Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017

Oceń ten wątek:
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 20 marca 2017, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś przyszła @ więc się dołączam do was kwiecień będzie nasz :)

    Agniecha trzymaj się (przytulam) i uważaj na siebie

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 20 marca 2017, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 no to witaj. :*
    Agniechaaaa eh no to trzeba być dobrej myśli, że się nie pogorszy. :*

    Wyniki ogólnego badania nasienia K mamy już. Generalnie chyba jest ok.
    Ale jak któraś ma pojęcie to zajrzyjcie w mój aktualny wykres i może coś podpowiecie. :)

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2017, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze. Jestem dobrej mysli <3 dzieki dziewczyny za dobre słowa

    Odpoczywam na całego leze poje, pije leze i tak w kolko

    Karma88, Flowwer lubią tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Musi być dobrze. Jestem dobrej mysli <3 dzieki dziewczyny za dobre słowa

    Odpoczywam na całego leze poje, pije leze i tak w kolko
    To zaciekawie nie masz hiperka to naprawdę nic przyjemnego i współczuję oby się ten płyn rozszedł szybko, masz problemy z oddychaniem ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama super że z chłopakami wszystko jest ok ja na wykresach się nie znam a podgląd robisz?
    A ja od dziś zaczynam stymulację i na samą myśl mam gesią skórkę z jednej strony się cieszę a z drugiej strony zawsze miałam duze środki uboczne w postaci udezeń gorąca na przemian z zimnem oraz wypadanie włosów garściami więc zastanawiam sie nad scięciem moich długich włosów do pasa. Ehhh czego to człowiek nie poświęci dla fasolki, włosy odrosną ....

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4635

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieeeecha super wieści :) ja już jestem po zabiegu, ginka usunęła mi zrosty przy szyjce macicy, 2 polipy endometrium i mięśniaka :D także wiosenne porządki i u mnie się uskuteczniły :) w czwartek idę na usg i dostanę już receptę na stymulanty. :)

    Karma88 lubi tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Agnieeeecha super wieści :) ja już jestem po zabiegu, ginka usunęła mi zrosty przy szyjce macicy, 2 polipy endometrium i mięśniaka :D także wiosenne porządki i u mnie się uskuteczniły :) w czwartek idę na usg i dostanę już receptę na stymulanty. :)
    Aż 2 polipy ? Kurcze wszędzie czytam że działają jak wkładka i dlatego czesto się nie udaje co teój gin na to ? Jest to spora przeszkoda ? Teraz najgorszy czas oczekiwania po porzadkach ;) tyle nadzieji !!!

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    Dziewczynki jak pic tego wiesiołka?
    Czasem te naturalne są mało skutecznie lepiej działa żel do serduszkowania Conceive plus ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4635

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Aż 2 polipy ? Kurcze wszędzie czytam że działają jak wkładka i dlatego czesto się nie udaje co teój gin na to ? Jest to spora przeszkoda ? Teraz najgorszy czas oczekiwania po porzadkach ;) tyle nadzieji !!!

    Ginka powiedziała, że dobrze, że faktycznie to ogarnęłysmy, bo miałaby problem się nawet cewnikiem przedostać przy ewentualnym transferze. :)

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    To zaciekawie nie masz hiperka to naprawdę nic przyjemnego i współczuję oby się ten płyn rozszedł szybko, masz problemy z oddychaniem ?



    Nic przyjemnego ale i to zwalczymy :D rano jak brałam głęboki wdech to bolało bardzo teraz jest juz lepiej :)


    Inna super wieści!!!!! :D porządki jak sie patrzy :)


    Ja dzis leżałam jedną sale od labolatorium ivf i taka miałam ochote tam wparować i powiedzieć cos moim zarodka :p mam dzwonić dopiero ok 5/6 doby :/

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Kama super że z chłopakami wszystko jest ok ja na wykresach się nie znam a podgląd robisz?

    Yyy w sensie monitoring cyklu?
    Idę w czwartek.

    Zrobiłam dziś w 5dc badania z krwi:
    TSH 1,710 normy 0,270 - 4,200
    FSH 11,70
    LH 8,61
    Estradiol 74,50
    Progesteron 0,31
    Prolaktyna 291 normy 102,00-496,00

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Yyy w sensie monitoring cyklu?
    Idę w czwartek.

    Zrobiłam dziś w 5dc badania z krwi:
    TSH 1,710 normy 0,270 - 4,200
    FSH 11,70
    LH 8,61
    Estradiol 74,50
    Progesteron 0,31
    Prolaktyna 291 normy 102,00-496,00
    A jakie masz AMH ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tego nie robiłam.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Raven Autorytet
    Postów: 469 563

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie na 21.04
    Oby kwiecień okazał się lepszym miesiącem

    <3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Oj tego nie robiłam.
    Na moje oko masz wyniki ok jedynie niepokoi mnie FSH bo masz na granicy dlatego pytam sie o AMH. No i dobrze sobie sprawdzić wit. D3 bo znacznie obniżona powoduje gorsze jajeczka i większe prawdopodobieństwa poronienia.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1816 3237

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy pęcherzyki pękły hmm dopiero w czwartek idę popatrzeć. Dochodzi do jakiś zmian w macicy 5 dni po rzekomym zapłodnieniu?? Bo się tak zastanawiam czy by mi mogła pow że coś się tam już dzieje:-P

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytam się gina w czwartek czy d3 i amh robić. Niech spojrzy ogólnie na te wyniki, które mamy i zobaczymy co będzie dalej.

    Ale to chyba lekami coś w razie czego mozna podziałać, nie?

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Ciekawe czy pęcherzyki pękły hmm dopiero w czwartek idę popatrzeć. Dochodzi do jakiś zmian w macicy 5 dni po rzekomym zapłodnieniu?? Bo się tak zastanawiam czy by mi mogła pow że coś się tam już dzieje:-P
    Wejdz sobie tutaj fajna strona
    http://t-time.pl/dni-plodne?fertilex=true
    Nasza cierpliwość jest wystawiona na próbę ehhh

    staraczka1111 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Spytam się gina w czwartek czy d3 i amh robić. Niech spojrzy ogólnie na te wyniki, które mamy i zobaczymy co będzie dalej.

    Ale to chyba lekami coś w razie czego mozna podziałać, nie?
    Raczej niskiej rezerwy jajnikowej się nie leczy tylko odpowiednio stymuluje,czasem zafałszowany wynik AMH jest wynikiem niedoboru D3. Niby w teori dc w którym wykonuje się AMH jest bez znaczenia a w praktyce najlepiej go zrobić do 5dc.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nic przyjemnego ale i to zwalczymy :D rano jak brałam głęboki wdech to bolało bardzo teraz jest juz lepiej :)


    Inna super wieści!!!!! :D porządki jak sie patrzy :)


    Ja dzis leżałam jedną sale od labolatorium ivf i taka miałam ochote tam wparować i powiedzieć cos moim zarodka :p mam dzwonić dopiero ok 5/6 doby :/
    Ja też bym chciała wiedzieć co cie dzieje z miomi dziećmi chyba bym tam pobiegła ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego