LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaMamita ja też nadal nic nie zauważyłam;-(
To ja też chyba poczekam aż beta będzie ponad 1500 i dopiero pójdę, chociaż mam taki zawód że najlepiej jak najwcześniej bo pracuje w przemyśle chemicznym i nie chce zaszkodzić maleństwu
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
moyeu wrote:Patuniek, widzę!
Acilya, a takie wyniki nie były spowodowane Hashimoto?No ale wciąż, przy Hashi to wiele osób przy TSH 3 już ma objawy a ja przy 19 nic
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Malutka jeśli pracujesz w szkodliwych warunkach to powinnaś dać pracodawcy zaświadczenie o ciąży, on ma wtedy obowiązek znaleźć Ci inne stanowisko - tak jest w teorii, ale chyba najwygodniejsze byłoby l4.
Mamita przykro mi, ale ja nie widzęsama często takie miałam i nigdy nic z tego nie było, miałam nawet różową kreskę dość widoczną a beta była <1,2 więc ja jestem ostatnio dość ostrożna
no ale to moja historia, trzymam kciuki żeby u Ciebie było inaczej
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
patuniek86 wrote:Dzisiaj badań nie będę jeszcze robić. Poczekam do poniedziałku, wtedy będę mieć termin @. Dodatkowo łatwiej będzie mi skontrolować betę co 2 dni
Nie do końca wierzę, wczoraj się popłakałam. Ale tak, jak pomimo zaśniadu "wiedziałam", że będzie to Ala - dziewczynka (I tak o tym cały czas myślę-w końcu zabieg miałam w 10tc), tak teraz czuje, że pora na Jaśka
No ciekawe
Jeszcze niczego nie wiruskuję-najpierw muszę zobaczyć serducho
Wróciłam ze Szwecji z wielkim zapasem batonów i słonych cukierków lukrecjowych. Nie wolno ich jeśćNo i dla dziewczynki mamy imię a dla chłopca nie możemy się zgodzić
Piękne kreseczki!patuniek86 lubi tę wiadomość
Ola_445 wrote:Nic? Nawet nabrzmialych piersi nie masz? Dla mnie to jest objaw z TOP5 jesli o ciazowe chodzi, nie u kazdej ale u wiekszosci sa dlatego ja sie w ogole nie nakrecam na testowanie mimo 1000 objawow bo te piersi jakies dziwne, jak zawsze. Tylko tak jak piszesz czasem jakis ból chwilowy poczuje takie a'la wbijajace szpilki. Wczoraj w pracy poczulam w prwnym momencie ze rovią sie gorace, ale pozniej przeszlo. Zero żyłek itp9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Acilya wrote:Tak, Hashimoto, to było 4 lata temu gdy mi je wykryli
No ale wciąż, przy Hashi to wiele osób przy TSH 3 już ma objawy a ja przy 19 nic
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
m_d_f wrote:Olga_89, przykro mi
Pomyśl, że dzisiaj jest pierwszy dzień Twojej ciąży i tego się trzymaj
Zauważyłam taką dziwną przypadłość u siebie. Wczoraj cały wieczór bolała mnie głowa. Sprawdziłam sobie objawy z wcześniejszych cykli i wychodzi na to, że w 3 z 4 ostatnich cykli jeden do dwóch dni po owulacji mam bóle głowy. Zastanawiam się, czy to już jakaś reguła u mnie? I czym to może być spowodowane? Nie pamiętam, albo nie zwróciłam uwagi, żebym wcześniej miała taki objaw. Czy któraś z Was ma podobnie?9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Aga9090 wrote:Najlepiej w 7 tc, wtedy to już można liczyć na serduszko, no ale wiadomo, że dziewczyny chodzą prędzej. Przy becie 1500 i bardzo dobrym sprzęcie powinno (ale nie musi) już coś widać
Ale nie liczę że zobaczę zarodek. Beta powinna ledwo ponad tysiąc dobić do tego czasu.
moyeu wrote:Wiesz, no każdy jest inny, ja przy TSH 19 pewnie bym ześwirowała
Dlatego chyba ewenementem jestem, że nic nie zauważyłam, poszłam do lekarza tylko dlatego że miałam lekkie wole
Ola, nie martw się, kciuki za następny cykl
Morelowa - jeszcze parę dni do terminu, więc wszystko się może zdarzyć!
Reniferra - jak wyniki krzywej?9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
nick nieaktualny
-
patuniek86 wrote:mdf - ja tuż po owu miałam migrenę. Może to hormony?
Olga - przykro mi
Morelowa-kciuków nie puszczam
Malutka - ja idę do lekarza 25/07 5t6d. Będzie za wcześnie, ale od 28/07 nie ma mnie w Polsce, conajmniej przez 2 tygodnie. Urlop mam 3-tygodniowy. Więc następna wizyta będzie w okolicach 9-10 tc
No tak przypuszczam, że to sprawka hormonówAle jakiego i dlaczego? Już wyczytałam, że jest coś takiego jak migrena miesiączkowa i że wtedy odpowiada za to nagły spadek estrogenów. Po owulacji spada poziom estradiolu jednego z estrogenów, więc może to ma jakiś związek... Tylko, że to nie była migrena, a zwykły, upierdliwy ból głowy
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Reniferra wrote:Właśnie tak dziewczyny. Miałam nieprawidłowy wynik na czczo i jest to zaleceniem do wykonania krzywej wcześniej niestety
Dobrych wyniczków życzę!Reniferra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutka_27 wrote:Moyeu zgadza sie moga oddelegowac mbie do biurowca lub mogę przynieść l4 tylko kwestia tego czy lekarz mi tak wcześnie wystawi zwolnienie. Poczekam dziś na betę i wtedy zdecyduje
MamaMamita- ja na obu testach też nic nie widzę... -
nick nieaktualnyMalutka jeśli powiesz lekarzowi jakie masz warunki pracy i przedstawisz wynik beta hcg to spokojnie wystawi Ci zwolnienie. Chyba,że trafisz na jakiegoś wredotę-bo i tacy się zdarzają.
MamaMamita- ja nie widzę nic na obu, ani na kompie, ani na telefonie...
-
nick nieaktualny