Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina90 wrote:Luzik ehh jak bede na wizycie to moze poproszę o skierowanie bo glukozę robiłam chyba 3 mies. temu
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualny91Ewela09 wrote:W morfoligi wyszlo mi:
Podwyzszone monocyty i PDW
Obniżone neutrofile.
Całe życie zmagalam sie z anemia, byłam pewna ze juz jest ok,no i znow sie zacznie... Dobrze ze mam dzisiaj wizyte u lekarza rodzinnego.
Ewela te wyniki nie wskazują na anemię, także nie masz się czym przejmować. Bardziej wskazują na niedawno przebytą infekcję. Także głowa do góry, wszystko jest ok -
Dzięki, Bociuś, tak właśnie podejrzewałam, jak mi napisałaś. O encortonie też słyszałam, ale potem widziałam, że niektórzy lekarze przepisują steryd ale jakiś inny, pabi cośtam np. Pewnie wszystko zależy od tego, co jest mniejszym złem. Napiszesz mi na priv zalecenia super diety? Pewnie pozostanie mi już tylko fotosynteza, biorąc po uwagę io, pcos, mutacje, przeciwciała i kamienie żółciowe!
A ja byłam w invikci, wydałam 1000 zł na badania - mój rekord! Najgorsze te cytokiny - normalnie 440 a w promo tylko 220. Teraz będę czekać w napięciu na wyniki! -
nick nieaktualny
-
Lamka, nie widziałam zdjęcia, ale i tak wiem, że jesteś śliczną osobą - i zewnętrznie i wewnętrznie. Dlaczemu ja zawsze muszę przegapić co ciekawsze posty!
Aksamitna - jak Ci tam w domku? Dajesz szyjce powody do kontentu i niezakłóconego wzrostu? Usługują Ci wszyscy jak należy?
Ewela, gratuluję! Jest super, te drobiazgi to raz dwa unormujesz, tylko jedz zdrowo, tak jak szanowny rząd radzi, buahaha
Flowwer, Yoselyn - czekam z Wami na dobre telefony i zaciskam kciuki!
A ja wracam kolejką ze Śledziogrodu i zastanawiam się, czy się pokrzepić kabanosem. Do badania na czczo a teraz mnie ssie w żołądku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 09:05
Yoselyn82, lamka lubią tę wiadomość
-
aiwlys wrote:Reset, ciągle czekam na Twoją odpowiedź.
Wiem, że czekasz, ale nie jest to temat, który da się opisać w pięć minut, nadto - ja nie siedzę na co dzień w rodzinnym, tylko w raczej prawie gospodarczym, więc sama muszę pozgłębiać trochę przepisów. A wróciwszy wczoraj z pracy po 10 godzinach nie miałam na to siły.
Na podstawie tego, co dostałaś wczoraj możesz jednak sama przeglądnąć net i znaleźć np. wzór pozwu o alimenty na ciężarną.
Edit: poszła już krótka wiadomość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 09:33
Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Meśka no jesli chodzi o estradiol to mialas ladny, wiadomo czy wartociowe sa komorki to mozna sprawdzic tylko pobierajac je przy punkcji ale mysle ze na pewno pecherzyk byl ladny. Odnosnie prg to nie powinno go byc w 1 fazie cyklu. Wczoraj pomyslalam jeszcze ze moze podskoczyl tobie bo dzien wczesniej wzielas podwojny zastrzyk na pekniecie i mowilas ze ciebie brzuch pobolewal a to spowodowalo ze hcg zaczelo produkowac prg.
Bocianiątko ale przy crio to chyba dupek to za malo zeby utrzymac ciaze, oczywiscie mowie tutaj o cyklu sztucznym gdzie nie ma produkcji prg. O encortonie slyszalam ze ponoc podwyzsza cukier i insuline ale o lutce nie. hmm widze ze cos nowego.
91Ewela09 kciuki za duuuzy przyrost a co bralas na anemie?
Meśka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Miałam dietę bogatą w czerwone mięso, ryby, jajka, zielone waraywa, buraki w prawie każdej postaci i kompeks witamin od lekarza.
To z tego co pamiętam, później znajdę kartkę od lekarza to dokładnie napisze -
Ewela, bardzo ładna beta i trzymam kciuki za jutrzejszy przyrost
A morfologię szybko ogarniesz, dobrze że idziesz do lekarza.
Lamka, śliczna dziewczyna z Ciebie, w ogóle Wy tu takie laski jesteście, że szoklamka lubi tę wiadomość
-
Ewela ja prawidłową morfologie mam tylko jak nie jestem w ciąży. Odchylenia w ciąży są zawsze. Beta jak na 19 dpo średnia ale cholera wie kiedy była ovu i zagniezdzenie. Trzymam kciuki za przyrost!
Nika a Ty czasem w ciąży nie jesteś? -
91Ewela09 wrote:Miałam dietę bogatą w czerwone mięso, ryby, jajka, zielone waraywa, buraki w prawie każdej postaci i kompeks witamin od lekarza.
To z tego co pamiętam, później znajdę kartkę od lekarza to dokładnie napisze
bo chodzilo mi czy pilas sok z burakow i marchewki, ale widze ze buraki pisalas pod kazda postacia? bo zastrzykow nie bralas?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzień dobry Łaaaaa! Śpioch!
Ależ dziś miałam przygody! Aż musiałam dospać
Lakma ja też chcę zobaczyć foteczkę kurcze jednak trzeba było wstać rano!
Ewela gratuluję ślicznej betki a na morfo polecam Chelafer forte (ma zwiększoną dawkę kw foliowego B6,B12 i wit.c ;lepiej się wchłania). Sama walczę z anemią i pomogło choć wiele innych tabsów nie dało rady. Nie martw się- jak maleństwo wgryzie się konkretnie to organizm mobilizuje się do zwiększonej produkcji.
Flo,Yos mam nadzieję, że jest to pierwszy dzień z reszty Waszego życia trzymam kciuki!
Łapki, przytulaki dla moich sikających na biało siostrzyczek cyklowych. Wiecie co ja dziś odwaliłam? Budzę się rano, wkładam rękę pod poduszkę: NIE MA MOJEGO TERMOMETRU! Panika! kto ukradł mi termometr? szukam, przerzucam pościel.... a termometr w... Przez sen zasadziłam sobie mierzenie chyba mi się śniło że jest rano normalnie pierdolec już się rzuca na siwy łeb! Tak się zestresowałam że poszłam spać dalej po mierzeniu.Yoselyn82, lamka, Zośkaaa, Czrna 81, blue00, Anna Stesia, pilik, Lena21, malka, Kotowa, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Bunia86 wrote:Amy własnie zaczynamy jego diagnostykę, zrobił te wszystkie badania i czekamy na wyniki, może to jakieś bakterie i grzyby? Emek też palił, jak zobaczył wyniki to rzucił z dnia na dzień, może to coś też pomoże .
QUOTE]
Rzucenie palenia na pewno pomoze. Bądzcie dobrej myśli, my się tez staramy;-)
Dam znac w sobote co nam androlog powiwedzial.Bunia86 lubi tę wiadomość
-
Buraki mialam gotowane, soki i chyba zakwaszane, moja mama mi to robila. Marchewki zbyt dużo nie mogłam jeść maksymalnie 5-6 dziennie srednich. Za to pietruszki, selera, pora, szpinak (blee), brukselka- mnóstwo. No i dodatkowo żelazo w tabletkach i jeszcze jakieś witaminy.
Śniadanie jajko ze szpinakiem, 2 sniadanie sok z zielonego, obiad wolowina i buraki gotowane, podwieczorek ryba, a kolacja różnie raz zwykla kanapka z salata i jajkiem, a raz buraki.
Nie bylo fajnie...umieralam z glodu,ale anemia została pokonana
Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Może tutaj mi podpowiecie co się może dziać, bo ja już zaczynam świrować.
Ostatnią miesiączkę miałam 21.10., ból owulacyjny miałam 6.11., okres napózniej powinnam dostać w poniedziałek 20.11 no ale nic nie ma... cisza...
Testy negatywne, a beta <1,2. Zaczynam już się denerwować, bo dzisiaj jest 34 dc a ja zwykle mam je 28-30 dni[*] Sierpień 2016
PCOS
27.12.2017-19.02.2018- trzy cykle z Clostibegyt, Estrofen i Duphaston
27.04.2018 HSG- zrosty
15.02.2020 🤰 -
Lunaris wrote:Dzień dobry Łaaaaa! Śpioch!
Ależ dziś miałam przygody! Aż musiałam dospać
Lakma ja też chcę zobaczyć foteczkę kurcze jednak trzeba było wstać rano!
Flo,Yos mam nadzieję, że jest to pierwszy dzień z reszty Waszego życia trzymam kciuki!
Łapki, przytulaki dla moich sikających na biało siostrzyczek cyklowych. Wiecie co ja dziś odwaliłam? Budzę się rano, wkładam rękę pod poduszkę: NIE MA MOJEGO TERMOMETRU! Panika! kto ukradł mi termometr? szukam, przerzucam pościel.... a termometr w... Przez sen zasadziłam sobie mierzenie chyba mi się śniło że jest rano normalnie pierdolec już się rzuca na siwy łeb! Tak się zestresowałam że poszłam spać dalej po mierzeniu.
Lamka - masz najbardziej przekręcany nick na forum, dziś jesteś Lakmą
Flo, Yos - nie umiałam ubrać tego w słowa tak jak Lunaris, ale sercem, duchem i ciałem jestem z Wami
Lunaris - ja dziś za to mierzę temperaturę, wyciągam termometr i patrzę 36.90, więc oczywiście smutek, że to spadek względem wczoraj. Wkładam znów z myślą, że dam mu jeszcze szansę przez minutę i wyszło 36.95 - też spadek, ale mniejszy Jestem nienormalna czasem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 09:51
Yoselyn82, Lunaris, lamka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.