X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Klamka – wg mojej wiedzy porównywanie progesteronu 7dpo i 3 dc jest niepotrzebne. Prog na początku cyklu musi być niski.
    3 dc warto badać natomiast fsh. lh i estradiol.
    Dziewczyny ja wiem, że ma być niski i właśnie to chcę sprawdzić, bo jeżeli będę na poziomie 10 miała i taki sam mam po owulacji tzn, że nie mam się co cieszyć z owulacji patrząc na prog.

• reset Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa- uff! Nadal będziemy o mamie ciepło myśleć, ale skoro lekarze mówią, że jest to do opanowania to nie mówią tego bezpodstawnie.
    Ja bym AMH powtórzyła, ale chyba jednak w 3 dc i to razem z FSH. Tak kazał zrobić mój gin, tak samo wyczytałam na stronie którejś z klinik niepłodności. Mój drugi gin twierdzi, że to nie ma znaczenia, ale jakoś ten 3 dc mnie bardziej przekonywał. I może powtórz w zewnętrznym labie, a nie w klinice? Tylko chyba najlepiej robić tam, gdzie od razu badają, a nie w labach które przewożą do innego miejsca (mnie tak gin kazał zrobić, wiem, że np. diagnostyka nie w każdym punkcie pobiera, Alab w Krakowie AMH robi natomiast w pon, śr, pt itp.)

wisienka - w cyklu po hsg MOŻNA się starać (zwłaszcza jeśli lekarze stwierdzą, że wszystko piękne i drożne!)

Yos- jak się czujesz?

Klamka- dziewczyny najwyżej mnie poprawią, ale przy progu 10 to byś nie miała @, więc jeśli masz 3 dc to znaczy, że prog musiał spaść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:23

wisienka94, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka to raczej nie jest realne, żebyś miała prog 10 w 3dc :-P

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset dziekuje ze pytasz, czuje sie lepiej, nafaszerowalam sie lekami i przechodzi mi. Najwazniejsze ze juz nie mam temperatury

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn - ja teraz zobaczyłam jakie Ty masz ładne suwaczki <3 Ale choć ładne, to życzę, by górny za chwilkę znikł!

Karma88, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam wlasnie lekkich plamien, wiec mysle ze jutro @ sie rozkreci i...

zaczynam 1 dzień ciąży :)

KateHawke, Luna1993, Lunaris, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Yoselyn - ja teraz zobaczyłam jakie Ty masz ładne suwaczki <3 Ale choć ładne, to życzę, by górny za chwilkę znikł!

postanowilam cos zmienic w profilu :) i ustawilam sobie suwaczek dodatkowy od kwalifikacji :), potem zniknie i bedzie jak juz maluszek bedzie u nas, a chyba juz dam jak poznac malucha :)

lamka, reset, nowa na dzielni, Luna1993, Czrna 81 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ustawcie mnie do pionu, bo sobie sama wynajduję problemy. Teraz dopadł mnie dół, że dzisiejsze Ovi i tak nic nie pomoże, skoro M. ma aglutynację i ten 1 %. Ja wiem, że ogólnie ilość, ruch i żywotność u M. były niezłe i wyszło, że w badanej próbce ma ponad milion tych prawidłowych, szybkich itp., ale jakoś mnie teraz zwątpienie dopadło :(
    W sumie teraz wpadłam na to, że mu dziś ACC podam na tą aglutynację! Nawet mam kupione w zimie z tą myślą, ale przecież starań nie było i to ACC sobie leży odłogiem. Powiedzcie mi, czy kilka godzin przed <3 to wystarczy? Chyba tak, przecież na kaszel też się bierze wtedy, kiedy zaczynamy mieć problem z kaszlem, a nie 3 dni przed...
    No i od 3 m-cy bierze witaminę C i E oraz Fertilman, więc może coś się podziało dobrego...

Ja to się kiedyś na własne życzenie wykończę!

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka powiec mi ty bralas ovi na pekniecie pecherzyka czy po o owulce?

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos ja miałam po owulce w 4 dawkach.

Reset dawaj ACC, Wit C, dużo wody i będzie dobrze :-* mój nie ma upłynnienia i jakoś poszło.

reset, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, ustawcie mnie do pionu, bo sobie sama wynajduję problemy. Teraz dopadł mnie dół, że dzisiejsze Ovi i tak nic nie pomoże, skoro M. ma aglutynację i ten 1 %. Ja wiem, że ogólnie ilość, ruch i żywotność u M. były niezłe i wyszło, że w badanej próbce ma ponad milion tych prawidłowych, szybkich itp., ale jakoś mnie teraz zwątpienie dopadło :(
    W sumie teraz wpadłam na to, że mu dziś ACC podam na tą aglutynację! Nawet mam kupione w zimie z tą myślą, ale przecież starań nie było i to ACC sobie leży odłogiem. Powiedzcie mi, czy kilka godzin przed <3 to wystarczy? Chyba tak, przecież na kaszel też się bierze wtedy, kiedy zaczynamy mieć problem z kaszlem, a nie 3 dni przed...
    No i od 3 m-cy bierze witaminę C i E oraz Fertilman, więc może coś się podziało dobrego...

Ja to się kiedyś na własne życzenie wykończę!

Reseciku zawsze szansa jest. Obydwie robiłysmy naszym badanie w tej samej klinice. Od tamtej pory moj M. łyka tabletki jeśli stoje przy nim i wymuszam żeby połknął bo on twierdzi że one sa takie wielkie i nie da rady. Ostatnio przestałam go pilnować. Przy pierwszej IUI dostałam parametry nasienia i okazało się że ten ruch postępowy który prawie rok temu wynosił tylko 30% i był poza normą teraz przed preparatyką wynosił 50%. Nie wiem jak aglutynacja i lepkość bo pani dr miała się dowiedzieć od embriologów jakie były parametry.
    Nafaszeruj go tym ACC i dawaj co dwa dni. Z tego co pamiętam Emilka tak robiła i zaskoczyło :)

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Reseciku zawsze szansa jest. Obydwie robiłysmy naszym badanie w tej samej klinice. Od tamtej pory moj M. łyka tabletki jeśli stoje przy nim i wymuszam żeby połknął bo on twierdzi że one sa takie wielkie i nie da rady. Ostatnio przestałam go pilnować. Przy pierwszej IUI dostałam parametry nasienia i okazało się że ten ruch postępowy który prawie rok temu wynosił tylko 30% i był poza normą teraz przed preparatyką wynosił 50%. Nie wiem jak aglutynacja i lepkość bo pani dr miała się dowiedzieć od embriologów jakie były parametry.
    Nafaszeruj go tym ACC i dawaj co dwa dni. Z tego co pamiętam Emilka tak robiła i zaskoczyło :)

Teraz to co dwa dni to za późno, dziś mam Ovi, więc dostanie ACC dziś i jutro. Inne tabletki łyka bez gadania, nawet sam się czasem dopomina.
    Będzie ACC i żel Conceive, może jakoś to pomoże :) W sumie żywotne i ruchliwe to one są, więc wystarczy, by się jeden zdrowy zdecydował łaskawie ruszyć do roboty.

Inna sprawa, że zamierzam M. wysłać na powtórne badania pod koniec cyklu. Ciekawa jestem, czy coś się poprawiło. Mesiu, i androlog kazał mi zdecydowanie powtórzyć albo bezpośrednio w Parensie albo w Macierzyństwie, te badania z ProCreative strasznie skrytykował!

Na szczęście wychodzę do sądu, więc skończę moje smęcenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:08

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie zacznę się cokolwiek orientować w wynikach męskich kiedy dostanę wyniki mojego :). Trzymam kciuki za plemniki Twojego w tym meczu reset! :)

A ja tak nakomplementowałam mój cykl a tu po strzale w górę się taka lekka bida zrobiła, chuj**we ale stabilne 36,8 ;)

reset lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa- dziękuję! Obyś nie musiała się zaznajamiać z tematyką badań nasienia. Mam nadzieję, że wrzucisz, pochwalimy i będzie po temacie :)
    Ja to mam coś z głową (albo to hormony) bo sobie teraz wytłumaczyłam, że jednak badanie było robione z plemników, które miały styczność z urea i myco (robiliśmy 14 dni po antybiotyku), do tego łyka witaminę C i witaminę E, a to długofalowo na aglutynację jest najlepsze, więc koniec ze smęceniem - po sądzie ginekolog, usg i oby zastrzyk, a potem działamy.
    Przecież i tak jest lepiej niż przez ostatnie 4 miesiące, bo przynajmniej jest nadzieja, jest owulacja i jest jakakolwiek szansa. A od listopada nawet tego nie miałam... No przeginam z tymi oczekiwaniami od życia, trzeba cieszyć się małymi rzeczami!

Buziaki i nie piszcie za dużo, bo jak ja potem to streszczę?! ;)

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Yos ja miałam po owulce w 4 dawkach.

Reset dawaj ACC, Wit C, dużo wody i będzie dobrze :-* mój nie ma upłynnienia i jakoś poszło.

a w jakim celu zeby ułatwić implantacji? To sie tez podaje po crio czy tylko na cyklu naturalnym?

P.s ile placilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:39

❤️❤️❤️
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Właśnie dzwoniła do mnie położna i zapisała mnie na 10 maja na hsg. No ja mam zamiar być w ciąży i to odwołać ale jeśli się jednak nie uda to można się starać w cyklu z hsg? Bo lekarz mówi, że trzeba nawet, a ten do którego chodziłam wcześniej mówił, że trzeba odpuścić

Hej. To wszystko zależy od tego w jakiej fazie cyklu będziesz. Lekarz tuż przed HSG powinien Cię zbadać (USG ginekologiczne) i sprawdzić jak daleko do owulacji. Jeśli będziesz tuż po okresie i do owulacji zostanie kilka dni, to nie ma problemu ze staraniami w tym samym cyklu. Jeśli jednak będzie blisko owulacji, to lekarz poradzi, aby w tym pierwszym cyklu się wstrzymać. Jest tak dlatego, że promienie RTG mogą mieć zły wpływ na dojrzałe jajeczka.
    Jak lekarz da zielone światło do starań, to koniecznie próbuj od razu :)

KateHawke lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia,brak mi słów na to co cię spotkało.pozbądź się dziada,wracaj szybko do zdrowia.A cesarek może być więcej jak 3 ;) .

nenusia lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, mój gin robi hsg tylko 6-10 dc i potem daje zielone światło do starań. Pewnie wszystko zależy od lekarza.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - to prawda. Są lekarze, którzy nie zlecają przed HSG badań czystości pochwy, albo robią HSG niezależnie od DC. Jak chyba w każdym temacie, co lekarz to coś innego :)

age.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa bardzo się cieszę że u mamy takie dobre rokowania ☺

Reset nie zamartwiaj się teraz tylko działaj! Tak jak mówisz, ACC i do roboty ;-)

Czarna81
    22 cs.
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ