KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
gg88 wrote:to teraz wszystkie kciuki zaciśnięte za bałwanka Agniechy czekamy na wieści
Maja84, Karma88, Lejka, Agniechaaaa, Psuła lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Obserwuję wątek, ale dłuugo się zbierałam żeby coś napisać
Widzę, że jest tu miło i sympatycznie więc postanowiłam się w końcu odezwać
Aktualnie 21 dc, 7dpo.. Do testowania jeszcze ok. tydzień, chociaż temperatura nie wzrasta jakoś znacząco więc chyba nie będzie dobrych wiadomości.. Zobaczymy
Tydzień temu w pon monitoring owulacji, lekarz pokazał piękny pęcherzyk, dostałam Pregnyl na pęknięcie, po 36 godzinach przytulanko..
Ogromnie gratuluję Dziewczynom, którym się udało w tym miesiącu!! To pokazuje, że nie warto tracić nadziei, mam nadzieję, że już w kolejnym miesiącu wszystkie będziemy mogły pochwalić się II kreseczkami
Trzymam kciuki za wszystkie, które kwietniowe testowanie mają jeszcze przed sobą!!
Witajcie! :*E_w_c_i_a, Raven, Maja84, KateHawke, Taliana85 lubią tę wiadomość
-
sylwia198808 wrote:Hej dziewczyny
Obserwuję wątek, ale dłuugo się zbierałam żeby coś napisać
Widzę, że jest tu miło i sympatycznie więc postanowiłam się w końcu odezwać
Aktualnie 21 dc, 7dpo.. Do testowania jeszcze ok. tydzień, chociaż temperatura nie wzrasta jakoś znacząco więc chyba nie będzie dobrych wiadomości.. Zobaczymy
Tydzień temu w pon monitoring owulacji, lekarz pokazał piękny pęcherzyk, dostałam Pregnyl na pęknięcie, po 36 godzinach przytulanko..
Ogromnie gratuluję Dziewczynom, którym się udało w tym miesiącu!! To pokazuje, że nie warto tracić nadziei, mam nadzieję, że już w kolejnym miesiącu wszystkie będziemy mogły pochwalić się II kreseczkami
Trzymam kciuki za wszystkie, które kwietniowe testowanie mają jeszcze przed sobą!!
Witajcie! :*
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ja zaczynam dziś 105 cykl starań o pierwsze dziecko jak w serialu "Dynastia " lub " Moda na sukces " hahahah u mnie typowy tasiemiec
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer - widzę po Twoim podpisie, że jesteś po laparoskopii - możesz coś napisać w tym temacie? Zostawałaś dłużej w szpitalu? Jak to wygląda?
Mój lekarz zalecił teraz 2 cykle naturalne, potem jeden na CLO + inseminacja, a jak się nie uda to wtedy laparo.
Ale zastanawiam się czy laparo nie powinno być jako pierwsze, bo w sumie po co wyrzucać kasę na inseminację jeśli nie ma pewności, że wszystko u mnie jest drożne i prawidłowo zbudowane? Jak myślisz?
Wiem, że to lekarz i powinnam słuchać go, bo jest doświadczony, ale - na pewno jak u każdej z Was - w głowie mam pełno wątpliwości i niejasnych spraw -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ja zaczynam dziś 105 cykl starań o pierwsze dziecko jak w serialu "Dynastia " lub " Moda na sukces " hahahah u mnie typowy tasiemiec
Przyznam szczerze, że niesamowicie Cię podziwiam i w taki zdrowy sposób zazdroszczę Ci cierpliwości Naprawdę!!
Ja już jestem zrezygnowana, a w sumie to dopiero rok No ale po każdej @ podnoszę się z kolan i działamy dalej, wiem że warto no i w końcu doczekamy się MaluszkaFlowwer lubi tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:Kochane moje, koniec złudzeń! Beta negatywna... Pytanie od czego mam te zawroty głowy w takim układzie??? Czy spotkałyście się z tym, że Castagnus dawał takie objawy? Witamy się w maju A ja już od dawna mówiłam że fasolka dopiero w 2018 będzie!
Ja mam co miesiąc zawroty głowy przed @ i to całkiem spore, a nic nie biorę oprócz witamin i miositogynu. W tym kwietniowym cyklu nawet jednego dnia mdłości miałam. Dlatego tym bardziej kończę z doszukiwaniem się objawów.
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Ja mam co miesiąc zawroty głowy przed @ i to całkiem spore, a nic nie biorę oprócz witamin i miositogynu. W tym kwietniowym cyklu nawet jednego dnia mdłości miałam. Dlatego tym bardziej kończę z doszukiwaniem się objawów.
Święte słowa! A w moim przypadku to wykres też nie daje wiarygodnych informacji - w tym cyklu jest prawdziwie książkowy - trójfazowy, ze spadkiem implantacyjnym i w ogóle tralala... I co? i na koniec będzie @! ech!
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Jejku chwilę mnie nie było a tu tyle fasoleczek w tak krótkim czasie. Jak cudnie Gratuluję dziewczyny!!!!!!!!!
Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
sylwia198808 wrote:Flowwer - widzę po Twoim podpisie, że jesteś po laparoskopii - możesz coś napisać w tym temacie? Zostawałaś dłużej w szpitalu? Jak to wygląda?
Mój lekarz zalecił teraz 2 cykle naturalne, potem jeden na CLO + inseminacja, a jak się nie uda to wtedy laparo.
Ale zastanawiam się czy laparo nie powinno być jako pierwsze, bo w sumie po co wyrzucać kasę na inseminację jeśli nie ma pewności, że wszystko u mnie jest drożne i prawidłowo zbudowane? Jak myślisz?
Wiem, że to lekarz i powinnam słuchać go, bo jest doświadczony, ale - na pewno jak u każdej z Was - w głowie mam pełno wątpliwości i niejasnych spraw
Każda klinika ma swoje procedury w mojej jest wpierw badania, stymulacja pare cykli, laparo z histeroskopia oraz HSG a dopiero później IUI.
Moja klinika ma podpisana umowę z NFZ i laparo, hsg oraz histeroskopia miałam za darmo. Rano przechodziłam a wieczorem wychodziłam do domu ale no. Barbarka byla 2 dni. Ogólnie strach ma wielkie oczy i nie ma się co bać poród jest 10x gorszy
I głowa do góry nasze szczęście jest z cyklu na cykl blizej po prostu czekamy na kogoś wyjątkowego ♡
Jak co zapraszam ma PW
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Maja84 wrote:Ja mam co miesiąc zawroty głowy przed @ i to całkiem spore, a nic nie biorę oprócz witamin i miositogynu. W tym kwietniowym cyklu nawet jednego dnia mdłości miałam. Dlatego tym bardziej kończę z doszukiwaniem się objawów.
Maja84, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:super !! w koncu jakieś dobre wiesci ja odebrałam w koncu moje wyniki z posiewu pisze ze mam bakteryjną waginoze mam GYNALGIN 10 tabletek dopochwowo
Miałam to samo parę cykli temu i miałam wtedy cykl bezowu Ale gynalgin pomógł i teraz jest czyściutkostaraczka1111 lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualnyKujawsko-Pomorskie, leczymy się z mężem u poleconego przez znajomych ginekologa-endokrynologa. Niestety nie mam pod nosem żadnej większej i renomowanej kliniki leczenia niepłodności dlatego najpierw próbujemy u "zwykłego" lekarza
Ale potwierdziłaś moje domysły, że jednak najpierw powinny być badanka, a potem IUI, bo szkoda strzelać tak na ślepo Będę musiała to poruszyć na następnej wizycie za 2 m-ce, w trakcie monitoringu..
Na pierwszej wizycie październikowej okazało się, że mam niedoczynność tarczycy, od października biorę LETROX 50 i TSH przepięknie spadło, ale podobno mam łykać tabsy już do końca życia.
Później zlecone kilka badań hormonów dla mnie i męża - u mnie zbyt wysoki testosteron i 17-OH progesteron ( Pabi-Dexamethason + jakieś tabletki na odwodnienie, nie pamiętam już nazwy ), a u męża za mało testosteronu i nieciekawe wyniki ALAT ASPAT. Do tego 4,5mln plemników na ml, co wg lekarza było wskazaniem jedynie do invitro.
Mąż dostał leki na wątrobę, do tego kwas foliowy i suplement FERTILMAN, po 4 m-cach powtórzyliśmy badania - już 12mln plemników na ml, i tak niewiele, ale wzrasta co cieszy nas najbardziej. Nasz lekarz uznał, że teraz możliwa jest inseminacja, a niedawno zostawał tylko invitro, tak więc zmiany na dobre - cieszą
Ja miałam dodatkowo 2 cykle stymulowane CLO, w pierwszym test pokazał owulację, w drugim nie. Nie miałam monitoringu, co lekko podważyło moje zaufanie do lekarza, ale na szczęście nic złego się nie stało i USG ładne czyste wyszło.
Teraz 2 m-ce na naturalnym cyklu, a potem dalej CLO..
Będę ściągać z Was pozytywną energię garściami, bo często mi jej brakuje niestety Dobrze, że jest możliwość pogadania i podładowania baterii sukcesami innych dziewczyn To budujące
U Ciebie jakie plany Flowwer, stymulacje same czy podchodziłaś już do inseminacji? -
Mi już przeszła ochota na skok z wieżowca lub rzucanie się z mostu. Pozytywne nastawienie wraca, w końcu się dziewczyny doczekamy
Raven dałaś ogromną nadzieję, że mimo tylu miesięcy starań można doczekać się fasolki Tak bardzo się cieszę
sylwia198808 cieszymy się że do nas dołączyłaś, tu jest o wiele łatwiej to wszystko przechodzić, mimo że się wzajemnie też nakręcamy hihihi to i tak takiego zrozumienia jak tu nie znalazłam nigdzie indziej! Uwielbiam każdą z dziewczyn i ogromnie każdej z osobna kibicuję!!! Tobie również i wierzę, że doczekamy się naszych maleńkich szkrabówWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 16:53
Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Dziewczyny, super!!! Wielkie gratulacje fajnie, że po Świętach tyle dobrych wiadomości!
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
Agniecha, gdzie jesteś? My ty czekamy z niecierpliwością na Ciebie:) a wszystkim zafasolkowanym dzis wielkie gratki:) ja mam tez dobra wiadomość, odebrałam wyniki na pakiet urea itp i nie mam tego dziadostwa, wiec tylko ta bakterie z pochwy musze wyleczyć i wymaz i jak bedzie dobrze, to sono:)
Bocianiątko, Agniechaaaa, Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Flower, Bocianiątko... NIE! NIE! NIE!!! Nie zgadzam się! Do bani;-(
Agniechaaaa... Już musisz być z bałwankiem♡♡♡♡♡♡♡♡ Czekamy tu na wieści od Ciebie jak na zbawienie:-)
A wszystkim zafasolkowanym życzę wspaniałych i zdrowych 8 m-cy♡♡♡♡♡♡♡♡19.10.2017 - nasz drugi cud
5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
27.11.2015 - nasze największe szczęście
-
nick nieaktualnyCzeeeesc witam sie w dwupaku !!!!
Co tu za czary jak mnie nie było gratuluje!!!
Bałwanek klasy bl4.2.1 juz pod moim serduchem za 10 dni bhcg dostałam l4 do 3.05 (na firmie sie ucieszą hihihi) mam odpoczywać, nie dźwigać, nie myć podłóg, spacerki lekkie i jeżeli z psem to ktoś inny trzyma psinkę zeby mnie nie szarpał. Bałwanek Dziekuje wszystkim Ciocia za kciuki i wiaręKarma88, bazylkove, innamorata88, Flowwer, Ancyś, Mini89, Lejka, E_w_c_i_a, Raven, madzia8lenka, Jacqueline, staraczka1111, 91Ewela09, Amy333, KateHawke, suri2016, Bocianiątko, Psuła, never_lose_hope, Anuśka19, Maja84, Kaczorka, Pooziomka, Rucola, Karolka12345, Emiilka, Barbarka1984, jatoszka lubią tę wiadomość