KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:Reset dzięki Ci za wczorajsze podsumowanie.
Karma gratulacje
Powodzenia wszystkim sikającym i wiruski ode mnie tradycyjnie na koniec kolejnego tygodnia (zaczynamy ósmy! )
%~¥{€<£…*~{\}§£…\~\{€§*…\…£$$¥§§%
Super że tak leci bardzo się cieszę i życzę nudnej ciąży:D -
Minie.. a co tam, wstępne, nieśmiałe GRATULACJE! a może akurat zadziałają
Ja miałam hobbystycznie wysikana 1 krechę 5dpo, ale się nie chwaliłam heheWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:27
Minie Black, Malgonia lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Dzień dobry
Nenusia mam nadzieję że uda Ci się szybko uzyskać dokładną diagnozę i rozpoczniesz leczenie. Co do markerów nowotworowych to one nie są idealnym wskaźnikiem. Gdy są podwyższone to sugerują że coś się dzieje (może to być nowotwór ale niekoniecznie) natomiast gdy są w normie to niestety nie wyklucza to choroby. Najważniejsze to żebyś jak najszybciej trafiła do ginekologa-onkologa.
Frezyjciada trzymam mocno kciuki za połówkowe! czekam na jakieś piękne foteczki!
Karma gratuluję bety
Reset owocnych ! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:A czy ovitrelle zaburza wynik proga? Bo w sumie 7 dpo poszłabym zbadać, ale czy jest sens?
Nie wiem czy jest sens. Ja byłam raz po Ovi 7dpo i prog był prawie 47 ng/ml.
Nakręciłam się wtedy bardzo a koniec był taki jak zawsze ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:41
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Minie sikaj sikaj, to trochę jak z owulakami, człowiek musi się oswoić z widokiem dwóch kresek
A tak w ogóle to miłego dnia. Oby przyniósł nam tylko dobre wieści
Frezylcjada, mocne kciuki i dawaj znać Nie wiem czy takie wiruski po połówkowe są mocniejsze, ale jak podrzucisz trochę to może pomogą w implantacji -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny przepraszam, że wczoraj nie napisałam. Byłam skołowana i dalej nie wierzę, ale jak na razie faktycznie chyba przyrost jest ok.
27dc - betaHCG 134,0 mIU/ml
29dc - betaHCG 345,0 mIU/ml (przyrost 157,5%)
Odetchnęłam wczoraj, ale encorton chyba mnie zmulił bo padłam jak kawka.
Chcę jeszcze jutro zrobić betę i później chyba sobie już odpuszczę sprawdzanie.
Cholera chyba ten maluch daje radę na razie.
Dziękuję Boćku, że napisałaś dziewczynom.sAnsa_28, Luna1993, Kaczorka, nenusia, Minie Black, Meśka, Paula2702, reset, Lunaris, Lena21, JuicyB, nowa na dzielni, Malgonia, KateHawke, Czrna 81, gilmoregirl, 91Ewela09, Bocianiątko, Barbarka1984, Cabrera, Nat90, Morusek, ANkaG, MaryAnn, moyeu lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
nenusia wrote:Wiecie co, tak myślę, że w końcu znalazłam przyczynę braku ciąży.. W sumie to się nawet cieszę. Tylko z drugiej strony jest strach..
Najważniejsze, że już wiesz, że coś jest nie tak i możesz działać. Ogarnięty lekarz będzie wiedział jak leczyć.
Zobaczysz, że wszystko skończy się dobrzenenusia lubi tę wiadomość
-
Mala90 wrote:Minnie, Klamka dolaczam do Was. Wysiedzialam sie w jamie, @ przyszla dzisiaj wiec zaczynamy zabawe od nowa. Majowka za pasem wiec bedzie sie dzialo
Widzę, że zakładamy mały klub "Nie lubię kwietnia, wolę MAJ"
Karma, jest dobrze, gratulacje -
Ja wczoraj widziałam się z koleżanką w ciąży. Mam nadzieję, że zaraziła wiruskami ciążowo - zosiowymi (bo ma w brzuchu małą Zośkę)
O 14 podgląd u gina i jak pęcherzykł nie pękł sam (oby nie!), to potem zastrzyk.
Karma - no i oczywiście gratulacje! Już miałam Cię na facebooku nękać, gdybyś nie dała znać tutaj!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:47
Karma88 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
A ja bym chciala juz miesiac w ktorym zadzwoni do mnie TEN telefon
p.s co prawda dopiero 2 tygodnie minely od kwalifikacji a mi sie juz zaczyna dluzyc
z kazdym dniem, tygodniem, miesiacem to juz bedzie masakra ze tyle trzeba czekac.
No ale kiedys w koncu zadzwoni do nas
Karma gratuluje przyrostu betyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:04
Malgonia, KateHawke, nenusia, Phnappy, reset, summer86, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Klamka – wg mojej wiedzy porównywanie progesteronu 7dpo i 3 dc jest niepotrzebne. Prog na początku cyklu musi być niski.
3 dc warto badać natomiast fsh. lh i estradiol.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Klamka82 wrote:Hej dziewczynki, piękny dzień!
Zrobiłam dzisiaj progesteron żeby sprawdzić jaki mam poziom w 3dc..
Jak myślicie, dobrze kombinuję żeby porównać wyniki z 7dpo i z 3 dc ?
wydaje mi sie ze bez sensu, prg na poczatku cyklu musi byc niskiMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Hej dziewczyny
Właśnie dzwoniła do mnie położna i zapisała mnie na 10 maja na hsg. No ja mam zamiar być w ciąży i to odwołać ale jeśli się jednak nie uda to można się starać w cyklu z hsg? Bo lekarz mówi, że trzeba nawet, a ten do którego chodziłam wcześniej mówił, że trzeba odpuścić
-
Nie nie nie Klamka, to jak mierzyć jednemu skoczkowi skok jeszcze przed wybiciem, a drugiemu wysokość podczas skoku .
A ja jutro idę na prog i zastanawia się czy zbadać też dla własnego spokoju to AMH - różnie mówią , niektórzy że można w całym cyklu, niektórzy że jednak lepiej w 3dc, co myślicie?
PS. Mama ma wyniki badań. Rak ale malutki i nigdzie się jeszcze nie rozniósł, do wycięcia, do ogarnięcia i będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:15
Luna1993, Anaaa90, Malgonia, nenusia, Czrna 81, Cabrera, Morusek, MaryAnn lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań