Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię jutro test owulacyjny , mam akurat jeden Facelle. Zobaczymy czy się potwierdzi. Ale z tym nowotworem mnie uspokoilas , skoro twoja onkolog tak powiedziała to raczej muszę temu zaufać.

Aga9090 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Zrobię jutro test owulacyjny , mam akurat jeden Facelle. Zobaczymy czy się potwierdzi. Ale z tym nowotworem mnie uspokoilas , skoro twoja onkolog tak powiedziała to raczej muszę temu zaufać.
    TSH masz dość wysokie, a badałaś może LH i FSH? To by mogło wyjaśnić sprawę.

• monika_85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH mam wysokie i biorę euthyrox żeby je trochę zbić.

W tym cyklu nie badalam FSH i LH, więc nie wiem jakie miałam. Robiłam testy owu, w 8dc test owu był pozytywny , w 12 dc na usg już był.obraz jak po owulacji a testy owu były bardzo negatywne.

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I spróbuj zaraz po @ zrobić test ciążowy, tak bardziej z ciekawości czy by coś wyszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to ta prolaktyna? Jaki masz poziom? Gdzieś tu chyba byl tez test karmiacej i tam kreska byla o wiele mocniejsza a beta tez negatywna.

Monika wg mnie te testy tych dziewczyn o których piszesz to tez negatywy albo pozostalosci po ovi, takie kreski to nie sa testy pozytywne ani ciążowe. Druga sprawa ze testują mega wcześnie i zawsze jest opcja ze sie ciąża rozwija a jeszcze nie pokazuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A może to ta prolaktyna? Jaki masz poziom? Gdzieś tu chyba byl tez test karmiacej i tam kreska byla o wiele mocniejsza a beta tez negatywna.

Monika wg mnie te testy tych dziewczyn o których piszesz to tez negatywy albo pozostalosci po ovi, takie kreski to nie sa testy pozytywne ani ciążowe. Druga sprawa ze testują mega wcześnie i zawsze jest opcja ze sie ciąża rozwija a jeszcze nie pokazuje.
    Też może być

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane każda tutaj czeka na swoją kreseczke, więc spokojnie i bez emocji. Zawsze bladzioszek daje nadzieję tutaj to norma :) Monia idź do lekarza i przedstaw mu swoje obawy, on już będzie wiedział jakie badania Ci zlecic, mam nadzieję że to nic groźnego i niebawem zobaczysz dwie kreseczki kochana.

Dobranoc :*

monika_85, moyeu lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W następnym cyklu zbadam prolaktyne, Fsh i Lh.

Dzisiaj pink test znów 2 kreski, widoczne od razu w ciągu minuty.

Potem zrobię jeszcze owulaka.

Izape dziękuję za to co napisałaś.

Acha jeszcze robiłam 2 tyg temu ca125 i wyszło 25 /norma do 34.

Wczoraj rozmawiałam z siostrą i już się poplakalam, powiedziałam że czuje się jak psycholka. Ona stwierdziła że gdyby jej wychodziły takie testy to od razu pomyslalaby że jest w ciazy. Jest laikiem więc nie robilaby bhcg tylko zapisała się do lekarza. Jakiez to by było rozczarowanie później gdyby lekarz powiedział że to nie ciaza albo gdyby przyszła @ to by pewnie pomyślała że poronila.
    Ile kobiet musi być w takiej sytuacji to aż się boję pomyśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 06:50

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • Gosimaaa Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja bym chyba dziś znów betę zrobiła. Po za tym kiedyś czytałam ciąży gdzie beta była ujemna...

12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monia. Chciałabym Cię uspokoić jakoś. Ostatnio widzę, że masz trochę na głowie i współczuję. Tak jak dziewczyny piszą, to nie musi oznaczać nowotworu od razu. Umów się na spokojnie do lekarza i sprawdź co i jak. Przede wszystkim podstawowe "cyklowe" hormony. Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Oby wkrótce dwie kreseczki oznaczały pięknego bobasa!

monika_85 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, współczuję sytuacji.
    Wydaje mi się że powinnaś zbadać Total HCG (czyli i alfę i betę razem) - jeśli to alfa (która może pochodzić z jakiejś torbielki) przebija na tych testach, to wyjdzie to w tym badaniu.
    Mi w ciąży wychodziły pozytywne owulaki ale wgłącznie te tanie paski z allegro. Owulacujnd bobki ani Domowe laboratorium były białe.
    No i nie martw się że masz zwidy - każda która chociaż raz wstawiała zdjęcie bladziocha zdaje sobie sprawę jak trudno to uchwycić aparatem i że na żywo kreska jest wyraźniejsza.
    Nie chciałabym Cię wystraszyć, ale przy przygodzie reset przyszło mi do głowy że przeciez HCG pojawia się nakpierw we krwi a potem dopiero w siku - zwykle kilka dni różnicy. Może u Ciebie coś się zadziało na chwilę a badanie zrobiłaś w momencie kiedy hcg już się wypłukalo z krwiobiegu ale ciągle są minimalne ilości w moczu? Tylko to taka teoria, nie ma żadnych naukowych podstaw na poparcie

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zostawiam Wam 14 tygodniowe wirusy :&:€:€:”/„8448!,’£{*{£]¥•=*}]%%%?.’@„0)?.-/:;&
    Trzymam za Was ciagle kciuki ! I czytam codziennie !

moyeu, Izape_91, monika_85, Reniferra, Malgonia, Malinka7, ef36 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra dziękuję, chyba faktycznie powinnam zrobić wszystkie hormony od a do z , będę mieć jasność sytuacji.

Nika też się zastanawiałam nad zbadaniem całego HCG ( alfa i beta ), to dałoby jakaś jasność sytuacji.
    Zrobiłam przed chwilą owulaka i jest negatywny więc ten ciazowy hormon chyba nie wylapuje LH ( jak sugerowała Aga ).
    Wątpię że była to u mnie biochemiczna bo progesteron stanowczo za niski.

Czuje sie jak wielka zagadka ;)

Dziewczyny dziękuję wam bardzo za wsparcie i wszystkie podpowiedzi i sugestie. Mam nadzieję że już niedługo wyjaśni się o co kaman ;)

Reniferra lubi tę wiadomość

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika samo ca125 jest niewiarygodne, bo się waha. Raz mi wychodziło 56,raz 160,raz 30. Na raka jajnika robi się TEST ROMA.
    A i podobno najlepsze owulaki z allegro

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wyjaśni się że producent przesadził z czułością i będzie płacil odszkodowania za straty moralne! :D

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja Ci sie wcale nie dziwie, bo mam to samo z estradiolem. Zamiast sie cieszyc, ze wysoki to sie martwie dlaczego az tak. No ale bede jutro u lekarza wiec oddycham gleboki i sie staram nie panikowac (dla mnie torbiel bylaby w tej chwili powodem do zalamania). Umow sie do lekarza, bo to jesli nic nie myle drugi miesiac takich sytuacji? Mysle jednak, ze gdyby to bylo jakies nowotworowe to i w krwi by wyszlo.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika powtórz może tą bete bo te 4,64 to niby ponizej 5 ale i tak cos dużo. A może poprostu niektóre kobiety taką mają urodę ze mają taki znikomy poziom hcg caly czas i to wychodzi w tych bladziochach.

• monika_85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova ta beta 4,64 była miesiąc temu i była już spadkowa bo test w dniu robienia bety już jaśniejszy.

Achia myślę że jakbyśmy wszystkie złożyły zbiorowy pozew to byłyby to milionowe odszkodowania ;)

Malgonia trzymam.kciuki żeby nie było ani milimetra torbieli !!!! Dobrze że już jutro masz wizytę, oby wszystko było dobrze! Ciężki los staraczek, ciągle zmartwienia , a potem się dziwią że nam prolaktyna skacze ;)

Aga ja jakoś ufam Facelle, opanowałam je do perfekcji i wiem mniej więcej jak szybko zciemnieja i kiedy może być pik.
    Mój mąż pracuje za granicą i często przyjeżdża na same owulacje więc nie chce eksperymentować z innymi owulakami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 12:31

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika myślę, że te testy nawet lekko różowe nie muszą świadczyć, że się coś złego dzieje, także spokojnie.
    A pozew zbiorowy dobry pomysł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 12:32

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuję z marcowych :-(

Właśnie dostałam opis ekg od kardiologa. Po badaniu oglądała inna lekarka zapis i stwierdziła, że wszystko jest ok. Ale dzisiaj zobaczył to mój kardiolog i dojrzał ujemne załamki T w V3 i V4. I zaczęłam się mocno niepokoić. Mam zleconego holtera, chciałam to zrobić za 3 tygodnie - ale chyba muszę przyspieszyć badanie :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ