LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Arienkas83 wrote:To do zobaczenia Ja to jestem wielką fanką Depeche Mode ale Gunsów też lubię.1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Mam wyniki TSH i FT4:
TSH 1,87 - pomimo ciąży Czyli bardzo ok, przyjmuję dalej 50
FT4 1,24 (norma 0,93 - 1,7) - czyli bardzo ok
Nadal czekam na betę i proga..........Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 13:31
m_d_f, ef36, Malinka7, Reniferra lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Beta 167!!!!!! Prog 33,2!!!!
Jestem w ciąży!!!!!!!!!
Właśnie się popłakałam w pracyIga66, m_d_f, Patrycja20, Tosia2323, Angelika83, Achia, Nadzieja22, ef36, Siwulec, Malutka_27, Malinka7, Reniferra, Malgonia, gilmoregirl, Grzechotka2, Aga9090, StaraczkaNika, kubekkawy, golonat, Ola_445, moyeu, by7mistake lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Ja byłam w tym roku na depeszach w Gdańsku - ale dali czadu
Kochana ja byłam w W-wie rok temu i w lutym w Krakowie W Krakowie to miałam prawie face to face z nimi. Bo miałam takie miejsce że obok backstage'u przy scenie i oni byli na wyciągnięcie dłoni, również jak schodzili ze sceny. Był kontakt - odmachiwanie i uśmiechy Ale to nie temat na to forum. Przeżycie niesamowite.patuniek86, ef36 lubią tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Beta 167!!!!!! Prog 33,2!!!!
Jestem w ciąży!!!!!!!!!
Właśnie się popłakałam w pracy
Gratulacje!!!! Który to tydzień? Mi wychodzi wg OM 5,6tc. Nie mogę się dodzwonić do gina żeby się umówić na przyszły tydzień, wyjeżdżam 21go na 2 tyg.patuniek86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Patuniek, oficjalne gratulacje Fajnie czytać takie wiadomości
patuniek86 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Arienkas83 wrote:Gratulacje!!!! Który to tydzień? Mi wychodzi wg OM 5,6tc. Nie mogę się dodzwonić do gina żeby się umówić na przyszły tydzień, wyjeżdżam 21go na 2 tyg.
Mi wychodzi wg OM 3t4d - tylko ja mam cykle 26 dni - więc dzisiaj powinnam dostać @
Mam wizytę 26/07 - 6 tydzień. Potem wyjeżdżam na 3 tygodnie z Polski (na szczęscie autem) - kolejna wizyta 22/08. Już wysłałam pytanie lekarzowi, czy jest to ok, czekam na odpowiedźPola Róża
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry
Patuniek piekna beta
Malgonia na pewno sikałaś na ciążowy????????????
ja się witam w 10tc !! i jak cały tydzień będzie taki młyn w pracy jak dziś to oszaleje !!!
patuniek86, Grzechotka2 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki! Podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam się odezwać. Jakieś 1.5 roku temu regularnie się udzielałam. Za czasów KaczorkiPonad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
hormony w normie, nasienie b. dobre
Podwyższona prolaktyna
-
Rozpisałam się i ucięło.
Razem z Kaczorką testowałyśmy.
Staraliśmy się z mężem ponad rok. Było wszystko, mierzenie temperatury, testy owu, wiesiołek. Aż w końcu odebrało nam to radość z serduszkowania. Odpuściliśmy na kolejny rok. I co? Nadal nic.
Ostatni cykl trwał 45 dni. Byłam pewna, że się udało. Jednak testy i gin rozwiały moje nadzieje. Owulacja była, ale ciąży brak. Zrobiłam kolejne badania i okazało się, że mam lekko podwyższoną prolaktynę. Może to jest powód braku dziecka.
Biorę teraz po pół tabletki dziennie. Zobaczymy co to zmieni.
Mogę się do Was przyłączyć?
P.S. Gratuluję tym dziewczynom, którym się udało!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 14:48
Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
Podwyższona prolaktyna
-
Mada, przykro mi A czy oprócz obserwacji cykli, badania hormonów i nasienia robiłaś jakieś badania, np. HSG żeby sprawdzić drożność jajowodów?Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Mada, przykro mi A czy oprócz obserwacji cykli, badania hormonów i nasienia robiłaś jakieś badania, np. HSG żeby sprawdzić drożność jajowodów?Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
Podwyższona prolaktyna
-
nick nieaktualny