X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Karma ❤️
    Cu-do-wnie!

Ale się cieszę że coraz więcej weteranek będzie na ex testerkach!

Ja wam powiem że zobaczycie z każdym miesiącem będzie was tu ubywać a na ex testerkach będą lecieć tak strony jak tu :)
    Ale się cieszę :)

P.s. Ja od dziś mam założony pessar i jestem już spokojna o dalszą moja ciąże :)
    I bardzo dobrze! Teraz możesz odetchnąć i poleniuchować za wszystkie czasy ;-)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie jajnik nawala ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 19:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Klamka mam dziesięcioletniego syna, mam 37lat i jestem pojebana :-P
    Hahahaha uwielbiam Was dziewczyny :)))

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• Lucia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Progesteron 51,70 ng/ml
    Beta 134

Super, gratulacje! To teraz rośnijcie zdrowo, a eciocia trzyma mocno kciuki za maleństwo!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bajeczko, dobrze, ze juz mozesz odetchnac :)
    kciuki za Was dziewczyny :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zapisać się do lekarza żeby znów zacząć monitoring pewnie zastrzyki i pierwsze podejście do inseminacji. Ale płodne dni wyskakują mi w majówkę więc nie wiem czy jest sens zaczynać skoro to wszystko może się nie zgrać w czasie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 19:44

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, cudownie!
    To teraz spokojnie czekamy do 38-40 tygodnia!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ! :) kolejna weteranka wufruwa :) to nastepna ktora ? Bociek? Izape? Czrna? Bazylkove? Nowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 19:46

Czrna 81, nowa na dzielni, summer86 lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Progesteron 51,70 ng/ml
    Beta 134

aż na FB ptaszki cwierkają że beta piękna u Karmy :D
    Płaczesz ?
    Bo ja z Tobą <3
    Po cichu gratuluję i chcę byś z nami na ex-testerkach swirowała leve hard :D

p.s a do docenta pisz

Karma88, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Izuś, no muszę to powiedzieć... "A nie mówiłam?!". Mówiłam, że zadzwonią, tam tyle trwa rekrutacja.
    Wyciągaj najlepsze szpilki, prasuj spódnicę i idź podbić świat (a przynajmniej oddział banku)! :*
    Kochana wyciągnę takie, żebym się nie zabiła :D bo głupio byłoby wyrżnąć na schodach przed bankiem ! Mam nadzieję że nie ładuje się w gorsze bagno niż jestem.

Jutro o 9:30 apeluje do Was: trzymajcie kciuki żebym głupoty jakiejś nie walnęła:)) iiiihaaaa! Ale się cieszę cholerkkaaaa.

Nadrabiam Was teraz.

Przede wszystkim Luna, pociesze Cię, bo też mam wymagających rodziców, których nie raz obwinialam że cos mi nie wyszło, że czegoś było za mało... Wiele razy usłyszałam przykre słowa zwłaszcza od taty. Mojego emka nie tolerował na początku znajomości, zabronił mu przychodzić do mnie, ale ja sobie nie pozwoliłam i dziś jesteśmy małżeństwem, a mój tato wręcz uwielbia mojego męża. W życiu bym nie powiedziała że to się tak skończy. Ciebie podziwiam że sobie tak świetnie radzisz, bo ja bym chyba nie dała rady ogarnąć dzieci i studiów a potem aplikacji i pracy. Rodzice powinni być. Ciebie dumni, ale i tak wiedz że Cię wspierają, dają Ci możliwość mieszkania a nie każdy ma taką możliwość. Teraz jest ciężko, ale tak jak Reset napisała i popieram ja w zupełności. Docenisz ich troskę z czasem, zobaczysz że chcieli dobrze, wiem że to się tak mówi, a Ty w środku cierpisz i zastanawiasz się jak to możliwe. Ja jestem bardzo wdzięczna moim rodzicom za to że zawsze pchali mnie do przodu mimo że się buntowałam i strasznie marudzilam... Bardzo wiele nauczyła mnie moja praca w kancelarii jak widziałam jakie są w Polsce rodziny. Patologia, nikt się nikim nie przejmuje matka nie wie co się dzieje z dzieckiem, syn czy córka mają w nosie starych schorowanych rodziców. Ty masz normalna rodzinę, która na swój sposób się troszczy... Luna nic nie jest czarne i białe. Rodzice się martwią... Wcale się nie dziwię, a wtedy nie łatwo o raniące słowa. Docenisz to z czasem, uwierz mi. Moi rodzice wiele nie mieli, ciężko pracowali na wszystko ale wtedy kiedy potrzebowałam i oni to widzieli to pomogli i to bardzo. Otrzyj łzy, zaakceptuj to że oni tacy są, rodziców masz jednych. Wiem że ciężko to przelknac, ale czasem trzeba. Kochana będzie dobrze:* Twój dzidziuś będzie kochany i uważam że jest kochany mimo wszystko od pierwszych chwil:) uśmiech mała !

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Klamka mam dziesięcioletniego syna, mam 37lat i jestem pojebana :-P

ja tyle samo i dopiero pierwsze dziecko ale cieszę się że choć jedno :D
    A tak serio to koleżanki w w naszym wieku już większość na wkładkach lub zastrzykach są bo nie chcą dzieci.

Zacytuje moją koleżankę " jak mogłaś na własne życzenie się tak udupić "

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Karma ! :) kolejna weteranka wufruwa :) to nastepna ktora ? Bociek? Izape? Czrna? Bazylkove? Nowa?
    Ja to czuje że może się udać jak dostanę pracę i będę wtedy wyła bo moje życie nie może być nigdy przenigdy łatwe !

Cholera... Jak dostanę robotę to trzeba będzie się wstrzymać :/ ehhh

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, mega! <3 Gratulacje!

by7mistake, Karma88 lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape nie gniewaj się ale się z Tobą nie zgadzam do końca. Doceniam, co dla mnie robią, nigdy nie dałam im odczuć że jest inaczej. Ale kiedy Twoja córka zachodzi w upragnioną ciążę, a Ty jedyne co robisz to mówisz jej wprost że to błąd, że niszczysz sobie życie, że nie skończysz edukacji to coś jest nie tak. Może jestem inna, ale ja bym swojej córce tak nigdy nie powiedziała choćbym tak myślała. Nie jestem już nastolatka, na którą mogą wywierać takie wpływy i moja ciąża nienjest wpadka. A jak własnej mamie nie mogę ż radością oznajmić, że w końcu jestem w ciąży a mała będzie miała rodzeństwo to dla mnie nie ma usprawiedliwienia. Odcinamy od tego kwestie finansowe, mieszkania itp. Wiem, że się martwią, ale troskę okazuje się inaczej niż podcinając komuś skrzydła za każdym razem, jak o czymś sam decyduje. Dla mnie to jest najlepszy czas na dzieci, kiedy mogę jeszcze być z nimi w domu, nie za 10 czy 15 lat jak będzie mnie stać na dom.

Trzymam kciuki za jutro, wiem ze dobrze wypadniesz, zasługujesz na satysfakcjonująca pracę:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 20:04

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Albo Meśka! ;-)

Meśka lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Albo Meśka! ;-)

Albo Karolina i Hope:) a najlepiej wszystkie naraz :D

Ja jeszcze mocno trzymam kciuki za IVF-weteranki czyli Kotową i problemik.
    I czekam na powrót Aksamitnej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 20:03

Czrna 81, Bajkaaa, Luna1993, Flowwer, _Hope_, Maja84, Kotowa, Meśka, Lena21 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

O tak,tak!!! Też trzymam za nie kciuki i smutno trochę że tak ich tu ostatnio mało...

Czarna81
    22 cs.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Izape nie gniewaj się ale się z Tobą nie zgadzam do końca. Doceniam, co dla mnie robią, nigdy nie dałam im odczuć że jest inaczej. Ale kiedy Twoja córka zachodzi w upragnioną ciążę, a Ty jedyne co robisz to mówisz jej wprost że to błąd, że niszczysz sobie życie, że nie skończysz edukacji to coś jest nie tak. Może jestem inna, ale ja bym swojej córce tak nigdy nie powiedziała choćbym tak myślała. Nie jestem już nastolatka, na którą mogą wywierać takie wpływy i moja ciąża nienjest wpadka. A jak własnej mamie nie mogę ż radością oznajmić, że w końcu jestem w ciąży a mała będzie miała rodzeństwo to dla mnie nie ma usprawiedliwienia. Odcinamy od tego kwestie finansowe, mieszkania itp. Wiem, że się martwią, ale troskę okazuje się inaczej niż podcinając komuś skrzydła za każdym razem, jak o czymś sam decyduje.

Trzymam kciuki za jutro, wiem ze dobrze wypadniesz, zasługujesz na satysfakcjonująca pracę:*
    Mam takiego tatę, który nigdy się nie cieszył z tego z czego ja się cieszyłam. Nie podzielał nigdy mojej pasji jaką jest szycie, wręcz mi wmawiał że jak w to pójdę to będę nikim .. poprostu jednym uchem wlatywalo drugim wylatywało. Moja mama, tak samo jak tato myślę że nie rozumieją co to znaczy walczyć o dziecko, starać się długi czas o nie i jak to boli... Zresztą jak cała reszta ludzi - rodziny i obcych która sama nie zetknęła się z tym osobiście, dlatego dla Twojej mamy koeljen dziecko to było coś z czym można zaczekać jeszcze hohoho trochę lat. Wiem to po sobie, każdy mówi że jeszcze mam czas. Ja wiem że go mam, ale ja nie chce czekać, za to z drugiej strony np. rodziców to wygląda inaczej- dla nich dokladasz sobie niepotrzebnych zmartwień i stresów, nie myślą że Ciebie to boli, oceniają Cię przez pryzmat tego że jesteś ZNOWU w ciąży. Nie biorą pod uwagę tego, że Ty się o dziecko staralas i to długo... Oni oceniają to na chłodno. Wiem po swoich rodzicach jak to wygląda.. a z tego co widzę są podobni. Niby chcą dobrze pomagają, ale zawsze szpilkę wbija, że człowiek ma ochotę wyjsc i nie wracac... Ja ich nie bronie, nie zrozum mnie źle, wiem że mama powinna zachować pewne rzeczy dla siebie i Ciebie wspierac, ale ona teraz zapewne o tym nie myśli i stąd ta sytuacja. Może z czasem jej przejdzie. A ze starszą córka ma dobry kontakt?

S3YWp2.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma moje gratulacje :) !!! Niech fasolka rośnie zdrowo ♥️

S3YWp2.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

i jeszcze Bertha

summer86, Czrna 81 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ