Lipiec zlecił mi zadanie 💌 Czas na kresek wpisywanie⏸
-
WIADOMOŚĆ
-
Haniu przykro mi, również trzymam kciuki za kolejne podejście 🤗
Niedawno dopiero do Was dołączyłam, ale mało kiedy mam czas czytać. W pierwszej ciąży mnóstwo czasu spędzałam na forum, a teraz nawet nie mam jak 🙈
Tydzien do 🙈 a ja dziś zrobiłam test, i to jeszcze 20 bo wzięłam pierwszy lepszy w rossmanie. Nie wiem po co mi to było bo biel w 30 sek biła po oczach. A miałam się mniej nakrecac 🤦🏻♀️Hania123 lubi tę wiadomość
-
Zielone..
Wiesz, ze suple, lutki itd jak nie zuzyjesz to ktos inny na pewno bedzie chetny
Moja paczka juz u Kaiegowej takze oczekuj :p
Bubu to natrafilas na moment! Mocne kciuki 🤞🏻🤞🏻26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Zło_snica wrote:Ej… co jest - chciałam kupić testy owulacyjne. Zostało mi 2 ostatnie sztuki. Za kupowane w kwietniu 50 szt. Zapłaciłam jakieś 32 PLN - dziś pokazuje mi cenę 95PLN.
Ja rozumiem inflacja i takie bajery no ale bez jaj!
To brałyśmy z tej samej aukcji. Sprawdź na stronie gemini.pl
Tam co prawda masz 30 szt za 20pare zł ale jak kupisz x2 to masz 60 za niecałe 50 wiec lepsze to niz 100 ☺️☺️☺️Kluska95 lubi tę wiadomość
2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
2019- transfer 2 zarodków UDANY
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
🔜🤰🏼❓ -
bindweef wrote:Wracasz do kliniki? Będziecie podchodzić do IUI?
Taki jest plan 🙂 O ile wyniki na to pozwolą, bo chłop jednak nie badał nasienia od grudnia 😬 Boję się, że tam się coś znowu posypało. Na razie zapisałam nas na 11 sierpnia, zobaczymy co doktorek powie.
Haniu, mi również bardzo przykro, że tym razem się nie udało 😞 Ale cieszy mnie Twoje podejście 😊 Macie jeszcze silne mrożaczki, kolejnym razem na pewno się uda 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 08:52
Hania123 lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Zło_snica wrote:Ej… co jest - chciałam kupić testy owulacyjne. Zostało mi 2 ostatnie sztuki. Za kupowane w kwietniu 50 szt. Zapłaciłam jakieś 32 PLN - dziś pokazuje mi cenę 95PLN.
Ja rozumiem inflacja i takie bajery no ale bez jaj!
😲😲😲 Inflacja inflacją ale tutaj ewidentnie poniosło ich z ceną... Mam nadzieję, że znalazłaś taniej. -
Bubu, za zacną owulacje ❤️
Haniu 💔
Generalnie każda z Was, która do IVF podchodzi, jest giga bohaterką. Ta procedura zabiera nam tyle sił, zdrowia i energii, że 'zwykły człowiek' nie dałby sobie z tym rady.
Ja czekam na wyniki bety, testy ciemnieją, więc mam ogromną nadzieję że ta beta rośnie ❤️
Celina kochana, jak sytuacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 09:16
Hania123, Ania35 lubią tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
nick nieaktualnyLimonka26 wrote:Taki jest plan 🙂 O ile wyniki na to pozwolą, bo chłop jednak nie badał nasienia od grudnia 😬 Boję się, że tam się coś znowu posypało. Na razie zapisałam nas na 11 sierpnia, zobaczymy co doktorek powie.
Haniu, mi również bardzo przykro, że tym razem się nie udało 😞 Ale cieszy mnie Twoje podejście 😊 Macie jeszcze silne mrożaczki, kolejnym razem na pewno się uda 🍀
A ja wczoraj przeżyłam ze starym mały zawał. Musiałam zrobić o 23.30 ostatnie zastrzyki przed punkcją. Oczywiście wcześniej zasnęłam, miałam nastawione budziki. Wstaję, K się pyta czy iść ze mną. Mówię, że nie trzeba, przecież tyle tych zastrzyków już zrobiłam. Zrobiłam pierwszy i już czuję, że boli. Do tego też się już przyzwyczaiłam. Wbijając drugi czułam, że robi mi się gorąco. Robiłam go już naprawdę na szybko, bo czułam, że zaraz odjadę. Po zastrzyku oblały mnie zimne poty, zaczęło szumieć w uszach, musiałam usiąść na zimnych płytkach i bałam się wstać. Myślałam, że zaraz zwymiotuję. Na szczęście miałam przy sobie telefon i zadzwoniłam po mojego. Odprowadził mnie do łóżka. Zaraz wszystko na szczęście już przeszło, ale co się wystraszyliśmy to nasze... -
Ciżemka wrote:To brałyśmy z tej samej aukcji. Sprawdź na stronie gemini.pl
Tam co prawda masz 30 szt za 20pare zł ale jak kupisz x2 to masz 60 za niecałe 50 wiec lepsze to niz 100 ☺️☺️☺️
Tez się przeraziłam wczoraj cenami i czasem realizacji na Allegro. Ostatecznie kupiłam w mellisie i dziś już odbieram paczkęCiżemka lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Bindweef współczuje stresu 😞 miałam tak trzy razy z heparyną, zastrzyk niby taki jak co dzień, nic nowego, a po wbiciu igły stopniowo zimno, słabo, czułam ze odlatuje i wolałam męża 😨 nie mam pojęcia w jakim to mechanizmie się dzieje i dlaczego 🤔
Dobrze ze już wszystko ok u Ciebie, za chwile TEN dzień 😍✊17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualnyLilou, niestety nie czuję się jak bohaterka a raczej jak beznadziejna ofiara niepłodności...
Nie wiem jaki Wy macie do tego stosunek ale mój umówił nas na poniedziałek do jakiegoś gościa, który jest sportowcem i prowadzi terapię naturalną czy jakoś tak. To jest facet, który sam starał się latami (bodajże 9) o dziecko, był nawet po procedurach a ostatecznie sam drążył, znalazł przyczynę, wyeliminował ją co przyniosło rezultat.
Mój dostał namiar od kolegi (oczywiście nie chciał się ze mną podzielić od którego kolegi🙄) więc to nie jest całkowity no name z internetu.
Wiem, że będzie chciał zrobić mojemu badanie nasienia a u mnie zrobić jakieś hormony m.in kortyzol.
Mój wstępnie przez telefon nakreślił mu naszą sytuację.
Podchodzę do tego z dystansem na zasadzie spróbować nie zaszkodzi.
Ponoć dużo ludziom już pomógł. Ma inne spojrzenie niż lekarz. No zobaczymy... 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 10:13
-
bindweef wrote:Do jakiego lekarza idziesz?
A ja wczoraj przeżyłam ze starym mały zawał. Musiałam zrobić o 23.30 ostatnie zastrzyki przed punkcją. Oczywiście wcześniej zasnęłam, miałam nastawione budziki. Wstaję, K się pyta czy iść ze mną. Mówię, że nie trzeba, przecież tyle tych zastrzyków już zrobiłam. Zrobiłam pierwszy i już czuję, że boli. Do tego też się już przyzwyczaiłam. Wbijając drugi czułam, że robi mi się gorąco. Robiłam go już naprawdę na szybko, bo czułam, że zaraz odjadę. Po zastrzyku oblały mnie zimne poty, zaczęło szumieć w uszach, musiałam usiąść na zimnych płytkach i bałam się wstać. Myślałam, że zaraz zwymiotuję. Na szczęście miałam przy sobie telefon i zadzwoniłam po mojego. Odprowadził mnie do łóżka. Zaraz wszystko na szczęście już przeszło, ale co się wystraszyliśmy to nasze...
Do S. 😉 Charakterem on mi totalnie nie podchodzi, ale no już zostaniemy u niego. Mam na względzie też fakt, że nie wiadomo czy ta IUI w ogóle pomoże, o ile w ogóle nas do niej dopuszczą, a w razie ewentualnego IVF w przyszłości to on chyba jednak jest dobry. A też nie chcę skakać z lekarza na lekarza w klinice. Więc stanęło na nim. Trochę się boje, że będzie mnie odwodził od pomysłu IUI, bo pamietam jak rok temu u niego byłam to gadał mi, że z takim AMH jak moje to panie zazwyczaj kończą na ivf itp.😕 A ja mimo wszystko chciałabym najpierw spróbować z IUI, no ale zobaczymy co nam powie 😉
Jeju, ale się musiałaś wystraszyć ☹️ Ale już tak blisko celu, najgorsze już prawie za Tobą 🤗 A jutro mocno trzymam kciuki ✊🏼44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
nick nieaktualnyLimonka26 wrote:Do S. 😉 Charakterem on mi totalnie nie podchodzi, ale no już zostaniemy u niego. Mam na względzie też fakt, że nie wiadomo czy ta IUI w ogóle pomoże, o ile w ogóle nas do niej dopuszczą, a w razie ewentualnego IVF w przyszłości to on chyba jednak jest dobry. A też nie chcę skakać z lekarza na lekarza w klinice. Więc stanęło na nim. Trochę się boje, że będzie mnie odwodził od pomysłu IUI, bo pamietam jak rok temu u niego byłam to gadał mi, że z takim AMH jak moje to panie zazwyczaj kończą na ivf itp.😕 A ja mimo wszystko chciałabym najpierw spróbować z IUI, no ale zobaczymy co nam powie 😉
Jeju, ale się musiałaś wystraszyć ☹️ Ale już tak blisko celu, najgorsze już prawie za Tobą 🤗 A jutro mocno trzymam kciuki ✊🏼
Wczoraj rozmawiałam z nim właśnie na temat metody zapłodnienia. Spodobało mi się jego zdanie, że to nie jest tak, że weźmiemy sobie wszystkie najdroższe rzeczy z cennika i to będzie gwarancją udanej procedury. Powiedział, że to nasze pieniądze i nasze decyzje. A sam przedstawił różne argumenty i poprosił żeby się zastanowić. Niczego nie narzucał.Limonka26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo masz wyższa dawkę, bo ja miałam 7 mikrogramów 😊 pewnie przez moje wyższe AMH 😊
Wiem, że jest jakiś specjalny kalkulator który wylicza dawkę na podstawie AMH i masy ciała. Mi tak dobrali dawkę. U Ciebie policzyłam to musiałabyś ważyć 120kg. 🙈 A przy mojej obecnej wadze dawkę bym miała 5,66.
Wszystko pewnie zależy od całej stymulacji, bo ja też brałam lamette na początku cyklu i 2 x menopur. 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 11:21
-
nick nieaktualnyZielone.Slonce wrote:To masz wyższa dawkę, bo ja miałam 7 mikrogramów 😊 pewnie przez moje wyższe AMH 😊
Dziewczyny, które w ciąży mają heparynę. Jeszcze raz podkreślam, że jesteście moimi bohaterkami. Naprawdę! -
Kochane czytam Was stałe, jestem z Wami i trzymam za wszystkie kciuki.
Bindweef rzeczywiście jazda na całego. Ja się zastanawiam czy my dojdziemy do tego etapu... jakoś po tym drugim antybiotyku na ureę, urologa i moich zabiegach... mam wielkie nadzieje ze od września będzie dobrze. . Oby wyniki M się poprawiły 😬 jak nie to moja nadzieja gruchnie i z hukiem...
Wiadomo co u Celiny?👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
nick nieaktualnyTak, rekovlle jest chyba "najprzyjemniejszym" zastrzykiem jaki dotąd miałam. Orgalutran to porażka.
Przez około pół godziny utrzymywał mi się rumień + zastrzyk bardzo szczypie.
Teraz jak przez 3 tyg brałam Decapeptyl to miałam podobnie jak z orgalutran. Czasami zastrzyk robiłam ze łzami w oczach, zamykając się na 10minut w łazience bo takie miałam opory przed zrobieniem.
Co do pobrania krwi, pod koniec stymulacji na myśl o badaniu krwi chciało mi się płakać. Tak miałam pokute żyły, że każdy pobór krwi był bolesny.
I to wszystko wkrótce czeka mnie od nowa... 😔 -
u mnie beta rośnie, nieprawidłowo ale rośnie, więc szansa na cp urosła.
odstawiam leki, w poniedziałek mam USG.
nie wiem co będzie dalej 🤷🏻♀️👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙