X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Kargo właśnie wyczytałam w necie, ze to może być to. I tak umówiłam się na kolposkopię, bo w zeszłym roku miałam kiepską cytologie i kazali zrobić kolposkopię,a po roku powtórzyć więc pójdę. Lepiej dmuchać na zimne :)

Nenusia, może zanim pójdziesz tego 10 maja to idź jeszcze do innego lekarza. Trochę odległy termin. Ja bym nie wytrzymała tyle czasu w niewiedzy. Trzymam za Ciebie kciuki :*
    Właśnie kombinuje gdzie tu u mnie jeszcze jakiś dobry ginekolog. Jeszcze chce zrobić badanie ca125

Mazia89 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia nic nowego nie napisze, ale uważam tak jak dziewczyny, walczyć trzeba :) ale ty to wiesz :)

P.s. Ja też mogę wysłać przypinke :) jak któraś chce to niech pisze na priv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 21:15

nenusia, Bocianiątko lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, będę modlila się o Twoje zdrowie ❤
    Bocianiątko, mam nadzieję że ta przypinka przyniesie Ci szczęście.
    Byłabym bardzo szczęśliwa :) mocno Ci kibicuję ❤

Przy okazji zostawię Wam kochane trochę wirusów ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    Fajne babki jesteście.
    Gospodyni wątku, Ty też się zarażaj ;)

nenusia, Bocianiątko, Czrna 81, reset, Morusek lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że te przypinki serio są chyba magiczne?ponad miesiąc temu napisałam pod jakimś zdjeciem u mamyginekolog tak o,że jak ktoś by chciał wysłać to ja przypinkę przyjmę. To było zanim zrobił się ten bum na wysyłanie, ale po jej historiach z insta że ktoś znalazł gdzies przypinkę i potem zobaczył dwie kreski.jakas dziewczyna mi napisała że wyśle-w sumie się trochę zdziwiłam ale zrobiło mi się miło. Po tygodniu dostałam przesyłkę. A po 3 tyg zobaczyłam II kreski! Napisałam do tej dziewczyny, ona napisała do mamyginekolog, która na instastories opisała tą nasza historię. I potem pod zdjęciem miała ponad 1000 komentarzy o tym że ktoś przyjmie, a ktoś wyśle przypinkę ;)

nenusia, Bocianiątko, Czrna 81, Lunaris, Malgonia, moyeu, Bajkaaa, Nat90, sAnsa_28, Kaczorka, Lena21, Morusek, MaryAnn lubią tę wiadomość

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia sercem jestem z Tobą i modlitwa również <3

O jakie przypinki chodzi, bo ja chętnie przyjmę :)

Idę się zapisać na czerwcówki :*

nenusia, reset lubią tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    A ja mam dzisiaj zły humor, ale nie taki na jamę, tylko na morderstwo. Zamordowalabym kogoś taka jestem zła, ale nie wiem kogo i za co
    Polubiłam,bo mam to samo. Z tą różnicą że ja wiem kogo i za co...
    Nawet to że właśnie przyszła @ nie wqrwiło mnie tak bardzo jak mój popie***ony szwagier! Może kiedyś już pisałam że zostawił rodzinę dla baby,która dla niego też zostawiła swoje dzieci(!) Normalnie nie oceniam takich sytuacji,ale oni są tacy perfidni, złośliwi, bezwzględni... Uhhh! Dzisiaj szwagierka i jej córki dostały pismo od radcy prawnego szanownego Pana, że do końca maja mają opuścić dom. Dzisiaj,w 10te urodziny własnej córki :-( Prezent od tatusia jak chooj... Wiem że ich to do niczego nie zobowiazuje,bo to nie z sądu, ale ręce opadają. Tam już było tyle złośliwości że nawet scenarzyści "Dlaczego ja" albo innej "Ukrytej prawdy" by tego nie wymyślili. Gdybym ja była na jej miejscu to byłby "Szpital"... albo "W 11" :-/

Czarna81
    22 cs.
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroczy koleś :/ eh. No jakiś taki nerwowy dzień. No i szkoda że @ przyszła :/

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna, po 6 latach pracy w OPSie niestety nie raz widziałam takie rzeczy. To jest straszne... ludzie nie mają skrupułów, są bezwzględni i często "po trupach" idą do celu.
    Mam nadzieję,że szwagierka tak łatwo się nie podda i będzie walczyła o dom, chociażby z tego względu że wychowuje ich wspólną córkę (jako dziecku należy jej się część domu).

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Dziewczyny wróciłam od ginekologa, opierdolcie mnie, że wcześniej nie poszłam!!!

Mam 15 cm torbiel wielokomorowa prowdopodobnie to jest rak

Idę do jamy nie wiem kiedy wyjdę.

Trzymajcie sie
    Ja się nie znam ale moja torbiel wieokomorowa nigdy nie była nazywana rakiem tylko potworniakiem czyli nowotworem łagodnym. A potem się okazało ze zareagowała na hormony i po 2 cyklach na antykach zmniejszyła się o połowę i jest zwykłą endometrioza.
    Mam koleżankę po 5 cc. Nikt jej śmiercią nie straszył.
    Dobrze ze masz wizytę u innego gina.

Bocianiątko, reset, Czrna 81, Siwulec, nenusia, mi88, Kaczorka lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecane podsumowanie :)

Sanka - była w Rzymie z mężem i po zrobieniu proga można mieć nadzieję, że przywiezie jakieś słodkie bambino z Rzymu (prog owulacyjny, więc kto wie ;)). W sumie jakby była dziewczynka to imię "Roma" byłoby takie znamienne ;)
    mysss - dalej walczy, choć z przerwą na majówkowe szaleństwa. Postanowiła obciążyć wątrobę nie suplementami, a alkoholem. Na zdrowie, Cheers, A votre santé, Prost, Salud - wypij zdrowie zaciążonych ;)
    Olik - dusza prawnika każe przemilczeć fakt legalności robienia zdjęć przepisów w empiku, za to żołądek domaga się sprawdzenia jej pomysłu na obiad... Jednocześnie na ex testerkach Olik pokazuje swój brzuch, którego nie widać! Zresztą rzekomy brzuszek na ex testerkach ujawnia też Luna, ale zwracam tu uwagę na słowo: "rzekomy". Dziewczyny wyglądają jak Fit Mamy i zdecydowanie konkurują z Anią L. i sexy mamą Kasią C.
    Morusek - nie wie kiedy sikać, ale pewnie za namową Achia zacznie w czwartek. Nie sądzę by dłużej wytrzymała ;)
    Karolina - ma przerwę od starań z uwagi na biopsję endo, więc chyba na osłodę życia robiła dziś krzywą cukrową...
    Klamka i MOJE - postanowiły wysikać dwie kreski u Niki, coby jej smutno i pusto na wątku nie było ;)
    Hope - u mnie na czerwcówkach zdradziła, że jedzie na wakacje na wieś. Życzymy jej by pojechała nie tylko z córką, ale i z pasażerem na gapę ;)
    Ania1003 na ex testerkach chwali się kupiła sobie fajne spodnie ciążowe, w sumie mogłabym kupić takie same nawet bez ciąży, bo tak mi się podobają ;)
    moja skromna osoba założyła wątek czerwcowy. Nie pogniewam się, jak wszyscy zaciążą u Niki ;) Ewentualnie czekam na te, które po prostu w maju nie mogą się jeszcze starać...
    Nika - czasem wychyla się z jamy na swoim wątku, ale potrzebuje wszystkich naszych kciuków i ciepłych myśli! Dziewczyny, mobilizacja!

Małe wyjaśnienie - ex testerki podczytuję bardzo okazjonalnie, więc pamiętam pojedyncze rzeczy i to z reguły te mniej ważne. To nie dlatego, że reszta mnie nie interesuje, po prostu moja pamięć w streszczeniach jest ograniczona, a te naprawdę istotne wieści z ex testerek dotyczą badań, wizyt, wymiarów dzieciaczków i nie ma szans bym to zapamiętała :( Za to z dzisiejszego podczytywania mam traumę zastrzykową po tym jak przez dwie strony dziewczyny prowadzą debatę nad wyższością kłucia się w uda czy w brzuch. A już wizja roztoczona przez Ania1003 i wkłucie się heparyną w dzidziusia doprowadziła mnie do stanu bliskiego omdlenia w pracy. Albo mam zbyt bujną wyobraźnię albo zbyt wiele horrorów w życiu widziałam.

I na zakończenie apel w oparciu o sytuację Nenusi - dziewczyny, starania staraniami, ale badajmy się! Nie tylko owulaki, nie tylko stymulacje, pilnujcie cytologii, usg piersi, usg transwaginalnego (to do tych, które nie chodzą na monitoringi). A Nenusi życzymy jak najszybszej diagnozy i skutecznego leczenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 22:05

Bocianiątko, Achia, Czrna 81, nenusia, Amal, Cabrera, Lunaris, Meśka, Sanka, Kotowa, lamka, pilik, Rucola, Luna1993, olik321, blue00, Flowwer, Lena21, Morusek, Morusek, myssss, MaryAnn lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim nie umiem nadrobić Ale Nenusia jeśli chcesz robić marker to już bo ja chyba czekalam 2 tyg na wynik! Także cierpliwość trzeba mieć i szukaj innego gina jak najszybciej bo lepiej żeby to ktoś zobaczył kto wie jak "rak" wygląda! Trzymam kciuki za wszystkie z Was
    A i Luna piękny widok twojej Kruszyński! <3
    Ja juz widzę że brZuch rośnie a to początki i ciężko mi ukryć bo miałam trochę po poprzedniej ciąży. Nawet sie zastanawiam czy też sie jeden pęcherzyk nie ukrył że tak rosne!

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Czrna, po 6 latach pracy w OPSie niestety nie raz widziałam takie rzeczy. To jest straszne... ludzie nie mają skrupułów, są bezwzględni i często "po trupach" idą do celu.
    Mam nadzieję,że szwagierka tak łatwo się nie podda i będzie walczyła o dom, chociażby z tego względu że wychowuje ich wspólną córkę (jako dziecku należy jej się część domu).
    Nieee,ona marzy żeby się wynieść,ale póki co nie ma dokąd. Oni ten dom zaczęli budować jeszcze przed ślubem, więc dom i działka są na niego. Szwagierka wniosła już o podział majątku,coś się jej chyba należy... Dopóki mieszka w "jego domu" napewno nie zazna spokoju.

Moja @ zaczyna się rozkręcać :-( No nic, machnę sobie w maju maleństwo. Najpiekniejszy miesiąc roku ☺

Czarna81
    22 cs.
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku, Twoje podsumowania są genialne! <3 Ja chcę takie codziennie! :D

Dziewczyny, ma któraś jakieś @-owe wiruski na zbyciu? Przyjmę w każdej ilości!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 22:02

reset, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja się nie znam ale moja torbiel wieokomorowa nigdy nie była nazywana rakiem tylko potworniakiem czyli nowotworem łagodnym. A potem się okazało ze zareagowała na hormony i po 2 cyklach na antykach zmniejszyła się o połowę i jest zwykłą endometrioza.
    Mam koleżankę po 5 cc. Nikt jej śmiercią nie straszył.
    Dobrze ze masz wizytę u innego gina.
    I po Twoich słowach byłabym stokroć spokojniejsza na miejscu koleżanki...
    Nie taki diabeł straszny jak go opisują. Ważne że zapisałaś się już do innego ginekologa i nie siedzisz w miejscu.

Chciałabym mieć takie słowa otuchy od najbliższych tak jak wy obdarowujecie inne koleżanki z forum. Ja wiem że praca to nie wszystko, ale ja normalnie się trzęsę przed po i w czasie pracy. Jestem taka zestresowana że aż boję się położyć spać. I cały czas obawiam się że o czymś zapomniałam, nie zareagowałam i będzie za późno aby to naprawić. Sądzę że, im bardziej się staram tym mi bardziej nie wychodzi. :-( Ja już nawet nie mam siły płakać...

Przepraszam za moje żale, ale komuś musiałam, bo mąż nie może się już na mnie patrzeć. :-(

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Nieee,ona marzy żeby się wynieść,ale póki co nie ma dokąd. Oni ten dom zaczęli budować jeszcze przed ślubem, więc dom i działka są na niego. Szwagierka wniosła już o podział majątku,coś się jej chyba należy... Dopóki mieszka w "jego domu" napewno nie zazna spokoju.

Moja @ zaczyna się rozkręcać :-( No nic, machnę sobie w maju maleństwo. Najpiekniejszy miesiąc roku ☺
    Z tym "budowane przed ślubem" to nie do konca jest tak ze to tylko jego. Polecam zgłębić temat u prawnika.
    Wiem na przykładzie teścia i jego zony nr 2 ;)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam w końcu!
    Nenusia , tak jak pisały Dziewczyny, WALCZ, idź do innego lekarza, nie trać nadziei, bo wszystko będzie dobrze!
    Emilka gratulacje! Podziwiam!
    Reset owu na dniach, do dzieła! Plus dzięki za streszczenie, konkretnie i z humorem :)
    Luna śliczny Dzidziuś! Rzeczywiście wygląda dziewczęco, słodziak jakich mało <3

Przez to że czytałam kilka dni, nie pamietam już co komu miałam napisać, więc tym które zobaczyły II gratuluję, a za resztę trzymam kciuki, widzimy się w maju! :D

Emiilka, Luna1993 lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Reseciku, Twoje podsumowania są genialne! <3 Ja chcę takie codziennie! :D

Dziewczyny, ma któraś jakieś @-owe wiruski na zbyciu? Przyjmę w każdej ilości!!!
    Dopiero dostaję,więc proszę, jeszcze świeżutkie haha $:^**%#@$^^,(#

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozdaję wirusy świeżo owulacyjne !@#$%^&*()(*&^%$#@#$%^&*(*&^%

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część kochane:* dopiero mam chwilę żeby Was poczytać...
    Nenusia tak mi przykro :( mam nadzieję że po konsultacji z lekarzem będziesz miała dobre wiadomości. Wierzę, że będzie dobrze:* i Ty też tego się trzymaj!

Lamka a Ty jak się czujesz?? Zapomniałam pogratulować Ci działki! Mi się marzy własną i domek, ale to dopiero za jakiś czas...

Muszę się Wam pochwalić dzisiejszym małym sukcesem - przebiegłam 7 km! Do tej pory max to było 5 km na 3 km umierałam ale na 5 dostałam takiego powera że dobiegłam do 7 :)
    Poza tym uszyłam dwie bluzki, przebraniami kombinezon i jestem w trakcie szycia kolejnej bluzki - znowu wpadłam w uzależnienie szyciowe i to nie wiem czy jest dobry znak :D Zaraz będę musiała oprzniaac szafę...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52bd53f2a1f1.jpg

Czrna 81, Lunaris, nowa na dzielni, Cabrera, Bocianiątko, reset, Mala90, KateHawke, -Mamunia-, Emiilka, lamka, Cheresta, Kaczorka, olik321, Bajkaaa, Morusek, ANkaG, moyeu lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza brawo Ty! Zdolna dziewczyna ☺ Mogę jedynie pozazdrościć talentu. Możesz spokojnie szyć na zamówienia. A potem biegiem je dostarczać haha! Jeszcze trochę to na maratonach będziesz biegać. Jestem z Ciebie dumna.

-Mamunia-, Izape_91 lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ