Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 lipca 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie, gdzie Wasze bety ???

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lili90 Autorytet
    Postów: 627 818

    Wysłany: 19 lipca 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dopiero przyszła 36mUl/ml

    Tosia2323, ef36, Gosimaaa, Siwulec, moyeu, Ola_445, Nadzieja22, Simons_cat lubią tę wiadomość

    qdkk3e5en7a2pn4l.png
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 19 lipca 2018, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam z HSG. Generalnie zabieg w znieczuleniu ogólnym, prywatna klinika, opis, zdjecia i konsultacja odrazu po zabiegi :)

    Niestety dwa jajowody niedrożne :(( jeden udało się od dużym ciśnieniem udrożnić , drugi niestety nic...

    Ale przynamniej teraz 50% szans jest :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 20:01

    m_d_f, patuniek86 lubią tę wiadomość

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 lipca 2018, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga to teraz monitoring i działanie!:) A mówili coś o udrożnieniu drugiego?

  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 19 lipca 2018, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Iga to teraz monitoring i działanie!:) A mówili coś o udrożnieniu drugiego?

    Dostanę skierowanie do szpitala i prawdopodobnie laparoskopia.

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 19 lipca 2018, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Moja dopiero przyszła 36mUl/ml

    Super wynik :) Gratulacje! Który to dpo?

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 lipca 2018, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratulacje <3

    Iga przykro mi, że jeden jajowód niedrożny. Dobrze, że chociaż z drugim się udało

  • Lili90 Autorytet
    Postów: 627 818

    Wysłany: 19 lipca 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa wrote:
    Super wynik :) Gratulacje! Który to dpo?
    11 dpo

    qdkk3e5en7a2pn4l.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4309 1149

    Wysłany: 19 lipca 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden to juz 50%. Będzie dobrze owu z reguły są na zmianę

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 lipca 2018, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Moja dopiero przyszła 36mUl/ml

    No i takie wiesci czekałam <3

    Iga 50% to bardzo dużo :) trzymam kciuki ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 19 lipca 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, oby szybko sprawa wyjaśniła się pozytywnie :).
    Gosima, gratulacje kropka <3
    Lili, super beta :)
    Iga, dokładnie. Pozytywnie trzeba spojrzeć. Wcześniej było 0, a teraz jest aż 50%!

    U nas pół dnia w domu nie było internetu. W takich momentach dociera do człowieka, jak daleko sięga jego uzależnienie :P

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • Lili90 Autorytet
    Postów: 627 818

    Wysłany: 19 lipca 2018, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tak super bo wedlug podanych norm wynik wskazuje na 1 tydzie, chyba że poziom total hcg liczony jest od owu. Nie wiem gubie się w tych wszystkich wynikach ale chciałabym się cieszyc ze się udało.

    qdkk3e5en7a2pn4l.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 lipca 2018, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli podają normy dla 1 tygodnia to na pewno liczą od owu :)

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4309 1149

    Wysłany: 19 lipca 2018, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak uważam . Spokojnie

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 20 lipca 2018, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra do wyniku biopsji wolałabym ten czas przespać chyba :( guzek jest hipoechogenny, więc jest ryzyko że to nowotwór :(

    Trzymam kciuki za pozytywne testy dziewczyny !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 07:01

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 20 lipca 2018, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Nie wiem czy tak super bo wedlug podanych norm wynik wskazuje na 1 tydzie, chyba że poziom total hcg liczony jest od owu. Nie wiem gubie się w tych wszystkich wynikach ale chciałabym się cieszyc ze się udało.


    ja mam normy dla bety z podziałem na dni po owulacji i dla 11dpo norma to od 8 do 35 więc Twoje 36 jest jak najbardziej ok :D i pamiętaj że ważny teraz będzie przyrost. Idz jutro zrobić ponownie betę i zobaczymy jak rośnie ;)

    monika trzymam mocno kciuki za biopsję ! choć wiem że trudno się nie przejmować to proszę spróbuj myśleć pozytywnie :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 20 lipca 2018, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Reniferra do wyniku biopsji wolałabym ten czas przespać chyba :( guzek jest hipoechogenny, więc jest ryzyko że to nowotwór :(

    Trzymam kciuki za pozytywne testy dziewczyny !

    Monika chciałabym Cie spytać jeśli mige o te węzły chłonne, one są powiększone czy bola? Pytam bo sama mam trochę. Z nimi problem ale lekarz rodzinny nie widzi problemu twierdząc ze taka mona uroda :/

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 20 lipca 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec staram się jak mogę, po wczorajszym płaczu dziś nabieram sił. Dziękuję za kciuki :*

    Gosimaa ja tych węzłów nie czuje, ja szyjne mam odczynowe.

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 20 lipca 2018, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, MASZ HCG W NORMIE. Nie widzisz, że tutaj dziewczyny miały o wiele niższe wyniki od Ciebie i ciąże rozwijają się prawidłowo? Wszystko zależy od dnia implantacji. W ekstremalnych przypadkach nawet 12dpo może być jeszcze 0. Przypominam też, że pojedynczy wynik nie ma żadnego znaczenia. To znaczy ma znaczenie zero-jedynkowe. JESTEŚ W CIĄŻY i się z tego należy cieszyć

    Gosimaaa, ef36 lubią tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 lipca 2018, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra czy znasz lek o nazwie Medikinet cr 10?

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego