Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopad należy do nas
Odpowiedz

Listopad należy do nas

Oceń ten wątek:
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam zwami pić winko, bo mam spory zapas, bo na slubie dostawaliśmy, ale jakos nam nie wchodzi i dopiero jedno wypiliśmy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo teraz, owulka sie przesunela wiec do 06.08 moglo by sie male urodzic

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika, u mnie też podobno oba działają i nie należy sugerować się tym bólem, ale trochę to dziwne :)

Nimfomanki normalnie :)))

martika lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Albo teraz, owulka sie przesunela wiec do 06.08 moglo by sie male urodzic
    To do dzieła :)

Cassie lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • sóweczka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o powrocie do ćwiczeń... Ja przed rozpoczęciem starań przebiegłam maraton- ukończyłam go w kwietniu. Nie trenuję od czerwca i mam już niezłą depresję- nie tyle z powodu braku ciąży co braku biegania :( Już nie wiem jak sobie radzić, antydepresanty wykluczają staranie się. Czuję ciśnienie na ciążę. Jak Wy sobie radzicie psychicznie? Macie ciśnienie?

Cassie lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:13

Malagosia, Kotowa, Madlene84, Nusia, Cassie lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Cassie lubi tę wiadomość

• martika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sóweczka wrote:
    Piszecie o powrocie do ćwiczeń... Ja przed rozpoczęciem starań przebiegłam maraton- ukończyłam go w kwietniu. Nie trenuję od czerwca i mam już niezłą depresję- nie tyle z powodu braku ciąży co braku biegania :( Już nie wiem jak sobie radzić, antydepresanty wykluczają staranie się. Czuję ciśnienie na ciążę. Jak Wy sobie radzicie psychicznie? Macie ciśnienie?

Mamy ciśnienie ;) Biegać można, byle się za bardzo nie przemęczać, ale jeśli masz kondycję, to na ewno w staraniach to nie przeszkodzi, ewentualnie pomoże. :)

Cassie lubi tę wiadomość

• martika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, pewka, ze tak ;) Chwytajmy dni dziewczyny ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kotowa, Madlene84 lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    powiedzcie mi może któraś się zna , od czego może boleć po lewej stronie podbrzusza , to tak niemalże jak jajnik ale rzekomo to nie on boli , a ja mam tam dyskomfort już trochę i sama nie wiem czy to w mojej psychice leży czy coś naprawdę jest na rzeczy, ból nie jest jakiś straszny to raczej tak jak pisalam dyskomfort , kurde może to coś bakteryjne albo wirusowe no albo jakieś inne paskudztwo już sama nie wiem :(

Ja miewam od kilku lat problemy z brzuchem, głównie boli z lewej, ale czasem też z prawej... Nachodziłam się po lekarzach swego czasu. W moim przypadku to uchyłki jelita, potwierdzona ich obecność za pomocą kolonoskopii.
    Ból może być też od jajnika, a może to po prostu jelito drażliwe, a może jednak uchyłek? To takie błądzenie w ciemności trochę dopóki się nie wyjaśni. Na pewno warto odwiedzić ginekologa, zrobić usg brzucha itd.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • martika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dzisiaj minęło nam 4 lata i 9 miesięcy od kiedy jesteśmy z mężem razem☺ a ja dopiero teraz to zauważyłam idę zająć się mężem bo jemu pewnie smutno bo zapomniałam a on pewnie to wiedział bo już tak ma.. dobranoc dziewczyny do jutra☺

Wszystkiego najlepszego ;) nam wczoraj minęły 3 lata od zaręczyn,a 4 dni temu 4 lata i 7 miesięcy razem :D

Dobranoc dziewczyny, idę w kimę :) Serduszkujcie namiętnie i owocnie ;) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 22:30

• believe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Znowu z 10 stron do nadrobienia, ale dałam rady chyba :P jeśli o kimś zapomniałam, to z góry przepraszam.
    Nusia wrote:
    Witajcie Dziewczynki!

No to już oficjalnie zaczynam dzisiaj nowy cykl...
    umieram z bólu a na dodatek nie mam w domu nic przeciwbólowego :( boli okrutnie...

Dzisiaj wieczorem jedziemy na spotkanie odnośnie naprotechnologii, może w ten sposób uda mi się zajść w ciążę...chcę się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat i może akurat zdecydujemy się na takie leczenie...

Miłego dnia dla wszystkich!

Chica gratulacje! :)

Nusia, przez zmianę avatara nie wiedziałam, że to Ty napisałaś tego posta. Bardzo mi przykro, bo nie tak to miało się ułożyć :( ale trzymam kciuki za nowy cykl i wysyłam wiruski <3 <3 musi się udać!!
    Cassie wrote:
    Odnosnie termometru to ja mam nie owulacyjny ale zwlyczajny elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku. Pierwszy lepszy kupilam i sie sprawdza.

Ja sobie wlasnie uswiadomilam ze nie mam tamponow w domu... musze sie na zakupy wybrac...

Moj test z dzisiaj tez negatywny, przed chwilka mialam dluga nitke krwi w sluzie tak jak miesiac temu wiec za 2 dni bede plywac :p

Psychicznie przygotowywuje sie juz do nowego cyklu. Mam tylko nadzieje ze tym razem mezowi nie trafi nocna zmiana podczas owulacji :/

Cassie, w takim razie też trzymam kciuki za nowy cykl. Oby był ostatnim! :)
    mała2930 wrote:
    hejka ja dzisiaj od 5 rano czaiłam sie na testowanie i w końcu zatestowałam z zielonym skutkiem czego i wam życzę:)

Mała, gratuluję!! <3

She, wszystkiego zielonego z okazji imienin!! <3 <3
    Chica Mala wrote:
    Kotowa, jak mi się skończy Nivea i ta GineIntima to poszukam czegoś nowego :-) Albo wybiorę jakąś butlę specjalnie dla kobiet w ciąży, bo już widziałam, że są :-)

Na razie wciąż waham się czy testa powtarzać jutro czy w piątek, bo nie chcę znów bladej krechy :-/

Chica, powtórz jutro :) nic nie szkodzi, a i tak kreska powinna być ciemniejsza niż ostatnio.

Morwa, świetnie podejście! Chociaż mam nadzieję, że nie trzeba będzie wszystkiego realizować, tylko część swojego czasu poświęcisz na ciążę i dziecko, bo musi się udać! :)

No i tyle po mnie tutaj. Nie mam coś ostatnio w ciągu dnia do Was zajrzeć.

Dobrej nocy wszystkim życzę <3

Nusia, Cassie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku przepraszam Was Dziewczynki, że jestem dzisiaj taka zakręcona :)

Morwa oczywiście chodziło mi o CIebie a nie o Kotową :) wybacz :)

chyba pójdę spać, bo już dzisiaj gadam głupoty, ten dzień był dla mnie ciężki...
    dobrej nocki Kochane, no i miłego serduszkowania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobitki :) ;*

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja przez te starania popadnę w alkoholizm ;p jak tak mam pić to winko do owulacji ;p powiedzcie pół lampki dziennie starczy czy zwiększyć dawkę? ;p

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka w takim razie nie ma co sie zmuszac ;)

Cassie zycze Ci zeby to bylo w tym cyklu w takim razie :*

Morwa skoro tak sie czujesz to pewnie, ze lepiej zyc jak dotad, bo skoro sie zle czujesz w tym momencie, to pewnie nie pomoze w zaciazeniu.

Believe dziekuje :*

Ania pol starczy chyba, ja tez tylko mala lampke pije, bo nie lubie czerwonego

Stosunkowo udanej nocki :*

Cassie lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Chyba dam się przekonać i rzeczywiście zrobię :-) Jestem coraz bardziej pewna tego, że jednak w tym cyklu się udało. Choć nadal nie do końca wierzę, że to JA miałabym być w ciąży. Nie mniej, fajnie będzie mieć potwierdzenie i pamiątkę i prezent dla mojego :-) O samym fakcie, że zostanę mamą już nawet nie wspomnę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dałam się przekonać! :-)
    Aaaaaaa nie wierze normalnie!!!!
    Z dzisiaj:
    d5voh4c0j111_t.jpg

Porównanie z poprzednim!
    lio5f6o7tphf_t.jpg

Nie mam już wątpliwości! Pichcę dziś pyszny obiadek, stawiam świeczki i pakuję smoczek z testem! :-) Normalnie spać nie mogę z wrażenia :-)))))

Kotowa, Cassie, agata83, believe, Czarna_88, Madlene84, Cigaretta lubią tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ