Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 9 lipca 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek! Cudownie <3. Czekałam na Twoją betę :). Wielkie gratulacje. Przypominam, że dla świeżo zaciążonych jest wątek "marcowe dzieciaczki" na bbf

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • Mada92 Ekspertka
    Postów: 319 56

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Magda nie wiem na ile to zasługa bromergonu, ale ja zaszłam w ciąże własnie w pierwszym cyklu brania 0,5 tabletki dziennie. Oprocz tego bylam tez stymulowana clo
    Może i mnie się uda? Znajoma znajomej zaszła po 3 tygodniach brania tego leku

    Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek gratulacje :) bardzo sie ciesze.

    Siwulcu no nie chce byc inaczej :( tez bylam pewna, ze zaskoczylo. A moze zaskoczylo tylko los mi oszczedzil kolejnego rozcxarowanoa. Tak czy siak ciazy brak.
    Na poczatku myslalam, ze w 3 miesiace znow zajde, teraz boje sie, ze do konca roku nie zaskocze :/

    patuniek86 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, oby ta prolaktyna była rzeczywiście przyczyną i leczenie przyniosło skutek, ale i tak dziwnym jest dla mnie, że po tak długim czasie Twoja lekarka nie pchnęła diagnostyki dalej :/ Jeśli w ciągu trzech miesięcy brania prolaktyny się nie uda, to ja bym zasugerowała właśnie badanie drożności jajowodów, bo to taka w sumie podstawa. Może gdybyś nie zrobiła sobie tej rocznej przerwy, to by Ci dała skierowanie na to badanie. A czy w tym czasie kiedy się nie staraliście, współżyliście bez zabezpieczenia? Bo nie do końca rozumiem na czym polegało to odpuszczenie. :)

    A ja mam wyniki badań:

    TSH 3,880 uIU/ml[0,270-4,200]
    ft4 1,19 ng/dl [0,93-1,70]

    FT4 chyba nie ma tragedii, ale to TSH mnie szoknęło. W sumie się cieszę, bo jeśli problemem jest tarczyca (i tylko ona mam nadzieję!), to w końcu wiem na czym stoję i może dzięki leczeniu w końcu się uda :) No, ale skoro tak się mają sprawy, to raczej nie nastawiam się na dwie kreski w tym cyklu :(

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    M

    A ja mam wyniki badań:

    TSH 3,880 uIU/ml[0,270-4,200]
    ft4 1,19 ng/dl [0,93-1,70]

    FT4 chyba nie ma tragedii, ale to TSH mnie szoknęło. W sumie się cieszę, bo jeśli problemem jest tarczyca (i tylko ona mam nadzieję!), to w końcu wiem na czym stoję i może dzięki leczeniu w końcu się uda :) No, ale skoro tak się mają sprawy, to raczej nie nastawiam się na dwie kreski w tym cyklu :(

    mdf - przy takich wynikach TSH i pozostałych w normie stwierdzono u mnie subkliniczną niedoczynność tarczycy. Dali Euthyrox i TSH ładnie spadło. Tylko trzymali mi na poziomie 2,5, zyli górnej granicy normy dla kobiet starających się. Ja sama troszkę sobie "podrasowałam" leczenie i miałam ostatnio wynik idealny: 1,5. Sama czułam się lepiej, ale i natychmiast zaskoczyłam :)

    m_d_f lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Może i mnie się uda? Znajoma znajomej zaszła po 3 tygodniach brania tego leku
    Trzymam kciuki żeby się udało. Ja w sumie tez niecały miesiąc brałam i w dodatku były dni ze pominęłam tabletkę. Niestety nie udało mi się donosić tej ciazy, także nie wiem czy to prolaktyna była problemem i czy bromergon pomógł.

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że dzięki temu mojemu testowaniu właśnie sobie uświadomiłam, że nie liczyła dni, na kiedy miałabym termin porodu?
    Teoretycznie byłby to 1/07 - czyli teraz bym rodziła, gdyby to była TA ciąża...
    I właśnie dlatego wierzę, że tym razem nie może mnie już nic złego spotkać

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda przykro mi ale mam nadzieje, że w końcu się uda! Trzymam za Ciebie kciuki ! No i witaj :)

    A tak w ogóle to CZRNA czy Ty tu zaglądasz ? Czuje się odpowiedzialna za Twój cykl :) daj znać co u Ciebie :)

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Mada92 Ekspertka
    Postów: 319 56

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Mada, oby ta prolaktyna była rzeczywiście przyczyną i leczenie przyniosło skutek, ale i tak dziwnym jest dla mnie, że po tak długim czasie Twoja lekarka nie pchnęła diagnostyki dalej :/ Jeśli w ciągu trzech miesięcy brania prolaktyny się nie uda, to ja bym zasugerowała właśnie badanie drożności jajowodów, bo to taka w sumie podstawa. Może gdybyś nie zrobiła sobie tej rocznej przerwy, to by Ci dała skierowanie na to badanie. A czy w tym czasie kiedy się nie staraliście, współżyliście bez zabezpieczenia? Bo nie do końca rozumiem na czym polegało to odpuszczenie. :)(
    Ostatnio byłam u gin w grudniu 2016. A potem dopiero teraz, w poprzednim cyklu. Trochę sobie olałam.
    Oczywiście bez zabezpieczenia :) Bez liczenia dni płodnych, bez spiny. Na zasadzie jak będzie to fajnie, jak nie to trudno.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 16:40

    Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada skoro bez zabezpieczenia to też można to uznac jako okres starań. Czyli w sumie 2 lata sie staracie, dobrze rozumiem? Wg mnie powinnaś znaleźć dobrego gina i rozszerzyć diagnostykę

  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 9 lipca 2018, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek <3

    U mnie wymioty i mdłości. Od rana do nocy. I głowa boli. Chwilę się zdrzemnęłam to boli jeszcze mocniej :/

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 9 lipca 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka, lubię za serduszko, nie za objawy :)
    Mnie rozłożyło totalnie :(

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Chasia Autorytet
    Postów: 654 853

    Wysłany: 9 lipca 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie dzisiaj pierwsza beta 94 :)
    W srode powtórze bete mam nadzieje że będzie większa bo już zgłupiałam teraz kiedy miałam owulację .... bo czy na 17dpo to wynik 94 jest ok?

    Grzechotka2, patuniek86, Tosia2323, Aga9090, Malinka7 lubią tę wiadomość

    w57v3e3kke833iuo.png
    mhsv3e5ex9pdqilm.png
    Starania od sierpnia 2017, Niedoczynność tarczycy
    08.07- są II krechy <3 Nasz mały Oliwierek <3
    Urodzilem sie 22.02.2019 o 20:30 :-*
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 9 lipca 2018, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia - beta jest ok :) Zauważ, że jeśli impantacja nastąpiła, np. 12dpo, to jest tylko 5 dni na podnoszenie się poziomy bety - a tylko po implantacji beta zaczyna być wytwarzana :)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Chasia Autorytet
    Postów: 654 853

    Wysłany: 9 lipca 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff troche mnie uspokoiłas bo zobaczyłam Twoja betę i się załamałam...

    w57v3e3kke833iuo.png
    mhsv3e5ex9pdqilm.png
    Starania od sierpnia 2017, Niedoczynność tarczycy
    08.07- są II krechy <3 Nasz mały Oliwierek <3
    Urodzilem sie 22.02.2019 o 20:30 :-*
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 9 lipca 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pierwsze poczasiaki wyszły 6dpo - czyli pewnie w okolicach implantacji. Dlatego u mnie beta zaczęła wcześniej rosnąć. Beta becie nierówna, sama masz przecież na pewno mega rozstrzał w zakresach na wyniku - to przecież nie bierze się znikąd :)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Hej dziewczyny u mnie dzisiaj pierwsza beta 94 :)
    W srode powtórze bete mam nadzieje że będzie większa bo już zgłupiałam teraz kiedy miałam owulację .... bo czy na 17dpo to wynik 94 jest ok?
    Kochana, ważny przyrost po 48 h :)

  • Mada92 Ekspertka
    Postów: 319 56

    Wysłany: 9 lipca 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Mada skoro bez zabezpieczenia to też można to uznac jako okres starań. Czyli w sumie 2 lata sie staracie, dobrze rozumiem? Wg mnie powinnaś znaleźć dobrego gina i rozszerzyć diagnostykę
    Miesiąc w miesiąc z termometrem i testami owu około roku. Kolejny rok kochaliśmy się również bez zabezpieczenia, ale na pewno nie co miesiąc w dni płodne. Zobaczymy jak wyjdą badania i czy będzie rezultat. Jeśli nie to rzeczywiście zmienię ginekologa. Kilka koleżanek poleciło mi już podobno świetną gin.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 18:20

    Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 9 lipca 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia, gratulacje :)

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Miesiąc w miesiąc z termometrem i testami owu około roku. Kolejny rok kochaliśmy się również bez zabezpieczenia, ale na pewno nie co miesiąc w dni płodne. Zobaczymy jak wyjdą badania i czy będzie rezultat. Jeśli nie to rzeczywiście zmienię ginekologa. Kilka koleżanek poleciło mi już podobno świetną gin.


    Ja nigdy nie mierzyłam temperatury ani nie robiłam testów owu. Ale współżyliśmy w miarę regularnie także na pewno przez ten czas trafialiśmy w owu.

    Aga9090 lubi tę wiadomość

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego