X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopad należy do nas
Odpowiedz

Listopad należy do nas

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa przy starankach o dzidziusia tsh powinno byc poniżej 2, najlepiej w okolicy 1 nawet, więc TY masz zdecydowanie za wysokie. Jestem pewna, że jak Ci spadnie to bez problemu zajdziesz w ciążę.

Kahaśka jesteś usprawiedliwiona, bo jesteś w stanie błogosławionym ;) czuwaj nad nami i przsyłaj wiruski od czasu do czasu żeby skutecznie podziałały :)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    NO ja niby termin @ mam na niedzielę, ale w sobotę będzie już 10 dzień brania luteiny, więc pasowałoby zrobić test, żeby cyklu nie przedłużać, ale może rzeczywiście niedziela będzie lepsza

Czyli wezmiesz lutke w sobote, a testowanie w niedziele :) bedzie pozytyw wiec bedziesz mogla ja nadal brac :D

Nusia, Nusia lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    I to wlasnie mam na mysli mowiac o waszej cierpliwosci;) Normalnie wam zazdroszcze!

Nusia no pewnie, ze jest na co czekac!

Nie ma czego, ja im dluzej sie straram tym bardziej odkladam testowanie :D

agata83 lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie tyle , ze mnie to uspokoi idę tylko dlatego , że muszę jak chce sobie pomóc w staraniach☺ tsh mam prawie 3 niby w normie ale za duże jak dla starających do tego przeciwciała tarczycowe TPO i TG podwyzszone, stosunek lh do fsh 0,5 wiec tez lipa.Zaburzenia cyklu ostatni miał 56 dni. Do tego plamienia w cyklu. Wiec tu raczej nie ma co zwlekać, Dlatego chcę też zbadać kortyzol i ACTH żeby mieć komplet i iść raz a porządnie☺

Masz racje, im wczesniej zaczniesz diagnostyke i leczenie tym lepiej. Tylko nie martw sie na zapas :*

Morwa lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUwelka to testujemy w niedzielę! :)

She Wolf chciałabym w to uwierzyć, że kiedyś test będzie pozytywny, dziękuję za Twoje pozytywne nastawienie:*

• MagdaH Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze czemu mi wykres nie odlicza dni po owulacji? Nie, ze nie umiem sobie policzyć ;), pytam raczej z ciekawości.

• believe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Dobry :*

Morwa, to dobry masz ocet :)

Rozgadana i Agaja, przykro mi :( ale poki nie ma @ - jest szansa

Believe, nie moge sie doczekac Twojego testowania :D musi byc zielono. Ktos w koncu musi zaczac dobra passe listopada :)

Oby, oby. Chyba dzisiaj nie zasnę ;) a jutro jak będę mierzyła temperaturę, to chyba zawału w tym czasie dostanę :P

• Stefka Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Zapisuje się na Listopadówki :p 40 dc , 14dpo :D Uf... i ta niepewność :p

• believe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefka wrote:
    Hej dziewczyny :) Zapisuje się na Listopadówki :p 40 dc , 14dpo :D Uf... i ta niepewność :p

Witaj Stefka, z ciekawości zapytam - iludniowe masz cykle?

• believe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaH wrote:
    A wiecie moze czemu mi wykres nie odlicza dni po owulacji? Nie, ze nie umiem sobie policzyć ;), pytam raczej z ciekawości.

A wchodzisz na wykres przez okienko, które masz pod postem, czy przez "Moje ovu - bieżący wykres" u góry ekranu?

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na moich testach jest wlasnie ze nie z porannego moczu, robie wiec popoludniu i nie pije nic przez 2h. Czy kilka dni przed gruba krecha powinny sie juz cienie pokazywac? bo u mnie chol... nie ma NIC. Za to jesli sluz, dzis nawet ladniejszy, do tego chyba sie szyjka obniza, wiec wciaz licze ze jestem przed owu i ze ona bedzie. no i serduszujemy bo co nam zostalo :)

no to jesienna niedziela bedzie zielona, :) ja chyba czekam na wasze testy z wieksza niecierpliwoscia niz Wy dziewczyny :P fajnie sie czyta radosne posty :D (pewnie jeszcze lepiej sie je pisze - ale to przed nami :P)

believe <3

agata83 lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • MagdaH Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam abonamentu premium, wiec jak wchodzę na bieżący wykres, to objawy są na szaro. Zauważyłam właśnie, ze jak klikam na wykres z podpisu, to objawy są na kolorowo, ale odliczania nadal nie ma... A na wykresach innych, np. Twoim odliczanie jest. Moze dlatego, ze masz abonament premium?

• MagdaH Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Dziewczyny na moich testach jest wlasnie ze nie z porannego moczu, robie wiec popoludniu i nie pije nic przez 2h. Czy kilka dni przed gruba krecha powinny sie juz cienie pokazywac? bo u mnie chol... nie ma NIC. Za to jesli sluz, dzis nawet ladniejszy, do tego chyba sie szyjka obniza, wiec wciaz licze ze jestem przed owu i ze ona bedzie. no i serduszujemy bo co nam zostalo :)

no to jesienna niedziela bedzie zielona, :) ja chyba czekam na wasze testy z wieksza niecierpliwoscia niz Wy dziewczyny :P fajnie sie czyta radosne posty :D (pewnie jeszcze lepiej sie je pisze - ale to przed nami :P)

believe <3

Mnie sie mogło nic nie pokazywać i nagle ni z gruszki ni z pietruszki 1-2 dni z cieniem a pozniej pozytyw. I jak szybko przychodzi, tak szybko odchodzi ;)

• believe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać, że w weekend dużo testujących. Mam nadzieję, że zobaczę u siebie jutro 2 kreski i Was wszystkie pozarażam :D

Swoją drogą - czy ktoś jutro planuje testować?

Agata83, dziękuję :) jednak z tego co widzę, to nikt nie lubi swoich wykresów :P

Rozgadana, powodzenia! Oby ten cykl starań był Twoim ostatnim!

Agaja, zatestuj jeszcze za 2 - 3 dni. Trzymam kciuki, żebyś zobaczyła 2 kreski.

Ania24, nie myśl tak pesymistycznie. Jeszcze raz Ci napiszę - musisz sama zacząć wierzyć :)

Nusia, powodzenia. Tym razem musi się udać. Szczególnie, że te mdłości muszą coś oznaczać :P

Medlene84, dziękuję za wsparcie :) u Ciebie nie ważne kiedy owu będzie, przy takiej ilości <3 nie ominiecie tego najważniejszego momentu na pewno.

MagdaH, a to może dlatego.

• believe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaH, u Ciebie widzę, że w 23 dc piękne zagnieżdżenie chyba? :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaH piekny wykres! Trzymam kciuki!

Believe boje sie bardziej ze nie bedzaie wcale i niecierpliwie ze nie moge zaczac juz odliczania lutealnej :P

MagdaH lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam dzisiaj napisać Wam tylko miłego wieczoru i dobranoc, myślę o Was i pamiętam.

believe, MagdaH, Nusia, Agaja lubią tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:

believe <3
    u mnie bladziochy pokazywały się zawsze, nigdy nie miałam testu ovu tylko z jedną kreską ;/

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • MagdaH Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, mam nadzieje! A u Ciebie to jak nic 21 dc. Moze sie nam uda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:08

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ