Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze po owulacji minimalnie jest jeszcze w stanie urosnac i jesli nie dojdzie do zaplodnienia to teoretycznie po 12 dniach (faza lutealna) powinno zaczac sie zluszczac.
    Kiedys gdzies wyczytalam ze endo przyrasta 1 mm na dobe, ale nie jestem pewna

• Paulina48 Znajoma

Wysłany: 30 marca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie niestety rozkręca się @. Trzymam za Was kciuki, do zobaczenia na fioletowej stronie za jakiś czas, mam nadzieję. Powodzenia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki!!! A ja wstałam z koleżanką @. A to bardzo dobrze bo jutro mam wizytę u gin i można bedzie ustalać co i jak :D kiedy transfer i wogole :D

I to właśnie czas w którym sumiennie wypełniam wykresik :) tej miesiąc musi być wyjątkowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 08:01

Bocianiątko, Karma88, Paulina48, innamorata88, Flowwer, E_w_c_i_a, Maja84 lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina48 wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie niestety rozkręca się @. Trzymam za Was kciuki, do zobaczenia na fioletowej stronie za jakiś czas, mam nadzieję. Powodzenia :*

Tulę :-* Powodzenia w nowym cyklu!

Paulina48 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 czasami te baby na rejestracjach są jakieś popieprzone i Ty powinnaś wiedzieć co ona miała na myśli, a nie to co powiedziała Ci.
    Agniechaaaa wrote:
    I to właśnie czas w którym sumiennie wypełniam wykresik :) tej miesiąc musi być wyjątkowy :D

Agniechaaaa będzie, będzie.

Witam się dzisiaj. Wczoraj winkiem się uraczyłam, a co. AA będzie niedługo potrzebne, bo w tym cyklu wypiłam trochę tych butelek już. :D Do tego poszaleliśmy z K.

A dziś zdycham z bólu chyba owulacyjnego.

Pytanie mam, bo Wy obcykane jesteście i może któraś coś wie. Bo te bóle owulacyjne takie, że mnie zgina w pół pokazały się parę miesięcy po drugiej ciąży. Czy np. niedrożny jajowód może dawać takie bóle w okresie owulacji? Zapomniałam lekarza spytać na wizycie, a mnie to nurtuje trochę.

Dziś wreszcie mam spokojniejszy dzień w pracy. Ostatnie półtora tygodnia to miałam na wariackich papierach, a teraz wreszcie spokojniej.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć kobitki!!! A ja wstałam z koleżanką @. A to bardzo dobrze bo jutro mam wizytę u gin i można bedzie ustalać co i jak :D kiedy transfer i wogole :D

Super, ja nadal czekam :( 3 dzień po terminie @, a jej nie ma :/ Summer, co do kosztów to wszystko zależy od tego, gdzie tkwi problem. u nas bez badań zamkniemy się w 9 tysiącach. W cenie masz jeden transfer na świeżo.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Super, ja nadal czekam :( 3 dzień po terminie @, a jej nie ma :/ Summer, co do kosztów to wszystko zależy od tego, gdzie tkwi problem. u nas bez badań zamkniemy się w 9 tysiącach. W cenie masz jeden transfer na świeżo.

No co za zołza :/ niech juz przyłazi do Ciebie!!!!!

Ja juz sie nie moge doczekać co gin jutro powie :) ale jedeno jest pewne, transfer raczej na pewno wypadnie przed samymi świetami, co ma i plusy i minusy. Plusy, świta w dwupaku i duzo czasu z moim M wiec moze przemówi bałwankowi, ze ma tam siedzieć grzecznie przez kolejnych 9mc !!! Minusy w pracy mam kosmos przed świetami :/ a pozatym w święta sporo jeździmy rodzinka mieszka 100 km od domu :/ a pokazanym nie ukrywam, ze nieraz pptrafia mnie zdenerwować :| o in vitro nic nie wiedza wiec nawet nie ma jak ich uprzedzić, ze potrzebuje duzo spokoju :/ nie wiem cos będziemy musieli wymyślić, zeby byli przygotowani i grzeczniutcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 09:06

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    No co za zołza :/ niech juz przyłazi do Ciebie!!!!!

Ja juz sie nie moge doczekać co gin jutro powie :) ale jedeno jest pewne, transfer raczej na pewno wypadnie przed samymi świetami, co ma i plusy i minusy. Plusy, świta w dwupaku i duzo czasu z moim M wiec moze przemówi bałwankowi, ze ma tam siedzieć grzecznie przez kolejnych 9mc !!! Minusy w pracy mam kosmos przed świetami :/ a pozatym w święta sporo jeździmy rodzinka mieszka 100 km od domu :/ a pokazanym nie ukrywam, ze nieraz pptrafia mnie zdenerwować :|
    Jak ja Ci zazdroszczę - u mnie wszystko w zawieszeniu, a jak @ przyjdzie to punkcja w środek świąt Wielkanocnych wypadnie :P i jak tu się czaić przed rodziną? :P

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Jak ja Ci zazdroszczę - u mnie wszystko w zawieszeniu, a jak @ przyjdzie to punkcja w środek świąt Wielkanocnych wypadnie :P i jak tu się czaić przed rodziną? :P

Znam ten ból bo wlasnie poprawiłam mój post :p tamta cześć rodzinki tez nic nie wie o in vitro wiec jak im powiedzieć ze potrzebuje duzo odpoczynku i spokoju??? :| cos będziemy musili wymyślić obie, zeby był wilk syty i owca cała

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    https://zapodaj.net/05995589fae0f.jpg.html

Oto moje jajka :D W lewym jajniku mam 2! dominujące pęcherzyki o wielkości 17,2mm i 17,4mm. Pan gin się nimi zachwycał hahaha :) Za 2-3 dni powinna być owu. Endo 7,5mm.

Wow! Maja84, piekne jajca! Jeśli te 2 pecherzyki przeistoczą się w 2 fasole to chyba zwariuję z radości :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 09:14

Maja84 lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Znam ten ból bo wlasnie poprawiłam mój post :p tamta cześć rodzinki tez nic nie wie o in vitro wiec jak im powiedzieć ze potrzebuje duzo odpoczynku i spokoju??? :| cos będziemy musili wymyślić obie, zeby był wilk syty i owca cała
    U nas też wszystko tajne przez poufne - po co się uzewnętrzniać, ale jak mnie wezmą na stół np. w niedzielę wielkanocną to co mam wymyśleć? :P

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    U nas też wszystko tajne przez poufne - po co się uzewnętrzniać, ale jak mnie wezmą na stół np. w niedzielę wielkanocną to co mam wymyśleć? :P

Ja bym wymyśliła cos pt zabieg na torbielu lub cos w tym rodzaju. Czy uwierzą to juz ich sprawa byle byście oboje brnęli w jedna wspólną wersje :)!!!!!

Ja sama juz wymyślam co to im powiedzieć, zeby byli grzeczni i nie wymagali zbyt wiele od mojej osoby :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 09:17

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja bym wymyśliła cos pt zabieg na torbielu lub cos w tym rodzaju. Czy uwierzą to juz ich sprawa byle byście oboje brnęli w jedna wspólną wersje :)!!!!!

Ja sama juz wymyślam co to im powiedzieć, zeby byli grzeczni i nie wymagali zbyt wiele od mojej osoby :p
    No właśnie zastanawiam się czy nie lepiej byłoby się wykpić jaką grypą jelitową :P zabieg w połowie świąt? :D hehehehe u moich by to nie przeszło ;)

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    No właśnie zastanawiam się czy nie lepiej byłoby się wykpić jaką grypą jelitową :P zabieg w połowie świąt? :D hehehehe u moich by to nie przeszło ;)

To tez jakiś pomysł :) moi z tych co łykną każdą scieme bo totalnie sie nie znają na takich sprawach :p

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyłgajcie się faktycznie jelitówką i tyle. :P

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Wyłgajcie się faktycznie jelitówką i tyle. :P
    To będzie najlepszy pomysł - bo kto normalny by Ci planował zabieg na niedzielę i to jeszcze w święta? :D

Karma88 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    To będzie najlepszy pomysł - bo kto normalny by Ci planował zabieg na niedzielę i to jeszcze w święta? :D

Zawsze można zacząć udawać bóle w piatek i ze nagły wypadek :p chyba, ze wiesz ze opcja jelitówki spokojnie przejdzie!!

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zawsze można zacząć udawać bóle w piatek i ze nagły wypadek :p chyba, ze wiesz ze opcja jelitówki spokojnie przejdzie!!
    Przejdzie i do tego odstraszy od wizyt, bo prziecież zaraźliwa. :D

Agniechaaaa, Maja84 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahahaha jakie plany świąteczne :D :D :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Przejdzie i do tego odstraszy od wizyt, bo prziecież zaraźliwa. :D

To tylko korzystać :) ja wymyślę jakiś zabieg w piatek i jak pojadę tam na sb i ndz to bede miec wymówkę zeby duzo leżeć :)

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ