Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie od wczoraj delikatnie pobolewa jajnik, co jest dziwne bo to dopiero 9dc, a okres skończył się 3 dni temu
Odkąd w styczniu nie pęknął mi pęcherzyk, przez co zatrzymał mi sie okres, to teraz za każdym razem się stresuje. Chociaż wtedy pamiętam że dużo mocniej mnie bolało, ale to przy owulacji, no i miałam plamenia. Teraz to takie ukłucia lekkie.
Z drugiej strony patrząc na moje nieregularne po anty cykle i na to że najkrótszy trwał raptem 26 dni to równie dobrze może to być znak zbliżającej się owulacji. Hm.
Poczekam jak to się rozwinie, bo moja ginka przyjmuje w szpitalu a tam się nie chcę bez wyraźniej potrzeby wybierać.
Oby to był super dzień!
szona lubi tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Fiore wrote:Suszarka- dziś mi się śniło, że weszłam rano na forum i było strasznie dużo stron i czytałam i czytałam i patrze a ty napisałaś: „jestem w ciąży”. Więc wiesz❤️...uważaj bo miewam prorocze sny i moj mąż mnie nazywa czarownica 😅😂
Ladinola!!! Gratulacje! Niech to będzie początek wszystkiego co dobre i piękne 😘
Madziandzia no jest!!! 😀 Miałam identyczny w lutym. I wiem jaka to ulga po miesiącach białych testów. Zresztą do tej pory twierdzę że wtedy musiało się coś zadziać... Trzymam kciuki żeby była ciemniejsza z każdym dniem 😍szona, Fiore, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Rucola skąd masz testy owu? Albo jakaś inna dziewczyna, może polecić coś oprócz facelle z roska?
i mam jeszcze jedno pytanie.. jak działacie? stracie się w okolicach owu co 2 dni czy np. przed owu robicie przerwę 3 dniowa lub więcej?
my mamy słąbe wyniki nasienia i sama nie wiem już jak do tego podejść. Raz czytam, że lepiej regularnie, raz, że co 2 dnia to mało jest tych plemniorów…
A i jeszcze proszę o pół kciuki... M mam mieć dziś powtórkę wyników... tak naprawdę to bardzo proszę o armię kciuków.. ale się wstydzę i bojęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 08:16
moni05, szona, Malgonia, Cabrera, Mlodamezatka, eemmiilliiaa, Niercierpliwa v2.0, Pati96, Nuch2, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Rucola skąd masz testy owu? Albo jakaś inna dziewczyna, może polecić coś oprócz facelle z roska?
i mam jeszcze jedno pytanie.. jak działacie? stracie się w okolicach owu co 2 dni czy np. przed owu robicie przerwę 3 dniowa lub więcej?
my mamy słąbe wyniki nasienia i sama nie wiem już jak do tego podejść. Raz czytam, że lepiej regularnie, raz, że co 2 dnia to mało jest tych plemniorów…
A i jeszcze proszę o pół kciuki... M mam mieć dziś powtórkę wyników... tak naprawdę to bardzo proszę o armię kciuków.. ale się wstydzę i boję
Kciuki na pokładzie!
Działamy co 2 dni, ale chyba za szybko kończymy cykl starań 🤔 bo już w okolicy 16 dcolik321 lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Kciuki na pokładzie!
Działamy co 2 dni, ale chyba za szybko kończymy cykl starań 🤔 bo już w okolicy 16 dcszona lubi tę wiadomość
-
Olik, wiesz jaka jest u nas sytuacja i mówiąc szczerze to poza okresem owulacji seks jest bardzo często... codziennie, czasem więcej niż raz. (PS szona chciałaś żeby ktoś Ci oddał libido to jak coś ja mogę oddać pół swojego 😂). Tydzień przed owu robimy stop i pilnujemy żeby nie było częściej niż co dwa dni. A jak temperatura skoczy to lecimy dalej wg tego jak mamy ochotę, już bez liczenia 😀 Ginekolog mówił mi że najlepiej się starać co dwa dni. Z kolei urolog kazał emkowi "wymieniać nasienie" nie rzadziej niż co drugi dzień... Szczerze to już sama dostaje świra i chyba najlepiej iść trochę na żywioł bo od myślenia to tylko głowa się robi taaaaka wielka trzymam kciuki żeby wyniki były lepsze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 08:23
Rucola, olik321, szona lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
olik321 wrote:my różnie, ale mam owu w okolicach 11-13dc.. i często też na 16 pozostajemy.. czasami ciężko już siły wykrzesać haha
My zazwyczaj też tak robiliśmy a tu nagle w udanym cyklu owulacja około 19/20 dc więc jednak dobrze było działać dłużej 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 08:23
olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLadinola gratulacje ❤️
Madziandzia, ja bobkom nie wierze dopoki nie są pięknie różowe. Takie cienie mam niestety co cykl. Ale oczywiście msm nadzieje, ze u Ciebie będzie z tego zdrowiutkich ciąża ✊✊
Olik kciuki za wyniki meza✊✊
Jeśli Ci to pomoże to u nas pierwsze badania były fatalne (morfo 0, inne parametry tez średnie), mąż się przejął, brał dzielnie Profertil i wyniki mocno się poprawiły. To stwierdził, ze już nie musi brać 🤦♀️🤦♀️ I przy IUI jyz były słabsze wyniki. Udało się w kolejnym cyklu po IUI.Ladinola, olik321 lubią tę wiadomość
-
Ladinola aaaaa wiedzialam! Cuuuudnie! Czekam na wynik bety i proga! Musi byc dobrze!
Madziana ja na bobko tez nie mam oszustow. Czesto go nie robilam ale jak robilam to nie bylo 🤷🏻♀️ Mnie tez testy nie oszukuja. 😜 takze jak Ciebie nie oszukiwaly a teraz cos jest to DOBRZE TO WROZY! ❤️❤️✊🏻
Olik my do tej pory w okresie owu ❤️ codziennie ale teraz bedzie co 2 dni. I nie w punkt w owu bo nigdy nie wiem kiedy bedzie tylko po prostu co 2 dni jak skonczy mi sie okres i tyle. No chyba ze owu test nie da zludzen to moze jakos podzialamy.
Ja owu testy kupuje na allegro. Mi ladnie pokazuja
Olik i Suszarka macie wszystkie moje kciuki, nawet te u stop zacisniete! ✊🏻Ladinola, olik321, Suszarka lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualnyTacie powiedziałam, słyszałam w głosie rozpogodzenie. Kazałam mu trzymać kciuki za wyniki. A no i był pierwsza osobą, której to powiedziałam. Nawet mama jeszcze nie wie.
*Agape*, olik321, lorinka9191, Annie1981, eemmiilliiaa, Magddullina2, Okularnica_:), Makino, Pati96, Suszarka, Misiaa, Sasanka55., szona, Mlodamezatka, moni05, Nuch2, agge, Cabrera, Gosiek1993, MonikA_89!, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość
-
Szona, Makino, Daniela, dziękuję, że pytacie:* Czuję się ogólnie dobrze, krwawienie się skończyło, jeszcze trochę plamię. Ogarnę się i podjadę na betę, także proszę o kciuki, jeśli macie wolne
Ladinola, bardzo się cieszę! Gratulacje! Tata będzie miał motywację do walki:*
Madziandzia, ja tam też jakiś cień, cienia, cienia widzę, także trzymam kciuki za ciemniejące kreseczki:*
Olik321, ✊✊✊
Suszarka, piękny plan i trzymam bardzo mocno ✊✊✊ za jego powodzenie! Na pewno się uda:*
Jeśli o nas chodzi, to wstrzymujemy na razie starania. Nie wiem jeszcze na jak długo, ale doszliśmy do wniosku, że musimy trochę odpocząć od tego wszystkiego. Za dużo złego się w ostatnim czasie działo. Także jeśli pozwolicie to zostanę tutaj z Wami będę Was wspierać i dopingować, a za jakiś czas wrócę do gry ze zdwojoną siłą
Trzymam mocno kciuki za każdą z Was najmocniej, jak tylko potrafię :*olik321, Ladinola, Okularnica_:), Suszarka, Sasanka55., szona, Mlodamezatka, Nuch2, moyeu lubią tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Dzień dobry Dziewczyny!!!!
Ladinola piekny teścior! gratulacje! co do przyrostów bety to się nie martw, zrobisz w poniedziałek, wpiszesz w kalkulator i będzie git
Madziandzia ja niestety nie widze, ale z praktyki wiem, ze cienie bardzo ciężko uchwycić na zdjęciu. Który to u Ciebie dpo?
Olik Kochana wszystkie kciuki za Was!!! Napisz mi proszę, kiedy będą wyniki, chociaż wstępne? Co do testów owulacyjnych to wrzuce linka. Bardzo je lubię, do nich dorzucane są testy ciążowe o czułości 10.
https://allegro.pl/oferta/testy-owulacyjne-50szt-ciazowe-10szt-premium-7572788668
Co do pytanie o częstotliwość to my działamy w zasadzie codziennie, najrzadziej co drugi dzień. Jeśli jest okazja, to działamy.
Suszarka Ty to masz libido kobieto!!!! Zazdroszczę U nas tym od libido jest emek
Chciałam Wam jeszcze napisac, ze jak staraliśmy się o synka to byłam uzależniona od termometra. Mierzyłam temperaturę nie tylko po wstaniu ale pierdyliard razy na dobe i wiem, że przed owu niezależnie od pory dnia moja temp. nie przekracza 36,4 a po owu jest zazwyczaj minimum 36,6 i na podstawie tej obserwacji zakładam że dziś jestem 1dpo także testowanie najwczesniej za 12 dniolik321, Ladinola, Suszarka, szona, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cabrera wrote:Ladinola gratulacje ❤️
Madziandzia, ja bobkom nie wierze dopoki nie są pięknie różowe. Takie cienie mam niestety co cykl. Ale oczywiście msm nadzieje, ze u Ciebie będzie z tego zdrowiutkich ciąża ✊✊
Olik kciuki za wyniki meza✊✊
Jeśli Ci to pomoże to u nas pierwsze badania były fatalne (morfo 0, inne parametry tez średnie), mąż się przejął, brał dzielnie Profertil i wyniki mocno się poprawiły. To stwierdził, ze już nie musi brać 🤦♀️🤦♀️ I przy IUI jyz były słabsze wyniki. Udało się w kolejnym cyklu po IUI.Cabrera lubi tę wiadomość
-
Boże laski jak przeczytałam o tych kciukach to sama bym mogła isc na te wyniki haha jesteście bardzo budujące
Rucola wyniki najpóżniej w środę.. czyli w dzień przewidywanej owulki..szona, Mlodamezatka, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Dzień dobry Dziewczyny!!!!
Ladinola piekny teścior! gratulacje! co do przyrostów bety to się nie martw, zrobisz w poniedziałek, wpiszesz w kalkulator i będzie git
Madziandzia ja niestety nie widze, ale z praktyki wiem, ze cienie bardzo ciężko uchwycić na zdjęciu. Który to u Ciebie dpo?
Olik Kochana wszystkie kciuki za Was!!! Napisz mi proszę, kiedy będą wyniki, chociaż wstępne? Co do testów owulacyjnych to wrzuce linka. Bardzo je lubię, do nich dorzucane są testy ciążowe o czułości 10.
https://allegro.pl/oferta/testy-owulacyjne-50szt-ciazowe-10szt-premium-7572788668
Co do pytanie o częstotliwość to my działamy w zasadzie codziennie, najrzadziej co drugi dzień. Jeśli jest okazja, to działamy.
Suszarka Ty to masz libido kobieto!!!! Zazdroszczę U nas tym od libido jest emek
Chciałam Wam jeszcze napisac, ze jak staraliśmy się o synka to byłam uzależniona od termometra. Mierzyłam temperaturę nie tylko po wstaniu ale pierdyliard razy na dobe i wiem, że przed owu niezależnie od pory dnia moja temp. nie przekracza 36,4 a po owu jest zazwyczaj minimum 36,6 i na podstawie tej obserwacji zakładam że dziś jestem 1dpo także testowanie najwczesniej za 12 dniRucola lubi tę wiadomość
-
Daniela wrote:Madziaandzia, pokazuj!!!
Ladinola, wiem, że to wszystko wcześnie i może się nawet nad tym jeszcze nie zastanawialas, ale powiesz tacie przed operacją?
Wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Pauliska, czuję się fatalnie. Mdłości mam całodobowe, czasem wymiotuję, przeszkadzają mi zapachy i nic nie smakuje. Ciężko zwlec się z łóżka, a ostatnie dni M. jest w domu, więc to wykorzystuje. We wtorek mam wizytę.
Lorinko, Kingullo, Sasanko - jak się czujecie?
Sasanko, widziałam betę, pewnie będziesz powtarzać. Cena za telewizyte porazajaca.