Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 28 lipca 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, widzę, widzę! :) Czekam z niecierpliwością na wynik bety :)

    Lamka, ja ciągle zbieram wiruski, ale pakerskich jeszcze nie mam, więc biorę całymi garściami :D

    Ola, cycki kłamią. Mnie przed okresem raz bolą, że dotknąć się nie da, a raz w ogóle ich nie czuję. Może to też zależy od tego, co bierzemy w danym cyklu. :)

    lamka, monika_85 lubią tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 28 lipca 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pobraniu, wyniki popołudniu.
    Zrobiłam jeszcze jednego norda i znów pozytyw.

    Miłego dnia dziewczyny !

    Napiszę jak dostanę wynik.

    moni05 lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4035 6184

    Wysłany: 28 lipca 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Ja już po pobraniu, wyniki popołudniu.
    Zrobiłam jeszcze jednego norda i znów pozytyw.

    Miłego dnia dziewczyny !

    Napiszę jak dostanę wynik.

    Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :) trzymam kciuki mocno!

    monika_85 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4035 6184

    Wysłany: 28 lipca 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj totalnie bezsenna nocka :( po odstawieniu plastrów anty (które musiałam stosować w przerwie między stataniami w celu uregulowania @,mialam bardzo słabe okresy. W zeszłym cyklu wręcz były to 2 dni krwawego plamienia i tyle. Dlatego intensywnie Testowałam. Tak było przez 2 cykle. Teraz okres mam tak obfity i tak mnie boli, że o spaniu nie ma mowy :( nie wiem co się dzieje...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 28 lipca 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dzień dobry,
    Pozwolę sobie pojawić się w tym ważnym dniu, jakim jest Dzień Kultu Masy Mięśniowej.

    Z tej okazji zostawiam pakerskie wiruski %&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&

    I trzymam kciuki za betę Moniki.


    <3 <3 <3

    lamka lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 28 lipca 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka dziękuję za kciuki :) I za wiruski, przygarne chętnie w każdej ilości ;)

    lamka lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 28 lipca 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka <3 <3 <3
    Monika, trzymam kciuki i czekam na wyniki!

    Ja, jako że w środę przyszła @ to w czwartek na imprezie firmowej sobie zaszalałam, wypiłam 6 lampek wina. O 21 mąż zgarnął mnie do domu, w domu rzygałam jak kot do północy. Piątek był dla mnie tragiczny, nigdy nie byłam w pracy na kacu, kiedyś musiał być ten pierwszy raz. Kac po winie, nawet małej ilości, rozumiem, ale takie haftowanie? Ostatnio tak się strułam jak wypiłam 3/4 l wódki smakowej, no jasne jest, że wódka a wino to procentowo ogromna różnica. Dlatego zaczęłam analizować...
    @ przyszła w 12 dpo (temp 36,89), bardzo skąpa, ale ciemnoczerwona, chociaż bez skrzepów, przy czym ból był średni, nie potrzebowałam niczego przeciwbólowego, tylko nospe.
    2 dc (temp 36,44) już resztki, wystarczyłaby jedna podpaska gdyby nie kwestie higieniczne.
    3 dc (temp 36,62, ale po alko nie biorę bardzo pod uwagę) kilka plamek. Osikałam bobo test i wyszła kreska po czasie, ale to raczej evap.
    Ten evap namieszał mi w głowie, plus temperatura też swoje namieszała (dzisiaj 36,81), nie wiem co myśleć, pewnie w poniedziałek zrobię kolejny test, a jak wtedy coś wyjdzie to pójdę na betę.
    Męczą mnie te kreski widmo :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 12:51

    lamka lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 28 lipca 2018, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu mam nadzieje, ze Twoj maluszek zaczal sie pozno wgryzac i zaskoczy Cie w poniedzialek piekna kreseczka :)

    moyeu lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lipca 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika odświeżasz stronę?:)

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 28 lipca 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Moyeu mam nadzieje, ze Twoj maluszek zaczal sie pozno wgryzac i zaskoczy Cie w poniedzialek piekna kreseczka :)
    Malgoniu, mój dobry duszku <3

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 28 lipca 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomęcze Wasze oczka ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5f6bc9e53ed.jpg
    Sama nie wiem co myśleć, na Dinusiach ostatnio była akcja z bobo gdzie wyłapał betę 1 z kawałkiem i nie wiem czy mu wierzyć teraz. Nie mam żadnych objawów, no może trochę mnie mdli, ale to może być jeszcze resztka zatrucia alkoholem. Na dwoje babka wróżyła. Miotam się strasznie, ale cieszy mnie moje chłodne podejście tym razem. Jestem serio ciekawa jaką wartość u mnie wyłapał poprzednio, bo moje lab podaje tylko że <1,2 a kreska przecież była. Coś wadliwe są ostatnio te bobki, może producent chciał je jeszcze bardziej wyczulić i przesadził skubany? Tyle pytań tak mało odpowiedzi ;)

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lipca 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu dobrze wiesz, że te bobki coś ostatnio dziwne kreski pokazują... Może beta?
    I one już są wyschniete to tym bardziej na nie nie patrz :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:12

    moyeu lubi tę wiadomość

  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 28 lipca 2018, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, trzymam kciuki za betę!
    Moyeu, kurcze no .. a to szare jest? Bo kreskę widać wyraźnie tylko ciężko kolor stwierdzić.

    Jutro idę oglądać ludka w brzuchu. Dopada mnie stres troszkę.

    moyeu lubi tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 28 lipca 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu w tym tygodniu niedziele handlowe, nie zostaje nic jak siknac w poniedzialek i postarac sie nie nakrecac do tego czasu. Kreseczka jest, ale na ile to beta a na ile evap to ciezko wyrokowac.
    Mam nadzieje, ze w poniedzialek mie zostawi zludzen a w srode zrobisz bete i zapoczatkujesz serduszkowa fale w sierpniu <3

    Renifera kciuki za bobaska :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:12

    moyeu, Reniferra lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 28 lipca 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie same, mi właśnie pierwsze co przyszło na myśl, to evap. Pogodziłam się z myślą że zaczynam nowy cykl i narazie idę tym tropem :) W poniedziałek kupię test i zobaczymy, jeśli coś tam będzie to pójdę na betę :)

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4203 1095

    Wysłany: 28 lipca 2018, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u paśnika i mam mieszane uczucia. Obejrzał wyniki powiedział, że nie miał jeszcze tak przygotowanej pacjentki. Subpopulacje są ok . Cytokiny średnie jak wiedziałam brak ochrony zarodka ale i brak ataku. Nie kazał robić all/mlr powiedział, że szkoda kasy. Kazał dorobić test limfocytotoksyczności lct i wysłać wyniki. Wg niego pies pogrzebany jest w immunologi brak parasola ochronnego dla zarodka. Przy pai homo i mthfr homo kazał brać heparynę 0,6, dalej metformine i reszte leków bez zmian. Przed badaniem mam odstawić na tyd sterydy. Leczenie rozpisze mi na odległość. Mówił że na pewno sterydy, po teście większa dawka pozytywnym i przy leczeniu azathiopryna. Szczepienia ze względu na moje choroby auto odpadają. Czemu tak długo zahodzę nie wie może słabej jakości komórki stąd zajście na clo, może cukier stąd zajśie na metforminie a może kwestia wyników męża. Zapomniałam zapytać o accofil :( i o kiry.. jest sens to badać?? Jak są złe da się coś z tym zrobić?też kazał spr pod względem tych policystycznych jajników Przy moim amh 5

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:21

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lipca 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti czyli jest plan i się tego trzymaj

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4203 1095

    Wysłany: 28 lipca 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale ze się o te kiry i accofil nie zapytałam bo plan planem ale pierw rrzeba w tą ciąże zajść

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 28 lipca 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko szybciutko chciałam napisać że beta negatywna

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4203 1095

    Wysłany: 28 lipca 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro
    Mi tulę :*

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego