LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobię jutro test owulacyjny , mam akurat jeden Facelle. Zobaczymy czy się potwierdzi. Ale z tym nowotworem mnie uspokoilas , skoro twoja onkolog tak powiedziała to raczej muszę temu zaufać.
Aga9090 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
nick nieaktualnymonika_85 wrote:Zrobię jutro test owulacyjny , mam akurat jeden Facelle. Zobaczymy czy się potwierdzi. Ale z tym nowotworem mnie uspokoilas , skoro twoja onkolog tak powiedziała to raczej muszę temu zaufać.
-
TSH mam wysokie i biorę euthyrox żeby je trochę zbić.
W tym cyklu nie badalam FSH i LH, więc nie wiem jakie miałam. Robiłam testy owu, w 8dc test owu był pozytywny , w 12 dc na usg już był.obraz jak po owulacji a testy owu były bardzo negatywne.Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA może to ta prolaktyna? Jaki masz poziom? Gdzieś tu chyba byl tez test karmiacej i tam kreska byla o wiele mocniejsza a beta tez negatywna.
Monika wg mnie te testy tych dziewczyn o których piszesz to tez negatywy albo pozostalosci po ovi, takie kreski to nie sa testy pozytywne ani ciążowe. Druga sprawa ze testują mega wcześnie i zawsze jest opcja ze sie ciąża rozwija a jeszcze nie pokazuje.
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:A może to ta prolaktyna? Jaki masz poziom? Gdzieś tu chyba byl tez test karmiacej i tam kreska byla o wiele mocniejsza a beta tez negatywna.
Monika wg mnie te testy tych dziewczyn o których piszesz to tez negatywy albo pozostalosci po ovi, takie kreski to nie sa testy pozytywne ani ciążowe. Druga sprawa ze testują mega wcześnie i zawsze jest opcja ze sie ciąża rozwija a jeszcze nie pokazuje. -
Kochane każda tutaj czeka na swoją kreseczke, więc spokojnie i bez emocji. Zawsze bladzioszek daje nadzieję tutaj to norma Monia idź do lekarza i przedstaw mu swoje obawy, on już będzie wiedział jakie badania Ci zlecic, mam nadzieję że to nic groźnego i niebawem zobaczysz dwie kreseczki kochana.
Dobranoc :*monika_85, moyeu lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
W następnym cyklu zbadam prolaktyne, Fsh i Lh.
Dzisiaj pink test znów 2 kreski, widoczne od razu w ciągu minuty.
Potem zrobię jeszcze owulaka.
Izape dziękuję za to co napisałaś.
Acha jeszcze robiłam 2 tyg temu ca125 i wyszło 25 /norma do 34.
Wczoraj rozmawiałam z siostrą i już się poplakalam, powiedziałam że czuje się jak psycholka. Ona stwierdziła że gdyby jej wychodziły takie testy to od razu pomyslalaby że jest w ciazy. Jest laikiem więc nie robilaby bhcg tylko zapisała się do lekarza. Jakiez to by było rozczarowanie później gdyby lekarz powiedział że to nie ciaza albo gdyby przyszła @ to by pewnie pomyślała że poronila.
Ile kobiet musi być w takiej sytuacji to aż się boję pomyśleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 06:50
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
Monika ja bym chyba dziś znów betę zrobiła. Po za tym kiedyś czytałam ciąży gdzie beta była ujemna...12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
27.07 - hcg 6280 -
Hej Monia. Chciałabym Cię uspokoić jakoś. Ostatnio widzę, że masz trochę na głowie i współczuję. Tak jak dziewczyny piszą, to nie musi oznaczać nowotworu od razu. Umów się na spokojnie do lekarza i sprawdź co i jak. Przede wszystkim podstawowe "cyklowe" hormony. Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Oby wkrótce dwie kreseczki oznaczały pięknego bobasa!
monika_85 lubi tę wiadomość
-
Monia, współczuję sytuacji.
Wydaje mi się że powinnaś zbadać Total HCG (czyli i alfę i betę razem) - jeśli to alfa (która może pochodzić z jakiejś torbielki) przebija na tych testach, to wyjdzie to w tym badaniu.
Mi w ciąży wychodziły pozytywne owulaki ale wgłącznie te tanie paski z allegro. Owulacujnd bobki ani Domowe laboratorium były białe.
No i nie martw się że masz zwidy - każda która chociaż raz wstawiała zdjęcie bladziocha zdaje sobie sprawę jak trudno to uchwycić aparatem i że na żywo kreska jest wyraźniejsza.
Nie chciałabym Cię wystraszyć, ale przy przygodzie reset przyszło mi do głowy że przeciez HCG pojawia się nakpierw we krwi a potem dopiero w siku - zwykle kilka dni różnicy. Może u Ciebie coś się zadziało na chwilę a badanie zrobiłaś w momencie kiedy hcg już się wypłukalo z krwiobiegu ale ciągle są minimalne ilości w moczu? Tylko to taka teoria, nie ma żadnych naukowych podstaw na poparciemonika_85 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny zostawiam Wam 14 tygodniowe wirusy :&:€:€:”/„8448!,’£{*{£]¥•=*}]%%%?.’@„0)?.-/:;&
Trzymam za Was ciagle kciuki ! I czytam codziennie !moyeu, Izape_91, monika_85, Reniferra, Malgonia, Malinka7, ef36 lubią tę wiadomość
-
Reniferra dziękuję, chyba faktycznie powinnam zrobić wszystkie hormony od a do z , będę mieć jasność sytuacji.
Nika też się zastanawiałam nad zbadaniem całego HCG ( alfa i beta ), to dałoby jakaś jasność sytuacji.
Zrobiłam przed chwilą owulaka i jest negatywny więc ten ciazowy hormon chyba nie wylapuje LH ( jak sugerowała Aga ).
Wątpię że była to u mnie biochemiczna bo progesteron stanowczo za niski.
Czuje sie jak wielka zagadka
Dziewczyny dziękuję wam bardzo za wsparcie i wszystkie podpowiedzi i sugestie. Mam nadzieję że już niedługo wyjaśni się o co kamanReniferra lubi tę wiadomość
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monia ja Ci sie wcale nie dziwie, bo mam to samo z estradiolem. Zamiast sie cieszyc, ze wysoki to sie martwie dlaczego az tak. No ale bede jutro u lekarza wiec oddycham gleboki i sie staram nie panikowac (dla mnie torbiel bylaby w tej chwili powodem do zalamania). Umow sie do lekarza, bo to jesli nic nie myle drugi miesiac takich sytuacji? Mysle jednak, ze gdyby to bylo jakies nowotworowe to i w krwi by wyszlo.
monika_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavendova ta beta 4,64 była miesiąc temu i była już spadkowa bo test w dniu robienia bety już jaśniejszy.
Achia myślę że jakbyśmy wszystkie złożyły zbiorowy pozew to byłyby to milionowe odszkodowania
Malgonia trzymam.kciuki żeby nie było ani milimetra torbieli !!!! Dobrze że już jutro masz wizytę, oby wszystko było dobrze! Ciężki los staraczek, ciągle zmartwienia , a potem się dziwią że nam prolaktyna skacze
Aga ja jakoś ufam Facelle, opanowałam je do perfekcji i wiem mniej więcej jak szybko zciemnieja i kiedy może być pik.
Mój mąż pracuje za granicą i często przyjeżdża na same owulacje więc nie chce eksperymentować z innymi owulakamiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 12:31
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
nick nieaktualny
-
Kopiuję z marcowych
Właśnie dostałam opis ekg od kardiologa. Po badaniu oglądała inna lekarka zapis i stwierdziła, że wszystko jest ok. Ale dzisiaj zobaczył to mój kardiolog i dojrzał ujemne załamki T w V3 i V4. I zaczęłam się mocno niepokoić. Mam zleconego holtera, chciałam to zrobić za 3 tygodnie - ale chyba muszę przyspieszyć badaniePola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm