KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka1111 wrote:To dobrze bo już myślałam że tyle zastrzyków mnie czeka. Dzięki
Gdzie będziesz podchodzić do IVF?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:46
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Maja84 wrote:Grunt, żeby starania nie zabijały libido, a u Ciebie libido działa ponad normę więc tylko pozazdrościć A fasolka jak ma się wykluć to się wykluje, w końcu tylko jeden dzielny żołnierz potrzebny!
Ja miałam takie skurcze ale po przytulankach w dzień owu, w ogóle podczas dzikich harcy czasem zabolało jakby szpilki wbijał i akurat to nie było za fajne, ale nie przeszkodziło
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
innamorata88 wrote:Miałaś robione badanie wrogości śluzu?
Nie miałam. Zapytam lekarza czy będziemy robić to badanie. Póki co wykupiłam mega pakiet badań hormonalnych bo ostatnie mam z lipca 2016 r - wtedy też robiłam AMH. Czy to też trzeba powtarzać?
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
bazylkove wrote:Nie miałam. Zapytam lekarza czy będziemy robić to badanie. Póki co wykupiłam mega pakiet badań hormonalnych bo ostatnie mam z lipca 2016 r - wtedy też robiłam AMH. Czy to też trzeba powtarzać?
AMH jest ważne rok czasu.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Powinnaś zrobić, bo nim stwierdzi się niepłodność idiopatyczną trzeba ogarnąć wrogość śluzu, a w dalszej kolejności genetykę i immunologię.
AMH jest ważne rok czasu.
Dzięki za info
lekarz nie proponował wcześniej tego badania wrogości śluzu, zapytam teraz w invimedzie czy u nich robią.7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
summer86 wrote:Flowwer, może od razu uda się z bliźniakami
Mnie też kusi wizja drugiego dziecka zaraz po pierwszym, ale póki co staram się odpędzać je o siebie, bo nawet z jednego będę mega szczęśliwa.
Mój mąż za to najchętniej dałby sobie spokój ze staraniami, tzn. z tymi przy wsparciu lekarza, nie z seksem twierdzi, że dzieci mieć nie musi, najwyżej kupimy psa. Ogólnie dziwi mi się, że jestem w stanie iść na operację czy podchodzić do IVF żeby mieć dziecko, ale jak już podejmuję daną decyzję to mocno mnie we wszystkim wspiera.
haha, mój mąż zaczął wertować to forum i po przeczytaniu Twojego postu, bardzo sympatyzuje z TwoimFlowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Flowwer wrote:Ja cały czas nie mogę uwierzyć że się nie udało
Gdzie będziesz podchodzić do IVF? -
staraczka1111 wrote:No nie udało się myślałam że ta 4 próba ma sens ale nie miała. Nie wiem dlaczego się nie udało może coś przeoczyli. Na pt zapisze się do gina. Powiem jej o tej infekcji i zapytam o IVF przerażaja mnie tylko te koszty te badania zastrzyki. Boję się jak diabli. A co jeśli znów się nie uda??! Bo też tak może być. Mąż mnie namawia żeby spróbować 5 IUI tylko podwójnej przed pęknięciem i po pęknięciu, ale czytałam że podwójna ma takie szansę jak pojedyncza. Wszystkie 4 IUI miałam na nie pękniętych pęcherzach. Może za późno mi pękają naprawdę nie wiem w czym problem. Leczę się w gyncentrum katowice
Jedynie mnie dziwi ze kliniki nie
wymagają estradiolu bo po części mówi o wartości komórek w których moze być problem. I może tyle jest niepowodzeń przy IUI nawet nie ma odniesienia.
Wszystko to skomplikowane
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Nigdy nie ma 100% pewniaka a IVF rozwieje po części parę pytań. Nie są to małe koszta ale szansa wieksza niż IUI.
Jedynie mnie dziwi ze kliniki nie
wymagają estradiolu bo po części mówi o wartości komórek w których moze być problem. I może tyle jest niepowodzeń przy IUI nawet nie ma odniesienia.
Wszystko to skomplikowane -
nick nieaktualny
-
Ann89 wrote:Dziewczyny, jaki macie zwykle sluz po owulacji? Jestem 6 dpo i dzis zauwazylam taki gesty, suchy i kremowy.. standard?
-
staraczka1111 wrote:Większość jest nastawione na zysk jak by robili jak trzeba to by miej kasy zarabiali. 5 min wizyta i następny wchodzi. Powinien być czas przynajmniej 30 min na jedną osobę. I wszystko konsultowac,
Mikołaj 25.04.2011
-
Ann89 wrote:Dziewczyny, jaki macie zwykle sluz po owulacji? Jestem 6 dpo i dzis zauwazylam taki gesty, suchy i kremowy.. standard?
Na moje oko standard
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
innamorata88 wrote:serio u Ciebie wizyta w gabinecie Gyncentrum tyle trwa? Jakaś porażka u mnie każda, nawet zwykła kontrolna to bite 40 minut / Invimed Katowice.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 22:37
-
staraczka1111 wrote:No tak. Usg zrobią recepty wypiszą i tyle a ile płacisz za wizytę?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:No tak. Usg zrobią recepty wypiszą i tyle a ile płacisz za wizytę?
Mikołaj 25.04.2011