Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tu wrzuciłam taki Test, były 2 różowe kreski, jak wyschnał 2 szare, a ciąży nie było. Poczekaj spokojnie, a może na betę idź?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 12:51

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 12 lipca 2018, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti ja robiłam kariotypy, ale w diagnostyce. Może zadzwoń zapytać jaki jest czas realizacji?

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 12 lipca 2018, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie same, że na zdjęciu zawsze widać słabiej niż na żywo, więc jak ktoś pisze, że nie widzi kreski, to właśnie to pisze - że nie widzi, a nie że kreseczki czy ciąży nie ma.

    Gosimaa, mnie by to zachęcało, żeby sikać dalej.

    Ja się przyznam, że sama patrzyłam na poczasiaki na bobkach - bo ten cykl to była jedyna okazja, kiedy mi jakiekolwiek poczasiaki wychodziły. Wcześniej biel absolutna, odporna na wszystko. Więc jak mi w 10 i 11 dpo wyszły poczasiaki, to sikałam dalej. Z tym że ja wiedziałam, że u mnie poczasiaki z reguly nie wychodzą na bobkach, więc coś się dzieje.


    Trasti, robiłam kariotyp w diagnostyce - nie polecam - czekałam na wynik prawie 2 miesiące. Kosztowalo chyba 360 zł. Porównaj sobie czasy czekania i wybierz miejsce, gdzie dostaniesz wynik najszybciej, bo ceny to wszędzie podobne chyba.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 13:13

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś dlatego pisałam, sikać dalej lub beta :)

    StaraczkaNika, frezyjciada lubią tę wiadomość

  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 12 lipca 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosima, ja też coś widzę :)

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 12 lipca 2018, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To żadne evapy! Mona dzisiejsza beta 4,72 !!!! A wczoraj było 0,1!!!

    patuniek86, Tosia2323, StaraczkaNika, by7mistake, Siwulec, Reniferra, Nadzieja22, madzi2506, kubekkawy, moyeu lubią tę wiadomość

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 12 lipca 2018, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulacje Gosimaaaa! :-D Betuj dalej :-) I Sikaj też :-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 12 lipca 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa wrote:
    To żadne evapy! Mona dzisiejsza beta 4,72 !!!! A wczoraj było 0,1!!!
    Czyli ta wczorajsza beta to był falstart ;)
    Gratuluję!

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa wrote:
    To żadne evapy! Mona dzisiejsza beta 4,72 !!!! A wczoraj było 0,1!!!
    Czemu nie pisałaś, że betę robisz? To czekamy na przyrost

  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 12 lipca 2018, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pojechałam dopiero o 12.30 i zwyczajnie się bałam ze nic niw wykaże, nie chciałam zapeszyć.

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa wrote:
    Bo pojechałam dopiero o 12.30 i zwyczajnie się bałam ze nic niw wykaże, nie chciałam zapeszyć.
    A proga też robiłaś? Jak będziesz betę powtarzać po 48h to zrób też proga

  • by7mistake Autorytet
    Postów: 692 730

    Wysłany: 12 lipca 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosima ekstra, czekamy w takim razie na przyrost:)

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 12 lipca 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie robiłam bo nie wiedziałam ze trzeba. Zrobię w sobotę. Tymczasowe umówiłam się wstępnie za tydzień fo lekarza.

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 12 lipca 2018, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaa pięknie drgnęła ta beta :D no i zazdroszczę labo co robi betę w 2h ;) trzymam kciuki za przyrost

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 12 lipca 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam, teraz już musi być dobrze!
    Siwulec to labolatoria diagnostyka. Wynik do trzech godzin dodatkowo płatny 2 zł. :)

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 12 lipca 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Was zapytam bo rozumiem ze w porównaniu z wczorajszym ujemnym wynikiem dzisiejszy jest super, ale czy orientujecie się czy taki wynik jest Ok jak na 9 dpo? Od razu Was uprzedzam i pelraszam bo ja jestem z tych panikujacych ;)

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa super :) ale lekarz za tydzień to troche za wcześnie.ani nic nie zobaczy - jeśli w ogóle zrobi USG. Uzbroj się w cierpliwość jak Siwulec :) oczywiście jak dasz radę :p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 15:25

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 12 lipca 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, dokładnie tak jak napisała Nika, w diagnostyce prawie 2 miesiące czekania.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 12 lipca 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Gosimaaa super :) ale lekarz za tydzień to troche za wcześnie.ani nic nie zobaczy - jeśli w ogóle zrobi USG. Uzbroj się w cierpliwość jak Siwulec :) oczywiście jak dasz radę :p
    Wiem ze wcześnie ale ja nic nie biore i będę spokojniejsza jak się z nim spotkam. Chodzę prywatnie i on prowadził moja pierwsza ciąże wiec myśle ze dla własnego spokoju pójdę na ta wizytę :)

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 12 lipca 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa wrote:
    A jeszcze Was zapytam bo rozumiem ze w porównaniu z wczorajszym ujemnym wynikiem dzisiejszy jest super, ale czy orientujecie się czy taki wynik jest Ok jak na 9 dpo? Od razu Was uprzedzam i pelraszam bo ja jestem z tych panikujacych ;)
    Jak na 9 dpo jest super :)

    Jak będziesz robić powtórkę bety, to warto dorzucic też progesteron,
    i ewentualnie jeśli miałaś kiedyś problemy z tarczycą to TSH.
    Niektore dziewczyny robią też estadiol, ale to nie jest szczególnie potrzebne.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego