Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4385 1180

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze trzymam kciuki.. jestes po clo?

    Tosia2323 lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti - nie, całkowicie naturalnie robię sobie zaśniady i podejrzenia ciąż ektopowych ;-)
    Dziękuję Wam za kciuki :-*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:36

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4385 1180

    Wysłany: 18 lipca 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no czasem zdarza się chyba bez clo więcej niż 1komórka jajowa .. choć nie jestem pewna.. Nie chciałam cię urazić po prostu dość częste te ciąże bliźniacze po clo .U mnie też. A gin mówił, że mała szansa

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 12:25

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 18 lipca 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti - mnie urazić ciężko, mam tylko czrny humor ;-) Więc to tylko z mojej strony totalnie irracjonalne poczucie humoru ;-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 18 lipca 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja mam nadzieję, ze mimo wszystko to tylko pozostałości po pęcherzyku który się nie zapłodnił i za tydzień już Twój problem sam się wchłonie. Ale rozumiem stres. Szkoda, że na tym etapie to na wszystko trzeba czekać, że nie ma badania z krwi na które byś poszła i za 3h by było wszystko jasne.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 18 lipca 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, wiem ze teraz ciężko o spokój, ale trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze:-*

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 18 lipca 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny-bardzo Wam dziękuję:-*

    W macicy jest pęcherzyk, więc na nim skupiam wszystkie swoje myśli :-) Tam powoli rośnie sobie moje małe dziecko. I tego się trzymam.

    Malgonia, Reniferra, ef36, madzi2506, Nadzieja22, Lili90, Rucola lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 18 lipca 2018, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek i ja wierzę, że będzie dobrze :* słuchaj lekarza i odpoczywaj a my ściskamy kciuki <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 18 lipca 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Dziewczyny-bardzo Wam dziękuję:-*

    W macicy jest pęcherzyk, więc na nim skupiam wszystkie swoje myśli :-) Tam powoli rośnie sobie moje małe dziecko. I tego się trzymam.

    Niech maluszek rośnie zdrowy, duży i silny! Mocno trzymam kciuki aby wszystko było dobrze &&&&

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 18 lipca 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, jak się trzymasz?

    Siwulec, ef36 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 18 lipca 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ef, jak się trzymasz?

    no właśnie
    pisz Kochana, jesteśmy tu też po to aby się wspierać :*

    ef36 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 18 lipca 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już po wizycie.

    Ból i plamienie w nocy spowodowane były tym.ze zrobiła mi się torbiel krwotoczna która zaczęła pękać. Lekarka nie umiała mi wytłumaczyć skąd ta torbiel. Dała mi duphaston na wchloniecie jej.
    Takim sposobem na jajniku prawym mam 3 torbiele endometrialne o wymiarach 33,22,20 mm i ta nowa krwotoczna o wymiarze 28x23 mm. Trochę mnie to podlamalo.
    Jest już po owulacji 3/4 dpo . Endometrium ładne, 10,3 mm.
    Jutro mam wizytę u endokrynologa, musi mi zrobić ust tarczycy i dac receptę na zabicie tsh.

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 18 lipca 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Siwulec, dzięki że pytacie :)
    Właściwie to wcale się nie trzymam i nadal jestem razsypana na małe kawałeczki. Czekam na telefon ze szpitala, że mogę odebrać bloczki z poprzedniego poronienia do badań genetycznych, od genetyka że są już pierwsze wyniki badań po poronieniu, a za chwilę zbieram się na wizytę do hematologa. Zastanawiam się czy hematolog potraktuje mnie poważnie bo jakoś nie mam zaufania do lekarzy w Luxmed...

    Ale w międzyczasie kibicuje Wam bardzo mocno! Dobre wiadomości dają trochę nadziei, że jeszcze kiedyś się uda.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 18 lipca 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, oczywiście, że jesteś w rozsypce. Ale każdego dnia, kawałek po kawałeczku będą wracać na swoje miejsce. Wprawdzie tylko przyklejone i co najmniej jednego nie znajdziesz-ale przyjdzie dzień, kiedy poczujesz się lepiej :-*
    A udać się uda - tego jestem pewna :-*

    ef36, m_d_f lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 18 lipca 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef wiem ze żadne słowa Cię nie pociesza i jest mi ogromnie przykro ze nie potrafię powiedzieć coś mądrego :(
    Byłaś u lekarza ? Macie jakieś plan działania ? Mam nadzieje ze wyniki trochę wyjaśnia dlaczego tak się dzieje, piszesz ze to będą wyniki z poprzedniego poronienia, tzn ze szybko działaliście z kolejnym transferem po poronieniu ?

    ef36 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 18 lipca 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek trzymam dalej kciuki :*

    Ef trzymaj się kochana :*

    ef36 lubi tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Laura23 Znajoma
    Postów: 16 5

    Wysłany: 18 lipca 2018, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was mocno kciuki i też kibicuję. Ja startuje od nowa.

    ef36 lubi tę wiadomość

    01.2013[*] 13tc
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4385 1180

    Wysłany: 18 lipca 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef jak ja cię rozumiem jestem z tobą.. przeszłam to 5 tyg temu i dalej jestem w kawałkach ale jak dziewczyny napisały dzień po dniu wracają. Eh tulę kochana..
    Ja dziś odebrałam wyniki kariotypu męża .. też prawidłowy.. wychodzi wię chyba na to że albo cholerna immunologia .. albo cukrzyca.. insulina i te sprawy :( nie wiem co gorsze.. biorę sterydy.. czekam na paśnika.. Szczepić się nie chcę.
    Beta spada wolno dziś 5:/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 17:12

    ef36 lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4385 1180

    Wysłany: 18 lipca 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w warszawie w sobote zrobię gdzieś badanie KIR?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lipca 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło :*

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego