Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet
    Postów: 1896 1201

    Wysłany: 9 lipca 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Tak, w Chorzowie dziś jest tylko jeden.
    Dla mnie to pewnie już ostatni koncert , następny pewnie najwcześniej za rok.

    To do zobaczenia :D Ja to jestem wielką fanką Depeche Mode ale Gunsów też lubię.

    ef36 lubi tę wiadomość

    e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    To do zobaczenia :D Ja to jestem wielką fanką Depeche Mode ale Gunsów też lubię.

    Ja byłam w tym roku na depeszach w Gdańsku - ale dali czadu :D

    ef36 lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    To do zobaczenia :D Ja to jestem wielką fanką Depeche Mode ale Gunsów też lubię.
    dla mnie to bardziej dźwięki i wspomnienia z czasów dzieciństwa (i Depesze i Gansi). Bawcie się dobrze!

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki TSH i FT4:
    TSH 1,87 - pomimo ciąży :) Czyli bardzo ok, przyjmuję dalej 50
    FT4 1,24 (norma 0,93 - 1,7) - czyli bardzo ok :)

    Nadal czekam na betę i proga..........

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 13:31

    m_d_f, ef36, Malinka7, Reniferra lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 167!!!!!! Prog 33,2!!!! :D

    Jestem w ciąży!!!!!!!!!
    Właśnie się popłakałam w pracy :D

    Iga66, m_d_f, Patrycja20, Tosia2323, Angelika83, Achia, Nadzieja22, ef36, Siwulec, Malutka_27, Malinka7, Reniferra, Malgonia, gilmoregirl, Grzechotka2, Aga9090, StaraczkaNika, kubekkawy, golonat, Ola_445, moyeu, by7mistake lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Arienkas83 Autorytet
    Postów: 1896 1201

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ja byłam w tym roku na depeszach w Gdańsku - ale dali czadu :D

    Kochana ja byłam w W-wie rok temu i w lutym w Krakowie :D W Krakowie to miałam prawie face to face z nimi. :D Bo miałam takie miejsce że obok backstage'u przy scenie i oni byli na wyciągnięcie dłoni, również jak schodzili ze sceny. Był kontakt - odmachiwanie i uśmiechy :D Ale to nie temat na to forum. :D Przeżycie niesamowite. :D

    patuniek86, ef36 lubią tę wiadomość

    e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Beta 167!!!!!! Prog 33,2!!!! :D

    Jestem w ciąży!!!!!!!!!
    Właśnie się popłakałam w pracy :D

    Gratuluje !!! Cudna wiadomość i piękne wyniki :)

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Arienkas83 Autorytet
    Postów: 1896 1201

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Beta 167!!!!!! Prog 33,2!!!! :D

    Jestem w ciąży!!!!!!!!!
    Właśnie się popłakałam w pracy :D


    Gratulacje!!!! :D Który to tydzień? Mi wychodzi wg OM 5,6tc. Nie mogę się dodzwonić do gina żeby się umówić na przyszły tydzień, wyjeżdżam 21go na 2 tyg. :/

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Beta 167!!!!!! Prog 33,2!!!! :D

    Jestem w ciąży!!!!!!!!!
    Właśnie się popłakałam w pracy :D
    Gratulacje!!!

    patuniek86 lubi tę wiadomość

  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, oficjalne gratulacje ;) Fajnie czytać takie wiadomości :)

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Gratulacje!!!! :D Który to tydzień? Mi wychodzi wg OM 5,6tc. Nie mogę się dodzwonić do gina żeby się umówić na przyszły tydzień, wyjeżdżam 21go na 2 tyg. :/

    Mi wychodzi wg OM 3t4d - tylko ja mam cykle 26 dni - więc dzisiaj powinnam dostać @ :)

    Mam wizytę 26/07 - 6 tydzień. Potem wyjeżdżam na 3 tygodnie z Polski (na szczęscie autem) - kolejna wizyta 22/08. Już wysłałam pytanie lekarzowi, czy jest to ok, czekam na odpowiedź :)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek gratulacje <3

    patuniek86 lubi tę wiadomość

  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 229 219

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek gratulacje..

    Ja byłam zanieść l4 do pracy. Staram się odpoczywać dużo.

    patuniek86 lubi tę wiadomość


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 9 lipca 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

    Patuniek piekna beta :D

    Malgonia na pewno sikałaś na ciążowy????????????

    ja się witam w 10tc !! i jak cały tydzień będzie taki młyn w pracy jak dziś to oszaleje !!!

    patuniek86, Grzechotka2 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Mada92 Ekspertka
    Postów: 319 56

    Wysłany: 9 lipca 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam się odezwać. Jakieś 1.5 roku temu regularnie się udzielałam. Za czasów Kaczorki

    Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Mada92 Ekspertka
    Postów: 319 56

    Wysłany: 9 lipca 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpisałam się i ucięło.
    Razem z Kaczorką testowałyśmy.
    Staraliśmy się z mężem ponad rok. Było wszystko, mierzenie temperatury, testy owu, wiesiołek. Aż w końcu odebrało nam to radość z serduszkowania. Odpuściliśmy na kolejny rok. I co? Nadal nic.
    Ostatni cykl trwał 45 dni. Byłam pewna, że się udało. Jednak testy i gin rozwiały moje nadzieje. Owulacja była, ale ciąży brak. Zrobiłam kolejne badania i okazało się, że mam lekko podwyższoną prolaktynę. Może to jest powód braku dziecka.
    Biorę teraz po pół tabletki dziennie. Zobaczymy co to zmieni.
    Mogę się do Was przyłączyć?
    P.S. Gratuluję tym dziewczynom, którym się udało!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 14:48

    Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 9 lipca 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, przykro mi :( A czy oprócz obserwacji cykli, badania hormonów i nasienia robiłaś jakieś badania, np. HSG żeby sprawdzić drożność jajowodów?

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Mada92 Ekspertka
    Postów: 319 56

    Wysłany: 9 lipca 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Mada, przykro mi :( A czy oprócz obserwacji cykli, badania hormonów i nasienia robiłaś jakieś badania, np. HSG żeby sprawdzić drożność jajowodów?
    Nie robiłam nic. Ginekolożka dopiero teraz zaproponowała stymulację. Ale kiedy zobaczyła podwyższoną prolaktynę to stwierdziła, że prawdopodobnie to jest przyczyna.

    Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie wiem na ile to zasługa bromergonu, ale ja zaszłam w ciąże własnie w pierwszym cyklu brania 0,5 tabletki dziennie. Oprocz tego bylam tez stymulowana clo

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 14:58

  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 9 lipca 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patunek <3 Jesteś w ciąży! Gratulacje :)

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego