X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także jutro mam pełny dzień wrażeń. Od pobrania krwi poprzez czekanie na wyniki i wizytę u ginekologa - onkolog.
    A i mąż z Kinga i Wiktorem idą do okulisty na 17, bo chyba rudzielec będzie mieć okularki, a syn do kontroli czy ma dobry wzrok

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka modle sie o Was

Lukaszkowa - nie jestem pewna ale ten modulator chyba zawiera zwykle a nie metylowane witaminy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 19:41

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia jutro cały dzień mocno trzymam za Ciebie kciuki :*

nenusia lubi tę wiadomość

• Vivanillka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Usg widać jedynie pogrubione endo...
    Opcje są dwie... Albo zbyt mała ciąża i nie widać jeszcze na usg... Albo niestety... Będę miała robiona bhcg...

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka kciuki za Was &&&&&&&&❤

Luucy piękna beta, gratuluję. Co do proga, to warto by było brać duphaston lub luteinę.

Ja dziś zapierdzielałam 12 godz w pracy, potem pojechaliśmy do teściowej, mieli w nocy włamanie. Nie tyle do niej, co do szwagra który buduje u niej domek letniskowy. Szkody na parę tysiaków :-/
    A po za tym łeb mi dziś pęka, czekam na streszczenie Reset bo jakoś Was nadrobiłam ale mało co przyswajam, chyba pójdę spać :-P

reset, Luucy lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, wlasnie taki ze mnie kiepski doradca :)

nenusia lubi tę wiadomość

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka, kciuki! Oby to tylko fałszywy alarm...

Czrna zaraz spróbuję coś napisać, choć mnie też głowa boli okrutnie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Nenusia, wlasnie taki ze mnie kiepski doradca :)
    Nie martw się ją też tego nie ogarniam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Na Usg widać jedynie pogrubione endo...
    Opcje są dwie... Albo zbyt mała ciąża i nie widać jeszcze na usg... Albo niestety... Będę miała robiona bhcg...
    Trzymaj się kochana

• Beatisss Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję gotowość do kwietniowego testowania:)

KateHawke lubi tę wiadomość

Beatisss
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, jeśli się kiepsko czujesz to nie rób podsumowania. Kochana, to ma być obopulna przyjemność przecież, a nie Twoje męczenie się. To, że jesteśmy zachwycone codziennie, a Ty przez nas cudownie łechtana okrzykami zachwytu nie oznacza, że to Twój obowiązek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 20:13

blue00, reset, nenusia, Lunaris, Simons_cat lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzień na forum w wielkim skrócie, bo łeb mi pęka.

Achia oddała 6 próbek krwi... Myślę,że w kolejnej części Zmierzchu ma jakąś drugoplanową rolę już na pewno!
    Daniela w asyście połowy forum weszła do gabinetu, a tam usg i serduszko u Kropka.
    Z rana wrzucono liczne zdjęcia testów, bo sikała tradycyjnie już Minie Black i kreski jak ta lala, porównawczo sikała też Siwulec na owulaki (w tym owulak podróżnik obsikany w PKP- jak nic pierworodny Siwulca powinien mieć darmowe przejazdy) oraz sikała też wisienka, która rozebrała test na składniki pierwsze.
    Nowa ogarnia temat męskich wyników. Ale dokarmi M. suplami i będzie dobrze!
    Agulineczka złożyła raport po wizycie z samymi pozytywnymi wieściami.
    Yos dalej rozważa gdzie siedzieć. Gorzej jak słonce zrobi jej psikusa i schowa się za chmurami ;)
    Agniechaaa z ex testerek wylądowała w szpitalu z początkiem porodu zajączków, a że to 30 tydzień to kciuki bardzo potrzebne.
    Cabrera ma wyniki, że MUCHa nie siada
    Meska kicha i smarka w jamie. Proponuję do niej nie dołączać, jeszcze się pozarażacie, a tu majówka lada moment.
    Bociek ma misterny plan dla lekarza. Właściwie gdyby dostała podpisany plik recept in blanco oraz przenośne usg do monitoringu w zaciszu domowym, to sam by się mógł leczyć :P
    Vivanilka trafiła do szpitala z krwawieniem, więc u jednej ręki kciuki za Agniechę, u drugiej za Vi.
    U Reset stres morderca nie ma serca i udało mu się zabić nawet poranny entuzjazm z (nareszcie) rosnącej temperatury!.
    Jutro szykuje się wielkie testowanie, bo betować mają Minie, Nenusia i Malgosia.
    Od czytania ex testerek skacze mi dziś cukier, bo zapamiętałam tylko dyskusję o kakao, szarlotce z lodami i torcie z bitą śmietaną.

Edit: Minie, łeb mi pęka, ale spać też nie daję rady, a tak to zajęłam na chwilę głowę niemyśleniem o jutrze :(

P.S. Czy jak rano zapomniałam duphaston, to brać teraz 2 tabletki czy tradycyjnie 1?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 20:39

Angelika83, Lunaris, Klamka82, Czrna 81, wisienka94, Simons_cat, Cabrera, Luna1993, Meśka, Minie Black, Morusek, Siwulec, nenusia, Emiilka, Nadzieja22, Kargo31, nowa na dzielni, lamka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset lepiej zrób coś dla siebie! Odpocznij Dziubeczku:*

reset, Luna1993, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh po wizycie. Za tydzien jeszcze jedna wizyta. Wtedy powinna byc akcja serca. Nienwidzial zadnego odwarstwiania. Ale ten pecherzyk nie do konca mu sie podobal.
    Wczoraj mial 5,7x3,1 i byl dosc okragly a dzis ma 11,7x4,4 i jest jakby splaszczony.
    Powiedzial ze to nic nie przesadza bo rozne przypadki widzial. Ale mam w sobote jeszcze raz bete zrobic. Bo przyrost niby ok jest.
    Mam odpoczywac, wszystko tak jak do tej pory.

Zaczynam glowkowac bo jestli wczoraj mial taki wymiar i podrosl no to chyba dobrze. Objawy mam jak mialam. Nic nie ustalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 20:20

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, niech Młodzian bierze przykład z fasolek Niki i córki Nadziei, które też trochę straszyły, a potem okazywało się, że jest ok! Kciuków nie puszczam :*

frezyjciada wrote:
    Reset lepiej zrób coś dla siebie! Odpocznij Dziubeczku:*

Próbowałam spać, ale nie mogę :/ Jutro będzie po wszystkim, nawet jak nie zdam, to skończy się ten stres, wpadnę na chwilę w depresję, a potem się otrzepię i rozplanuję naukę na przyszły rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 20:25

relgmg7ymfbmxgyl.png

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatisss wrote:
    Witaj :) może opowiedz coś o sobie. Ile się starasz, itp.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatisss wrote:

"Dobry wieczór Dziewczyny!
    Jestem Beatisss, mam xyz lat i od xyz cykli staramy się z M. o dziecko. Póki co ginekolog nie stwierdził u mnie żadnych większych problemów, za wyjątkiem xyz. W tym cyklu byłam na monitoringu/ robiłam testy owulacyjne i liczymy, że się udało.
    Podczytuję Was od kilku dni, widzę, że jak trzeba to potraficie pocieszyć, rozbawić, ale i sprowadzić na ziemię. Liczę, że jak wrzucę Wam zdjęcia mojego testu z planowanego na dzień xyz sikania to wy również dojrzycie tam dwie kreski."

A fe, Leniuszku! Aż zrobiłam za Ciebie wstęp, podstaw sobie dane :P

KateHawke wrote:
    Witaj :) może opowiedz coś o sobie. Ile się starasz, itp.

Kate, wyraziłaś to nieco bardziej elegancko niż ja :) Chyba faktycznie jestem niepłodna przez wredotę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 20:33

Klamka82, blue00, Meśka, Minie Black, Karolina90, Lunaris, KateHawke, Morusek, Bocianiątko, nenusia, Emiilka, Nadzieja22, lamka, Nat90 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kate, wyraziłaś to nieco bardziej elegancko niż ja :) Chyba faktycznie jestem niepłodna przez wredotę :P
    Reset uwielbiam Cię :)))
    Mimo bólu głowy dbasz o wszystkich nasz promyczku :)

reset lubi tę wiadomość

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka trzymam kciuki za Ciebie i okruszka!!

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, już nic więcej poza tym ze masz kciuki zapewne całego forum nie powiem, będziemy jutro z Tobą!!
    No i z wszystkimi testujacymi, betujacymi i wizytującym:)!

Karma, kciuków w takim razie i za Ciebie nie puszczamy :)!!

reset lubi tę wiadomość

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ