LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
takie historie z nieodpowiedzialnymi matkami przypomina mi film "Gdzie jesteś, Amando?" że czasem dla takiego dziecka jest lepsza rodzina zastępcza niż własna matka -polecam film do obejrzeniaTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Ja w poprzedniej ciąży w dniu zrobienia testu dowiedziałam się, że moja babcia zmarła. Byłam na pogrzebie. Ciąża się nie rozwinęła..
W tej postanowiłam, że na żaden pogrzeb nie pójdę. Nawet jeśli są to tylko bzdurne zabobony.
A i jeszcze strasznie mi kwiatki doniczkowe popadały w tamtym czasie.
Robiłam wczoraj kiszone ogórki i gdy z teściową rozmawiałm ze dzisiaj też bym pare słoików zrobiła ale okresu dostałam, i mnie brzuch boli, a ona na to czy wczoraj miałam bo jak jest okres i się robi kiszonę ogórki to śmierdzą potem :gównem: śmiałam się z tego ale gdy moja mama sprawdziła, niestety okazało się to prawdą! :o -
Hej Dziewczyny! Dawno mnie tu nie było Czy jest jeszcze szansa na wpisanie mnie na 15.07 ? Odpuściłam totalnie ten cykl, nie mierzę temperatury i nic nie zapisuję. Emek nie może tego pojąć, ale potrzebowałam oddechu. Będę testowała chyba jutro a w czwartek pójdę na betę, mam w sobotę wesele i chyba jak nic z tego nie wyjdzie to koło północy znajdę się już pod stołem14 tc
-
Ja prawdopodobnie będę chrzestna w październiku, ale jak się okaże że będę w ciąży to będzie mój mąż. Nie wierzę jakoś w zabobony ale lepiej dmuchać na zimne u mnie w rodzinie był przypadek że chrzestna była w ciąży w dniu chrztu trafiła do szpitala z podejrzeniem wcześniejszego porodu zastąpiła ją siostra jej ale na papierku to tamta jest chrzestna. Dziecko urodziło się później w terminie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 17:27
-
staraczka1111 wrote:Ja prawdopodobnie będę chrzestna w październiku, ale jak się okaże że będę w ciąży to będzie mój mąż. Nie wierzę jakoś w zabobony ale lepiej dmuchać na zimne u mnie w rodzinie był przypadek że chrzestna była w ciąży w dniu chrztu trafiła do szpitala z podejrzeniem wcześniejszego porodu zastąpiła ją siostra jej ale na papierku to tamta jest chrzestna. Dziecko urodziło się później w terminie
Czrna 81 lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bocianiątko wrote:A jest taki zabobon? Bo ja mam być chrzestną w sierpniu i za nic nie opuszczę mojej Alusi!
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Jak myślicie, czy warto namówić lekarza za kilka dni na pregnyl żeby oba pęcherzyki pękły? Wiecie, bo jeśli jest juz taka szansa to ja bym chciała bliźniaki a czy działanie pregnyl ogranicza się tylko do pękania pęcherzyków czy też pomaga ew zarodkowi utrzymać się na początku?
staraczka1111, Bajkaaa lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bocianiątko wrote:Jak myślicie, czy warto namówić lekarza za kilka dni na pregnyl żeby oba pęcherzyki pękły? Wiecie, bo jeśli jest juz taka szansa to ja bym chciała bliźniaki a czy działanie pregnyl ogranicza się tylko do pękania pęcherzyków czy też pomaga ew zarodkowi utrzymać się na początku?Czarna81
22 cs. -
Dziewczyny co znaczy że moje zarodki mają po 2 najądrza?? Teraz to zauważyłam hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 18:47
-
nick nieaktualny
-
Koliber wrote:Hej Dziewczyny! Dawno mnie tu nie było Czy jest jeszcze szansa na wpisanie mnie na 15.07 ? Odpuściłam totalnie ten cykl, nie mierzę temperatury i nic nie zapisuję. Emek nie może tego pojąć, ale potrzebowałam oddechu. Będę testowała chyba jutro a w czwartek pójdę na betę, mam w sobotę wesele i chyba jak nic z tego nie wyjdzie to koło północy znajdę się już pod stołem
Cześć popieram bunt niemierzenia tempki. Czasem trzeba odpocząć od tego całego obserwowania powodzenia w testowaniu
-
Dziewczyny a ja myślałam że zabiję dzisiaj jedną babę... Aż mi się krzyczeć chce! Idę z psem na spacer a przede mną kobieta na oko 40-letnia z nastoletnią córką, ok. 5-letnim synem i w ciąży. Nic takiego prawda? Ale ona paliła papierocha! Wstętnego papierocha, miała za przeproszeniem w dupie że jest w ciąży i że szkodzi dzieciaczkowi... A my tu tak tęsknimy za okrągłym zamieszkanym brzuszkiem... Płakać się chce
-
Czrna 81 wrote:Moja ciocia (taka młoda ciocia ) miała przy clo monitoring i też miała jeden dojrzały pęcherzyk i jeden trochę mniejszy. Podobno jak jeden pęknie to blokuje ten drugi... Podobno, bo jakoś ta moja ciocia ma teraz bliźniaczki! Jednak zapyliły się dwa
Wszysto zależy od progesteronu lub niedojrzałości tego drugiego pęcherzyka.
Jesli pierwszy pęcherzyk pęknie przekształca się ciałko żółte które wytwarza progesteron a on z kolei blokuje pęknięcie tego drugiego jesli nie nastąpu to do 2-3 dni
Prawdopodobnie taki mechanizm ma na celu uchronienie przed ciazami bliźniaczymiCzrna 81 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
-Monika- wrote:Ogólnie coś jest w tych zabobonach, bo też słyszałam parę. Np. taki że pierwsza na ślubienie może być w ciąży bo straci się dziecko i fakt u mojej teścioej urodziło się dziecko które po trzech dniach umarło.
Robiłam wczoraj kiszone ogórki i gdy z teściową rozmawiałm ze dzisiaj też bym pare słoików zrobiła ale okresu dostałam, i mnie brzuch boli, a ona na to czy wczoraj miałam bo jak jest okres i się robi kiszonę ogórki to śmierdzą potem :gównem: śmiałam się z tego ale gdy moja mama sprawdziła, niestety okazało się to prawdą! :oCzrna 81 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ja to już nie wiem co z tym moim cyklem jest...13,14 i 15dc był śluz rozciągliwy i całkiem sporo, nie pamiętam kiedy ostatni raz tak miałam, potem miałam przez 3 dni wodnisty i dziś typowo biały kremowy i to całkiem sporo. Od wczoraj bolą mnie jajniki na przemian w ciągu dnia raz lewy raz prawy, a dziś to już całkiem świrują, w dodatku pobolewa mnie całe podbrzusze troche jak na @.. Testy owu wychodzą wszystkie negatywne. Możliwe że owulacja była np wczoraj lub przedwczoraj? Da się coś powiedzieć na temat mojego wykresu?
-
Bajkaaa wrote:Hej dziewczyny u mnie kiepsko @ dalej nie ma a dziś 15dpo masakra z tą długa druga faza dzisiaj mam 33 dc dobrze że robiłam test bo inaczej byłabym pewna że to ciąża
U mnie @ przychodzi 16-17 dpo ale wiesz nadzieja jest zawsze !!!
Kate mi inaczej podchodzimy ponieważ dostajemy od losu po dupie a inni dostają z automatu. To tak jak dostać na osiemnastkę BMV i jeszcze przy tym marudzić a inny będzie tyrać na taką brykę i mieć ją po czterdzieste.
Koliber mała normalność czy codzienność wskazana do złapania równowagi emocjonalnej.
Bocianiątko drugą funkcją pregnylu to poprawa funkci pracy ciałka żółtego. W momencie niedomogi podawanie są 3 zastrzyki w odstępie dwóch lub trzech dni.
Jesli problem tkwi faktycznie w niedomidze to dziewczyny szybko uzyskały bobaski.KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:Dziewczyny a ja myślałam że zabiję dzisiaj jedną babę... Aż mi się krzyczeć chce! Idę z psem na spacer a przede mną kobieta na oko 40-letnia z nastoletnią córką, ok. 5-letnim synem i w ciąży. Nic takiego prawda? Ale ona paliła papierocha! Wstętnego papierocha, miała za przeproszeniem w dupie że jest w ciąży i że szkodzi dzieciaczkowi... A my tu tak tęsknimy za okrągłym zamieszkanym brzuszkiem... Płakać się chce
Kate leżąc w szpitalu tyle się napatrzyłam na kobiety w pierwszych miesiącach ciąży, leżących na patologii ciąży i co chwile wychodzących na papierosa, że aż mi się płakać chciało jak tak można -
Milla_ wrote:Ja to już nie wiem co z tym moim cyklem jest...13,14 i 15dc był śluz rozciągliwy i całkiem sporo, nie pamiętam kiedy ostatni raz tak miałam, potem miałam przez 3 dni wodnisty i dziś typowo biały kremowy i to całkiem sporo. Od wczoraj bolą mnie jajniki na przemian w ciągu dnia raz lewy raz prawy, a dziś to już całkiem świrują, w dodatku pobolewa mnie całe podbrzusze troche jak na @.. Testy owu wychodzą wszystkie negatywne. Możliwe że owulacja była np wczoraj lub przedwczoraj? Da się coś powiedzieć na temat mojego wykresu?
Opisujesz dokładnie tak jak u mnie zobacz na wykresie. Jak miałaś rozciądliwy śluz to okres blisko ovu nastepnie zamienia się w wodnisty tak ok od 2dpo kolejnie kremowy czyli nie płodny.
A tak ok 3 dpo zaczynają boleć jejniki i jest to spowodowane pracą ciałka żółtego.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄