Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 17 lipca 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta2005 wrote:
    Dziewczynki mam dylemat i pytanie do Was. Od kąt pamietam jak jak robilam sikanca to zawsze bylo eidac jak idzie taki barwni barwiący pole testowe i od raz barwil pole kontrolne a potem ewrntualne ciążowe. Dziś zrobilam bobo test pisze wynik w 2-3minuty ale wogóle nie bylo tego barwnika i pole testowe wybarwilo się gdzieś po około 4 minutach ciążowr oczywiscie biel. Myślicie że test mogł być felerny i powtórzyć?


    każdy test może być felerny, dla pewności warto powtórzyć

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Majunia Debiutantka
    Postów: 6 2

    Wysłany: 17 lipca 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś plamienie... Chyba powoli mogę się zacząć dołować. Taka miałam nadzieję na ten cykl hsg... Będę musiała dwa miesiące teraz czekać na kolejną szansę....

  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 17 lipca 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazdroszczę ginekologa w tak bliskiej rodzinie :) może nie chcialabym żeby była nim moja tesciowa, ale w rodzinie by sie przydał... Może byloby łatwiej z badaniami/receptami i w późniejszym czasie - w ciąży - przydałyby się 2 razy bardziej, żeby w razie potrzeby podglądać dzieciątko :)

    Reniferra lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 17 lipca 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam chyba dziś okres bo krwaienie jak p @ . Beta z wczoraj 8 , od gina mam zielone światło. Myślicie że migę wziąść clo w tym mcu? Skontroluję jeszcze betę w 3dc bo wtedy by wypadała 1 tabletka

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 17 lipca 2018, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak szybko dostałaś zielone światło...?

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 17 lipca 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo łyżeczkowania nie miałam

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 17 lipca 2018, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie z serii tych mniej mądrych.
    Zrobiłam dziś test ( nie wiem po co :/ ) i kreska nie jest gruba i mocna jak wydawać by się mogło ze będzie. Wkręcam już sobie ze to złe choć wiem ze to wcale nie wyznacznik prawidłowo rozwijającej się ciąży ale mimo wszytsko stresuje się :(
    https://naforum.zapodaj.net/2e92a3e10f78.jpg.html

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 17 lipca 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Dziewczyny dostalam chyba dziś okres bo krwaienie jak p @ . Beta z wczoraj 8 , od gina mam zielone światło. Myślicie że migę wziąść clo w tym mcu? Skontroluję jeszcze betę w 3dc bo wtedy by wypadała 1 tabletka
    Myślę że można. Z clo to obojętne czy zaczniesz od 2, 3, 4 czy 5 dc. Ważne żeby przez 5 dni. Bierzesz acard? Ja bym sobie nie żałowała podczas tej @ - niech się tam wszystko do końca oczyści

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 17 lipca 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę 75 ale chyba zwiększe do 2 tabl .. jedyne co dziwne to że krew jest brązowa a nie jasnoczerowna .. może się rokręci

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 17 lipca 2018, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosima u mnie dzien przed beta 42 nawet cienia nie bylo na tescie wiec mysle, ze u Ciebie dzien po takiej kreska wcale nie musi byc bordowa.

    Gosimaaa lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 17 lipca 2018, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Gosima u mnie dzien przed beta 42 nawet cienia nie bylo na tescie wiec mysle, ze u Ciebie dzien po takiej kreska wcale nie musi byc bordowa.

    Dokładnie, mi ciemna krecha wyszła przy becie ponad 260. Gosima w moczu HCG jest słabsze niż w krwi. Przyrost masz ładny wiec nie ma się co stresować ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 19:33

    Gosimaaa lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 17 lipca 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle jesteście nie zastąpione w pocieszanie :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lipca 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosima ostatnio słyszałam jak mamaginekolog mówiła że hormon beta hcg jest wypłukiwany przez organizm w ciągu dnia i tego samego dnia po owulacji u jednej kobiety może wynieść 100 a u drugiej np 30, a obie ciążę będą zdrowe i wszystko będzie w porządku. Myślę że można to też odnieść do sikania na testy. Dlatego te kreski raz są jaśniejsze, raz ciemniejsze i nie ma co się martwic :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 21:57

    Gosimaaa lubi tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 17 lipca 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy ostatnim szczęśliwym cyklu brałam clo .. p przypadek jednak wzięłam 6 tabl zamiast 5... myślicie , że to miało jakieś znaczenie??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 02:13

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lipca 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti nie sadze żeby to miało znaczenie

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lipca 2018, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa ja z obu ciąży nie mam sikańca ciemnego na pamiątkę, bo zawsze jakiś taki blady mi wychodził. Raczej cień niż krecha. No i jeden cień zaraz skończy 19msc a drugi właśnie układa głowę na moim pęcherzu a nogi wpycha w lewe żebra
    Także spokojnie ;)

    Trasti, przepraszam że pytam, ale chodzisz gdzieś do psychologa? Bo widzę, że ciągle się zadręczasz,a Twoje aniołki nie są aniołkami z niczyjej winy... Widocznie potrzebujecie swoich własnych, prywatnych,bliskich orędowników w niebie. A Ty nie możesz ciągle siebie obwiniać.... Martwię się bardzo o Twoją psychikę... Bo to też na kolejne starania nie wpływa dobrze.. na Wasz związek na pewno też nie...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 23:04

    ef36, Gosimaaa, patuniek86, Rucola lubią tę wiadomość

  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 17 lipca 2018, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się juz wpisałam na wątek sierpniowy z testowaniem, a tu dzisiaj jakaś niespodzianka... 6dc, spadek tempki i śluz rozciągliwy , normalnie piękny płodny śluz... o co chodzi ??? Czyżby owulka była szybciej w tym cyklu?
    Jutro zrobię test owu bo mnie nie zawiodły nigdy.

    by7mistake, Siwulec lubią tę wiadomość

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 18 lipca 2018, 02:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadręczam to fakt i chodzę ale w tym pyt akurat miałam na myśli czy p to większa skuteczność p to była, a nie, że zaszkodził ale dziękuję wam za troskę dziewczyny

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Lili90 Autorytet
    Postów: 642 822

    Wysłany: 18 lipca 2018, 05:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a943520dd7c.jpg oszaleć można ja chyba coś widzę, ale czy wy możecie sprawdzić bardziej wprawionym okiem ??

    Siwulec, ef36 lubią tę wiadomość

    mhsv3e5eqe6pkm5u.png
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 18 lipca 2018, 05:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a943520dd7c.jpg oszaleć można ja chyba coś widzę, ale czy wy możecie sprawdzić bardziej wprawionym okiem ??
    Coś tam widzę :)

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ