Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017

Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie psychika podczas starań potrafi płatać figle. Ja też teraz w pracy siedzę i co chwilę myślę raz o @, a za chwilę o ciąży że może się udało tylko testy oszukują... głupia ja. No ale takie nasza życie. Musimy znaleźć sobie jakieś zajęcie, rękodzieło czy coś :)

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

    ja już po @. Tym razem przeżyłam ją bardziej niż poprzednie, nie dość że dół psychiczny to i fizycznie czułam się fatalnie-potworne bóle głowy i brzucha.
    Ale trzeba się wziąsc w garsc i działac dalej ...
    Byłam 1 dc u mojego lekarza i chyba nie jestem dla niego ciekawym przypadkiem bo wydawał się nie zainteresowany mną... Spojrzał na wyniki i mowi że ok i że jak chce mogę zrobić FSH, LH i estradiol między 13-15 dc i dalej się starać a jak do wrzesnia nie wyjdzie to mi zrobi HSG.
    Coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą lekarza bo jego podejscie mnie rozbraja momentami... Zapytałam czy progesteron (8,18) nie jest za niski to mi powiedział "ważne ze dodatni". Jak to jest u Was ?
    Wpiszcie mnie proszę na test na 26 kwietnia.

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Hej dziewczyny

    ja już po @. Tym razem przeżyłam ją bardziej niż poprzednie, nie dość że dół psychiczny to i fizycznie czułam się fatalnie-potworne bóle głowy i brzucha.
    Ale trzeba się wziąsc w garsc i działac dalej ...
    Byłam 1 dc u mojego lekarza i chyba nie jestem dla niego ciekawym przypadkiem bo wydawał się nie zainteresowany mną... Spojrzał na wyniki i mowi że ok i że jak chce mogę zrobić FSH, LH i estradiol między 13-15 dc i dalej się starać a jak do wrzesnia nie wyjdzie to mi zrobi HSG.
    Coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą lekarza bo jego podejscie mnie rozbraja momentami... Zapytałam czy progesteron (8,18) nie jest za niski to mi powiedział "ważne ze dodatni". Jak to jest u Was ?
    Wpiszcie mnie proszę na test na 26 kwietnia.
    To jest przerażające jakie podejście mają do nas lekarze... ja już jestem po zmianie na 4-go zobaczymy co i powie w pt na wizycie

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Barbarka1984 Autorytet
    Postów: 388 1065

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Serio tak to dzialalo? Ja milam trzy cykle stymulowane duphastonem i clostybegyt i nic. Zero owulacji. Jedyne co to troszke skrocil sie cykl. A czym teraz cie lecza ?
    Na mnie CLO nie dziala wcale.
    Teraz jestem na letrozolu i mam przewaznie po 2 jajeczka. Monitoring po owulacji i duphaston od 4dpo przez 10dni

    f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

    25c.s. o drugi Skarb
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1342

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem kompletnie rozbrojona. Dzisiaj byłam u mojego gina w przychodni, okazało się, że mam wyhodowaną torbiel 5cmx5cm po ovitrelle, zadzowniłam od razu do kliniki, w której mi robiono inseminacje i pani rejestratorka stwierdziła, że najbliższy termin do dr, do którego chodze jest na za miesiąc (wcześniej nie było żadnego problemu, żeby zgłosić się na kontrolę nawet w tym samym tygodniu) i że może mi dać termin na przyszły tydzień, ale do innego doktora. No to co ja mam jeszcze tydzień chodzić z tą torbielą, żeby mu urosła do jakichś niebotycznych rozmiarów. PO prostu słów mi brakuje

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Hej dziewczyny

    ja już po @. Tym razem przeżyłam ją bardziej niż poprzednie, nie dość że dół psychiczny to i fizycznie czułam się fatalnie-potworne bóle głowy i brzucha.
    Ale trzeba się wziąsc w garsc i działac dalej ...
    Byłam 1 dc u mojego lekarza i chyba nie jestem dla niego ciekawym przypadkiem bo wydawał się nie zainteresowany mną... Spojrzał na wyniki i mowi że ok i że jak chce mogę zrobić FSH, LH i estradiol między 13-15 dc i dalej się starać a jak do wrzesnia nie wyjdzie to mi zrobi HSG.
    Coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą lekarza bo jego podejscie mnie rozbraja momentami... Zapytałam czy progesteron (8,18) nie jest za niski to mi powiedział "ważne ze dodatni". Jak to jest u Was ?
    Wpiszcie mnie proszę na test na 26 kwietnia.

    Oj jeśli to by się powtarzało, to ja bym zmieniła lekarza.

    Takie podejście jest mega frustrujące. Ja oczekuje chociażby trochę empatii i zainteresowania się moim problemem. Kurde no, ciężkie pieniądze co miesiąc na to płacimy.

    w przyszłym tygodniu idę do nowego doktorka - sama jestem ciekawa jaki będzie :)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Hej, ja jestem kompletnie rozbrojona. Dzisiaj byłam u mojego gina w przychodni, okazało się, że mam wyhodowaną torbiel 5cmx5cm po ovitrelle, zadzowniłam od razu do kliniki, w której mi robiono inseminacje i pani rejestratorka stwierdziła, że najbliższy termin do dr, do którego chodze jest na za miesiąc (wcześniej nie było żadnego problemu, żeby zgłosić się na kontrolę nawet w tym samym tygodniu) i że może mi dać termin na przyszły tydzień, ale do innego doktora. No to co ja mam jeszcze tydzień chodzić z tą torbielą, żeby mu urosła do jakichś niebotycznych rozmiarów. PO prostu słów mi brakuje
    A dupka ci ten dr przepisał ? Brak słów robią IUI na chybił trafił i kontroli nie zrobił byle łatwa kasa zebrana. Jak ci wczesniej pisałam jesli czujesz że tylko naciagają zmień dr i klinikę ja aktualnie w trzeciej jestem. No i e 3-4 dc powinnaś mieć kontrolne usg czy się wchłoneła

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    To jest przerażające jakie podejście mają do nas lekarze... ja już jestem po zmianie na 4-go zobaczymy co i powie w pt na wizycie
    Bo niektórzy dr jak to napisała Inna tylko nadają sie do porodów i pobrania wymazu na cytologie a nie do leczenia niepłodności.
    P.s nawet przy porodzie ich nie uświadczysz bo położna odwala za niego cała robote ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:52

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nika647 Koleżanka
    Postów: 41 60

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Oj Maryś, Lady Savage - gratulacje!!!
    A u mnie jakieś dziwne wahania temperatury w tym cyklu, wogóle jakaś niska po owu, przedwczoraj spadła (5dpo) potem skoczylo na wyzsza i juz myslalam ze to moze implantacja, a dzis znowu spadek:/ myslę że z tego cyklu znowu nici... No i najprawdopodobniej bedziemy musieli sobie dać spokój ze staraniami na jakis czas, muszę chyba zrobić rezonans kręgosłupa:/
    A co do lekarzy to u mnie to samo. Nawet na wizyty prywatne czeka sie po 3-4 tygodnie, nie mówiąc już o NFZ. Po co nam te składki?

    28,5l
    4cs - udany!
    mhsv3e5et65dhz73.png
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1342

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A dupka ci ten dr przepisał ? Brak słów robią IUI na chybił trafił i kontroli nie zrobił byle łatwa kasa zebrana. Jak ci wczesniej pisałam jesli czujesz że tylko naciagają zmień dr i klinikę ja aktualnie w trzeciej jestem. No i e 3-4 dc powinnaś mieć kontrolne usg czy się wchłoneła

    Muszę rozważyć zmianę kliniki, a miałam takie nadzieje... Pytałam się go o duphaston, to tak jak pisałam już, stweirdził, że to może działać poronnie, jak tabletka po (co już mi się troche dziwne wydawało), potem zapytałam, czy mam przyjść w takim razie na wizyte kontrolną, a on że za 10 dni test i na późniejszą wizytę się zapisać. Uprosiłam panią rejestratorkę drugim telefonem, żeby mnie przyjęto jeszcze dzisiaj... Czuje się zrezygnowana, jak ona w ogóle mogła chcieć mnie zapisać na za miesiąc wiedząc, że mam torbiel,nie jestem w stanie tego pojąć.

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ewidentnie masz wątpliwości to próbuj zmienić lekarza. Takie podejście i gadanie takich pierdół to jakieś średniowiecze...

    Flowwer lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1342

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Jak ewidentnie masz wątpliwości to próbuj zmienić lekarza. Takie podejście i gadanie takich pierdół to jakieś średniowiecze...
    Jeszcze jest taka kwestia, że byłam prowadzona przez jednego lekarza, a w dniu inseminacji zaskoczenie, ma mi ją robić właśnie ten lekarz, którego wówczas pierwszy raz na oczy widziałam

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można wiedzieć co to za klinika?

    To tak trochę dziwnie. Tzn. ja nie mam jeszcze za dużego doświadczenia z klinikami, ale wydaje mi się, że jeśli jakiś lekarz mnie prowadzi to powinien to robić cały czas. A jeśli już ktoś inny miałby przejąc pacjentkę to powinien być kompetentny.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1342

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    A można wiedzieć co to za klinika?

    To tak trochę dziwnie. Tzn. ja nie mam jeszcze za dużego doświadczenia z klinikami, ale wydaje mi się, że jeśli jakiś lekarz mnie prowadzi to powinien to robić cały czas. A jeśli już ktoś inny miałby przejąc pacjentkę to powinien być kompetentny.
    Artvimed. No cóż, jestem bardzo niezadowolona, a miałam szczerą nadzieję, że wszystko już teraz będzie dobrze

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • kiniusia00 Ekspertka
    Postów: 214 106

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredna @ przyszla do mnie :( Trzymam kciuki za Was dziewczyny

    1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Artvimed. No cóż, jestem bardzo niezadowolona, a miałam szczerą nadzieję, że wszystko już teraz będzie dobrze
    Dlatego lepiej zmienić ja polecam Paligę bo zna się na swoim fachu mozesz w necie nawet poszukać opini.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia00 wrote:
    Wredna @ przyszla do mnie :( Trzymam kciuki za Was dziewczyny
    Tulę miałas robiony immunofenotyp?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam dzien w pracy... gadanie było ale mam to głęboko w poszanowaniu !!!! Olewam po całości!

    Karma88, Bocianiątko, Izape91, Psuła lubią tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Przeżyłam dzien w pracy... gadanie było ale mam to głęboko w poszanowaniu !!!! Olewam po całości!
    Chyba nie maja nic do roboty tylko interesować się czymś życiem

    Karma88 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Chyba nie maja nic do roboty tylko interesować się czymś życiem


    Najwiecej miała do powiedzienia kobita która nie ma dzieci, chyba widziała pieczątkę na zwolnieniu i cały czas gadała jakieś podteksty

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego