Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Jesteście wszystkie kochane, ale ja już mam w sobie takie pokłady realizmu, że już więcej się chyba nie da. Kupiłam tych Allegraków trochę w nadziei, że to testy bez cieni. Ale niestety. Dlaczego robię więc te testy tak szybko? Bo chciałabym włączyć heparynę na czas. Jasne - przy pai hetero wcale nie powiedziane, że jest taka konieczna, ale po biochemie chciałoby się mieć pewność, że wszystko zostało zrobione. Z tego powodu odpadają Pinki, bo za Chiny nie ogarną niskiej bety. W tym teście zadziało się to, co u Sasanki, z czasem zrobił się ciemniejszy. Chore i tyle! Jestem wkurzona. Chciałam w ogóle wziąć coś od bólu głowy, bo za chwilę eksploduje, ale nie - musiało wyjść cokolwiek na tym durnym teście, co za kilka dni będzie okresem, ale na chwilę obecną wystarcza żeby po lek nie sięgnąć. Wybaczcie mój nastrój, ale bym teraz kogoś rozszarpała, albo rzuciła jakimś talerzem w ścianę, a że pod ręką jest Stary, który jeszcze się przyda i lubię też swoje talerze, to siedzę wkurzona i o.

Polecam tekst mamyginekolog "hipotetyczna Hania". Odkąd zaczęliśmy się starać to strasznie się przejmuje każdą tabletką np na ból gardla, czy głowy, czy choćby psikiem kropli do nosa. Jestem alergikiem więc to jest upierdliwe. Myślę że taki apap na tym etapie nie zaszkodzi a na pewno będziesz miała luźniejszą głowę: )

szona lubi tę wiadomość

PCOS❌
    Starania od 11.2019

🏳 - 2022 - IVF.
    START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
    2 ❄❄
    24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
    27.05.22 - transfer ❄ 💔😥

Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔

06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II
    5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Ladinola gratuluje:)
    Madziandzia który to dpo? Ja cień widzę :)
    Szona coś dobrego i słodkiego na rozpoczęcie dnia na poprawę humoru;)
    Ja mam dzisiaj babski zlot online :D kupiłam sobie okocimie radlery 0, które już pomijając, że alkoholu nie mają, to nie maja nawet w sobie piwa:D przesledzilam wszystkie marki radlerow i w niektórych sa jakieś śladowe ilości piwa- także okocimie ideolo dla kobiet w ciąży:D
    Polecam Somersby 0% ;) w dwóch smakach, gruszka i owoce leśne. Owoce leśne wymiatają ❤

*Agape*, Niercierpliwa v2.0, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, jeśli to jest oszukaniec to ja już nie wiem. Wiem że brakuje Ci trochę wiary w pozytywne zakończenie, dlatego my będziemy wierzyć póki co za Ciebie :) Kiedy obsikujesz Bobka? Bo nie wierzę że tego nie zrobisz :D

Ochmanka lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Szona, jeśli to jest oszukaniec to ja już nie wiem. Wiem że brakuje Ci trochę wiary w pozytywne zakończenie, dlatego my będziemy wierzyć póki co za Ciebie :) Kiedy obsikujesz Bobka? Bo nie wierzę że tego nie zrobisz :D

Nie mam żadnego i chyba nie kupię w tym cyklu ;) moja rezygnacja sięgnęła już gwiazd. Normalna ciąża wyjdzie z każdego testu, a kreska nie pozostawi wątpliwości. Te wszystkie cienie to są jakieś nieporozumienia. I żeby to jeszcze było coś wygrzebane z kosza, coś co leżało pół dnia i ma nagle kreskę po czasie, ale nie! Grrrrrrr

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, mocne ✊. Długo się mąż brał suplementy przed tym badaniem? Mój będzie powtarzał na początku czerwca po 3 miechach suplementacji. No chyba, że w maju jakimś cudem się uda :)

Madziandzia, ✊za kolejny test.

Ladinola ✊ za wysoką betę, a u ciebie Lorinko za niską.

Suszarko, oby sen się spełnił i w niedzielę II Kreski były na teście :)

Suszarka, Ladinola, olik321 lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nie mam żadnego i chyba nie kupię w tym cyklu ;) moja rezygnacja sięgnęła już gwiazd. Normalna ciąża wyjdzie z każdego testu, a kreska nie pozostawi wątpliwości. Te wszystkie cienie to są jakieś nieporozumienia. I żeby to jeszcze było coś wygrzebane z kosza, coś co leżało pół dnia i ma nagle kreskę po czasie, ale nie! Grrrrrrr
    Z tymi cieniami to jest dziwna sprawa, bo niektórym z nas nie wychodzą wcale, a niektórym non stop niezależnie od używanego testu. Wierzę że po wielu miesiącach oglądania cieni ma się ich dość. Co do kresek i tego że każdy test pokaże ciążę - zgadzam się w 100%, ale jednak jak się chce włączyć leki szybciutko to trzeba szukać czegoś co się ładnie wybarwia. A ta cecha sprzyja powstawaniu cieni. Błędne koło 🤯 no nic, poczekamy na rozwój sytuacji. Ale proszę Cię, nie bój się mieć nadziei i nie denerwuj się na siebie za to że ją masz :) to nic złego przecież :)

szona, Rucola lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Z tymi cieniami to jest dziwna sprawa, bo niektórym z nas nie wychodzą wcale, a niektórym non stop niezależnie od używanego testu. Wierzę że po wielu miesiącach oglądania cieni ma się ich dość. Co do kresek i tego że każdy test pokaże ciążę - zgadzam się w 100%, ale jednak jak się chce włączyć leki szybciutko to trzeba szukać czegoś co się ładnie wybarwia. A ta cecha sprzyja powstawaniu cieni. Błędne koło 🤯 no nic, poczekamy na rozwój sytuacji. Ale proszę Cię, nie bój się mieć nadziei i nie denerwuj się na siebie za to że ją masz :) to nic złego przecież :)

<3
    Idę po kawę i zapominam o tych wszystkich cieniach. Czekam na maj, w ubiegłym roku pozwolił mi poczuć się przez chwilę matką ;) Choć w sumie bardziej czerwiec. Pożyjemy zobaczymy.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Doczytałam o tym hotelu. Na netflixa wrzucili Too hot to handle, wiec będziecie miały co oglądać 😁 to chyba prawie to samo, nie? 😅
    Nie znam, muszę sprawdzić co to.

Szona. Trzymam kciuki, żeby to było to 🙂

moni05, szona lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś jeszcze nie oglądał to polecam na netflix „Miłość jest ślepa” idealny do zresetowania mózgu 😂

moni05, lorinka9191 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana. Czekam na wyniki...

szona, Sasanka55., olik321, Daniela, agge, Nuch2, Mlodamezatka, Cabrera, MonikA_89!, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Jak ktoś jeszcze nie oglądał to polecam na netflix „Miłość jest ślepa” idealny do zresetowania mózgu 😂
    Taaak. Sztos! 🤣 nie przespałam połowy nocy kiedyś przez to i to wcale nie przez Remika.

Inga28 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ten cień jest tak wyraźny ze szok 😱

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:

Kciuki!!!!

lorinka9191 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Fiore Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona widać ten cień co by tu nie gadać. Wiem, że jesteś wściekła, że to nie jest takie jasne i oczywiste i ciagle te testy jakoś robią w konia, ale będę po cichu trzymała kciuki, żeby ciemnialy. Kto wie, może to właśnie będzie TO. Madziandzia u Ciebie tez widzę jakby coś majaczyło, powtarzaj jutro koniecznie 🤩

szona lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Szona ten cień jest tak wyraźny ze szok 😱

No jest Elfiku, co zrobisz :/

Ale, że mnie Suszarka natchnęła - to właśnie internetowo zrobiłam zakupy w Rossmanie pod domem, bo Bobki w promocji ;) Za dwa dni sprawdzę, wyjdzie albo konkret albo nic. I już ;)

moni05, Sasanka55., Suszarka, Madziandzia, eemmiilliiaa, moyeu lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• olik321 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino od stycznia bierze tak na poważnie suple

Lorinko trzymam mocno kciuki <3

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Trzymam kciuki kochana!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, Madziandzia, widze <3 😍😍😍😍 Nie nakrecam Was, wiec siedze cicho i ciesze sie w samotnosci.

Lorinko, pisz od razu, jak bedzie beta, a ja trzymam kciuki, by bylo okraglutkie zero :*

Ladinola, mooocne kciuki za Twoja bete, niech pnie sie do gory jak szalona :*

lorinka9191, Ladinola, szona, Madziandzia, Gosiek1993 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

Ogladalam 😅😅😅 kolezanka polecila i sie wkrecilam. Zrylo mi banie bardziej niz sto hoteli paradise :D

Inga28, moni05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Szonka, Madziandzia, widze <3 😍😍😍😍 Nie nakrecam Was, wiec siedze cicho i ciesze sie w samotnosci.

Lorinko, pisz od razu, jak bedzie beta, a ja trzymam kciuki, by bylo okraglutkie zero :*

Ladinola, mooocne kciuki za Twoja bete, niech pnie sie do gory jak szalona :*
    Oby nie jak szalona, lepiej w normie. 😂 Już mi rosła dużo ponad normę i niestety nie wróżyło to nic dobrego. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 11:36

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ