LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaMamita ja też nadal nic nie zauważyłam;-(
To ja też chyba poczekam aż beta będzie ponad 1500 i dopiero pójdę, chociaż mam taki zawód że najlepiej jak najwcześniej bo pracuje w przemyśle chemicznym i nie chce zaszkodzić maleństwu
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
moyeu wrote:Patuniek, widzę!
Acilya, a takie wyniki nie były spowodowane Hashimoto?9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Malutka jeśli pracujesz w szkodliwych warunkach to powinnaś dać pracodawcy zaświadczenie o ciąży, on ma wtedy obowiązek znaleźć Ci inne stanowisko - tak jest w teorii, ale chyba najwygodniejsze byłoby l4.
Mamita przykro mi, ale ja nie widzę sama często takie miałam i nigdy nic z tego nie było, miałam nawet różową kreskę dość widoczną a beta była <1,2 więc ja jestem ostatnio dość ostrożna no ale to moja historia, trzymam kciuki żeby u Ciebie było inaczej30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
patuniek86 wrote:Dzisiaj badań nie będę jeszcze robić. Poczekam do poniedziałku, wtedy będę mieć termin @. Dodatkowo łatwiej będzie mi skontrolować betę co 2 dni Nie do końca wierzę, wczoraj się popłakałam. Ale tak, jak pomimo zaśniadu "wiedziałam", że będzie to Ala - dziewczynka (I tak o tym cały czas myślę-w końcu zabieg miałam w 10tc), tak teraz czuje, że pora na Jaśka No ciekawe
Jeszcze niczego nie wiruskuję-najpierw muszę zobaczyć serducho
Wróciłam ze Szwecji z wielkim zapasem batonów i słonych cukierków lukrecjowych. Nie wolno ich jeść
Piękne kreseczki!patuniek86 lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Ola_445 wrote:Nic? Nawet nabrzmialych piersi nie masz? Dla mnie to jest objaw z TOP5 jesli o ciazowe chodzi, nie u kazdej ale u wiekszosci sa dlatego ja sie w ogole nie nakrecam na testowanie mimo 1000 objawow bo te piersi jakies dziwne, jak zawsze. Tylko tak jak piszesz czasem jakis ból chwilowy poczuje takie a'la wbijajace szpilki. Wczoraj w pracy poczulam w prwnym momencie ze rovią sie gorace, ale pozniej przeszlo. Zero żyłek itp9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Acilya wrote:Tak, Hashimoto, to było 4 lata temu gdy mi je wykryli No ale wciąż, przy Hashi to wiele osób przy TSH 3 już ma objawy a ja przy 19 nic30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
m_d_f wrote:Olga_89, przykro mi Pomyśl, że dzisiaj jest pierwszy dzień Twojej ciąży i tego się trzymaj
Zauważyłam taką dziwną przypadłość u siebie. Wczoraj cały wieczór bolała mnie głowa. Sprawdziłam sobie objawy z wcześniejszych cykli i wychodzi na to, że w 3 z 4 ostatnich cykli jeden do dwóch dni po owulacji mam bóle głowy. Zastanawiam się, czy to już jakaś reguła u mnie? I czym to może być spowodowane? Nie pamiętam, albo nie zwróciłam uwagi, żebym wcześniej miała taki objaw. Czy któraś z Was ma podobnie?9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Aga9090 wrote:Najlepiej w 7 tc, wtedy to już można liczyć na serduszko, no ale wiadomo, że dziewczyny chodzą prędzej. Przy becie 1500 i bardzo dobrym sprzęcie powinno (ale nie musi) już coś widać9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
moyeu wrote:Wiesz, no każdy jest inny, ja przy TSH 19 pewnie bym ześwirowała
Ola, nie martw się, kciuki za następny cykl
Morelowa - jeszcze parę dni do terminu, więc wszystko się może zdarzyć!
Reniferra - jak wyniki krzywej?9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
nick nieaktualny
-
patuniek86 wrote:mdf - ja tuż po owu miałam migrenę. Może to hormony?
Olga - przykro mi
Morelowa-kciuków nie puszczam
Malutka - ja idę do lekarza 25/07 5t6d. Będzie za wcześnie, ale od 28/07 nie ma mnie w Polsce, conajmniej przez 2 tygodnie. Urlop mam 3-tygodniowy. Więc następna wizyta będzie w okolicach 9-10 tc
No tak przypuszczam, że to sprawka hormonów Ale jakiego i dlaczego? Już wyczytałam, że jest coś takiego jak migrena miesiączkowa i że wtedy odpowiada za to nagły spadek estrogenów. Po owulacji spada poziom estradiolu jednego z estrogenów, więc może to ma jakiś związek... Tylko, że to nie była migrena, a zwykły, upierdliwy ból głowyStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Reniferra wrote:Właśnie tak dziewczyny. Miałam nieprawidłowy wynik na czczo i jest to zaleceniem do wykonania krzywej wcześniej niestety
Dobrych wyniczków życzę!Reniferra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutka_27 wrote:Moyeu zgadza sie moga oddelegowac mbie do biurowca lub mogę przynieść l4 tylko kwestia tego czy lekarz mi tak wcześnie wystawi zwolnienie. Poczekam dziś na betę i wtedy zdecyduje
MamaMamita- ja na obu testach też nic nie widzę... -
nick nieaktualnyMalutka jeśli powiesz lekarzowi jakie masz warunki pracy i przedstawisz wynik beta hcg to spokojnie wystawi Ci zwolnienie. Chyba,że trafisz na jakiegoś wredotę-bo i tacy się zdarzają.
MamaMamita- ja nie widzę nic na obu, ani na kompie, ani na telefonie...
-
nick nieaktualny