KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka1111 wrote:Muszę się dobrze zastanowić czy się nie przenieść bo lecą w kulki w tym gyncentrum. A koszt in vitro ile cie wyjdzie z badaniami? Zmieścisz się w 10 tys?
-
Ja wreście wyspana te nocne dyżury dają popalić
Maja84 wrote:Zazdroszczę Ci naprawdę Taki wyjazd to cudowne zapomnienie od tych wszystkich testów, badań, temperatur... I bardzo dobrze, że bardziej się tym rajcujesz! Twój umysł odpocznie Ciesz się chwilą ile wlezie, wróć z totalnie pozytywnym nastawieniem i zarażaj!!!
A ja zamówiłam sobie 2 dni temu 096, 034 i 035 Semilaca
Ptysia wrote:Witam Was Dziewczyny, po długim czasie nic nie pisania w końcu sie melduje. Praktycznie na bieżąco Was czytam, ale jakos samej nie miałam ochoty sie udzielać, bo nic takiego sie nie działo. Teraz jednak mogę podsumować ostatnie dni... w końcu podjęliśmy decyzje o pójściu do kliniki. Po ponownym przebadaniu męża ( ilość plemników ponad 200 mln ale morfologia bez poprawy nadal 1% prawidłowych) umówiliśmy sie na wizytę na 30.03. Ogólnie ta cała wizyta natchnęła mnie takim optymizmem bo w końcu ruszyliśmy z miejsca. Ja dostałam na stałe najmniejsza dawkę Bromka na moja podwyższona prolaktyne, do tego zrobili mi wymazy na wszystkie bakterie, maz ma zalecone badanie fragmentacji i MSOME, zeby zobaczyć co dokładnie sie dzieje z plemnikami, a ja po wynikach badań będę miec drożność jajowodów badana, ale juz rozmawiałam ze chce w znieczuleniu, bo na żywca niie podejdę:p do tego zrobiłam odrazu tam badanie AMH i juz wiem, ze wyszło 1,79. Inna widzę ze Ty masz podobnie, co o tym sądzisz?bo po usg lekarz mowil, ze juz widzi ze ta rezerwa nie bedzie jakos bardzo duża. Także teraz czekam na wyniki całego pakietu na urea, chl itp.
Hej ciesze się że już masz pierwsze badania za sobią przypomnij mi na jaką klinikę padło ? Widzę że jesteś na tym samym etapie co Ann. Jak wspominasz wizytę ? Z pewnością jeszcze planu co dalej nie masz ale daj znać co zaproponuje Dr.
summer86 wrote:Ja chyba podświadomie czuję, że @ będzie. Wczoraj poszłam do Rossmanna i pierwsze kroki pokierowałam na dział apteczny - kupiłam testy owu i zapas wiesiołka.
Izape91 wrote:Hej:) u mnie dzisiaj temperatura dostała skrzydeł i powędrowała wyyysoko. A ja musze iść do pracy:( za co???
Ann89 wrote:Flo, a robiliscie badanie nasienia z testem MAR i fragmentacja plemnikow DNA? Chcialabym sie podpytac z jakim kosztem musze sie liczyc..
Lady Savage wrote:Juz po oddaniu, wyniki po 15. Niestety ide do pracy, i odbiore je jutro rano
Ewelina, OjMaryś CZEKAM !!!!Maja84 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ptysia wrote:Inna, to moje AMH na poziomie 1,79 to jakie jest? Ok czy za małe? Bo widzę, ze masz podobny wynik:)
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer chyba testy nie kłamią, zaczynają się bóle w dole brzucha. No i niby 1 dzień spóźnienia jest w granicy.
Pytanie do dziewczyn które miały HSG, jak wygląda @, kiedy Wam się pojawiła, była bardziej obfita ??? -
Ptysia wrote:Czemu jesteś tak negatywnie do nich nastawiona? My ma pierwsza wizytę właśnie ich wybraliśmy o wydaje mi sie całkiem spoko. Owszem, wizyta moze nie trwała w mieskonczonosc, ale lekarz zobaczył dotychczasowe wyniki i odrazu zlecił kilka badań do zrobienia i zbadał mnie i wydawał sie Ok. Zreszta ma bardzo dobre opinie, a klinika tez dosc dobre.
-
Flowwer wrote:to zależy ile masz lat
-
Flowwer wrote:to zależy ile masz lat
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPtysia - ja w pt mam miec wyniki chlamydii i ureaplazmy. Jesli beda ok to wtedy maz ma zrobic badanie nasienia- test mar i fragmentacje plemnikow dna. Mam tez liste 11 badan z krwi do zrobienia.
Natomiast jesli wyjdzie u mnie chlamydia albo ureaplazma to najpierw czeka nas antybiotykoterapia a dopiero pozniej badanie nasienia. -
nick nieaktualny
-
AnN ja na wyniki musze czekać do 21 dni, ale będę informować jak wyszły:) tez mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, bo raczej te bakterie uważałam ze ich nie mam ale człowiek sie moze zdziwić czasem właśnie z takich głupot jak basen czy toaleta:/ widzę ze katycznie jesteśmy na podobnym etapie:) a jak u twojego męża z podstawowym wynikiem nasienia? Jak morfologia?
-
nick nieaktualnyW ogole mam olbrzymi zal do rodzicow. Okazalo sie ze mama miala hpv.. chorowala tez na raka szyjki macicy. Obie choroby bardzo czesto ida w parze z chlamydia ktora sie bada dopiero od kilku lat. A ja jako dziecko w domu rodzinnym jeden recznik ze wszystkimi, siadanie na sedesie, jedna wanna, mydlo w kostce.. nie potrafie pojac dlaczego majac swiadomosc ze ma sie hpv nie przestrzega sie wszelkich zasad higieny aby nie zarazic dziecka. Normalnie tak przezywam ten piatek ze sobie nie wyobrazacie..
-
staraczka1111 wrote:Bo się nic nie udaje, wydaje mi się że robią tylko te IUI tak żeby było zrobione i tyle. Zostawiłam już u nich 7 tys cały czas inne leki do stymulacji mam. lekarza co wizytę mam innego bo albo nie ma miejsca albo ma wolne. I każdy się pyta w czym problem. Ma w karcie to niech przeczyta i się przygotuję do wizyty. Bo 80zl za 5 min to trochę dużo.
-
nick nieaktualny
-
panan12 wrote:Dziewczyny dziś mam skok temperatury. Czyżby to po owulacji ?
Alisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
91Ewela09 wrote:Panan poruszany ten temat był milion razy ZMIEŃ LEKARZA, idź do jakiejś kliniki. Zapłać za wizytę niech Cię przebadają z każdej strony i zaczną działać, bo z tymi cyklami to kiepsko wszystko wygląda. Nie lataj na te monitoringi tylko w to miejsce idź zbadaj hormony, wyślij męża na badania, ale na początek idź do PRAWDZIWEGO ginekologa wyreguluj cykl. Tylko tyle mogę Ci doradzić.
Panan najlepiej jeszcze raz idz na USG czy faktycznie pękł ten pęcherzyk bo często przy wysokiej prolaktynie nie pękają.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Hmm, faktycznie gdzies czytałam ze morfologia na poziomie 15% to nie lada wyczyn. Podejrzewam, ze to nadanie nasienia robiłaś niebkomputerowo i dlatego taka świetna morfologia wyszła. Przy badaniu komputerowym wyłapywana jest każda nieprawidłowość. Moze zróbcie wszystko naraz jeszcze raz skoro maz i tak musi sie poświęciła do badania:p
-
hej, jesli ostatnią noc z M miałam w niedzielę tydz temu a dziś wypada owulacja to nie ma szans na ciążę prawda?Ninka-2009 po 12cs i wspomaganiem clo i duphaston
TSH-1,22
Pierwszy cykl z wiesiołkiem i w ogóle
Prolaktyna kiedys zbijana bromergonem a obecnie nie mam pojęcia czy mam z nią problem... próbujemy naturalnie
http://ovufriend.pl/graph/31aca3d8bbd64a4cdfc149ffc57a5afc