LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Kate leżąc w szpitalu tyle się napatrzyłam na kobiety w pierwszych miesiącach ciąży, leżących na patologii ciąży i co chwile wychodzących na papierosa, że aż mi się płakać chciało jak tak można
To niesprawiedliwe i bardzo dołujące... -
summer86 wrote:Kate leżąc w szpitalu tyle się napatrzyłam na kobiety w pierwszych miesiącach ciąży, leżących na patologii ciąży i co chwile wychodzących na papierosa, że aż mi się płakać chciało jak tak można
Karma88, KateHawke lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
panan12 wrote:To ostatnio do mnie do pracy przyszła kupić kobieta w ciąży piwo i papierosy a ja sobie myślę jaki ten świat jest niesprawiedliwy
Pamietam, jak byłam w pierwszej ciąży i koleżanka poprosiła mnie, żebym jej kupiła papierosy po drodze. Jezusie jak mi głupio było. Ale to taka mała dygresja, że jak idzie się do sklepu to niekoniecznie wszystko jest dla kupującego o, albo miałam mieć gości i w markecie kupowałam alkohol -
Melevis wrote:Pamietam, jak byłam w pierwszej ciąży i koleżanka poprosiła mnie, żebym jej kupiła papierosy po drodze. Jezusie jak mi głupio było. Ale to taka mała dygresja, że jak idzie się do sklepu to niekoniecznie wszystko jest dla kupującego o, albo miałam mieć gości i w markecie kupowałam alkohol
Tak też moze być. A Panan12 pewnie poznała po twarzy że to raczej dla tej kobiety. Twarz tej baby którą ja widziałam mówiła mi wszystko... -
Flowwer wrote:Opisujesz dokładnie tak jak u mnie zobacz na wykresie. Jak miałaś rozciądliwy śluz to okres blisko ovu nastepnie zamienia się w wodnisty tak ok od 2dpo kolejnie kremowy czyli nie płodny.
A tak ok 3 dpo zaczynają boleć jejniki i jest to spowodowane pracą ciałka żółtego.
Więc możliwe że ten wczorajszy spadek temperatury to spadek owulacyjny?
I czemu bolą mnie oba jajniki? W większości nie naraz ale np rano lewy, po południu prawy a wieczorem oba.
A Ty już miałaś owu?
To jest mój pierwszy cykl z metforminą tzn licząc od 1dc, bo ogólnie to biorę ją od 1,5 miesiąca -
Pytanie do dziewczyn stosujących ovitrelle, podajecie sobie ten lek same czy przez pielęgniarkę? Mi pani dr powiedziała żebym podjechała do OZ, ale widzę że to jest proste bo podawane podskórnie. Robienia zastrzyków uczył mnie weterynarz haha! Moja sunia miała ropomacicze i podawałam jej zastrzyki w domu. Co myślicie, dam se radę, nie?Czarna81
22 cs. -
Milla_ wrote:Więc możliwe że ten wczorajszy spadek temperatury to spadek owulacyjny?
I czemu bolą mnie oba jajniki? W większości nie naraz ale np rano lewy, po południu prawy a wieczorem oba.
A Ty już miałaś owu?
To jest mój pierwszy cykl z metforminą tzn licząc od 1dc, bo ogólnie to biorę ją od 1,5 miesiąca
Możliwe że jesteś przed ovu ale ja specjalistką w wykresach nie jestem.
Jedynie na 99% monitoring wykaże czy są pęcherzyki.
Zazwyczaj ból jajników to dobra oznaka.
Jak co, możesz jutro lub w czwartek iść na badanie estradiolu.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Czrna 81 wrote:Pytanie do dziewczyn stosujących ovitrelle, podajecie sobie ten lek same czy przez pielęgniarkę? Mi pani dr powiedziała żebym podjechała do OZ, ale widzę że to jest proste bo podawane podskórnie. Robienia zastrzyków uczył mnie weterynarz haha! Moja sunia miała ropomacicze i podawałam jej zastrzyki w domu. Co myślicie, dam se radę, nie?
To banalne dajesz w fałdę brzuszną i po sprawieCzrna 81, Karma88 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:No czytałam że dziecko w brzuszku odbiera zdrowie dziecku chrzczonemu lub odwrotnie. No wiesz to tylko zabobony
-
Dziewczyny... przykro to jest kiedy słyszycie po poronieniu "a nam to tak łatwo z ojcem przyszło"
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
Gg dziś wizyta ?
Phnappy wiem co czujesz, niestety też to usłyszałam od własnej matki najboleśniejszy sztylet w plecy od osoby na ktorej wsparcie najbardziej liczymy.
Agniechaaa i Staraczka coraz bliżej dzidzia, coraz blizej dzidzia
Czarna lepiej już zbieraj na ten wózekstaraczka1111, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Pamietam jak moja teściowa była w szpitalu, byliśmy ją odwiedzić, a na przeciwko był oddział patologii ciąży - na schodach ciagle stają jakaś paląca baba. Mój M mówi, ze oni szybko zachodzą w ciąże, bo niczym się w życiu nie stresują a my ciagle praca dom obowiązki szefowa telefony, zawsze gdzieś spóźnieni i w biegu. Naprawdę nauczyłam się przez ostatnie pare miesięcy doceniać dom rodzine i spokój. W weekendy praca już nie istnieje, wyłączam telefon i laptopa - tyle na razie mi się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 07:54
KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Tak dziś wizyta o 17.15 badania przygotowane i nawet M czytałam pytania jakie może się spodziewać od lekarza... Zżera mnie ciekawość jak wytlumaczy te anomalie hormonalna u M i mam tylko nadzieje ze nie wyjdą żylaki powrozka nasiennego chociaż M jest dzielny bo jak zawsze mówi ze od jego jajek z daleka to powiedział ze zrobi wszystko co trzeba będzie nawet operacje, suplement wszystkie zjada wszystkie obcisłe bokserki schował do szuflady z rzeczami nieużywanymi i chodzi w luźnych tylko a po domu ile może to bez ;p
phnappy, flo u mnie moja mama bardzo się martwi ze 2lata po ślubie i nic na razie jej jeszcze nie mówiłam o szczegółach problemów i nawet o poronieniu bo by się załamała. Wiem jak przezywala u mojej siostry dwa poronienia ale zobaczymy co dziś lekarz powie to chyba tez jak pojadę do domu to z nia porozmawia...a teściowa podchodzi ze przyjdzie czas chociaż ona tez nie miala problemu z ciążami wiec nie zrozumie człowieka...zubii lubi tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Gg moja teściowa miała problemy, bo zanim mój M się urodził to dwa razy poroniła i później już nie miała dzieci a i tak nie rozumie... jesteśmy 6 lat po ślubie i na każdy możliwa okazje słyszałam, ze już najwyższy czas na dziecko, a ja po prostu nie byłam jeszcze gotowa - ona się martwi co sąsiedzi pomyślą