LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAcilya wrote:Dziewczyny, które przeżyły tę tragedię i straciły kiedyś ciążę - miałyście jakieś objawy np. pustego jaja płodowego, zaśniadu, braku rozwoju zarodka? Mały wzrost bety, jakieś ból, krwawienia? czy totalnie nic nie podejrzewałyście?
Jestem taaaaką panikarą, niby nic mi nie jest, beta ok, a ja panikuję że coś będzie nie tak...
U mnie na początku beta przytastala dobrze a potem już nie sprawdzałam. Jak zarodek obumarł to ustąpiły mi wszystkie objawy poza piersiami i zaczęłam trochę krwawić -
nick nieaktualny
-
A gdzie się zaopatrujecie w testy ciążowe w drogeriach czy aptekach? Czy w Rossmannie są te nordcośtam? Nie przyglądałam się zbytnio, ale mam wrażenie, że tam jest tylko Pink. Czy on też jest ok?Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
m_d_f wrote:A gdzie się zaopatrujecie w testy ciążowe w drogeriach czy aptekach? Czy w Rossmannie są te nordcośtam? Nie przyglądałam się zbytnio, ale mam wrażenie, że tam jest tylko Pink. Czy on też jest ok?
Rossman w ilości pojedyńćzej, internet w ilości hurtowejNadzieja22 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w Rossmannie się zaopatrywałam, i pink strumieniowy i żółty bobotest.
Dwa dni mnie nie było i tyle piszecie że to jest nie do nadrobienia!
patuniek86 Gratulacje! Sikanie to moja ulubiona część, dzisiaj też siknęłam tak dla sportu ale to już ostatni raz
misiak też trzymam kciuki!
Olga_89 ważne jest pozytywne nastawienie, ale wiem że to łatwo się mówi
Morelowanowa może i termin @ w niedzielę ale póki nie przyszła wciąż jest nadzieja!
Malutka_27 z tego co widzę na forum to większość chyba zapisuje się jak tylko zobaczy kreski ale wg mnie jeśli wszystko jest okay i przyrost bety jest w porządku i nie masz jakiś zdrowotnych problemów to chyba tak w okolicach 50-55dc najlepiej – ale to jest moje zdanie i teściowej położnej, teraz to odpoczywać i nie latać wszędzie
MamaMamita to ja w tym bobo coś widzę tak na opak wszystkim
patuniek86, Morelowanowa lubią tę wiadomość
-
Trzecia beta 170 (13 dpo) - jest ok?
patuniek86, Achia, Malgonia, moyeu, Tosia2323, Aga9090, JennyXS, Ola_445, Nadzieja22, Malinka7, ef36, Morelowanowa, golonat lubią tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
nick nieaktualny
-
Ulf_15 gdyby nie charakter mojej pracy też bym nie gnała do lekarza ale obawiam się że mogę zaszkodzić maleństwu ;-(
Jak Twoje beta ?
Acilya super ! Gratuluję jeszcze razWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:28
Acilya lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Acilya rośnie jak na drożdżach ta Twoja beta
Acilya lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Dobra, to już się nie denerwuję i nie betuję więcej Teraz byle do wizyty
Malutka, masz rację, też bym leciała po zwolnienie. Nigdy nie wiadomo, lepiej chuchać na zimne. Teraz się cieszę że jednak nie pracuję w labie tylko w IT9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
To uczucie kiedy wykonujesz swoja pracę i nagle boli Cię brzuch...;-( zastanawiasz się czy tak powinno być czy może te związki tak działają na organizm.
W tym momencie zazdroszczę pracy !Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:41
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Malutka_27 wrote:To uczucie kiedy wykonujesz swoja pracę i nagle boli Cię brzuch...;-( zastanawiasz się czy tak powinno być czy może te związki tak działają na organizm.
W tym momencie zazdroszczę pracy !9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Moja beta z dziś 69,56. Progesteron 10 z kawałkiem. Jutro gin.
patuniek86, Malutka_27, Achia, Ola_445, m_d_f, moyeu, Malgonia, Nadzieja22, Tosia2323, Morelowanowa, golonat lubią tę wiadomość
Usunięcie mięśniaka
3 aniołki + 1cp
Jeszcze będzie dobrze, musi być
30.08 - 1 IUI ☹