniami? Czy coś się wydarzyło? Przytulam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 09:42

flowerbox lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowerbox wrote:
    Cześć dziewczyny, od dawna obserwuje wątek ale wcześniej się nie udzielałam... Aż do dziś.

ecc24078c1d931dc841cd59228ce0665.png

czy mogłybyscie zerknąć na mój wykres i dziwne niskie temperatury? odebrało mi to nadzieję bo nie wiem co jest grane. Badania hormonalne z zeszłego cyklu wyszły okej. Doradzcie jak możecie 😞

Ja miałam sporo cykli z mierzeniem, ale każdy lekarz sugerował mi, żebym rzuciła to w cholerę. Niestety ogrom rzeczy wpływa na wysokość temperatury. Nie widać z tego wykresu skoku, ale może ten ogromny spadek oznacza właśnie, że owu za rogiem. Niestety zdarza się, że temperatura odbije, a owulacji nie było. Zresztą nawet po zarejestrowanym skoku temperatury owulacja może wystąpić w różnych dniach. Wg mnie wprowadza to mnóstwo zamętu i dlatego schowałam termometr do szafy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 09:43

flowerbox lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podziwiam kobiety, które mierzą temperaturę i prowadzą wykres. To już by było nie na moje nerwy😱 wolałam iść kilka razy na monitoring, a i tak udało się w cyklu w którym niby miałam nie mieć owulacji. Myśle że dobrym sposobem jest po prostu seks co 2 dni 😊 ale też nic na siłe

szona, Sasanka55., Magddullina2, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez powodzenia dzisiaj na wizycie :)!!

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 dpo i nawet maleńkiego cienia cienia wczesnowykrywającym testem, wiec raczej po zawodach. Cięższy zawodnik, niż pierwsza ciąża :D

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nikt tęsknił nie będzie ale ja też znikam. Wrócę jak wydostanę się z czarnej dziury.

Trzymam za wszystkie kciuki mocno !

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadziłam bardzo długo wykres i byłam spokojniejsza, wiedziałam co ze mną jest, czy spodziewać się @. Ale nie tylko temperatura ale też śluz, szyjka, ogólne objawy. Bez testów owulacyjnych. No i czasami zdarzało mi się pójść na wizytę jakoś tak w okresie owulacji to lekarz potwierdzał, że jest po owulacji.

Kupiłam test Clearblue zwykły, jutro zatestuje o ile nie dostanę @ bo już dzisiaj tak mocno mnie ciśnie, że nie pytajcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucky_ wrote:
    Pewnie nikt tęsknił nie będzie ale ja też znikam. Wrócę jak wydostanę się z czarnej dziury.

Kochana, co sie dzieje? Moze jestesmy w stanie Ci jakos pomoc, doradzic, chociaz pocieszyc? Nie znikaj, razem powinno byc razniej

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze roznie z tym jest, ale ja tam lubilam mierzyc temperature. To bylo takie moje hobby. Po kilku cyklach widzialam pewne zaleznosci, laczylam to z innymi objawami - sluzem, testami owu, samopoczuciem i dzieki temu wykumalam szczesliwa pozna owulke, mimo ze myslalam, ze juz po zawodach. W szczesliwym cyklu mialam isc na monitoring, ale lekarz odwolal wizyte i stwierdzilam, ze wali mnie to w takim razie.. A U nas 💚 co dwa dni czesto odpadaja przez prace M.
    Teraz chetnie tez bym mierzyla, ale nie mam warunkow. Poza tym dalej kp, wiec w ogole chaos 😅 Zostaly testy i sluz, ale to tempka zawsze wprowadzala nutke tego czegos :p a M po wstaniu nie mowil - dzien dobry kochanie, jak tam Ci minela nocka, super, ze zaczynamy nowy dzien - tylko bylo - jak tam temperaturka? 😅

Co do afirmacji - kiedys to bym moj chleb powszedni 💕 uwielbiam te tematy, pochlanialam ksiazki hurtowo. Dodatkowo pozytywne myslenie. To, w polaczeniu z moja przyjaciolka, 7 lat temu wyciagnelo mnie za uszy, gdy stanelam na rozdrozu zastanawiajac sie co robic ze swoim zyciem. Wiem, ze wiele osob nie czuje tego, ale wierze, ze dzieki temu jestem tu gdzie jestem i jak o tym sobie przypomne, to od razu mi cieplej na sercu. Jak Olek zrobi sie bardziej samodzielny, to pewnie do tego wroce 🙃

A poza tym milego dnia dziewczyny - pozdrawiam z kawa i muffinka czekoladowa, swiezo upieczona z rana. Mimo szarosci za oknem przesylam moc energii 💛

szona, Suszarka, Rucola, Annie1981 lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucky_ wrote:

Hej hej! Pytałam wyżej co się dzieje. Niech czarna dziura spada na szczaw! Trzymaj się i nie odchodź za daleko ;)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowerbox, ja też nie widzę owulacji na tym wykresie ale każdy lekarz Ci powie że w roku mogą się zdarzyć 1-2 cykle bezowulacyjne i to też jest ok i nie świadczy o niczym złym. Ja temperaturę lubię mierzyć :) chociaż faktycznie wymaga to systematyczności no i trzeba wiedzieć co ją zaburza. Ale uważam tak jak Emilia, że po kilku cyklach obserwacji można wydedukować kiedy owu. Dla mnie najwygodniejsze jednak jest to że wiem kiedy się spodziewać @, zawsze trzeciego dnia spadków.
    No i też się bałam że mam coś nie tak z cyklami w ten ładnie dwufazowy wykres mnie uspokaja. W owulację jako tako nie mamy problemu trafić, ale prawda jest taka że tylko ciąża na 100% dowodzi że ona się odbyła, każda inna metoda może być zawodna :P

flowerbox, eemmiilliiaa, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucky_ wrote:

Hej Kochana, oczywiście że będziemy tęsknić! Co się stało? Masz prawo zrobić sobie przerwę ale może jest coś co możemy zrobić żebyś poczuła się lepiej?

Makino przykro mi 😞

Madziandzia, dzisiaj to tak wieje ze głowę urywa! Nie puszczam kciuków żeby ta 🍷 jednak nie przyszła i żebym mogła Ci wpisać 🐥!

Madziandzia lubi tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Hej Kochana, oczywiście że będziemy tęsknić! Co się stało? Masz prawo zrobić sobie przerwę ale może jest coś co możemy zrobić żebyś poczuła się lepiej?

Makino przykro mi 😞

Madziandzia, dzisiaj to tak wieje ze głowę urywa! Nie puszczam kciuków żeby ta 🍷 jednak nie przyszła i żebym mogła Ci wpisać 🐥!
    Jeśli możesz to przepisz mnie z 21 na 17. 💕

moyeu lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Wiem, ze roznie z tym jest, ale ja tam lubilam mierzyc temperature. To bylo takie moje hobby. Po kilku cyklach widzialam pewne zaleznosci, laczylam to z innymi objawami - sluzem, testami owu, samopoczuciem i dzieki temu wykumalam szczesliwa pozna owulke, mimo ze myslalam, ze juz po zawodach. W szczesliwym cyklu mialam isc na monitoring, ale lekarz odwolal wizyte i stwierdzilam, ze wali mnie to w takim razie.. A U nas 💚 co dwa dni czesto odpadaja przez prace M.
    Teraz chetnie tez bym mierzyla, ale nie mam warunkow. Poza tym dalej kp, wiec w ogole chaos 😅 Zostaly testy i sluz, ale to tempka zawsze wprowadzala nutke tego czegos :p a M po wstaniu nie mowil - dzien dobry kochanie, jak tam Ci minela nocka, super, ze zaczynamy nowy dzien - tylko bylo - jak tam temperaturka? 😅

Co do afirmacji - kiedys to bym moj chleb powszedni 💕 uwielbiam te tematy, pochlanialam ksiazki hurtowo. Dodatkowo pozytywne myslenie. To, w polaczeniu z moja przyjaciolka, 7 lat temu wyciagnelo mnie za uszy, gdy stanelam na rozdrozu zastanawiajac sie co robic ze swoim zyciem. Wiem, ze wiele osob nie czuje tego, ale wierze, ze dzieki temu jestem tu gdzie jestem i jak o tym sobie przypomne, to od razu mi cieplej na sercu. Jak Olek zrobi sie bardziej samodzielny, to pewnie do tego wroce 🙃

A poza tym milego dnia dziewczyny - pozdrawiam z kawa i muffinka czekoladowa, swiezo upieczona z rana. Mimo szarosci za oknem przesylam moc energii 💛

Bardzo lubię takie pozytywne posty z rana. Aż chyba trzeba będzie upiec znowu jakieś ciasto, bo na słowo muffinka aż zabulgotalo w brzuchu. Smacznego!
    I jestem na fb w grupie tej pani od afirmacji, ale na razie jej melodyjny głos działał na mnie jakoś irytująco - przyznaję jednak, że nie dałam jej jeszcze pełnej szansy, bo i niczego nie przesłuchałam. Może spróbuję.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• flowerbox Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi, mam nadzieję że ta niska temperatura zwiastuje przesunięta owulacje..nie innego nie pozostaje 😊

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny.
    Mam dziś nerwa od rana, irytują mnie wszyscy i wszystko a na dodatek na 13tą do pracy i też może być stresująco. Stres kumulował mi się od kilku dni, kiedy to czekałam na pozytyw na owulaku i dziś chyba się doczekałam. Ale z takim humorem że byłabym w szoku że dziecko chciałoby taką matkę marudę...
    No nic. Swoje zrobiliśmy.
    sasanko czekam z Tobą na betę! Lorinko czy Ty też dziś betujesz?
    Madziandzia, Ladinola kciuki za II.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Bardzo lubię takie pozytywne posty z rana. Aż chyba trzeba będzie upiec znowu jakieś ciasto, bo na słowo muffinka aż zabulgotalo w brzuchu. Smacznego!
    I jestem na fb w grupie tej pani od afirmacji, ale na razie jej melodyjny głos działał na mnie jakoś irytująco - przyznaję jednak, że nie dałam jej jeszcze pełnej szansy, bo i niczego nie przesłuchałam. Może spróbuję.

Szona, wiesz, w sumie to nie jest powiedziane, ze 100 procent rzeczy zwiazanych z danym tematem podpasuje 💚 ja zawsze stalam murem za ksiazka. Ale probowac wszystkiego zawsze warto, bo tylko to da nam szersza perspektywe - nawet gdyby mialo sie stwierdzic, ze to nie dla mnie. Zawsze mnie zastanawialo jak to jest, gdy ktos mowi np. NIGDY NIE ZJEM SZPINAKU. A nigdy nawet go nie sprobowal 🤷‍♀ prozaiczny przyklad, ale zawsze jakis :D
    No mufinu wyszly git - na razie z mrozonymi truskawkani, ale czekam juz na te swieze. No i na malinki!!!!

szona lubi tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ