Kwiecień plecień❄️ trochę słońca🌞, ja chcę dziecko od zająca!🐇
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:Dziękuję za życzenia ❤️
Eee, u mnie nic już nie będzie wolę nastawić się na kolejny cykl :p i kolejny, kolejny, kolejny
Wczoraj wracając z zakupów, zamyslilam się w aucie (jako pasażer :p) i chyba dojrzewam do drugiego podejścia do adopcji.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
U nas kolejna noc pobudek syn budzi się z płaczem kila razy w nocy albo i kilkanaście trzeba go tulić kiziac i mówić do niego może ząbki mu dokuczają i tak się zastanawiam jak to jest właśnie w domach dziecka ja wiem że tam są wspaniałe ciocię ale tych dzieci jest dużo co w przypadku jak kilkoro w nocy się budzi jak ząbkują czy coś im jest kto je nosi tuli01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
No u mnie niestety też biel, ale to wiedziałam. Czekam na @
-
Tedka, wszystkiego dobrego dla Was z okazji rocznicy 💕
-
Angela1108 wrote:Jeżeli tak czujecie to pewnie że tak a przecież adopcja nie równa się koniec starań jedno nie wyklucza drugiego dlatego uważam że jak najbardziej jest to super pomysł nie dość że spełnicie swoje marzenie o dzieciątku to dacie mu szansę na normalny kochający dom a jest tych dzieci tyle które tego potrzebują i chcą żeby co wieczór przed snem miały się do kogo przytulić i kto wnocy pogłasze je gdy się przyśni coś złego trzymam kciuki
No niestety nie do końca tak, nam w ośrodku powiedzieli że dopóki nie zakończymy starań to nie mamy o czym rozmawiać.
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka! Wszystkiego najlepszego!! Dużo miłości i czułości między Wami
Tedka lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:No niestety nie do końca tak, nam w ośrodku powiedzieli że dopóki nie zakończymy starań to nie mamy o czym rozmawiać.
Zresztą to dziwne, że tak ośrodek narzuca. To już adopcyjni rodzice nie mogą mieć własnego potomstwa?
To potwierdza tylko, że nasz system jest chory do szpiku kości. Żenujące. Aż się odechciewa. Po tym wszystkim co mnie spotkało w tym ośrodku moim i jak czytam i słyszę takie teksty, to się rzygać chce. Tyle w temacie :p
I Wam radzę też się nie uzewnętrzniać tak całkowicie, bo inaczej nici z adopcji.
Znaleźli się, psycholodzy za dychę...
A jeszcze... W moim ośrodku to panie opowiadały historię, że ludzie zapisywali się na warsztaty, niektórzy już przeszli szkolenia nawet, już prawie mieli decyzję a tu ciąża i rezygnowało niektórzy np. z adopcji i inni się przesuwali w kolejce dzięki temu np. więc jak widać, nie jest to jednak zakaz ogólnopolski. Dziwi mnie ich podejście zatem ale widać każdy psycholog wspaniały z ośrodka i specjalista z Bożej łaski na swoje widzi mi się :p żal żal żal
To może jeszcze przynieść trzeba zobowiązanie, że się seksu nie będzie uprawiać przez dwa lata, bo może się w ciążę zajść? :p co to w ogóle za jakiś wymysł:p
Teoretycznie małżeństwo może się "starać" non stop :p śmieszne to
Pewnie chodzi im o psychiczną barierę, ale sprowadza się to wszystko jednak do posiadania własnego potomstwa, a jedno drugiego nie wyklucza. Uważam to za skrajnie niesprawiedliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 09:11
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Chesterka ❤️
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Dziękuję za życzenia ❤️Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:A ja nie zamierzam nikomu się spowiadać tym razem.
Zresztą to dziwne, że tak ośrodek narzuca. To już adopcyjni rodzice nie mogą mieć własnego potomstwa?
To potwierdza tylko, że nasz system jest chory do szpiku kości. Żenujące. Aż się odechciewa. Po tym wszystkim co mnie spotkało w tym ośrodku moim i jak czytam i słyszę takie teksty, to się rzygać chce. Tyle w temacie :p
I Wam radzę też się nie uzewnętrzniać tak całkowicie, bo inaczej nici z adopcji.
A jeszcze... W moim ośrodku to panie opowiadały historię, że ludzie zapisywali się na warsztaty, niektórzy już przeszli szkolenia nawet, już prawie mieli decyzję a tu ciąża i rezygnowało niektórzy np. z adopcji i inni się przesuwali w kolejce dzięki temu np. więc jak widać, nie jest to jednak zakaz ogólnopolski. Dziwi mnie ich podejście zatem ale widać każdy psycholog wspaniały z ośrodka i specjalista z Bożej łaski na swoje widzi mi się :p żal żal żal
To może jeszcze przynieść trzeba zobowiązanie, że się seksu nie będzie uprawiać przez dwa lata, bo może się w ciążę zajść? :p co to w ogóle za jakiś wymysł:p
Pewnie chodzi im o psychiczną barierę, ale sprowadza się to wszystko jednak do posiadania własnego potomstwa, a jedno drugiego nie wyklucza. Uważam to za skrajnie niesprawiedliwe.
Mam takie samo zdanie w tej kwestii. -
Tedka! Samych wspaniałości dzisiaj i nie tylko ❤️
Tedka lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Tedka i Chesterka, szkoda że biel, trzymam kciuki za następny cykl ✊️
Tedka najlepsze życzenia z okazji rocznicy! 😘
Podziwiam każdego kto w tym chorym kraju decyduje się na adopcję😬Tedka lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:A ja nie zamierzam nikomu się spowiadać tym razem.
Pewnie chodzi im o psychiczną barierę, ale sprowadza się to wszystko jednak do posiadania własnego potomstwa, a jedno drugiego nie wyklucza. Uważam to za skrajnie niesprawiedliwe.
Źle napisałam. Trzeba zakończyć starania medyczne. Nie trzeba zostawać abstynentem :p No i wiadomo, nie wszyscy się przyznają, że np są w trakcie podchodzenia do in vitro, takich też znam . Jeśli się ma własne dzieci to nie przeszkoda. A jeśli w trakcie szkolenia się ciąża trafi, to trzeba odczekać dwa lata przed adopcją, przynajmniej tak słyszałam.
Pani tłumaczyła że jak para czeka, że może jeszcze będą mieli własne dziecko to zupełnie inaczej do kursu podchodzi, do całego procesu adopcji.
Mówiła też że ten proces dużo czasu zajmuje a potem dziecko, i żeby poświęcić temu całą uwagę, a nie w międzyczasie do lekarzy jeździć itpTedka lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka, Chesterka1124, trzymam kciuki za kolejny cykl, chociaż po cichutku myślę że póki @ nie ma to moze jeszcze nie przesądzone.
Tedka wszystkiego wspaniałego dla Was! Spełnienia wszystkich, nawet najmniejszych marzeń! 🎊Tedka, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Kasiak89 wrote:Źle napisałam. Trzeba zakończyć starania medyczne. Nie trzeba zostawać abstynentem :p No i wiadomo, nie wszyscy się przyznają, że np są w trakcie podchodzenia do in vitro, takich też znam . Jeśli się ma własne dzieci to nie przeszkoda. A jeśli w trakcie szkolenia się ciąża trafi, to trzeba odczekać dwa lata przed adopcją, przynajmniej tak słyszałam.
Pani tłumaczyła że jak para czeka, że może jeszcze będą mieli własne dziecko to zupełnie inaczej do kursu podchodzi, do całego procesu adopcji.
Mówiła też że ten proces dużo czasu zajmuje a potem dziecko, i żeby poświęcić temu całą uwagę, a nie w międzyczasie do lekarzy jeździć itp
Bo można np. zwyczajnie chcieć dać dziecku dom, a nie adoptować tylko ze względu na tzw. wyleczenie swoje traumy niepłodności. A co z parami, które nie są niepłodne, a i tak chcą adoptować? Czy mając swoje dzieci, wychowując je, tym samym nie poświęcamy się całkowicie procesowi? :p po prostu nie trafia do mnie ten argument, jest go łatwo zbić. Wiem o co im chodzi, ale uważam to za słabe :p
Czy z pomocą medyczna, czy bez, para może się starać i jednocześnie być w stanie całkowicie oddać się procesowi. Jesteśmy kuźwa dorośli, w pełni odpowiedzialnie umiemy podjąć decyzję! I tak chciałabym żeby mnie ktoś traktował, a nie z góry zakładał że jestem debilem.
Sorry, ale wkurzam się, bo po prostu od razu przypomina mi się moja akcja i no nie jestem w stanie absolutnie spokojnie się w tym temacie zachowywać.
To tak, jakby parom podchodzacym do in vitro powiedzieć, żeby już zaprzestali naturalnych starań i oddali się całkowicie tylko procesowi medycznemu. Albo nie wiem jeszcze jakiej analogii szukać :p
Kasiak, to jakby co nie do Ciebie te żale :p tylko ogólnie, do samej instytucji i organizacji tych chorych zasad :p
A juz jak chcą być tacy super ekstra psycholodzy z nich i pedagodzy, to niech może nie zakładają z góry takich ograniczeń, tylko np. indywidualnie podchodzą do par i zweryfikują czy ktoś się nadaje czy nie, czy musi się skupić na czymś bardziej czy mniej :p
GrrrrrrrrrrrrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 12:44
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Nawet nie sądziłam że tak jest bo idąc ich tropem myślenia to rodzice chorych dzieci też powinni mieć zakaz kolejnego potomstwa bo nie będą wstanie wypełni oddać się temu choremu dziecku to jest jakaś bzdura z ich strony przecież jedno nie wyklucza drugiego każdy kto podejmuje decyzje o adopcji jest świadomy i nawet gdyby przytrafiło się takiej parze biologiczne dziecko to będą poprostu mieli dwoje dzieci nie wiem ja chyba za głupia na to jestem bo nie ogarniam01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
No właśnie niestety często mam wrażenie że dorosłych ludzi traktuje się jak debili 🤪
I to nie tylko tutaj, przy podejściu do napro w moim odczuciu jeszcze gorzej ...🤦
Może tak często trafiają na debili? Nie wiem.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb