Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 18 lipca 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne kreseczki :) uwielbiam patrzeć na te wsze testy :) mam nadzieje, że i ja kiedyś tu taki wstawię :) Miłego dnia :*

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 692 730

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, w tym jest właśnie siła tego forum, ze cieszymy sie z obcych kresek, bet czy nawet jajek:P czekamy na Twój test :)

    Olga_89, patuniek86, Reniferra lubią tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kreseczek dziewczyny !!! Fajnie tak rano wejść na forum jak są pozytywne wiadomości :)

    Gosimaa bardzo ładny przyrost :) mam nadzieję że troszkę Cię to uspokoiło :)

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Gratuluję kreseczek dziewczyny !!! Fajnie tak rano wejść na forum jak są pozytywne wiadomości :)

    Gosimaa bardzo ładny przyrost :) mam nadzieję że troszkę Cię to uspokoiło :)

    Zdecydowanie tak :) chc pamietam z pierwszej ciąży jak bardzo się wsyztskim denerwowałam, żyłam od wizyty do wizyty i teraz pewnie będzie tak samo

    monika_85 lubi tę wiadomość

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • Agacikowa Debiutantka
    Postów: 12 1

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Byłam dziś u gentyka i jestem rozwalona na wizytę czekałam pół roku. I tak wg niego przy mutacjach pai i mthfr nie mają wpływu na zachodzenie w ciąże ani jej utrzymanie. Najnowsze badania z 2017 udowadniają że nie ma żadnych medycznych podstaw do brania metylowanego kwasu foliowego ani wit z gr b. To samo tyczy się wpłwyi na krzepliwość i zw z tym brania przez nas acardu i heparyny. Dodatkowo laboratorium testdna nie am odpoiednich certyfikatów i żaden szanujący się genetyk nie będzie brał ich pod uwagę.. i bądź u mądry . Wg niego i te leki i te badania to wywalanie kasy w błoto. Genetyk jest zatrudniony w genesis..

    Myślę, że lekarz powinien zapoznać się z najnowszymi rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, gdzie jest wzmianka o tym, że MTHFR w czasie ciąży i przed jest jednak ważny: "Zaburzenia szlaku przemian kwasu foliowego i upośledzenie
    remetylacji homocysteiny do metioniny, czego skutkiem jest wzrost stężenia homocysteiny oraz spadek stężenia folianów w osoczu, mogą być spowodowane
    zmniejszoną aktywnością reduktazy metylenotetrahydrofolianu (MTHFR) [27]. Istnieje ponad 40 rodzajów polimorfizmów MTHFR, spośród których najczęściej
    występującymi są: C677T, A1298C, G1793A. Najlepiej opisanym, a zarazem najczęstszym jest pierwszy z nich — MTHFR 677 C > T — częstość występowania waha się
    w zależności od populacji — w populacji azjatyckiej homozygoty (10–15%), heterozygoty — aż do 50%, w Europie homozygoty (8–18%), natomiast w Polsce (5–11%) [27].
    Wynikiem tego jest powstanie wariantu białka o obniżonej aktywności enzymatycznej — o około 70% w przypadku homozygot TT i o około 40% w przypadku heterozygot
    CT. Wyniki przeprowadzonych badań w populacji nieciężarnych kobiet nosicielek różnych genotypów MTHFR pokazały, iż aktywne formy folianów wpływały na wzrost
    stężenia folianów w osoczu znacząco bardziej niż kwas foliowy [28].

    Rekomendacja:
    Rekomendowaną suplementacją u kobiet z grupy podwyższonego ryzyka są foliany w dawce 0,4 mg/dobę powiększone o kolejne 0,4 mg, najlepiej w formie aktywnych folianów. W suplementacji zaleca się preparaty wzbogacone dodatkowo o witaminę B12 (Kategoria C).

    P.S. Widać, że konkrencja testdna walczy najgorszym sposobem, czyli oczernianiem :/ Weszłam na stronę i mają certyfikaty ;) Nawet specjalny dla trombofilii ;)

    Agacikowa
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja poproszę o kciuki, mam dzisiaj wizytę, mam nadzieję że owu była tak jak myślałam piatek/ sobota.
    Dzisiaj w nocy miałam taki ból brzucha i plamienie że już myślałam że pojadę na pogotowie bo mi torbiel pękła.
    Na szczęście po nospie się uspokoiło i plamienie nie ma. Dobrze że wizyta za 2 godziny to będę wiedziała od czego to mogło być.

    patuniek86, by7mistake, Olga_89, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu dopiero o19

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4307 1149

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    On mi pokazywał dane z najnowszej konferencji iwytyczne, więc nie wiem. A co do konkurencji to chyba nie bo on na nfz był , mówił, że pod wynilami podpisu nie ma, że niby p tel gadam z genetykiem
    Na konsultacji ale tak naprawdę nie wiem z kim. Ja tam zostanę p metylach to takie info tylko było.
    Czy clo gruzie się wyklucza z dongiem? Ile go powinno się brać na dobę? Pora dnia ma
    Znaczenie ktoś wie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 09:41

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika kciuki wielkie za wizytę i dobre wieści :)

    Patrycja o 19 cała moja pozytywna energia wędruje do Ciebie <3 <3

    monika_85, Patrycja20 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje <3

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie poczytać o jajeczkach :-) O pozytywach też, to oczywiste :-D Ale te jajeczka 19 i 22 mm... <3

    Udało mi się złapać wizytę u swojego gina dzisiaj o 10.45, więc jutrzejszą odwołałam-zobaczę, co powie mi mój zaufany lekarz.

    Reniferra, by7mistake lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4307 1149

    Wysłany: 18 lipca 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam odpoczywać, dostałam skierowanie na usg-za tydzień mam zrobić. Dlaczego?
    Pęcherzyk w jamie macicy jest ok, ale w prawym jajniku (który mnie boli), jest albo ciałko żółte, albo druga ciąża. Bo na usg widać, jakby to właśnie była ciąża. Kurrrrrrrr.....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:10

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4307 1149

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest to ci wtedy?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, była już taka sytuacja (chyba u Partycji, ale nie wiem cze coś mi się nie miesza) i wszystko dobrze się skończyło, wiec trzymam kciuki, by u Ciebie też tak było :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża pozamaciczna, którą się usuwa. Nie powinno mieć to teoretycznie wpływu na prawidłową ciążę, ale "kłopot" jest. I nerwy ogromne :-(

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycje najwyraźniej tak mają, że bez nerwów nie przejdą ciąży ;-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek... trzymam kciuki, niech to nie będzie to!

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tak miałam . Byłam na obserwacji w szpitalu. U mnie skończyło się to dobrze czego i Tobie życzę :)

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patunek86 ściskam kciuki za następna wizytę!

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego