Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zośkaaa wrote:Dziewczyny, powiedzcie co o tym myślicie. Może niektóre z Was pamiętają, ze ostatnio u mnie Pregnyl nie podzialal i zrobiła się mała torbiel.
We wtorek bylamr na podgladzie, był 15dc. Torbiel zniknęła endometrium 10mm, sluz w koncue obecny, ale pęcherzyk miał dopiero 13mm. Przed poronieniem moja owu wystepowala mniej wiecej w 17-19dc. Lekarz stwierdził, ze pęcherzyki powinien za moment "wystartować" i przyspieszac ze wzrostem i polecił jutro i w sobote oraz zapobiegawczo w poniedzialek w razie "W". Stwierdził tez ze w tym momencie wygląda na to jakby cykle wracały do stanu przed poronieniek czyli właśnie z późniejszą owu. Sama jednak nie jestem przekonana czy pecherzyk az na tyle przyspieszy... Wiec jestem "nijak" nastawiona na ten cykl. Ucieszylabym sie gdyby sie udalo, bo ominęłaby mnie stymulacja clo w grudniu...Co myslicie, bardzo Was proszę o opinie..
Pęcherzyki rosną około 1,5mm na dobę, czasem nawet 2mm więc ja bym jeszcze środę do tego dodała tak na wszelki wypadek. Mogła sie owulka przesunąć. Masz możliwość pójścia w wtorek albo środę na monitoring? Mozna by było podglądnąć czy juz po czy jeszcze rośnie. -
Zoskaaa - co do przyspieszania pęcherzyków to opiszę moje monitoringi z tego cyklu (praktycznie przeklejone inf z mojego wykresu):
9 dc:
Monitoring 1 wizyta(ok. godz 16.00):
Lewy - pęcherzyk 15mm
Prawy - brak torbieli z poprzedniego cyklu (brak jakiegokolwiek pęcherzyka)
11dc:
monitoring 2 wizyta(około godz 10.00) :
Lewy - pęcherzyk 17-18 mm (2 - 3 mm w dwa dni bez 6 godz)
Prawy - pęcherzyk 12mm (12mm w dwa dni bez 6 godz)
Endometrium trojlinijne 8mm
Jak widać różnie bywa. Jeden 2 mm w dwa dni, a drugi 12 (!!!). I sama to też widziałam, bo lekarz wszystko mi pokazuje na usg i objaśnia i widzę jak to mierzy.
15 dc nie było po nich śladu, był tylko płyn, oba pękły. więc w sumie " na dwoje babka wróżyła"...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 14:10
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Hahaha dobrze ze jestem sama w pracy bo autentycznie parsknelam smiechem z trollelo
Bunia- bardzo bardzo nie lubie:(takie wiadomości czyta sie najgorzej. .
Btw, nie wiecie co tam nowego u aksamitnejstarania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Ania1003 wrote:To się chwalę drugi raz
Wyniki szybciej niż się tego spodziewałam.
Jest też moja szczęśliwa "sześćdziesiątka"
Powtórzę w sobotę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1969cc5170f5.pngAnia1003 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bunia trzymaj się kochana ale to wszystko cholernie niesprawiedliwe jest.
-
Ja prdl panan czy ty jesteś normalna? Siedzisz na forum od x czasu i takie akcje? Serio ponosisz cisnienie. Ja nadal twierdzę że jesteś trollem, jeżeli nie to sorry ale chyba lepiej żeby bladziocha nie było.
Lejka, Izolda90 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
KateHawke wrote:Wy macie to samo na myśli co ja,prawda?
KateHawke, Karma88 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
BuniaHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Bunia tylko nie to mam nadzieję że szybko opanują dr!!
Panan jak masz bladziocha to pochwal sie koniecznie i bez czajenia się. Tu w dziecinade nie bawimy się.
Karma88 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ej dziewczyny, nie chcę bronić panan bo widzę jak to wyglada teraz i w sumie od kiedy tu jest (ahh idealny poprawiacz humoru, zwłaszcza po tej akcji miesiąc temu ), ale Radler jest 0.0%, sama go pije jak mnie najdzie ochota
lamka lubi tę wiadomość
-
Ufff dobrze że przez godzinkę w kuchni siedziałam przy obiedzie bo powiedziałabym znowu coś niemiłego Ech... niektórzy niereformowalni jednak...
Bunia życzę Ci żeby ta sytuacja szybko się wyjaśniła, takie huśtawki to masakra trzymaj się Kochana :* -
KateHawke wrote:Pęcherzyki rosną około 1,5mm na dobę, czasem nawet 2mm więc ja bym jeszcze środę do tego dodała tak na wszelki wypadek. Mogła sie owulka przesunąć. Masz możliwość pójścia w wtorek albo środę na monitoring? Mozna by było podglądnąć czy juz po czy jeszcze rośnie.
We wtorek, 21 listopada jadę podejrzeć co sie tam wydarzyło. Nie ukrywam, ze mnie to irytuje, bo ostatnie dwa cykle miałam monitorowane i oba bezowulacyjne. Wszystko sie rozregulowlo po poronieniu, dlatego nie nastawiam sie na nic. Dziękuję za odpowiedz.
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
nick nieaktualnyMelevis wrote:Ej dziewczyny, nie chcę bronić panan bo widzę jak to wyglada teraz i w sumie od kiedy tu jest (ahh idealny poprawiacz humoru, zwłaszcza po tej akcji miesiąc temu ), ale Radler jest 0.0%, sama go pije jak mnie najdzie ochota
-
Melevis wrote:Ej dziewczyny, nie chcę bronić panan bo widzę jak to wyglada teraz i w sumie od kiedy tu jest (ahh idealny poprawiacz humoru, zwłaszcza po tej akcji miesiąc temu ), ale Radler jest 0.0%, sama go pije jak mnie najdzie ochota
http://www.radler.pl/
Są i 2% i 0% Jak mam antybiotyki albo nie moge alko to zawsze muszę szukać tego 0% po półkach w Auchanie bo nigdy nie ma. Przyznaj się, ty wykupujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 14:31
-
Bunia przykro mi bardzo, nawet nie wiem jak sie czujesz moge sie tylko domyslac
Amy jak u Ciebie ?
Panan - gdyby mi wyszedl bladzioch to trzesly by mi sie tak rece robiac zdjecie ze ciezko bym miala sie opanowac i pierwszy kto by sie o tym dowiedzial bylybyscie Wy !! a dopiero potem M. i cala reszta
pochwal sie jesli masz czym ...Bocianiątko, KateHawke, Lunaris, Lejka, Amy333, Czrna 81, Flowwer lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Zośkaaa wrote:We wtorek, 21 listopada jadę podejrzeć co sie tam wydarzyło. Nie ukrywam, ze mnie to irytuje, bo ostatnie dwa cykle miałam monitorowane i oba bezowulacyjne. Wszystko sie rozregulowlo po poronieniu, dlatego nie nastawiam sie na nic. Dziękuję za odpowiedz.
Bierzesz może Inofem albo coś w tym guście? Jak by w tym cyklu coś było to spróbuj od następnego pić 2x dziennie od 1dc. Powinno coś chyba podziałać. -
Kargo31 wrote:Zoskaaa - co do przyspieszania pęcherzyków to opiszę moje monitoringi z tego cyklu (praktycznie przeklejone inf z mojego wykresu):
9 dc:
Monitoring 1 wizyta(ok. godz 16.00):
Lewy - pęcherzyk 15mm
Prawy - brak torbieli z poprzedniego cyklu (brak jakiegokolwiek pęcherzyka)
11dc:
monitoring 2 wizyta(około godz 10.00) :
Lewy - pęcherzyk 17-18 mm (2 - 3 mm w dwa dni bez 6 godz)
Prawy - pęcherzyk 12mm (12mm w dwa dni bez 6 godz)
Endometrium trojlinijne 8mm
Jak widać różnie bywa. Jeden 2 mm w dwa dni, a drugi 12 (!!!). I sama to też widziałam, bo lekarz wszystko mi pokazuje na usg i objaśnia i widzę jak to mierzy.
15 dc nie było po nich śladu, był tylko płyn, oba pękły. więc w sumie " na dwoje babka wróżyła"...
Faktycznie rewolucja u Ciebie Czyli jest cień szansy, ze w te 4 dni odpowiednio urośnie i w końcu łaskawie pęknie. Dwa cykle temu pęcherzyk na ostatnim USG mial wymiary 2,4x1,9, ale lekarz widzial na nim takie echo czyli jakby zaczynal sie wchlaniac. W zeszlym cyklu z Pregnylem na ostatnim USG byl bardzo ładny 21mm doslownie lada moment do pęknięcia, szybkie , jednak znów nie pękł. Lekarz stwierdził, ze wygląda to tak jakby.moje komórki jajowe nie.byly dość.dojrzale aby pęcherzyk mógł pęknąć. W tym cyklu stymulacji nie.bylo ze względu na torbiel ale w grudniu mnie nie ominie jeśli teraz nie wyjdzie...
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Dzięki za wsparcie :* najgorsz ewłaśnie jest to czekanie. Wczoraj jak czekałam na wynik bety to myślałam że zejdę normalnie. Jeszcze cały dzień im zeszło
Bezalkoholowa tak naprawdę że 0% jest też Bawaria
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26