Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2017, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    starawyga wrote:
    ja sie zastanawiam nad Wielkanocą... jedziemy do rodziny M i poznam ich w końcu, choć czuję już od dawna jakbym ich znała bardzo długo bo mamy swietny kontakt telefoniczny, nie chcielismy jechać wcześniej bo kilka domów od jego rodziny mieszka była żona z jego synami i uznalismy że jeszcze nie pora aby mnie poznali choć wiedzą o mnie, to był trudny czas dla nich bo niedlugo przed naszym poznaniem rozstał się z żoną ( ok 5 mc) ja też jakbym czekała na znak że to pora odpowiednia i chyba skorzystamy z zaproszenia jego siostry na święta i może bym zatestowała wcześniej... ale z drugiej strony tak poznać i odrazu walić że w ciązy jestem...


    Nikt nie kaze odrazu chwalić sie ciaza jeżeli tego nie chcesz :)
    My np do 12tyg nie mówimy nikomu, potem dowie sie rodzinka a cała reszta jak juz bedzie po mnie widać. Tacy zapobiegawczy jestesmy

  • starawyga Przyjaciółka
    Postów: 84 30

    Wysłany: 23 marca 2017, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nikt nie kaze odrazu chwalić sie ciaza jeżeli tego nie chcesz :)
    My np do 12tyg nie mówimy nikomu, potem dowie sie rodzinka a cała reszta jak juz bedzie po mnie widać. Tacy zapobiegawczy jestesmy
    no ale M to już pasowało by powiedzieć a ten pewnie wygada ;D

    Ninka-2009 po 12cs i wspomaganiem clo i duphaston
    TSH-1,22
    Pierwszy cykl z wiesiołkiem i w ogóle ;)
    Prolaktyna kiedys zbijana bromergonem a obecnie nie mam pojęcia czy mam z nią problem... próbujemy naturalnie
    http://ovufriend.pl/graph/31aca3d8bbd64a4cdfc149ffc57a5afc
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4636

    Wysłany: 23 marca 2017, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wpisz mnie na 25.04 :) jeżeli będę mieć transfer w przyszłym cyklu to chciałabym testować w urodziny pierworodnego. :D

    Flowwer, Maja84, summer86 lubią tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 23 marca 2017, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Juuuupi!!!!!' 4 zarodki bardzo wysokiej jakości zostały dzis zamrożone :) Pani mówiła, ze naprawdę pięknie sie rozwijały :D 2jeszcze czekają do jutra zeby rozwinęły sie bardziej ;D!!!!!'



    Nasze maluchy <3
    Cudownie <3

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • madzia8lenka Autorytet
    Postów: 693 1138

    Wysłany: 23 marca 2017, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Madziu wpisz mnie na 25.04 :) jeżeli będę mieć transfer w przyszłym cyklu to chciałabym testować w urodziny pierworodnego. :D


    Proszę bardzo już zrobione, aby ten dzień okazał się dla Ciebie szczęśliwy :)

    innamorata88, Maja84 lubią tę wiadomość

    13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 marca 2017, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Madziu wpisz mnie na 25.04 :) jeżeli będę mieć transfer w przyszłym cyklu to chciałabym testować w urodziny pierworodnego. :D
    Cudowny będzie prezent ♡♡♡

    innamorata88, Maja84 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4636

    Wysłany: 23 marca 2017, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Cudowny będzie prezent ♡♡♡
    Oj lepszego nie moglibyśmy sobie wymarzyć :) <3 A już Miko to w ogóle :D chociaż jemu planujemy powiedzieć jak już będzie wiadomo, że z fasolem/fasolami jest wszystko ok :D

    Maja84, Flowwer lubią tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 marca 2017, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie zapowiadają się emocje.
    Inna stymulacja i transfer ♡
    Agniechaaaa transfer i beta ♡
    Kama, Summer, Staraczka trzymam kciuki za IUI !!!
    Maja powoli kończymy @ i walczymy bo nie mam zamiaru mieć na Święta @

    innamorata88, Maja84 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • starawyga Przyjaciółka
    Postów: 84 30

    Wysłany: 23 marca 2017, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I duuupa blada :((( smutno mi... moj M wylatuje na szkolenie w niedzielę... niby powinnam sie cieszyć bo on liczył na to szkolenie i mowa o większej wypłacie po szkoleniu takim itp. chce sie rozwijać... a mi smutno to 3 tygodnie... i cykl bez starań... muszę się nim nacieszyć...

    Ninka-2009 po 12cs i wspomaganiem clo i duphaston
    TSH-1,22
    Pierwszy cykl z wiesiołkiem i w ogóle ;)
    Prolaktyna kiedys zbijana bromergonem a obecnie nie mam pojęcia czy mam z nią problem... próbujemy naturalnie
    http://ovufriend.pl/graph/31aca3d8bbd64a4cdfc149ffc57a5afc
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 23 marca 2017, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Juuuupi!!!!!' 4 zarodki bardzo wysokiej jakości zostały dzis zamrożone :) Pani mówiła, ze naprawdę pięknie sie rozwijały :D 2jeszcze czekają do jutra zeby rozwinęły sie bardziej ;D!!!!!'



    Nasze maluchy <3
    Agniechaaaaa ale super!!!!

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 marca 2017, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    starawyga wrote:
    I duuupa blada :((( smutno mi... moj M wylatuje na szkolenie w niedzielę... niby powinnam sie cieszyć bo on liczył na to szkolenie i mowa o większej wypłacie po szkoleniu takim itp. chce sie rozwijać... a mi smutno to 3 tygodnie... i cykl bez starań... muszę się nim nacieszyć...
    Czasem warto zrobić jeden cykl ma luzie na regrnerowanie sił tych bardziej psychicznych. Taki awans sie przyda bo M bedzie mieć czwórkę na utrzymaniu;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 15:20

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 23 marca 2017, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przemyślałam ten kwiecień i dupa - i z badaniem, i z testowaniem, i z wielkim staraniem bo mam ogrom pracy, gości na 2 tygodnie, wyjazdowe święta i jeszcze męża wiecznie w rozjazdach. No ale będę zaglądać od czasu do czasu zobaczyć co się u Was dzieje i zarazić się nowymi wiruskami. No i oczywiście dam znać jak tam się zakończy cykl kwietniowy :).

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 23 marca 2017, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gila. Wszystko ładnie pękło, :-) endo bardzo ładne, dała mi recepte lutinus 2 razy na dzień po jednej tabletce, cena mnie po raz kolejny zabiła, ale cóż się nie zrobi dla marzeń ;-)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 marca 2017, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Byłam u gila. Wszystko ładnie pękło, :-) endo bardzo ładne, dała mi recepte lutinus 2 razy na dzień po jednej tabletce, cena mnie po raz kolejny zabiła, ale cóż się nie zrobi dla marzeń ;-)
    Teraz odliczanie !!! A mogę wiedzieć ile on kosztuje ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 23 marca 2017, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Teraz odliczanie !!! A mogę wiedzieć ile on kosztuje ?
    No odliczanie będzie, 170zl zapłaciłam za 21 tabletek pudełko

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • starawyga Przyjaciółka
    Postów: 84 30

    Wysłany: 23 marca 2017, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Czasem warto zrobić jeden cykl ma luzie na regrnerowanie sił tych bardziej psychicznych. Taki awans sie przyda bo M bedzie mieć czwórkę na utrzymaniu;)
    No właśnie my dopiero mieliśmy zacząć starania, ale wytrzymam ten mc :) za to będę wam kibicować :)

    Ninka-2009 po 12cs i wspomaganiem clo i duphaston
    TSH-1,22
    Pierwszy cykl z wiesiołkiem i w ogóle ;)
    Prolaktyna kiedys zbijana bromergonem a obecnie nie mam pojęcia czy mam z nią problem... próbujemy naturalnie
    http://ovufriend.pl/graph/31aca3d8bbd64a4cdfc149ffc57a5afc
  • kiniusia00 Ekspertka
    Postów: 214 106

    Wysłany: 23 marca 2017, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa super wieści, Inna u ciebie tez fajnie się dzieje :-D Oby teraz się udało czego wszystkim życzę

    1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 marca 2017, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Cześć, dziś rano miałam czwartą IUI i chętnie dopiszę się na 5 kwietnia. Termin jeszcze nieobsadzony ;-)
    Musi sie teraz udać !! To już ostatnie podejście?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Maja84 Autorytet
    Postów: 1674 1847

    Wysłany: 23 marca 2017, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam wyniki tarczycowe, wszystko niby w normie ale ni w ząb nie wiem, nie znam się czy ogólnie ok czy nie ok ;)
    TSH 0,939 µlU/ml (0,550 — 4,780)
    FT3 3,10 pg/ml (2,30 — 4,20)
    FT4 1,12 ng/dl (0,89 — 1,76)
    ATG 18,5 U/ml (< 60,0)
    ATPO <28,0 U/ml (< 60,0)

    2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 23 marca 2017, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa <3 ale cudownie. Trzymam kciuki za Twoje bałwanki! Niech pozostałe dwa szybko do nich dołączą i czekają na mamusię :)

    Inna, trzymam kciuki żeby wszystko ładnie się wchłonęło i żeby kolejny cykl był dla Was tym wyczekanym i upragnionym.

    Mam straszny sentyment do Was obu, bo kojarzę Was od początku jak dołączyłam do OF. Zdałam sobie sprawę, że wkrótce też będzie pora pomyśleć na poważniej o IVF. Zresztą mój lekarz coś przebąknął w temacie na ostatniej wizycie, gdy mowa była o laparo.

    Karolina90, ciesze się, że zostałaś :) jesteś już po zastrzyku?

    Floweer, super, że @ już się kończy. Kiedy masz wizytę u lekarza? Moooocno kibicuję <3

    Maja84, nie jestem specjalistką ale moim zdaniem wyniki wyglądają ok :) TSH super.

    Byłam dziś na zakupach, obkupiłam się w ananasa i suszone morele. Ale zapobiegawczo zrobiłam też zapas migdałów na kolejny cykl. Zaraz chyba będę raczyć się jeszcze winkiem, żeby endo trochę wspomóc. Jutro chyba już odstawię.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ