LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosimaaa wrote:Ile po negatywnej becie może pojawić się pozytyw na sikancu ?
Wczoraj beta 0.1 to dopiero 23 dc był ale ból pleców jest tak silny ze muszę wiedzieć czy coś mogę brac
A beta może skoczyć w każdej chwili między 5 a 12 dniem po owulacji - zależy kiedy akurat zarodek zagnieździ się w macicy. Z tym że zwykle są to 9-11 dpo. Mało której wychodzi pozytwna beta wcześniej. Poprostu trochę schodzi temu zarodkowi, zanim się wgryzie i zacznie produkować HCG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:08
Acilya lubi tę wiadomość
-
Arienkas83 wrote:Witam, staramy się z mężem o drugie dziecko od 7 m-cy. Dziś jest 34dc, okres przez ostatnie 8 m-cy miałam co 27 dni, w maju zdarzyło się 30 dni. Dziś zrobiłam test z porannego moczu. Czy ta druga kreska nie powinna być dużo ciemniejsza?? W pierwszej ciąży 3 dni po @ obie kreski były tak samo grube i wyraźne. Boję się że nic z tego.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/77e008f21142f7f6
Weź pod uwagę, że to jak ciemna jest kreska zależy od pory dnia - jednym wychodzą ciemniejsze sikańce rano, innym wieczorem, od tego ile wcześniej piłaś, od testu - można jednocześnie osikać 10 testów jednej firmy i na każdym kreska będzie innej intensywności.
A Twoja kreska mówi "ciąża!" Jak chcesz to wejdź w galerię testów i popatrz że każda kreska z np 15 dnia po owulacji jest zupełnie inna - jeden zarodek zadnieździ się w 8 dniu, inny w 12tym, więc poziom HCG czy w moczu czy w krwi jest indywidualny dla każdej ciąży i nie ma co porównywać z innymi.
Jak chcesz się bardziej uspokoić, to zrób badanie beta-HCG we krwi.Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję kochane, nie mogę w to uwierzyć. Zaszłam w najmniej niespodziewanym momencie, gdy przestałam juz wierzyć, mierzyć temp. Akurat zmarła mi babcia więc chodziłam smutna, nie myślałam o staraniach - jedynie tak "do odbębnienia". Oby beta wykazała jak najwięcej i potem USG aby było w porządku.
Ulv15, Dori1811, golonat lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny, wiec jeszcze czekam z nadzieja. Tym bardziej ze podejrzewam przesunięcie owulacji z 13 na 19 dzień12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
27.07 - hcg 6280 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w niedziele
Uzupełniłam pierwsza stronę, jeśli czegoś nie doczytałam to krzyczcie proszę bo bardzo możliwe ze coś mi umknęło
Gratuluje zafasolkowanym a testującym życzę POZYTyWNYCH wynikówMalgonia lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Siwulcu tesknilam :*
Ja tez
Weekend był baaardzo intensywny i ciesze się ze dziś czeka mnie leniwa niedziela -
nick nieaktualny
-
monika_85 wrote:Siwulec ja poproszę 31.07
Gotowe trzymam kciuki
Chasia brawo ! Kreski jak malowanemonika_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny