Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Elfia Suszarko
Suszarka, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Suszarka wrote:Mam!
Beta 65.7
Progesteron 22.3
Gratulacje piękne wyniki 😍Suszarka lubi tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Hej kochane, glukoza 79,9 tsh 0,715 , reszta też ok póki co się wszystko ładnie układa:)
Pozdrawiam znad żelek haribo, które kupiłam mężowi, ale o których nigdy się nie dowieElfiaKsiężniczka, Makino, Suszarka, Nuch2, Magddullina2, Sasanka55., Misiaa, moni05, Gosiek1993, DzulkaJ, olik321, GrubAsia, Pati96, *Agape*, Cabrera, agge, eemmiilliiaa, MonikA_89!, Okularnica_:), szona, MamaStasia :), moyeu, Malinowa91, Madziandzia, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Suszarko piękny przyrost! 😍
Elfia cudownie, że wszystko ok! 😍
Ja już odliczam dni do genetycznego, mam nadzieję, że dowiem się kto tam mieszka i kto powoduje takie rewolucje w moim żołądku 🙈ElfiaKsiężniczka, Suszarka, Sasanka55., szona lubią tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam do domu, wiec was nadrobie na spokojnie, bo w samochodzie mam chorobę lokomocyjna 😋 dziękuję wam za wszystkie gratulacje 😊
Suszarka wrote:Mam!
Beta 65.7
Progesteron 22.3
gratuluję! Pięknie beta rośnie. Będziesz jeszcze badać czy już czekasz na wizytę?
Pauliśka wrote:Dziękuję, brzuch nie boli, tradycyjne mdłości, ale to w sumie mnie cieszy, mimo, że czuję się jakbym miała zaraz umrzeć 🙈😅
Dziewczyny a odczyn coombsa robicie, bo macie rh - czy nawet z dodatnią grupą? Bo mi nikt nie kazał robić...
hmmm, wiem, że z grupą rh - się robi te przeciwciala. Mąż ma rh -?
Inga28 wrote:Elfia cudownie ❤️ Mi zawsze płeć była obojętna ale teraz tak zakochałam się w imieniu Wanda, że mam nadzieje na córkę 😂
Suszarka super wiadomość! Rośnijcie zdrowo 🥰
Moja mama ma na imię Wanda 😊Suszarka, szona, Inga28 lubią tę wiadomość
-
ze strony mamyginekolog:
"Konflikt serologiczny występuje, jeżeli kobieta i partner mają niezgodną krew, w jednym z układów zgodności krwi. Kobieta jest recesywna, czyli potocznie mówiąc ujemna w danym układzie, dotychczas najczęściej był to układ Rh-. Obecnie, ze względu na skuteczną profilaktykę, czyli podanie immunoglobuliny u kobiet w trzecim trymestrze (po porodzie oraz po epizodach możliwości wymieszania krwi matki i płodu, np. gdy dochodzi do krwawienia w ciąży lub przy zabiegu takim jak amniopunkcja oraz przy poronieniach), konflikt w układzie Rh jest coraz rzadszy. Wciąż z tą samą częstotliwością występują konflikty z innych układów np. Kell, MNS, Duffy. Dlatego tak ważne jest, by badać przeciwciała przeciwkrwinkowe w ciąży, u każdej pacjentki, nawet tej Rh ujemnej. A także w miarę możliwości, zastosowanie profilaktyki u kobiet Rh ujemnych."
Czyli ten odczyn Coombsa bada się nie tylko w kierunku stricte konfliktu RHElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elfiku chyba już sobie odpuszczę. Po pierwsze to mam strasznie słabe żyły, łokciowych mi nie widać wcale, dzisiaj mi pielęgniarka kłuła przedramię i dłoń, krew nie chciała lecieć, cała jestem w siniakach. Po drugie tak jak wczoraj Daniela pisała beta może super rosnąć a nagle zrobić stop. Nie mamy niestety na to żadnego wpływu. Na razie wszystko jest super i tego się trzymam ale się niestety chyba nie uspokoję póki nie zobaczę serduszka bo mam ciągle w pamięci słabe wyniki emka. Cieszę się że się udało zająć w ciążę, oby finał był szczęśliwy w sobotę idę na szybką wizytę bo mam kilka istotnych pytań do gina i chcę żeby mi wypisał dwa tygodnie zwykle L4 na 80% żebym na razie nie musiała się nikomu w pracy tłumaczyć ani przyznawać
Fiore, Magddullina2, Misiaa, ElfiaKsiężniczka, olik321, Mlodamezatka, agge lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
olik321 wrote:
Rucola to kiedy u Ciebie teraz testowanie?
szona, olik321 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Elfia, cudne wieści Już Ją sobie wyobrażam, taką kolorową, uśmiechniętą, obfotografowaną ze wszech miar przez zakochanego ojca Achhhhh
Misiaa lubi tę wiadomość
-
Ja z kolei zaraz sobie rozpiszę co jak brać. I co kiedy badać.
Dziś jak wzięłam swój zestaw, to taka zgaga mnie dopadła, że myślałam, że zejdę.
Biorę letrox - to wiadomo - rano, przed posiłkiem. Natomiast D w trakcie tłustego posiłku.
A resztę: jodid, l-argininę, NAC, wit. C i wit. e i b-complex muszę sobie rozrysować.
Tak samo robię listę działających labo i zasuwam badać przeciwciała. Pamiętam, że diagnostyka kazała je zrobić rano. Nie wiem tylko czy nie w drugiej części cyklu - ale to akurat chyba bez znaczenia. Subpopulacje limfocytów zbadam po owulacji, bo tak wspominałyście.
Muszę COŚ robić bo ocipieję. Z poczatkiem maja mam wizytę u gina od endometriozy. Później pewnie przyjęcia przywróci fizjoterapeutka uroginekologiczna. A potem zobaczymy.ElfiaKsiężniczka, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Tak szczerze, to nie planuję testowć a jeśli już dotrwam do 30go kwietnia bez @ to wtedy zatestuję, zgodnie z zapisaniem się na testowanie
No to piątka. W końcu do tego dorosłamAnnie1981, Rucola lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Ja z kolei zaraz sobie rozpiszę co jak brać. I co kiedy badać.
Dziś jak wzięłam swój zestaw, to taka zgaga mnie dopadła, że myślałam, że zejdę.
Biorę letrox - to wiadomo - rano, przed posiłkiem. Natomiast D w trakcie tłustego posiłku.
A resztę: jodid, l-argininę, NAC, wit. C i wit. e i b-complex muszę sobie rozrysować.
Tak samo robię listę działających labo i zasuwam badać przeciwciała. Pamiętam, że diagnostyka kazała je zrobić rano. Nie wiem tylko czy nie w drugiej części cyklu - ale to akurat chyba bez znaczenia. Subpopulacje limfocytów zbadam po owulacji, bo tak wspominałyście.
Muszę COŚ robić bo ocipieję. Z poczatkiem maja mam wizytę u gina od endometriozy. Później pewnie przyjęcia przywróci fizjoterapeutka uroginekologiczna. A potem zobaczymy.szona lubi tę wiadomość
-
Inga, mój syn miał być Wandą lub Remigiuszem wyszło drugie 🙈
Nuch2, Inga28 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnySasanka55. wrote:Bardzo mi przykro, ze przez to przeszlas Jednoczesnie dziekuje, bo takie historie daja mi wiare, ze moze byc dobrze bez zadnej ingerencji Co u Ciebie, jak sie teraz czujesz?
Dziękuję, u mnie stagnacja. Wszystko w porządku, moglibyśmy spróbować znowu, ale najpierw nie byłam pewna czy w ogóle chcemy. Teraz z kolei, jak we mnie znowu rozbudziło się pragnienie to nastal koronawirus i mój mąż nie zgadza się na starania póki sytuacja się nie unormuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 14:18
-
Nuch2 wrote:Jeny, ja tez sie strasznie zakochalam w tym imieniu, caly czas podczas staran mowimy sobie ze robimy małą Wandę
My zawsze przy staraniach śpiewaliśmy „płyń Janku, płyń”😂 Ale może jednak Wanda była szybsza 😅
Mój mąż nie jest tak podekscytowany tym imieniem jak ja, ale uznaliśmy że ostateczną dyskusje podejmiemy jak już poznamy płeć 😊szona, GrubAsia lubią tę wiadomość