X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_27 wrote:
    Ulv15 super ! Będzie mi raźniej! U mnie będzie to dopiero 11dpo mam nadzieję że test się nie mylił. Zrobię chyba jeszcze dziś jeden ;-)
    Zrób jeszcze jeden i będziesz spokojna, ja tak zrobiłam bo tez nie wierzyłam i odrazu mi siię lepiej zrobiło ;) U mni bedzie 15dpo ale to tak na oko bo tylko po śluzie oceniałam ;) :) Będzie fajnie <3

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec c u d o w n i e !! :) wzięłaś L4?

Siwulec lubi tę wiadomość

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja raz dostałam w aptece, a receptę doniosłam, może spróbuj
    Hmm.. Spróbuję może w aptece, tak jak piszecie. Może jak pójdę ze starym opakowaniem, to mi da. A jakoś się umówię do ginekologa i wtedy gina poproszę o receptę...

Może wszystko byłoby prostsze gdyby nie to, że i laboratorium, i ginekologa najbliższego to mam ponad 20 km od miejsca zamieszkania. ;/

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Hmm.. Spróbuję może w aptece, tak jak piszecie. Może jak pójdę ze starym opakowaniem, to mi da. A jakoś się umówię do ginekologa i wtedy gina poproszę o receptę...

Może wszystko byłoby prostsze gdyby nie to, że i laboratorium, i ginekologa najbliższego to mam ponad 20 km od miejsca zamieszkania. ;/
    Spróbuj, a może jednak się uda

Malinka7 lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Spróbuj, a może jednak się uda
    A może w ogóle spróbuje zapisać się do gina na NFZ na poniedziałek (choć wątpie, że mi się to uda) i może bym wzieła wolne w pracy i skoczyła na betę i po receptę... Ale prywatnie się zapisze... Zaraz popatrze w luxmedzie czy jest coś wolnego

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • MamaMamita Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz rodzinny nie da ci dupka?

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMamita wrote:
    A lekarz rodzinny nie da ci dupka?
    Nie. W tamtym tygodniu w czwartek byłam u rodzinnej po receptę na dupka (ginekolog mi kazał pójść do rodzinnej) i z wielką niechęcią mi go przepisała i zaznaczyła, że RAZ zrobi WYJĄTEK, i dodała, że powinnam zmienić ginekologa skoro wysłała mnie do niej po receptę, na lek, którego ona sama nie zna (szukała w książce, co to za lek).
    Także jestem na 100 % pewna, że już mi nie przepisze.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ❤

Siwulec lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w luxmedzie nie ma nic wolnego do poniedziałku. Pierwszy wolny termin u jakiegoś ginekologa jest na 11 lipca. ;/

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Niestety w luxmedzie nie ma nic wolnego do poniedziałku. Pierwszy wolny termin u jakiegoś ginekologa jest na 11 lipca. ;/
    A zobacz na znany lekarz

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, cholerka. Powiem Ci, że ja w swoim życiu spotkałam masę dobrych istot i gdy po 3 latach starań i 4 poronieniach zaszłam w upragnioną ciążę, zaczęłam krwawić a w kraju w którym mieszkałam podtrzymywanie proga duphastonem było uznawane za debilizm, dostawałam paczki od dziewczyn z OVU z kilku krajów <3 za co jestem im do dziś wdzięczna, bo możliwe tylko dzięki nim moja córeczka śpi właśnie spokojnie w swoim pokoju. Może uda Ci się dostać od kogoś choć kilka tabletek? Sama dzieliłam się swoimi nie jednokrotnie. Może w twoim mieście, może koleżanka? A może po prostu spróbuj się zapisać do innego gina na cito?

Cofnęłam sobie posty wstecz. Acilya, fajnie, że jesteś! Myślałam dziś o Tobie i o tym czy wrócisz.

Malgonia, o ile staram się zawsze być osobą opanowaną, to lekko wzburzyła mnie twoja wypowiedz.
    Jestem pewna na 100% że Acilya nie miała nic złego na myśli, poczuła się w pewien sposób zżyta i zwyczajnie ciekawa jak idzie sikanie reszcie dziewczyn więc nie rozumiem tego zarzutu z drwinami.

Nie mniej jednak jestem przeciwniczką wszelkich sporów i waśni, w ostatnich miesiącach swojego życia przeszłam bardzo dużo i naprawdę choć tu na forum babeczki pokazujmy klasę. Jesteśmy po to by się wpierać a nie dowalać o każde słowo tak czy inaczej zrozumiane :)

No! to się wyrzygałam :D

Iga66, lara88, m_d_f, Acilya lubią tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to moze konsultacje online i recepta online.
    Niepamietam teraz nazwy tego portalu ale mozna było online to załatwić a recepta kolejnego dnia u Ciebie

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie, czy któraś z was, dziewczyny, ma do odstąpienia choć kilka tabletek duphastonu (oczywiście nie za darmo!)?

Iga, nie widziałam, że istnieje coś takiego... zaraz poszukam jakiś info na necie, dzięki :)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieje się! Gratulacje bet i kresek!
    Siwulcu piękna Betunia! Kawał Człowieka! <3

Właśnie wracam do domu, cudownie nastukana, jak tylko dojadę do domu to muszę dorwać męża :D opijałam dzisiaj magisterkę z koleżankami z pracy :) dawno nie było mi tak fajnie! Kompletnie nie myślałam o staraniach i baaardzo wyluzowałam, szkoda tylko że jutro będzie bolała głowa, ale cóż, trudno ;)

Serio dawno nie wracałam do domu w TAKIM stanie ;)

Siwulec, MamaMamita, madzi2506, Reniferra, Malinka7, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miałam to już wysyłałabym kurierem i za darmo, ale nie mam. Niestety albo stety.

Po ciąży z córką gin mi powiedział ze krwawiłam w ciązy z winy endometriozy... potem w ciąży z synem krwawiłam tak samo ale juz nie brałam dupka ani luteiny...

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    W takim razie, czy któraś z was, dziewczyny, ma do odstąpienia choć kilka tabletek duphastonu (oczywiście nie za darmo!)?

Iga, nie widziałam, że istnieje coś takiego... zaraz poszukam jakiś info na necie, dzięki :)

Skąd jesteś ?

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Malinka ja nie mam na tyle, bo jeszcze muszę brać..

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Dzieje się! Gratulacje bet i kresek!
    Siwulcu piękna Betunia! Kawał Człowieka! <3

Właśnie wracam do domu, cudownie nastukana, jak tylko dojadę do domu to muszę dorwać męża :D opijałam dzisiaj magisterkę z koleżankami z pracy :) dawno nie było mi tak fajnie! Kompletnie nie myślałam o staraniach i baaardzo wyluzowałam, szkoda tylko że jutro będzie bolała głowa, ale cóż, trudno ;)

Serio dawno nie wracałam do domu w TAKIM stanie ;)

gratulacje raz jeszcze! wielki krok! :* wracaj i wykorzystuj nastrój :D

moyeu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka- w Luxmedzie jest opcja konsultacji online.

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, policzyłam i braknie mi dupka do następnej wizyty, chyba ze uda mi się załatwić więcej na receptę to się podzielę ;)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ