LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie możesz brać przeciwbólowe - na tym etapie zarodek jest "luzem" - wędruje po jajowodzie i przymierza do implantacji. Nie przyswaja od Ciebie żadnych substancji. Natura bardzo mądrze to pomyślała, że na etapie, kiedy kobiety zwykle nie są świadome ciąży, nie mogą jej zbytnio zaszkodzić nawet alkoholem i lekami.Gosimaaa wrote:Ile po negatywnej becie może pojawić się pozytyw na sikancu ?
Wczoraj beta 0.1 to dopiero 23 dc był ale ból pleców jest tak silny ze muszę wiedzieć czy coś mogę brac
A beta może skoczyć w każdej chwili między 5 a 12 dniem po owulacji - zależy kiedy akurat zarodek zagnieździ się w macicy. Z tym że zwykle są to 9-11 dpo. Mało której wychodzi pozytwna beta wcześniej. Poprostu trochę schodzi temu zarodkowi, zanim się wgryzie i zacznie produkować HCG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:08
Acilya lubi tę wiadomość
-
To jest wyraźna kreska, nie czepiaj się, tylko ciesz ciążą. Wygląda dokładnie tak jak trzebaArienkas83 wrote:Witam, staramy się z mężem o drugie dziecko od 7 m-cy. Dziś jest 34dc, okres przez ostatnie 8 m-cy miałam co 27 dni, w maju zdarzyło się 30 dni. Dziś zrobiłam test z porannego moczu. Czy ta druga kreska nie powinna być dużo ciemniejsza?? W pierwszej ciąży 3 dni po @ obie kreski były tak samo grube i wyraźne. Boję się że nic z tego.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/77e008f21142f7f6
Weź pod uwagę, że to jak ciemna jest kreska zależy od pory dnia - jednym wychodzą ciemniejsze sikańce rano, innym wieczorem, od tego ile wcześniej piłaś, od testu - można jednocześnie osikać 10 testów jednej firmy i na każdym kreska będzie innej intensywności.
A Twoja kreska mówi "ciąża!"
Jak chcesz to wejdź w galerię testów i popatrz że każda kreska z np 15 dnia po owulacji jest zupełnie inna - jeden zarodek zadnieździ się w 8 dniu, inny w 12tym, więc poziom HCG czy w moczu czy w krwi jest indywidualny dla każdej ciąży i nie ma co porównywać z innymi.
Jak chcesz się bardziej uspokoić, to zrób badanie beta-HCG we krwi.
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję kochane, nie mogę w to uwierzyć.
Zaszłam w najmniej niespodziewanym momencie, gdy przestałam juz wierzyć, mierzyć temp. Akurat zmarła mi babcia więc chodziłam smutna, nie myślałam o staraniach - jedynie tak "do odbębnienia". Oby beta wykazała jak najwięcej i potem USG aby było w porządku.
Ulv15, Dori1811, golonat lubią tę wiadomość

-
Dzięki Dziewczyny, wiec jeszcze czekam z nadzieja. Tym bardziej ze podejrzewam przesunięcie owulacji z 13 na 19 dzień12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
27.07 - hcg 6280 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w niedziele

Uzupełniłam pierwsza stronę, jeśli czegoś nie doczytałam to krzyczcie proszę bo bardzo możliwe ze coś mi umknęło
Gratuluje zafasolkowanym a testującym życzę POZYTyWNYCH wyników
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Siwulcu tesknilam :*
Ja tez
Weekend był baaardzo intensywny i ciesze się ze dziś czeka mnie leniwa niedziela
-
nick nieaktualny
-
monika_85 wrote:Siwulec ja poproszę 31.07
Gotowe
trzymam kciuki 
Chasia brawo ! Kreski jak malowane
monika_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny