Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopad należy do nas
Odpowiedz

Listopad należy do nas

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Przepraszam :* za duzo mysle o cynamonie ;)
    nie gniewam się :D dla ciebie mogę być i Cynamonowa :P

She Wolf lubi tę wiadomość

• martika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She : "zaplątani"

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe She Wolf zabawna jestes :)

• martika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ciążko otworzyć butelkę i wypić tylko jedną lampkę nie? :D

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz zajadam "sałatkę" z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami, cebulką, natką z pietruszki + sos grecki :)
    ale mam dzisiaj smaki :)

Cassie lubi tę wiadomość

• martika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia napiszesz przepis od a do z? Jakoś nie potrafię sobię wyobrazić takiej sałatki ;) Dobra?

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Imieniny :) i z tej okazji wzielam sie za sprzatanie ;)

Ja w swoje myłam kibel jak akurat teściu z życzeniami dzwonił :D

Odnośnie starań:
    Wiem co czujecie.. Mam 33 lata, mąż 39, a synek zaraz kończy 5. Za długo zwlekaliśmy z różnych powodów :/ teraz wiem, że niepotrzebnie. Jak chcieliśmy zacząć się starać (od połowy tego roku) to wyszło, że muszę czekać przez tą toxo ponownie :/ A teraz w przeciągu miesiaca dowiedziałam się, ze moje 3 właściwie najbliższe koleżanki są w ciąży :) Też bym bardzo chciała, tym bardziej, że różnica wieku między synkiem moim a jego rodzeństwem będzie już conajmniej 6 lat :/ To był chyba największy błąd, że czekaliśmy tyle. No ale czasu nie odwrócę, dlatego jak przyjdzie @ to biorę się do roboty i mam nadzieję, że nic mi nie przeszkodzi jak w ostatnich dwóch cyklach.

A endo w fazie lutealnej jakiej grubości powinno być?

Martika, odnośnie tego śluzu po @, to wydaje mi się, że ja tak mam. Tzn nie przywiązywałam do tego jakoś wagi (teraz po @ się przyjrzę dokładnie) ale też u mnie pojawia się jakby podbarwiony śluz, nitki śluzu. Tak jakby plamienia nie ma, ale czasami te nitki. Na wykresie zaznaczałam to jako plamienie. W sumie nie wiem - ostatnio 6-7 dzień cyklu. Nie wiem czy to to sano. Teraz w nowym cyklu baczniej to poobserwuję.

Kotowa, brak słów :(

Nusia, ja mam bardzo bolący pierwszy dzień, zawsze ketonal + nospa. Czasami drugi również. Myślę, że jeśli u Ciebie testy nie były pozytywne, to chyba to normalny okres. Mam nadzieję :*

A ja dzisiaj wieczór samotny :) Mąż poszedł na kosza, synek zasnął po szkole, a ja usiadłam do kompa. Nawet mi się wina nie chce bo co zjem to mi niedobrze, tak mam od bólu głowy chyba.
    W Rossmanie kupiłam dziś ocet jabłkowy i bym go sobie zapodała, ale kurcze nie wiem czy nie haftnę, bo przed chwilą rosołek zjadłam. Ale pewnie na to wino się szarpnę, jak tu z Wami zostanę :)

Cynamonowa - posikałam się prawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 18:59

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja zamierzam testować 18-19.11 czy któraś z Was ma podobne plany? Szukam pokrewnej duszyczki hehe ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa dziekuje :*

Martika ja na szczescie nie lubie czerwonego wiec lampka mi wystarcza :D

Zetka - wszystkiego naaaaaj. Czy to tez imieniny? Zycze szybkiego zafasolkowania.
    Ach, to Ty tez z tych podstarzalych :P nie martw sie, teraz juz powinno pojsc gladko :*

Kotowa lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kotowa dziekuje :*

Martika ja na szczescie nie lubie czerwonego wiec lampka mi wystarcza :D

Zetka - wszystkiego naaaaaj. Czy to tez imieniny? Zycze szybkiego zafasolkowania.
    Ach, to Ty tez z tych podstarzalych :P nie martw sie, teraz juz powinno pojsc gladko :*

Nie, nie mam imienin :) Pisałam jak było, ale dzięki :D
    No, ja z tych starszych :) Także nie martw się, będzie dobrze :):*

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolezanke ktora raz fakt dziecko stracila bo facet kopnal ja w brzuch, kolejne 3 ciaze przerwala, ma corke 8 letnia i przez ostatnie 8 lat w ciaze zajsc nie moze. Wiec jest jakas sprawiedliwosc.

Sluzu typowego jak jajko u siebie jeszcze nie zauwazylam. Mimo picia siemienia lnianego i brania kwasow omega3 omega6.

Moj maz mi uswiadomil, tak moj maz ze chyba zna przyczyne Naszych niepowodzen i cholerka wiem ze ma racje... mam mocne tylozgiecie macicy... Lekarz mi mowil ze moge miec problemy ale zupelnie o tym zapomnialam.
    Chyba bedziemy sie w pieska bawic ;) hahaha

No i widze ze jest zazdrosny o mnie ;) chlopaczkowi wozkiem po nogach przejechal bo mi na tylek w sklepie patrzyl ;) usmialam sie z niego ;) biedny chlopaczek

Zetka, Kotowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa, jak mi się skończy Nivea i ta GineIntima to poszukam czegoś nowego :-) Albo wybiorę jakąś butlę specjalnie dla kobiet w ciąży, bo już widziałam, że są :-)

Na razie wciąż waham się czy testa powtarzać jutro czy w piątek, bo nie chcę znów bladej krechy :-/

Kotowa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:12

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, jutro :)

Morwa, powodzenia na wizycie.
    Nie mam pojęcia co to za ból, może jednak jajnik? Na owulkę Ci się nie zbiera?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa trzymam kciuki żeby się udało jutro dostać do lekarza. My właśnie kończymy butle :D

Zetka, to proszę zanotuj dokładnie co i jak z tymi plamieniami i śluzem w nowym cyklu, jakby dziewczynom przeszkadzały zbyt dokładne opisy, to napisz mi na priv proszę.

Cigareta mąż wrócił?

Chica sikaj jutro i dawaj nam fote ;)

Cassie to pieska zastosujcie, a po leżenie na brzuszku i da rade, tyłozgięcie to jeszcze nie tragedia;)

She, my staramy się ograniczyć alko do minimum,mocnych alkoholi w ogóle nie piejmy od rozpoczęcia starań, ale jak się już otworzy winko to aki miło się spędza wieczorek sącząc winko.

Radiszka witaj :) Ja Ci niestety nie potowarzyszę, mam nadzieję na mikołajkowy prezent dla męża, mam nadzieję, że będę mogła mu włożyć zapakowany test pod poduszkę, albo przywiesić mikołajkową skarpetę przy łożku wypełnioną cukierkami, a w środku gdzieś teścior, ależ bym chciała...

Cassie, Madlene84, Chica Mala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika to jest dokładnie ta sałatka:
    http://www.przepisy.pl/przepis/salatka-z-kaszy-jaglanej-z-suszonymi-pomidorami-i-oliwkami#cdno

pierwszy raz robiłam i powiem CI, że ma ciekawy smak, bardzo lekka i zdrowa :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Morwa trzymam kciuki żeby się udało jutro dostać do lekarza. My właśnie kończymy butle :D

Zetka, to proszę zanotuj dokładnie co i jak z tymi plamieniami i śluzem w nowym cyklu, jakby dziewczynom przeszkadzały zbyt dokładne opisy, to napisz mi na priv proszę.

Cigareta mąż wrócił?

Chica sikaj jutro i dawaj nam fote ;)

Cassie to pieska zastosujcie, a po leżenie na brzuszku i da rade, tyłozgięcie to jeszcze nie tragedia;)

She, my staramy się ograniczyć alko do minimum,mocnych alkoholi w ogóle nie piejmy od rozpoczęcia starań, ale jak się już otworzy winko to aki miło się spędza wieczorek sącząc winko.

Radiszka witaj :) Ja Ci niestety nie potowarzyszę, mam nadzieję na mikołajkowy prezent dla męża, mam nadzieję, że będę mogła mu włożyć zapakowany test pod poduszkę, albo przywiesić mikołajkową skarpetę przy łożku wypełnioną cukierkami, a w środku gdzieś teścior, ależ bym chciała...

Dam znać :)

Radiszka, witaj i powodzenia :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:12

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Nie, nie mam imienin :) Pisałam jak było, ale dzięki :D
    No, ja z tych starszych :) Także nie martw się, będzie dobrze :):*

Ale ja dzis jestem zakrecona ;) a nawet jeszcze lyka winka nie wzielam :P
    W kazdym razie zyczenia dostalas, zeby pozniej nie bylo, ze zapomnialam :D

Zetka lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ